Scottevest (SeV) (matka)takit ja muut vastaavat

 (Luettu 2061 kertaa)

Kapteeni Tunkki

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 271
  • Profiili
Itsellä on pyörinyt mielessä pitkäänkin ajatus siististä miesten takista, johon kuitenkin mahtuisi kaikki oleellinen ja joka kestäisi suomen sään. Siis suunnilleen teknisistä materiaaleista tehty samalla leikkauksella ja yhtä särmä kuin klassinen kuin villaulsteri tai trenssi.

No, jenkit vetivät vähän överiksikin asian, aina siihen asti, että viikonloppukamat menevät takin taskuihin. Itse katselin sillä silmällä kuitenkin järkevämpää Trenssiä.

Toki on suomeen aika välikausitakki, joten tulevan talven ongelmia se ei ratkaise, mutta vaikuttaisi hyvältä vaihtoehdolta tyypillisiin teknisiin takkeihin verrattuna.

Onko teillä kanssatallaajilla kokemusta näistä tuotteista tai vastaavista ratkaisuista?

Orkesteri

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 274
  • Profiili
Vs: Scottevest (SeV) (matka)takit ja muut vastaavat
« Vastaus #1 : 03.11.2012, 01:27:00 »
Millaiseen tarpeeseen olet ajatellut tuollaista takkia? Olen lukenut Scottevestista paljon kommentteja, mutten ole nähnyt montakaan järjellistä käyttöesimerkkiä, ellei sellaiseksi lasketa käsmatkatavararajoitusten kiertämistä. Vagabondingin kirjoittanut Rolf Potts reissasi Scotten sponsoroimana kokonaan ilman matkatavaroita, mutta muille kuin hyperminimalisteille pieni olkalaukku on melkein aina käytännöllisempi vaihtoehto. Toki miljoonan taskun takkeihin sopii huikea määrä tavaraa, mutta ei sitä massaa saada millään maagisella kaavoituksella katoamaan.

Jos saisin valita matkailukäyttöön minkä tahansa säänkestävän päällystakin, ohittaisin kaikki monitaskuviritelmät ja ottaisin Rohanin Globetrotter-sadetakin. Se on riittävän pitkä, pitää vettä ja pakkautuu kohtuullisen pieneen tilaan. Lisälämpöä saa sitten kerrospukeutumalla. Rohanin maine suorituskykyisten mutta tyyliltään klassisten ulkoiluvaatteiden tekijänä on erinomainen.

Kapteeni Tunkki

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 271
  • Profiili
Vs: Scottevest (SeV) (matka)takit ja muut vastaavat
« Vastaus #2 : 03.11.2012, 15:24:55 »
Ajatus oli siis ihan siistiin arkipukeutumiseen, ei matkatavaroiden yltiöminimalisointiin. Matkalle lähtee vähintään käsimatkatavaralaukku, jonka tyyppi riippuu matkan luonteesta.

En normaalisti kanna, monen muun tavoin, laukkua mukanani , mutta taskuissa on yllättävän paljon tavaraa. Minimisettinä pari puhelinta, pari avainnippua, muutama kulkukortti ja lompakko. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että omistamani takit ovat jotenkin aina saaneet vaikutteensa duffelista tai parkasta. Ajatuksena siis asiallisempi takki, jonka sisään kuitenkin kaikki tuo mahtuu suunnilleen yhtä kätevästi. Niin ja tottakai teknoleluharrastajaa kiinnostaa mm. tuo korvanappien/handsfreen upotus takkiin.

Suosiolla jätän siis tuon överimmän carry-on-takin pois laskuista. Tajuan itsekin, että ei se nyt oikeasti toimi - ainakaan täytenä :) Trenssi sen sijaan on kiinnostava.

Eniten tässä häirtsee se, että näissä laatu ja tuntuma voivat olla ihan mitä vain ja suomessa ei pääse oikein kokeilemaan.