Lombok

 (Luettu 38868 kertaa)

neferet

 • Reissaaja
 • Viestejä: 26
  • Profiili
Lombok
« : 10.12.2012, 15:30:44 »
Lombokia on käsitelty useassakin keskustelussa, mutta hyvin pintapuolisesti..
Joten ajattelin aloittaa oman keksustelun tätä saarta varten.
Ja tiedän "HAKU"- on olemassa, mutta jos nyt kuitenkin yritettäisiin tämän keskustelun alle koota Lombokkia koskevat asiat...

Itse en ole Lombokissa käynyt ja suunnitelmissa olisi ensi kesänä (touko-kesä) mennä, ja tietenkin kokea se Rinjani!

Kokemuksia ja vinkkejä, niitä otan mielelläni vastaan!

Jepulis

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 364
  • Profiili
  • Reissausta ja ruokaa: juttuja matkustelusta, ruoasta ja eri matkakohteista.
Vs: Lombok
« Vastaus #1 : 12.12.2012, 16:24:11 »
Varmaan Gili-saaret (eli Saari-saaret, koska gili tarkoittaa saarta) ovat suosituimpia pallontallaajien Lombok-kohteita. Lombokin pääkaupungin Mataramin tienoolle tulee lauttoja Balilta. Siitä kun matkaa länsirantaa pohjoista kohti, on matkalla aivan upeita hiekkarantoja palmuineen. Jotkut rannoista ovat turistikylien käytössä, mutta osa ei. Maasto on tuolla matkalla kukkulaista, tie kulkee aika rannan tuntumassa. Riisipeltojakin näki Balin tapaan.

Mataram vaikutti aika tylsältä indonesialaiselta kaupungilta. Olimme siellä 2010 yhden yön tultuamme Gili Airilta ja odottaessamme aamulentoa Balin kautta Floresille.

Lombokilla varmaan kannattaisi mennä tulivuorireissulle.

Lombokilta lähti ainakin 2010 ja aiemmin turistien snorklausmatkoja kohti Komodoa ja Floresia. Lombokin ja Floresin välissä Sumbawan saari, joka ei niin kiinnosta turisteja. Noilla turistien parin kolmen päivän lauttamatkoilla ohitetaan Sumbawa. Mutta niitä ei kulje ympäri vuoden. Siksi Lombokilla kaupattiin myös vaihtoehtoa, että Lombokin itärannalta lähdetään yleisellä lautalla Sumbawalle ja Sumbawaa ajetaan yhtämittaa läpi bussilla ja itärannalta lautta Floresiin. Varmaan aika epämiellyttävä pitkä matka.

Keskusteluja:
Indonesia/vinkkejä: http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?topic=5137.msg317842#msg317842
http://reissaustajaruokaa.wordpress.com/
Matkakohdetietoa, reppureissuelämää ja vegaaniruokaa.

cintaku

 • Reissaaja
 • Viestejä: 29
  • Profiili
  • Varjossa +39
Vs: Lombok
« Vastaus #2 : 23.12.2012, 12:49:25 »
Miten te olette menneet Lombokille? Balin kautta lautalla vai lentäen?

Tarkoitukseni olisi Malesiasta siirtyä Indonesian puolelle, Bali sekä Lombok kiinnostaisi. Aikaisempi kokemus Indonesiasta sijoittuu Javalle ja silloinkin matkustin ystäväni kanssa.
Nyt olisi tarkoitus tehdä ns. neitsytmatka ja lähteä yksin kohti "tuntematonta" ja luonnollisestihan pieni vai pitäisikö sanoa suurehko jännitys jyskyttää takaraivossani (kyseessä olisi ensimmäinen ulkomaan reissu jonka tekisin yksin).
Onko Lombok helppo ja turvallinen paikka matkustaa yksin, naisena?

Olin ajatellut kiivetä sille tulivuorelle (rinjani). Onko se rankkaa? Olen muutamasta paikasta lukenut kokemuksia, ja joidenkin mukaan se oli todella rankaa ja toisille taas lasten leikkiä. Oma kuntoni ei ole mikään huippu mutta en myöskään ole mikään sohvaperuna jonka otsalle nousee hikipisaroita kun ajatteleekin sohvalta nousemista ja jääkaapille tallustamista huikean yksiön läpi.

