Joulu 2013 Egyptissä

 (Luettu 6427 kertaa)

yrtti321

  • Aloittelija
  • Viestejä: 3
    • Profiili
Joulu 2013 Egyptissä
« : 13.01.2014, 13:52:38 »
Olimme 19.-21.2013 Kairossa. Hotellimme olivat kentän läheisyydessa Sonesta sekä Gizassa Tiba Pyramids. Oli upeaa vierailla pyramideilla, kun joka paikkaan pääsi jonottamatta. Kävimme suuressa pysamidissa eli Keposin eli Khufu pyramidissa ja Khafressa. Menkaure kiersimme ympäri. Sfinksikin tuli kierrettyä. Aurinkolaiva museossa kävimme myös. Turisteja oli tosi vähän. Hotellillamme kertoivat, että ennen vallankumousta kävijöitä oli 40 000 päivässä, mutta nyt alle tuhat eli nyt on todella oikea aika käydä, jos haluaa nähdä myös pyramidien sisälle. Ns normaaliaikoina se on lähes mahdotonta, kun sisälle päästetään vai 300 ihmistä päivässä. Vierailimme myös egyptiläisessä museossa ihailemassa käsittämättömiä Tutankhamonin aarteita. Aiemmin vuonna 2006 oli tullut käytyä Luxorissa tyhjää hautaa katsomassa, joten oli todella mukavaa nähdä varsinaiset aarteet. Muutenkin musesossa oli valtavasti nähtävää. Matkat kaupungissa sujui mukavasti taxilla. Pyramideilla kävimme kävellen, koska Tiba hotellista oli matkaa 700 metriä pyramidialueen portille. Kairossa emme nähneet minkäänlaista poikkeavaa. Normaalia kehitysmaan kaoottista liikennettä ja tavallista elämää. Olo tuntui turvalliselta ja ihmiset olivat ystävällisiä.

Iltaisin pyramidien valoshow näkyi hotellihuoneen ikkunasta. Aika ihmeellitä, miten valtava rakennelma on täysin näkymättömissä ja sitten ilmestyy valojen syttyessä kuin taiottuna esille.

Kairosta lensimme Hurghadaan 22.12.2013. Check-in kentällä oli nopeaa ja ystävällistä. Lento lähti jopa hieman aikasessa. Kone oli Embraer 170. Hieman vanhempi, koska ei ollut IDE näyttöjä. No 55 minuutin lennolla ehdimme juuri juoda tarjotun ilmaisen juoman (mehuja, limonadeja ja vettä tarjolla). Lento sujui hyvin tasaisesti ja kapteeni teki tavanomaisen tilannekatsauksen. lentoemännät huolehtivat turvaesittelystä normaalikaavan mukaan. Kone laskeutui hyvin tasaisesti Hurghadaan. kaikin puolin mukavan ja turvallisen tuntuinen lento 49 euron hintaan. Lisäksi turistiluokan lippu oli täysin vaihto ja muutoskelpoinen ja olimmekin muuttaneet lentoa päivällä ilman mitään kuluja, joten voin todella suositella tätä täyden palvelun yhtiötä Egyptissä tehtäville lennoille.

Hurghadassa nautiskelimme olosta 22-28.12. 5 tähden all-inclusive Sunrise hotellissa Makadi beachilla. Hotellin edustalla oli upea koralliriutta, jossa snorklasimme päivittäin. Lapsikin pystyi näkemään upeat korallit ja käsittämättömän kauniit kalat ja jättiläissimpukat, koska osa koralliriutoista oli vain 50 metriä rannasta ja syvyyttä oli noin metri. Joten ensi vuonna uudestaan Egyptiin. Joulupukki tuli muuten kamelilla hotelliimme  :)