Montenegro

 (Luettu 78861 kertaa)

muuvaara

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 504
  • Profiili
  • http://www.muuvaara.net/blog/
Vs: Montenegro
« Vastaus #60 : 03.05.2011, 19:39:20 »
^

Samaa mieltä SLG:n kanssa, Dubrovnik-Tirana-väli on mahdollista (joskaan ei takuuvarmaa) taittaa päivässä. Liikkeelle täytyy lähteä mahdollisimman varhain, ja Kroatiassa kannattaa varmistaa edellisenä päivänä, moneltako aamun eka bussi Montenegroon lähtee (kaikki bussit eivät kulje joka päivä, vaan esim. ma/ke/la). Montenegron ja Albanian rajalla tosiaan Ulcinj-Shkodra-välin pääsee suhteellisen helposti taksilla. Kuitenkin itse etsisin molempiin suuntiin mennessä sellaisen taksikuskin, joka suostuu ajamaan kerralla Ulcinjiin/Shkoderiin asti eikä pelkästään rajalle; näitä on vähemmistö mutta kuitenkin aika monia, ja säästää huomattavasti hermoja, jos ei tarvi rajalla alkaa uudestaan kyytiä hakemaan. Rajalla nääs ei ole mitään muuta kuin mehtää, kun taas Ulcinjissa ja Shkoderissa pääsee tarvittaessa syömään tai vaikka hermokaljalle, jos kyytiä ei heti löydy.

matkamies31

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 332
  • Profiili
Vs: Montenegro
« Vastaus #61 : 03.05.2011, 19:54:17 »
Moneenko raja on auki? Onko  Shkodra millainen paikkka?
Jos siellä olis suosiolla yhden yön.

muuvaara

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 504
  • Profiili
  • http://www.muuvaara.net/blog/
Vs: Montenegro
« Vastaus #62 : 03.05.2011, 20:42:11 »
Rajasta en osaa sanoa varmuudella, mutta veikkaan että se on auki niin pitkään kuin taksit kulkee, joka taas on kuulemani mukaan korkeintaan auringonlaskuun asti, koska tiet ovat mitä ovat. En kuitenkaan ole kertaakaan edes kokeillut saada furgonia/taksia kaupungista kaupunkiin enää illalla.

Shkodra on aika itäeurooppalainen. Arkkitehtuuriltaan ankea, mutta sapuska on hyvää ja halpaa ja ihmiset taksikuskeja lukuunottamatta ystävällisiä. Kaupungin eteläpäässä on Rozafa Fortress, kaksi tuhatta vuotta vanha linnavuori joka muistuttaa yllättävässä määrin Suomenlinnaa, kannattaa tsekata.

Koeta sitten pitää puolesi Albanian rajalla, jos tullimiehet rupeavat penäämään euroja! Rajalla oli ennen jopa kymmenen euron ylitysmaksu, mutta maksu on poistunut yli vuosi sitten. Kuitin vaatiminen tehoaa näihin veijareihin yleensä aika hyvin.


mattila

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 221
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Montenegro
« Vastaus #63 : 03.05.2011, 20:49:12 »
Hyvät ihmiset. Jos mielitte yötä viettää tuon matkan varrella, niin suosittelen varauksetta Ulcinjia, joka on yksi Balkanin miellyttävimmistä merenrantapaikoista. Ja jos menet ennen sesonkia eli ennen juhannusta, asunnontarjoajat jopa kilpailevat sinusta: löytyy peräti hulppeaa apartmentia alle kymmenen euron hintaan yötä kohden. Sitäpaitsi tuolla saa rassailla chilua, hyppiä kallioilta mereen, levyttää rantakapakassa ja kuljeksia ympäriinsä ilman järkyttävää turistihäslinkiä.