Entäs varusteet, kengät?? Miten te olette kyseisen reissun tehneet?
Ja järjestäjä jonka kautta olette kyseisen reissun tehneet? Ja kuinka pitkän reissun olette tehneet? Itse olin ajatellut sitä 3-4päivän trekkiä..

Mitä olen lukenut Lomboksita, monet ovat tehneet tuon tulivuori reissun ja sitten suunnanneet matkansa Gili-saarille. Onko kenelläkään kokemuksia Lombokin  kiertämisestä?
Praya, Tanjung Luar tai Kuta, kenelläkään kokemuksia, mielipiteitä??
Muita paikkoja joihin kannattaa mennä kerran Lombokille on menossa.. ainakin vielä, ellei rohkeuteni petä. 
www.varjossa39.wordpress.com/
Avainrengas on kätevä pikku härveli, jonka ansiosta voit hukata kaikki avaimesi yhdellä  kerralla

Neeneh80

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 184
  • MSN Messenger - piia_annika@hotmail.com
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Lombok
« Vastaus #3 : 27.12.2012, 08:37:20 »
Teimme 3d/2n Rinjani-vaelluksen syyskuussa. En itsekään ole mitenkään huikeassa fyysisessä kunnossa, mutta kyllähän siitä selvittiin, tosin viimeisen aamun nousun 2,7 km:sta 3,7 km:ään jätin väliin. Eri toimistot näyttivät tarjoavan aika lailla vakiosisältöistä 2 yön 3 päivän pakettia, pidempää en nähnyt tarjottavan, vaikka Lonarissa taidetaan puhua 4 yön 5 päivän vaelluksesta, mutta sen reitti on kyllä sama kuin tuossa kestoltaan lyhyemmässäkin. Rinjanille suosittelen ihan kunnon vaellusvarusteita (hyvät kengät ja sadevarusteet). Kannattaa huomioida, että yöt trekeillä vietetään 2,7 km:ssä - ja siellä on KYLMÄ. Itse olimme syyskuussa ja lämpötila tuolla tipahti heti auringon laskettua lähelle nollaa. Matkanjärjestäjät antavat makuupussit yms., mutta makuupussit eivät olleet kyllä noihin oloihin tarkoitettu, eli jos sulla on mahdollisuus ottaa omaa makuupussia mukaan niin suosittelen sitä lämpimästi. Trekeillä on aina opas sekä kantajat, jotka huolehtivat teltoista, makuupusseista, safkoista ja vedestä, joten itse ei tarvitse kantaa kuin oma reppu. Itse varasimme trekkimme Gileitä, varmasti myös on mm. Sengiggistä helposti järjestettävissä. Maksoimme trekistä n. 100 € per nassu, mutta hintaa olisi varmaan saanu tingattua vielä alemmaksikin. Trekin oi aloittaa ja päättää Gileiltä tai Lombokilta haluamaansa paikkaan, hintaan sisältyy kuljetus oman tarpeen mukaisesti.
Rinjani oli kokemuksena hieno ja ehkä jonkinlainen itseni ylitys kun en varsinaisia trekki-ihmisiä ole. Vähän jäi kuitenkin arveluttamaan koko luonnonpuiston tulevaisuus. Seurueita oli aika paljon liikenteessä ja alueella ei juurikaan ollut rakennettu vessoja tms. joten leiripaikoissa lojui ihmisten jätöksiä joka nurkalla. Myös kraaterijärven rannat olivat täynnä törkyä, ruuantähteitä yms. ja trekin järjestäjät kippasivat kaikki matkalla syntyvät roskat luontoon....

Jepulis

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 364
  • Profiili
  • Reissausta ja ruokaa: juttuja matkustelusta, ruoasta ja eri matkakohteista.
Vs: Lombok
« Vastaus #4 : 27.12.2012, 14:08:47 »
Miten te olette menneet Lombokille? Balin kautta lautalla vai lentäen?

