Pulau Tioman vai Perhentian vai molemmat vai minne?! :)

 (Luettu 2952 kertaa)

Hulema

 • Aloittelija
 • Viestejä: 16
  • Profiili
Heips. Meillä on helmikuussa lähes kolme viikkoa kartoittamatonta aikaa Malesiassa ja starttaamme Singaporesta. Siellä emme usko kuitenkaan viettävämme kuin n. kolme päivää, joten kovasti olemme puntaroineet eri saaria joissa käydä. Malesian itärannikko jostain syystä miellyttää enemmän ja hakusessa on siis jotain paratiisimaista, rentoa, halpaa reppureissumeininkiä. Lento seuraavaan kohteeseen on Kuala Lumpurista, joten sekin tulee katsastettua ;)

Ja jos joku osaa kertoa omakohtaista kokemusta itärannikon säätilanteesta helmikuussa niin olisin kovin kiitollinen! Tack!

Itärajan Ilpo

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 210
  • Profiili
Vs: Pulau Tioman vai Perhentian vai molemmat vai minne?! :)
« Vastaus #1 : 19.11.2012, 11:42:37 »
Itse tuli tehtyä tuon tapainen lenkki viime touko-kesäkuussa. Lento Singaporeen, jossa vietettiin muutama päivä. Sieltä paikallisbussilla (jotka lähtee Queen Streetin bussiasemalta) Malesian puolelle Johor Bahruun. Johor Bahrusta Larkinin bussiasemalta Malesialaisella bussilla Mersingiin, josta lähtevät lautat Tiomanille.
Singaporesta pääsee myös suoraan bussilla Mersingiin mutta, joutuu maksamaan merkittävästi enemmän. Noita paikallisbusseja menee Singaporesta Larkiniin lähes tauotta ja Larkinista edelleen Mersingiin on säännöllinen bussiliikenne, joten pitkiä odotusaikoja ei tule tuollakaan reitityksellä.

Me olimme Tiomanilla ABC-rannalla, joka rantansa puolesta oli vähän pettymys. Ystävällistä porukkaa siellä kuitenkin oli ja yksi loistava sukelluskeskus Blue Heaven Divers. Todella pieni pulju, jonkan vehkeet ovat hyvässä kuosissa ja josta saa todellakin yksillöllistä palvelua ja pieniä ryhmiä. Meitä oli joka sukelluksella 2 tyyppiä 1 divemasterin kanssa. Jos menee ABC:lle, niin ei kannata kahden suurimman keskuksen kelkkaan lähteä.
Kuitenkin reissulla kävi ilmi, että Salang olisi saattanut olla parempi valinta kuin ABC. Ja mitä veneestä tuli nähtyä, niin näin taisi ollakin. Mutta ei harmita yhtään, sen verran loistava oli tuo japanilaisten pitämä sukelluspulju.

Mersingistä jatkettiin bussilla Kuala Beslutiin päin, josta lähtee speedboatit Perhentianille, ja se oli virhe. Juu taisi olla kuninkaan syntymäpäivä tai vastaava yleinen pyhä ja mitään ei ollut varattuna etukäteen. Kaikki bussit täynnä, päästiin paikallisbusseilla etenemään vajaan puoleen väliin 12h aikana. Ottamaan yösija Kuantanista ja jatkamaan seuraavana päivänä samanmoinen bussimatka uudestaan. En tekisi moista reissua enää uudestaan, sen verran alkoi hermot kiristymään. Normaalisti, kun bussi menee suoraan, matka-aika olisi siltikin 13-15h. Kokemusta viisaampana menisin bussilla takaisin Johor Bahruun ja lentäisin sieltä Kota Bahruun, joka on Kuala Beslutin vieressä. Me lennettiin Kota Bahrusta takaisin Johor Bahruun Fireflylla, joka oli oikein pätevä ja edullinen yhtiö. Lento taisi maksaa 25€/naamari.

Perhentianilla päädyimme Besarille ja päärannalle, jossa sijaitsee Tunabay Island Resort. Sille rannalle en menisi uudestaan vaikka siellä oli loistava D'Ayumni Housen bungalowit. Besarilla menisin Teluk Dalamiin tai sitten kokonaan Kecilille.

