Kohteita Latvian rannikolla

 (Luettu 4739 kertaa)

saini

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Kohteita Latvian rannikolla
« : 27.06.2013, 18:13:14 »
Hei!
Minua kiinnostaisi lähteä lapsen (6v.) kanssa pienelle ja edulliselle reissulle Latvian rannikolle. Olisiko jollain ehdotuksia kivoista paikoista siellä? En etsi erityisesti lapsille suunnattuja kohteita tai sen suurempaa viihdykettä, vaan enemmän kiinnostaa kauniit ja rauhalliset paikat, luonnonkauniit paikat, rannatkin ja rannikkokylät. Budjetti on pieni, joten edullisuus on valttia! Latvia ei ole edes ehdoton, joten jos tiedät ajatukseeni sopivia kivoja ja edullisia kohteita muuallakin, otan ideoita mielläni vastaan! Ajatus on kokeilla, miten reppureissu jo tosi reippaan lapsen kanssa onnistuisi.
Kiitän kaikista kommenteista!

vompatti

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 299
  • Profiili
Vs: Kohteita Latvian rannikolla
« Vastaus #1 : 28.06.2013, 20:43:14 »
Kokemusta on Liepajasta viime viikonlopulta eli juhannukselta. Hiekkarantaa on kilometritolkulla. Juhannus oli aika rauhallinen, mutta toistaalta 100 000 asukkaan kaupungit eivät ole ikinä niin rauhallisia kuin haluaisi.

Latvian kaupungit ovat mielestäni kauniita. Lisäksi Liepaja on mielestäni kiva kaupunki, sillä siellä on raitiovaunuja.

Oliko tästä vastauksesta sitten mitään iloa? Pystyn ehkä vastaamaan tarkemmin, jos esität tarkempia kysymyksiä.

Neiti Q

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 328
  • Profiili
Vs: Kohteita Latvian rannikolla
« Vastaus #2 : 30.06.2013, 18:29:18 »
Latviassa voi liikkua rannoilla vapaasti, ja melkein koko maan pituudelta rannalla on kaistale hiekkarantaa. Olen kuljeskellut niin Riian pohjoispuolella kuin tietenkin Jurmalassa Riian länsipuolella, missä on kymmenien kilometrien mittainen ranta, helposti junalla saavutettavissa (pääpitäjä Major). Lisäksi käväisin vuonna 2000 Kolkan niemenkärjessä, jota lintubongarit rakastavat. Seutu on todella köyhää ja palveluita oli tuolloin tuskin nimeksi. Voi olla mahdoton kolkka julkisilla.

Kävin myös vompatin yllä kehuman Liepajan suunnalla. Tapasin paikallisen turistitoimiston väkeä ja kuulin amber trailista, jonka projektisivu yhteystietoineen on yhä olemassa. Sitä en tiedä, miten aktiivisesti tuota (aluksi) Liepajan pohjoispuolelle suunniteltua reittiä pidetään yllä, mutta ainakin sieltä löytyy maatilamatkailupaikkoja, joissa voi yöpyä. Yövyimme itse Liepajan eteläpuolella dyynien tuntumassa, oli siinä jotain taikaa :)

http://www.envive.se/internat/lettland/amber/ambereng.html

Liepajassa on vanha Karostan vankila, johon pääsee elämykselliselle kierrokselle. Saattaa siellä olla majoitustakin - ei ollut vielä vuonna 2000.

Samanlainen meininki jatkuu rannoilla Liettuan puolella, missä on mm. Palangan supersuosittu lomakeskus. Hulinapaikka, josta et välttämättä innostu. Sen sijaan jos jatkaa Klaipedaan ja siirtyy Kuurinkynnäkselle lautalla, pääsee ihanan rauhalliselle luonnonsuojelualueelle, jolla on muutamassa kylässä majoitusta ja muita palveluita.
Makuni on hyvin yksinkertainen. Haluan vain parasta. (Oscar Wilde)