Ostimme Balin Kutalla paketin, jossa pikkubussi vei meidät Balin Padangbaihin, josta lautta lähti Lombokille. Lombokin Lembarista lähti pikkubussi pohjoiseen, josta rannalta vene vei Gili Airille. Näitä paketteja on myynnissä paljon ja matkustaminen näin on naurettavan helppoa ja halpaakin oli.

Mutta Padangbain satamasta voi itse ostaa lauttakyydi ja hoitaa itsensä sitten Lombokilla minne haluaa.

Lombok ja Bali ovat niin lähellä toisiaan, että ehkä ei kannata lentää.

Venekyydin Gileille voi ostaa myös Balin Amedin seudulta, jos siellä päin majailee. Mutta ovat kalliimpia, ja ovat pieniä veneitä, ja eivät niin turvallisia ja mukavia.
http://reissaustajaruokaa.wordpress.com/
Matkakohdetietoa, reppureissuelämää ja vegaaniruokaa.

cintaku

 • Reissaaja
 • Viestejä: 29
  • Profiili
  • Varjossa +39
Vs: Lombok
« Vastaus #5 : 27.12.2012, 20:41:41 »
Vähän jäi kuitenkin arveluttamaan koko luonnonpuiston tulevaisuus. Seurueita oli aika paljon liikenteessä ja alueella ei juurikaan ollut rakennettu vessoja tms. joten leiripaikoissa lojui ihmisten jätöksiä joka nurkalla. Myös kraaterijärven rannat olivat täynnä törkyä, ruuantähteitä yms. ja trekin järjestäjät kippasivat kaikki matkalla syntyvät roskat luontoon....

Olin ajatellut hankkia oman matkani sellaiselta taholta joka tukisi/pitäisi yllä luonnonsuojelualueen luontoa, mutta taitaapi olla vain kaunis haave muiden joukossa.

Kiitos vinkeistä. Vaelluskengät ja hyvä makuupussi mukaan, jos vain rinkka antaa tilaa. Tietenkin sitä lämmintä vaatetta!
Miten siis käytännössä toi vessassa käynti? Hihkasen kuuluvalla äänellä muulle porukalle että "venatkaa ny vähän" ja painun jonkun kitukasvuisen pusikon taakse..
« Viimeksi muokattu: 27.12.2012, 20:44:44 kirjoittanut cintaku »
www.varjossa39.wordpress.com/
Avainrengas on kätevä pikku härveli, jonka ansiosta voit hukata kaikki avaimesi yhdellä  kerralla

Neeneh80

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 184
  • MSN Messenger - piia_annika@hotmail.com
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Lombok
« Vastaus #6 : 29.12.2012, 22:00:42 »

Olin ajatellut hankkia oman matkani sellaiselta taholta joka tukisi/pitäisi yllä luonnonsuojelualueen luontoa, mutta taitaapi olla vain kaunis haave muiden joukossa.


Törmäsimme Rinjanilla toiseen suomalaispariskuntaan, joka oli valinnut matkanjärjestäjän mainitsemillasi perusteilla. Yhtä laillahan nuo näyttivät ainakin kippaavan kaikki roskat penkereeltä alas niin kuin kaikki muutkin.  :'(

Vessatauoista ei kannata olla huolissaan, taukoja kyllä pidetään riittävästi, jolloin ehtii pujahtaa pusikkoon. Mutta siis iltaa varten mukaan otsalamppu, se on ihan must!

neferet

 • Reissaaja
 • Viestejä: 26
  • Profiili
Vs: Lombok
« Vastaus #7 : 13.01.2013, 18:59:08 »
Kiitoksia vastauksista!

Nyt pohditaan että:

1. Lennänkö ensiksi Balille ja sieltä sitten parin Kutalla vietetyn päivän jälkeen liikkuisin Gileille ja siltä sitten se Rinjani. Rinjani jälkeen tutustuisin enemmän Lombokkiin ja tämän jälkeen menisin takaisin Balille..

2. Vai menenkö sittenkin Balilta Lembariin lautalla, hengaan sen pari päivää Sengginissä ja katsastan Mataramin ympäristön, ja buukkaan jostain (toivottavasti) sen Rinjani trekkingin ja tämän jälkeen painun Gileille ja sieltä sitten Balille..