Oma kohtaista kokemusta ei ole helmikuun säästä mutta tilastoja katsellen, molemmissa paikoissa pitäisi olla hyvät kelit.
I'm just a extraordinary guy

Long-term travel changes people, almost always for the better

Ap^

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Pulau Tioman vai Perhentian vai molemmat vai minne?! :)
« Vastaus #2 : 19.11.2012, 14:07:38 »
Pari kertaa kävin tuossa aiemmin syksyllä Tiomanilla, ensimmäinen kerta oli ihan vaan hengailun kannalta ja toinen sukelluskurssin takia. Molemmilla kerroilla majoituin ABC beachilla, jossa oli mielestäni paras meininki. Etelämpänä olevia resortteja välttelin ainakin omilla käynneillä. Salang beachista ei ole kokemuksia, parempi ranta siitä taitaa löytyä kun ABC:ltä, joka on hiukka kivikkoinen. Myöskin Juaran puolta kehutaan, hyvä biitsi pitäisi löytyä ja rauhallista meininkiä - ei omia kokemuksia sieltä, joten kuulopuheita. Sukellukseen saaren ympäriltä tuntui löytyvän hyviä saitteja, ainakin näin Open waterin suorittaneelle, kilppareita ja muita mereneläviä näkyi joka sukelluksella. Ei myöskään huonoa sanottavaa Eco Diversista, josta otin sukelluskurssin, olin ainoa kurssilainen joten opetus oli myös yksilöllistä.

*Pantai*

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 138
  • Profiili
Vs: Pulau Tioman vai Perhentian vai molemmat vai minne?! :)
« Vastaus #3 : 01.12.2012, 17:22:04 »
Kuusi vuotta sitten perhentian cecilillä, paratiisimainen saari jossa ei ollut liiaksi muita turisteja. Tämän hetkisestä menosta ei tietoa :)
Ehkä niitä ei todellakaan kiinnosta mikään "väliaikainen pysäköinti kielletty"-kyltti!

ruisrock2006

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 127
  • Profiili
Vs: Pulau Tioman vai Perhentian vai molemmat vai minne?! :)
« Vastaus #4 : 01.12.2012, 23:36:28 »
Tiomanista en tiedä, mutta siellä käyneet ruotsalaiset kehuivat Perhentian Kecilia paremmaksi. Besar on isompi ja kuulemma turistimpi.

Itse olin Kecililla ja snorkkihommat tosi jees. Sukellus oli kuulemma halpaa, muttei ehkä maailman parasta. Trekkaamaan pääsee, jos on vaan kengät millä tehdä sitä. Paljain jaloin viskileka rinkassa en suosittele, nim. kokemusta on.

Iltaelämä oli (kesäkuu, 2011) jakaantunut kahteen osaan, oikealla oli hipat ja vasemmalla chillaukset. Keittoa (monkey juice/bisse,n 2€) sai periaatteessa klo 18 jälkeen, kun illallisaika alkoi. Kait ne jotain rinkkejäkin virkkas. Päivisin ei näkynyt brittiörvellystä, ei ees suomalaista...

Majoituttiin Matahari Chaletissa. Näköjään vähän heikot arvostelut Trip Advisorissa, mutta ei valittamista. Sukellushässäkkä samassa mestassa, antoivat vissiin alennusta, jos majoittui ja suklas samassa paikassa.

Viikko vilahti oikein nopeasti, suosittelen! Muutama Malesian jamppa töissä, kun on menneet muutama vuosi sitten turistiksi, mutta jämähtäneet duuniin sinne, kun tykkäävät saaresta. Samoin oli tehnyt muutama länkkäri.

Kannattaa mennä ensimmäisellä botskilla jos mahdollista, kun majapaikat jaetaan ensimmäisessä jaossa ja riippuen ajankohdasta voi olla tiukkaa, että saa katon pään päälle. Satamassa on matkatoimistoja mihin ehkä suurin osa jengistä raahataan,on kuvaukset jokaisesta majapaikasta ja hlökunta soittaa sitten vapaita huoneita tarvittaessa.

Iso peukku Kecilille, vaikken ole Tiomanilla käynytkään...