Espanjan maaseutu

 (Luettu 6601 kertaa)

Suabisti

 • Reissaaja
 • Viestejä: 22
  • Profiili
  • Sähköposti
Espanjan maaseutu
« : 18.06.2011, 14:56:49 »
Mistä päin Espanjaa mahtaisi löytyä maaseutua? Ja missä siellä voisi majoittua?

ALehto

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 207
  • Profiili
Vs: Espanjan maaseutu
« Vastaus #1 : 21.06.2011, 00:55:08 »
Mistä päin Espanjaa mahtaisi löytyä maaseutua? Ja missä siellä voisi majoittua?
Maaseutua nyt löytyy mistä päin vain, Espanjassa on kyläkulttuuri voimissaan. Itse suosittelisin Galiciaa ja Castilla-Leónia, hintataso on kohdallaan ja paikallinen kulttuuri voimissaan. Lisäbonuksena saat varmasti aikaan mielenkiintoisia keskusteluja aiheesta "miten eksyit tänne?". Toimiva vinkki voisi olla vaikkapa Camino Santiagon varrella olevien kylien kartoittaminen ja valinnan teko tuolta pohjalta. Majoituskapasiteettia löytyy turistien takia kohtuullisesti.
En tiedä liikkumatapaasi, mutta Espanjan tienvarret ovat väärällään hotelli-ravintola-mikävainmistäsaarahaa virityksiä, noiden löytymiseen ei tarvita muuta kuin silmät.

naturfocus

 • Reissaaja
 • Viestejä: 41
  • Profiili
Vs: Espanjan maaseutu
« Vastaus #2 : 27.06.2011, 07:01:16 »
Espanjan luoteisosat ja pohjoisrannikko ovat todellakin hurmaavaa seutua. Lisäisin ehdottomasti myös Asturian ja Kantabrian listalleni, jos suunnittelisin Espanjan maaseutuun ja luontoon tutustumista. Varsinkin Asturias on kuin yhtä suurta luonnonpuistoa.
Viestistä ei oikein käy selville, mitä maaseudulta tavoittelet. Jos haluat tutustua perinteisiin tapoihin ja maataloustuotteisiin, suosittelen vaikkapa Potesia Liebanan laaksossa (Kantabria). Laakson kuuluisimpia tuotteita ovat sinihomejuusto queso picon ja rypäleistä pohtikkamenetelmällä tehty alkoholijuoma orujo. Orujosta on hurja määrä eri tavoin maustettuja versioita, ja puhdas orujo tunnetaan nimellä orujo blanco.
Liebanan laaksossa valmistetaan orujoa niin pieniä määriä, ettei niitä juuri pääse maistelemaan ainakaan Kantabrian ulkopuolella. Omasta mielestäni ne ovat kuitenkin parhaimmillaan parempia kuin laajemmin tunnetut Galician orujot. Erot eri valmistajien välillä ovat huiman suuret, joten kannattaa kokeilla ja maistella. Paikalliset ovat ylpeitä tuotteistaan ja auttavat mielellään alkuun.
Ruoka Pohjois-Espanjassa on todella hyvää ja huomattavasti edullisempaa kuin etelä- ja itärannikon varsinaisilla turistialueilla. Asturialainen perinneruoka on fabada, jota syödään yleensä talvella ja lounaaksi. Iltapalaksi se on liian tuhtia tavaraa. Juomapuolella Asturian erikoisuus on siideri. Siiderikulttuuriin tutustumisen voi aloittaa vaikkapa mielenkiintoisesta siiderimuseosta Navassa. Myös jotkut valmistajat esittelevät tuotantomenetelmiään vierailijoille.
Espanjan pohjoisosa on maisemiltaan maan kauneinta aluetta. Jos etsit maaseudulta esimerkiksi patikointi- ja päiväretkireittejä, niihin löytyy ilmainen nettiopas myös suomeksi: http://www.topwalks.net/fi/index.htm
Pyreneiden vuoristo Huescassa (Aragonia), Picos de Europan kansallispuisto (Kantabria ja Asturias), Somiedon luonnonpuisto (Asturias) ja Asturian länsirannikko tarjoavat mielestäni Espanjan hienoimmat elämykset luonnossa viihtyville.


lanordica

 • Reissaaja
 • Viestejä: 40
  • Profiili
Vs: Espanjan maaseutu
« Vastaus #3 : 08.08.2011, 23:22:32 »
Maaseutua loytyy myos Extremaduran alueelta, kaunista seutua esim Valle del Jerte, La Vera, Cáceres, etc... Turismia on kylla mutta lahinna espanjalaista.
Itse suosittelen kylla myos pohjoista, Asturias, Cantabria, Galicia, kaunista, vihreampaa kuin muu Espanja, ja pienia kylia riittaa...
ja tietenkin Castilla La Mancha ja Castilla de León, mutta nama alueet ei ole mun mieleen sen takia etta maisemat on lahinna kuivaa "tasankoa"... Mutta tietenkin riippuu mita maaseudulta lahdet etsimaan ;)

hanna71

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 684
  • Profiili
Vs: Espanjan maaseutu
« Vastaus #4 : 30.03.2013, 17:20:41 »
Tämmöinen mielenkiintoinen ketju osui silmiini, lisäämpä kykymykseni tänne....

Olen suuri arkeologia- ja historiafani, liikun julkisilla kulkuvälineillä, matka-ajankohta huhtikuun puoliväli, viihdyn paremmin pienissä paikoissa kuin suurkaupungeissa, kuljen Ranskasta Biarritzin kautta Espanjaan julkisia kulkuneuvoja käyttäen, lompakkonu on ohut. Mitä paikkoja suosittelisitte minulle Pohjois-Espanjassa?