3. Vai pitäisikö suoraan lentää Lombokkiin, pörrätä päivä jos toinen Senggingissä ja samalla katsoa Mataramin ympäristössä olevat temppelit ja sen jälkeen hankkia jostain reissu sille Rinajille. Ja Rinajnin jälkeen painua Gili saarille nuolemaan haavoja ja parantelemaan väsyneitä raajojoja. Ja tämän jälkeen suunnata kohti Balia..


Lombokin Kuta kiinnostaisi, mutta monet ovat sanoneet että rannalle mentäessä tarvii sen mopon.. siis näin olin ymmärtänyt "vinkkejä indonesiaan" ketjusta.  Onko tämä  oikein ymmärretty?
Kun minulla ei ole korttia saati sitten kokemusta muusta ajoneuvosta kuin pölkypyörästä joten liikkuminen mopolla/autolla on mahdotonta.

(joo tiedän, elämän suuria ongelmia.. mutta toivottavasti joku kokeneempi tallaaja osaa sanoa näistä sen viksuimman / helpoimman vaihtoehdon)


Niin se Rinjani trekking...
Osa oli hommannut ko. reissun Gili saarilta, onko tämä helpoin tapa buukata kyseinen reissu, vai onko muita helppoja tapoja?  Jos sen hakkii Lombokista niin mistäköhän sen saa?
Entäs varustus? Hyvien kenkien perään on huudeltu, mutta kun omat vaelluskenkäni ovat liian isot/painavat että haluan niitä ihan huvikseni raahata kuukauden mukanani, niin pärjääkö pelkillä lenkkareilla? Entäs toi vaatetus, ymmärrän että illalla/ yöllä on kylmää joten sen mukaan pakkaisin lämmintä, mutta päivällä? Kehtaako ihan topissa ja mikroissa liikkua?
Ja jokainen joutuu omat vedet kantamaan, minkalaisia määriä te olette vettä ottaneet mukaan?
Ja toi rinkka, rinjanille otetaan päiväreppu mukaan, joten rinkka jää jonnekkin, mutta minne? Ja voiko siihen luottaa että kukaan ei kajoa niinä neljänä päivänä siihen.. vai suosiolla kaikki arvokas rinjanille mukaan..


cintaku

 • Reissaaja
 • Viestejä: 29
  • Profiili
  • Varjossa +39
Vs: Lombok
« Vastaus #8 : 14.01.2013, 18:34:19 »
Rinjaniin liittyvä kysymys..
 
Kun matkustan yksin, niin onko minulla mahdollisuutta päästä sille trekkingille?
Kun LP:ssä ja nettisivuilla jotka käsittelevät rinjanille kipuamista, mainittiin monesti että vähintään kaksi henkilöä..
Vai pujahdanko minä johonkin ryhmään sulavasti mukaan?

www.varjossa39.wordpress.com/
Avainrengas on kätevä pikku härveli, jonka ansiosta voit hukata kaikki avaimesi yhdellä  kerralla

kaas

 • Reissaaja
 • Viestejä: 24
  • Profiili
Vs: Lombok
« Vastaus #9 : 19.01.2013, 10:57:41 »
Kiitoksia vastauksista!

Nyt pohditaan että:

1. Lennänkö ensiksi Balille ja sieltä sitten parin Kutalla vietetyn päivän jälkeen liikkuisin Gileille ja siltä sitten se Rinjani. Rinjani jälkeen tutustuisin enemmän Lombokkiin ja tämän jälkeen menisin takaisin Balille..

2. Vai menenkö sittenkin Balilta Lembariin lautalla, hengaan sen pari päivää Sengginissä ja katsastan Mataramin ympäristön, ja buukkaan jostain (toivottavasti) sen Rinjani trekkingin ja tämän jälkeen painun Gileille ja sieltä sitten Balille..

3. Vai pitäisikö suoraan lentää Lombokkiin, pörrätä päivä jos toinen Senggingissä ja samalla katsoa Mataramin ympäristössä olevat temppelit ja sen jälkeen hankkia jostain reissu sille Rinajille. Ja Rinajnin jälkeen painua Gili saarille nuolemaan haavoja ja parantelemaan väsyneitä raajojoja. Ja tämän jälkeen suunnata kohti Balia..


