Tuhoavatko reppureissaajat kulttuurit?

 (Luettu 27217 kertaa)

ärsyttävä

  • Aloittelija
  • Viestejä: 1
    • Profiili
Vs: Tuhoavatko reppureissaajat kulttuurit?
« Vastaus #80 : 03.05.2014, 21:47:02 »
Ja onko turismi tuhonnut vaikka kreikkalaisen, italialaisen tai turkkilaisen kulttuurin? Tai saamelaisen?

En noista osaa sanoa, mutta ainakin suomalaisen kulttuurin se on tuhonnut. Ei täällä ole enää mitään omaa ja markkinatalouden lakien ulkopuolella toimivaa. Kaikki on käytännössä kaupallistettu ja rakennettu rahan tekemistä silmällä pitäen. Jopa luonnonvarat on lahjoitettu ulkomaalaisille pikavoittojen toivossa.

Huvittavia ovat brändityöryhmät. Keksitään suomalaisuus, kun ei sitä enää oikeasti ole. Ja jos jossain korvessa jokin omaperäinen kulttuuri omaperäisiä äijänkäppyröitä kasvattaakin, niin heitä hävetään ja heidät pitää piilottaa ulkomaalaisilta. Suomi on kansainvälinen lasiseinien Suomi eikä oman kulttuurin maa.

Kannattaa kuitenkin kiinnittää huomio siihen, kuinka kauan suomessa on ollut asutusta, nimittäin tuhansia vuosia. Tänne vaeltaneet ihmiset ovat oikeaa euroopan alkuperäiskansaa. Suomessa on tai oli oma kulttuuri, kunnes Ruotsalainen kolonisaatio pyrki tuhoamaan sitä mahdollisimman paljon. Nykyäänhän suomalaisiin on istutettu se käsitys, ettei suomi ole mikään oikea maa, suomalaiset eivät ole oikea kansa ja suomalainen kulttuuri on nolo ja "sivistymätön" ja yritetään olla niin eurooppalaista ja kansainvälistä ja halutaan kaikenmaailman afrikkalaista "kulttuurin rikastusta" ja  mitä vielä.

Kaikki alkoi joskus satoja vuosia sitten ruotsalaisen yläluokan toimesta, joka yritti kaikin keinoin hävittää suomen kielen ja kulttuurin ja nostaa ruotsalaisen (täysin samanlaisen kulttuurisen sekasotkun) suomalaisen yläpuolelle. RKP:hän yrittää vielä sitkutella hengissä lähinnä vain tällä mielikuvalla, että ruotsalainen on jotenkin parempi ja "sivistyneempi" kuin suomalainen. Tähän he mm. perustavat pakkoruotsin ja oman puolueensa hengissä pysymisen. Eli siis suomalaisen alkuperäiskulttuurin katoamisesta saadaan syyttää ruotsalaisia kuninkaita ja satoja vuosia kestänyttä kolonisaatiota

Kipsy

  • Tosireissaaja
  • Viestejä: 75
    • Profiili
Vs: Tuhoavatko reppureissaajat kulttuurit?
« Vastaus #81 : 17.05.2014, 10:45:06 »
Suomessa on tai oli oma kulttuuri

Suomessa edelleen olisi oma kulttuuri, jos emme olisi niin heikkoitsetuntoisia ja sopeutumishaluisia. Taas on tämän päivän Hesarissa juttu, jossa vaaditaan suurempien nuolemista.

Tuossa ohjelmassa joku totesi, että ei syvällä Italian maaseudullakaan pohdita muun maailman metkuja, vaan tehdään ruokaa niin kuin sitä on aina tehty. Suomen media ja poliitikot elävät omituisessa harhassa, jossa kaikki suomalainen pitäisi muuttaa muuksi kuin on tai vähintään jalostaa ja tuotteistaa muulle maailmalle kelpaavaksi. Tosiasiassa kuitenkin suurin huomioarvo on sellaisella, joka on aidosti erilaista.

En sitten tiedä, onko vertailu viime kädessä median polttoainetta eli pitääkö sitä yllä rahan valta. Venäjän mediakin halukkaasti vertaa Moskovaa tai Pietaria Pariisiin tai Lontooseen, mutta on vaikea kuvitella venäläisten luopuvan venäläisyydestään pelkän kansallisen mielikuvan vuoksi.

Suomalaiset ovat venäläisiä heikkoitsetuntoisempia. He lähtevät mukaan median ja poliitikkojen oikkuihin omasta itsearvostuksestaan ja itsekunnioituksestaan luopuen.