Shkoder yöpaikkana on oikein mukava myös. Mukava kävelykatu, jossa on mukava kävellä albanien kanssa iltakävelyä klo 20:00-22:30 välisenä aikana. Aiemmin täällä hehkuttamani Vila Gimaj, vaikka edullinen onkin, tuntuu olevan aikamoinen vedätysluola. Alle kympillä yö pääsee, mutta olosuhteet ovat mitä ovat. Siksi kehotankin kokeilemaan yöpymistä rautatieaseman läheisyydestä löytyvästä Music Cafe Barista, jonka omistaja kirjoitti paperille, että 1000 lekeä (8 EUR) maksaisi yö hänen hotellissaan (meitä oli siinä vaiheessa 4 henkilöä, joten en tiedä pienemmällä porukalla). Paikka on vaikea löytää mutta löytyy kyllä, kun kyselee rautatieaseman lähistöllä ohikulkijoilta, missä on baari, jossa voi uida (hotellissa/baarissa uima-allas). Joku lähtee varmasti näyttämään tietä. Swimmingiä sielä tuskin kukaan ymmärtää, mutta kun näyttää käsillä uintiliikkeitä, niin jo helpottaa. Rozafan linnassa saa käyskennellä yksin, jos sinne saakka jaksaa mennä (5 km keskustasta), ei siis turren turrea sieläkään. Shkoder on myös huippu välispotti Thethiin menijöille (SUOSITTELEN!!!), vaikkakin furgonia sinne tuntui olevan mahdotonta löytää (furgon löysi meidät). Ja jos joku vielä Velipojen rannalle menee, niin näyttäisi Shkoder olevan lähellä sitäkin. Haluan tietoa Velipojesta, jos joku on sielä käynyt. Miltä vaikutti?
53650

Juhopi

 • Reissaaja
 • Viestejä: 22
  • Profiili
Vs: Montenegro
« Vastaus #64 : 06.05.2011, 13:00:30 »
Komppaan Mattilaa tuosta Ulcinjista. Oltiin siellä viikko sitten, ja vaikka tultiin myöhään, ei ollut ongelmaa saada yöpaikkaa. Tämä siis low seasonilla. Yöpaikkana oli komea talo aivan bussiaseman lähellä. Ulcinj sopii myös tukikohdaksi, josta voi tehdä päiväreissut Shkodraan ja Podgoricaan. Majoittaja lähti käyttämään meitä Shkodrassa, 35e meno, odotus ja paluu. Hän vei medät sinne linnakkeeseen ja näytti muitakin paikkoja. Tunnelma Shkodrassa on aivan mahtava; kenelläkään ei ole kiire mihinkään! Kävimme mm lankkauttamassa kenkämme kadulla. Maisemat ja hinnat ovat myös kohdallaan.

Avaruus

 • Aloittelija
 • Viestejä: 16
  • Profiili
Vs: Montenegro
« Vastaus #65 : 09.05.2011, 21:27:49 »
Suunnitteilla kierrellä Montenegroa, Bosniaa ja Kroatiaa vuokra-autolla elokuussa. Takempia suunnitelmia ei vielä ole tehty, mutta olisiko kokemuksia leirintäalueista noilla alueilla? Kroatiassa campingejä ainakin riittää, entä noissa muissa maissa? Elokuu on tietysti superruuhkainen, mutta luulisi että leirintäalueelle mahtuu ilman varaustakin.
Luin UM:n matkustustiedoitteesta, että kaikista Montenegroon saapuvista ulkomaalaisista on tehtävä rekisteröinti-ilmoitus. Se pitäisi siis itse hoitaa jos ei ole hotellissa yötä. Millainenkohan proseduuri se on (joku lomake ja poliisiasemalle), kokemuksia?   

Zina

 • Aloittelija
 • Viestejä: 10
  • Profiili
Vs: Montenegro
« Vastaus #66 : 16.05.2011, 10:36:39 »
Täällä puolestaan Montenegron kiertelyä tiedossa kesäkuun loppupuolella. Aikaa 10 päivää ja majoitus varattu Muosta Kotorin kyljestä, tuolta kun tuntui olevan suhteellisen lyhyt matka joka paikkaan. Ketjussa on jo joitain mielenkiintoisia kohteita mainittukin, mutta lisää ehdotuksia must-kohteista kaivataan. Ja mitenkäs liikkkuminen, kulkeeko bussit? Vuokra-auto tulee varmaan otettua alle muutamaksi päiväksi, mistä saa halvimmalla? Podgorica-Kotor-välin pääsee ilmeisesti aika näppärästi bussilla, mutta pääseekö suoraa lentokentältä vai pitääkö ensin mennä kentältä Podgoricaan lentokenttäbussilla (kei sellaiset kuitenkin kulkee)? Jos ihan puhtaita rantalöhöilypäiviä tulee, niin mihin kannattaa suunnata? Ja mistä löytyy lähialueen parhaat patikointi- ym. aktiivisemman loman maastot? Kaikki vinkit ovat siis tervetulleita :)