Lombokin Kuta kiinnostaisi, mutta monet ovat sanoneet että rannalle mentäessä tarvii sen mopon.. siis näin olin ymmärtänyt "vinkkejä indonesiaan" ketjusta.  Onko tämä  oikein ymmärretty?
Kun minulla ei ole korttia saati sitten kokemusta muusta ajoneuvosta kuin pölkypyörästä joten liikkuminen mopolla/autolla on mahdotonta.

Tulin juuri Lombokilta ja voin sen verran kertoa, että Rinjani reissun saat bookattua paikasta kun paikasta sieltä. Hinnoissa on tietenkin eroja, mutta sehän on neuvottelukysymys. Itse en siis käynyt kyseisellä reissulla, sillä näin sadekaudella reissuja ei aina järjestetä.

Mitä tulee noihin matkustusreitteihin, niin käytännössä nuo kaikki vaihtoehdot ovat hyviä, itse jättäisin vain Balin Kutan pois kokonaan. Riippuu tietenkin täysin siitä missä vaiheessa itse haluat trekin käydä. Voi olla ihan mukava mennä alkureissusta vaellus tekemään ja sen jälkeen sitten palautumaan haluamaasi rantapaikkaan.

Henkilökohtaisesti toteuttaisin vaihtoehto kolmosen. Lennot Prayaan ja sieltä köristelet Sengiggiin. Suosittelen ehdottomasti myös käymään Mangsitissa (15km Sengiggistä) Santai Innissa (kotisivut: http://www.santaibeachinn.com/index.htm). Hinta-laatu suhteeltaan erittäin loistavat bungalowit, tolkuton kasa kirjoja, ranta muutaman askeleen päässä ja pienen kävelymatkan päässä halpoja warungeja.
Sengiggistä ja Mataramista saat melkein joka paikasta retket Rinjanille, joten sen suhteen et kohtaa vaikeuksia.

Kannattaa kyllä Kuta käydä ehdottomasti katsastamassa jos yhtään hienot rannat tai surffaus kiinnostaa. Ainut ranta joka on kävelymatkan päässä on Kuta Beach, muihin joudut kyllä ajamaan jollain kulkupelillä.
Automaattiskootterilla ajaminen on yhtä helppoa kun pyörällä ajaminen. Käännetään kaasua ja painetaan jarrua joten ei kannatta turhaan sitä pelätä ja rohkeasti vaan kokeilla. Tarvittaessa saat kyllä apua skootterin ajamiseen. Korttia et luonnollisesti tarvi kun vuokraat kyseisen pelin. Pyöriä saat tietenkin myös vuokrattua Kutalta ja monia hyviä rantoja löytyy jo ihan 3-8km päässä.

Gileille mentäessä kannattaa huomioida, että tulee satamaan mahdollisimman ajoissa. Menolle ja Airille ei kulje lautat enää klo. 11 jälkeen, ellet osta ylihintaisia chartereita. Voi tietenki olla, että kesäkuussa kulkee lauttoja enemmän. Trawangalle niitä tosin menee jatkuvalla syötöllä. Saarelta toiselle pääset sitten hyppimään kaksi kertaa päivässä klo. 9 ja klo. 15.
Gileiltä saat sitten helposti matkat Balille reissusi lopussa.

Taksilla ajaminen on Lombokissa hyvin halpaa ja suhteellisen nopeaa, joten laitan muutamia taksimatkoja/hintoja tähän kun vielä ovat suht tuoreessa muistissa. Niistä voi olla apua reissuasi suunnitellessa.

