Stewart Island

 (Luettu 825 kertaa)

Prefix

  • Tosireissaaja
  • Viestejä: 71
    • Profiili
Stewart Island
« : 20.08.2012, 08:29:33 »
Elikkas, onkos kellaan enempaa kokemusta kyseisesta saaresta..? Itse kun juuri talla hetkella olen duunissa Invercargillissa niin kiinnostaisi tassa jokin vloppu kayda saarella kaantymassa ja kenties tehda jonkinmoinen vaelluskin. Pohdinnassa ylipaataan valkkaisiko opastetun reissun vai lahtisko vaan itsekseen samoilemaan seka tietysti myos tama vuodenaika, onkohan sittenkin hieman vilpoiset ilmat, etenkin esim. DOC:n tuvassa yopymiseen..?

raven

  • Reissaajaguru
  • Viestejä: 601
    • Profiili
Vs: Stewart Island
« Vastaus #1 : 20.08.2012, 12:54:13 »
Hei

Käytiin isommalla porukalla vaeltamassa siellä muutaman päivän reissu joulukuussa 2009. Tuolloin sää oli mukavan kesäinen, vähän sateinen. Maastohan ei _kovin_ korkealle nouse, mutta reitti jota kuljimme oli raskas. Jatkuva nousu ja laskeutuminen rinkka selässä oli työlästä, verrattuna samanmittaiseen reittiin suomalaisessa maastossa. Yövyimme omissa teltoissa ja paikkoina olivat Sawdust Bay ja Maori Beach. Menimme valmista reittiä omin päin, reitti oli Rakiura track:

http://www.doc.govt.nz/parks-and-recreation/tracks-and-walks/southland/stewart-island-rakiura/rakiura-track/track-description/rakiura-track-map/

Hieno saari, kannattanee käydä jos siellä päin on. Noilla rannoilla jotenkin aistii, että matkaa sivistykseen on...
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty,
hetken mielijohteesta saa jo valmista...