Sukellus Latinalaisessa Amerikassa

 (Luettu 8119 kertaa)

cocoa

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 216
  • Profiili
Sukellus Latinalaisessa Amerikassa
« : 01.04.2014, 11:51:35 »
Hei pallon painajat,
suunnittelen kesäksi (toukokuusta 3-4 kk) reissua kohti Lattareita, ja jos ei nyt päätarkoituksena niin ainakin kovasti matkaa määrittävänä aktiviteettina olisi sukellus. Haluan ehdottomasti myös vaellella ja tutustua kulttuuriin muuten, näitä perusjuttuja, mutta olisko kellään hyviä ajatuksia siitä mitä paikkoja kannattaisi koluta? Tarkoitus olisi matkustella siinä sivussa ympäriinsä. Costa Ricaa ylemmäs en ehkä menisi mutta tuo paikka ainakin kiinnostaa paljon.

Lyhyesti, missä siis on hyviä sukellus-spotteja  niin että säät sallii? Lämmöstä olen aina tykännyt  ;D
Myöskin, olen ymmärtänyt että lentoja ei saa niin niks naks-helposti halvalla kuin esimerkiksi Air Asia tarjoaa maailman toisella puolella. Onko siis esim. yöbussivaihtoehto turvallinen yksin matkustelevalle naiselle? Espanjan kieli on kyllä handussa jos sillä on jotain väliä.

tintin

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 127
  • Profiili
Vs: Sukellus Latinalaisessa Amerikassa
« Vastaus #1 : 01.04.2014, 16:56:36 »
Varsinainen Etelä-Amerikka ei ole mikään sukellusparatiisi siinä kuin esim. Kaakkois-Aasia. Noin nyt yleisesti sanottuna. Sitten on toki Galapagossaaret ja Cocos-saaret (kuuluu siis Costa Ricalle), jotka ovat maailmanluokkaa, mutta reissut tosikalliita. Kummassakaan en ole ollut. Costa Ricassa olen ollut mantereella, näkyvyys on erittäin huono ymmärtääkseni vuoden ympäri (siis monella sukelluksella pari metriä). Väil-Amerikka onkin taas ok eli Meksiko, Belize, Honduras (kokemuksia vain Meksikosta). Panaman sukellusten laadusta en osaa sanoa, mutta on kuulemma erittäin halpaa. Karibian saarille en lähtisi, ellei muuten ole halua lennellä ympäriinsä, halvalla noita saarihyppelyitä ei taida saada. paitsi siis Hondurasin sukellustehtaat Utila ja Roatan. Kolumbian Karibianpuoleinen ranniko ilmeisen ok.
Mutta: jos Väli-Amerikan haluat jättää väliin, niin mielestäni on hankala löytää sellaista reisssaamisen ja sukeltelun yhdistelmää, missä voisi poukkoilla paikasta toiseen ja sukellella välillä kun siltä tuntuu. En tiedä/muista kenenkään kehuneen yllämainittujen kohteiden ulkopuolisten alueiden sukelluksia varsinaisessa Etelä-Amerikassa. Toki jos ideana on "get wet" niin kyllähän niitä kohteita löytyy. Mondon sukelluskirja ei ole huono sukelluspaikkojen kartoitukseen. Ja vedethän ovat muuten melko kylmiä muualla kuin Karibianmeren rannoilla...
terveystietoa matkailijoille: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/ktl.mat mm.malarian estolääkesuositukset maittain

trilobiitti

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 217
  • Profiili
Vs: Sukellus Latinalaisessa Amerikassa
« Vastaus #2 : 23.07.2014, 02:36:29 »
Voin lisätä ylempään, että ainakaan Panaman Bocasilla sukeltaminen ei ollut hääppöistä. Edullista ja ihan kivaa (Scuba 6 mainio dive shop!), ja hyviäkin hetkiä mahtui joukkoon (hienoja "rotkoja" ja pieniä läpisukellettavia tunneleita, muttei tosiaan mitään tajunnanräjäyttävää.  Coiba voisi olla Panamasta ehkä tsekkaamisen arvoinen paikka virtasukellusten ja pelagisten lajien ystäville, mutta käymättä vaikea sanoa.

Belizessä sukellus on todennäköisesti Karibian alueen parasta. Hinnat ovat myös sen mukaiset (esim. Blue Hole-päiväreissu yli USD$200) , talous on vieläkin kuralla kevään reissusta... Mutta en ole missään nähnyt niin paljon rauskuja ja haita. :) Myös muuta merenelävää riittää joka lähtöön. Meksikossa, Belizessä ja Hondurasissa on hyvät mahdollisuudet bongata valashaita, valitettavasti en osunut kauden aikaan mestoille. Ensi kerralla funtsin aikataulut vähän fiksummin. Meksikossa esim. Tulumista on helppo tehdä päiväretkiä cenoteihin (vedenalaisiin luoliin). Huikea kokemus! Sukelsin tuolla Aqua Clara Projectin kanssa & tykkäsin! Cenoteista monet ovat overhead environmenteja eli suosittelisin käymään siinä vaiheessa kun sukelluksesta on jo jonkin verran kokemusta.

Mutta asiaan - onko kellään kokemuksia Kolumbiassa sukeltamisesta? Kaukaisemmat saaret poislukien (ei riitä aika) Capurgana (lähellä Panaman rajaa) olisi ilmeisesti parhaita paikkoja? Löytyykö lähempää Cartagenaa mitään? Tayronasta olen ymmärtänyt, että se on hieman Utilan tyyppinen halpissukelluspaikka, mutta olen hieman nirso...
...and as all travelers I never was longing for arrival...