Praya - Senggigi 1.5-2h/120-150k
Praya - Kuta  30min/30-50k
Kuta- Mataram 1h/100k
Kuta-Bangsal (satama, josta laivat lähtee gileille) 2-2.5h/230k
Senggigi - Bangsal 30-45min/70k

« Viimeksi muokattu: 19.01.2013, 11:00:55 kirjoittanut kaas »

Neeneh80

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 184
  • MSN Messenger - piia_annika@hotmail.com
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Lombok
« Vastaus #10 : 19.01.2013, 11:29:11 »
Lombokilla liikenne oli varsin rauhallista esim. Baliin verrattuna, joten uskaltaisin siellä hyvin lähteä mopoilemaan vaikka aiempaa kokemusta ei olisikaan.
Suosittelen Rinjanille tosiaan vaelluskenkiä, mutta kyllä lenkkareillakin pärjännee. Paikalliset hurjapääsherbat vetää släpäreillä tai paljain jaloin... Parhaiten varmaan toimii katkolahjehousut, mutta ainakin meidän retken aikana syyskuussa ilma oli pääsääntöisesti sen verran viileää korkeuden takia, että pitkät housut oli paikallaan. Tiivistäen siis, että ekat pari tuntia on helvetin kuuma, sitten mennään pilveen, jolloin on märkää mutta kohtuu lämmintä ja ylhäällä sitten kosteaa, tuulista ja älyttömän kylmä. Tekniset, nopeasti kuivuvat vaatteet oli kovassa huudossa.
Rinkan voi jättää alakylään majataloon, ei ongelmia sen kanssa. Vettä kuluu aika reilusti, mutta retken järjestäjät antavat pari pulloa kullekin messiin. Toisena päivänä siirryttiin lähdeveteen, jonka juomakelpoisuudesta voi olla montaa mieltä, mutta ei siihen ainakaan kuollut. Elektrolyyttijuomaa ja jotain energiasysteemejä voi ottaa mukaan. Ja huom! Siellä alakylässä ei ole mitään muuta kun pari kioskia, ei siis. esim alppityyliin mitään Intersport Superstorea vaellusvarusteiden stokkaamiseen. :)

neferet

 • Reissaaja
 • Viestejä: 26
  • Profiili
Vs: Lombok
« Vastaus #11 : 21.01.2013, 16:32:22 »
ja vielä jokerikysymys.. joka takaa hyvät naurut, mutta olkoon. nauraminen on hyvä asia!

Olen monesti ihmetellyt, ja tällä kertaa uskallan kysyä noista hinnoista. Kun monesti indonesian valuutasta puhuttaessa käytetään niin montaa eri termiä, IDR, rp ja tämä mystinen k.

otetaan esimerkiksi
Praya - Senggigi 1.5-2h/120-150k

eli tämä 150k on 150 000rp?

Blondi kiittää ja kuittaa.

kikkomaen

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 165
  • Profiili
Vs: Lombok
« Vastaus #12 : 21.01.2013, 17:05:03 »
K on yleisesti lyhenne kilosta, mikä tarkoittaa tuhatta.
Joten sitä myöten 150k on 150 000 jne.

Blueman

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 173
  • Profiili
Vs: Lombok
« Vastaus #13 : 22.01.2013, 18:43:27 »
Jos hinta menee kilojen yli niin sitten mukaan tulee juta ja j. Eli miljoonat, 5 juta = 5 000 000 rp.

Paikan päällä Indonesiassa kiloja ei ole, vaan käytössä on ribu eli tuhat. Tiga ribu = 3000, seratus ribu = 100 000.

neferet

 • Reissaaja
 • Viestejä: 26
  • Profiili
Vs: Lombok
« Vastaus #14 : 23.01.2013, 19:16:31 »
Kiitoksia kikkomaen ja Blueman!


Blueman

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 173
  • Profiili
Vs: Lombok
« Vastaus #15 : 23.01.2013, 20:41:44 »
Paikan päällä Indonesiassa kiloja ei ole...

Onhan siellä kiloja sittenkin, välimatkat ja painot. Etäisyyttä voi kysyä "Berapa kilo ke sana" = "miten pitkä matka sinne on" tai paremminkin "montako kilometriä sinne on".

Vaisjani

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 759
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Lombok
« Vastaus #16 : 25.02.2013, 08:08:27 »
Lahdetaan ihan muutaman paivan sisalla kaverin kanssa skoottereilla Balin kutalta Badang Bai. Slowboatilla skootterit mukana Lombokille Mataramiin ja sielta Lombokin Kutalle.
Voisiko joku antaa hyvia majoituspaikkoja hintalaatusuhteeltaan Lombokin Kutalta ja Muualtakin.
myoskin kaikki surffaukseen liittyvat vinkit ovat erittain tervetulleita.
Pohjoiseen ei olla menossa, pelkka surffaaminen on meidan matkan idea.


ashrak

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 346
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Lombok
« Vastaus #17 : 25.02.2013, 13:28:41 »
Lahdetaan ihan muutaman paivan sisalla kaverin kanssa skoottereilla Balin kutalta Badang Bai. Slowboatilla skootterit mukana Lombokille Mataramiin ja sielta Lombokin Kutalle.
Voisiko joku antaa hyvia majoituspaikkoja hintalaatusuhteeltaan Lombokin Kutalta ja Muualtakin.
myoskin kaikki surffaukseen liittyvat vinkit ovat erittain tervetulleita.
Pohjoiseen ei olla menossa, pelkka surffaaminen on meidan matkan idea.

Lombokin kutalta esim Banana bungalows, 85k / yö sellasessa rivarityyppisessä kivirakennuksessa. Siisti ja asiallinen. Sijaitsee rannalle sisämaasta tulevan tien vasemmalla puolella ~300m ennen rantaa. Safkaamiseen paras ja halvin paikka mitä viikossa löydettiin sijaitsee rantatien itäpäässä sijaitsevan "liikenneympyrän" kupeessa. Ympyrän reunalla pieni kyltti missä lukee "pray" ja "warung". Hyvää paikallista safkaa halvalla, 3000idr / ateria.  :P

Surffimestoille pääset kun jatkat ympyrältä vielä eteenpäin ja otat oikealle. Jos kierrät "oikeaa" kautta niin siellä on sitten vastassa portti ja ukko joka vaatii maksua rannalle menosta. Jos tämän haluaa välttää niin ota liikenneympyrästä kohti ökyhotellia ja hotellin pihasta pellon halki kinttupolkua pitkin purolle, siihen mopot ja jalan ~200m niin on rannalla (kukkuloiden vierestä). Tuossa Kutan kulmalla, kukkuloden äärellä olevassa mestassa ainakin meidän aikaan oli aivan sairaat aallot, ei toivookaan että olisi uskaltanut sekaan. Arvioisin että ainakin 4-6m oli korkeutta.  :o

Itään ajaessa rantaa seuraillen päätyy lopulta piitsille missä on tarjolla vähän pienempiä aaltoja ja joku surffikoulu/yritys, lienee suositeltava jos ei halua henkensä kaupalla lähteä tuonne kutan naapurikivikkoon.  ;)Vaisjani

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 759
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Lombok
« Vastaus #18 : 25.02.2013, 23:43:55 »
Lahdetaan ihan muutaman paivan sisalla kaverin kanssa skoottereilla Balin kutalta Badang Bai. Slowboatilla skootterit mukana Lombokille Mataramiin ja sielta Lombokin Kutalle.
Voisiko joku antaa hyvia majoituspaikkoja hintalaatusuhteeltaan Lombokin Kutalta ja Muualtakin.
myoskin kaikki surffaukseen liittyvat vinkit ovat erittain tervetulleita.
Pohjoiseen ei olla menossa, pelkka surffaaminen on meidan matkan idea.

Lombokin kutalta esim Banana bungalows, 85k / yö sellasessa rivarityyppisessä kivirakennuksessa. Siisti ja asiallinen. Sijaitsee rannalle sisämaasta tulevan tien vasemmalla puolella ~300m ennen rantaa. Safkaamiseen paras ja halvin paikka mitä viikossa löydettiin sijaitsee rantatien itäpäässä sijaitsevan "liikenneympyrän" kupeessa. Ympyrän reunalla pieni kyltti missä lukee "pray" ja "warung". Hyvää paikallista safkaa halvalla, 3000idr / ateria.  :P

Surffimestoille pääset kun jatkat ympyrältä vielä eteenpäin ja otat oikealle. Jos kierrät "oikeaa" kautta niin siellä on sitten vastassa portti ja ukko joka vaatii maksua rannalle menosta. Jos tämän haluaa välttää niin ota liikenneympyrästä kohti ökyhotellia ja hotellin pihasta pellon halki kinttupolkua pitkin purolle, siihen mopot ja jalan ~200m niin on rannalla (kukkuloiden vierestä). Tuossa Kutan kulmalla, kukkuloden äärellä olevassa mestassa ainakin meidän aikaan oli aivan sairaat aallot, ei toivookaan että olisi uskaltanut sekaan. Arvioisin että ainakin 4-6m oli korkeutta.  :o

Itään ajaessa rantaa seuraillen päätyy lopulta piitsille missä on tarjolla vähän pienempiä aaltoja ja joku surffikoulu/yritys, lienee suositeltava jos ei halua henkensä kaupalla lähteä tuonne kutan naapurikivikkoon.  ;)

Oikein asiallista tietoa. kiitoksia vain.
joo kylla me varmasti vahan katellaan missa sita surffataan ja ei nyt ihan aloittelijoita olla mut ei nyt mitaan ammattilaisiakaan. tosin yli 2 metriset aallot alkaa jo pelottaa et pitaa vahan kattella missa sita surffailee.
toi 85k kuulostaa tosi passelilta hinnalta, kaydaan varmasti tarkistamassa olisko vapaata siella :)

Vaisjani

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 759
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Lombok
« Vastaus #19 : 28.02.2013, 09:42:02 »
Lahdetaan ihan muutaman paivan sisalla kaverin kanssa skoottereilla Balin kutalta Badang Bai. Slowboatilla skootterit mukana Lombokille Mataramiin ja sielta Lombokin Kutalle.
Voisiko joku antaa hyvia majoituspaikkoja hintalaatusuhteeltaan Lombokin Kutalta ja Muualtakin.
myoskin kaikki surffaukseen liittyvat vinkit ovat erittain tervetulleita.
Pohjoiseen ei olla menossa, pelkka surffaaminen on meidan matkan idea.

Lombokin kutalta esim Banana bungalows, 85k / yö sellasessa rivarityyppisessä kivirakennuksessa. Siisti ja asiallinen. Sijaitsee rannalle sisämaasta tulevan tien vasemmalla puolella ~300m ennen rantaa. Safkaamiseen paras ja halvin paikka mitä viikossa löydettiin sijaitsee rantatien itäpäässä sijaitsevan "liikenneympyrän" kupeessa. Ympyrän reunalla pieni kyltti missä lukee "pray" ja "warung". Hyvää paikallista safkaa halvalla, 3000idr / ateria.  :P

Surffimestoille pääset kun jatkat ympyrältä vielä eteenpäin ja otat oikealle. Jos kierrät "oikeaa" kautta niin siellä on sitten vastassa portti ja ukko joka vaatii maksua rannalle menosta. Jos tämän haluaa välttää niin ota liikenneympyrästä kohti ökyhotellia ja hotellin pihasta pellon halki kinttupolkua pitkin purolle, siihen mopot ja jalan ~200m niin on rannalla (kukkuloiden vierestä). Tuossa Kutan kulmalla, kukkuloden äärellä olevassa mestassa ainakin meidän aikaan oli aivan sairaat aallot, ei toivookaan että olisi uskaltanut sekaan. Arvioisin että ainakin 4-6m oli korkeutta.  :o

Itään ajaessa rantaa seuraillen päätyy lopulta piitsille missä on tarjolla vähän pienempiä aaltoja ja joku surffikoulu/yritys, lienee suositeltava jos ei halua henkensä kaupalla lähteä tuonne kutan naapurikivikkoon.  ;)

Oikein asiallista tietoa. kiitoksia vain.
joo kylla me varmasti vahan katellaan missa sita surffataan ja ei nyt ihan aloittelijoita olla mut ei nyt mitaan ammattilaisiakaan. tosin yli 2 metriset aallot alkaa jo pelottaa et pitaa vahan kattella missa sita surffailee.
toi 85k kuulostaa tosi passelilta hinnalta, kaydaan varmasti tarkistamassa olisko vapaata siella :)

Banana bungalows check. 85rb huoneet oli taynna niin saatiin uudemmat 100k. Ilmaiset kahvit ja teet koko paivan. Aamupala ja wifi ja omistaja anto banaanejakin syotavaks. Suosittelen muillekkin jos Lombokin Kutalle tulee kaymaan :)