Strange Little Girl

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 340
  • Profiili
Vs: Montenegro
« Vastaus #67 : 16.05.2011, 19:07:11 »
No Montenegro on aika pieni, ja parhaat palat taalla on jo listattu- pikkukaupungit kuten juuri Kotor, Sveti, Ulcinj, Herceg Novi on kauniita. Luonnonpuistoissa on kauniita patikkaretkia, ja jos tykkaa kanootilla kulkea, niin parin paivan melontareissu olisi varmaan ihan mahtava- itse olin vain paivan reissulla. Kymmenen paivaa on niin pitka aika, etta vaikka paivareissu Dubrovnikiin mahtuisi hyvin kuvaan- paljon turisteja Montenegroon verrattuna, mutta on se kuitenkin nakemisen arvoinen kaupunki. Myos Mala Crna Goraa on kehuttu kauniiksi, mutta siella en itse kaynyt.
She rides rollercoasters but never screams

Zina

 • Aloittelija
 • Viestejä: 10
  • Profiili
Vs: Montenegro
« Vastaus #68 : 18.05.2011, 21:57:08 »
Tuo Durmitorin alue alkaa tosiaan houkutella, mutta sinne ei ilmeisesti ole mitään järkeä lähteä vain päiväreissulle (3h suuntaansa autolla Kotor-Zabljak?). Jos siis kuitenkin tekisi niin, että ottaisikin Kotorista vain 8 yön majoituksen ja lähtisi reissun lopussa pohjoiseen, uskaltaako laskea sen varaan, että huone(isto) löytyy paikan päältä? Aika heikko tarjonta netissä, tai sitten en vain osaa googlata... Dubrovnikiin tuskin tulee lähdettyä, Kroatiassa tuli suhattua Trogir-Korcula välillä toissa syksynä, mutta mistäs sitä tietää. Silloin kyllä vähän jäi harmittamaan, kun ei aika riittänyt Dubrovnikiin asti.

Nata

 • Reissaaja
 • Viestejä: 47
  • Profiili
Vs: Montenegro
« Vastaus #69 : 03.06.2011, 11:58:47 »
Luin UM:n matkustustiedoitteesta, että kaikista Montenegroon saapuvista ulkomaalaisista on tehtävä rekisteröinti-ilmoitus. Se pitäisi siis itse hoitaa jos ei ole hotellissa yötä. Millainenkohan proseduuri se on (joku lomake ja poliisiasemalle), kokemuksia?   

Oltiin just Montenegrossa pari yötä (tultiin Kroatiasta bussilla ja jatkettiin Sarajevoon bussilla) eikä tiedetty mistään ilmoituksista :D Yövyttiin kummatkin yös "mummomajoituksessa" eli paikallisten kotona. Toisin sanoen mitään ilmoituksia ei varmaankaan kukaan tehnyt, kun ei passejakaan yöpaikoissa kyselty, ja pois päästiin ihan hyvin.

Serbiassa saatiin kyllä joku lappu hostellilta mukaan, joka ilmeisesti oli joku vastaava rekisteröintitodistus, tulli otti sen pois sitten lentokentällä lähtiessä.

Jabadabaduu

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Vs: Montenegro
« Vastaus #70 : 05.01.2012, 20:55:38 »
Hei reissaajat!

Ensi kesänä olisi tarkoitus päästä nautiskelemaan hetkeksi Balkanista, ja itse asiassa aika samalla kaavalla kuin edellä kirjoittanut Nata meni eli Kroatia (Split)-Podgarica-Sarajevo. Nyt kaipaisinkin vinkkiä noiden välimatkojen taittamiseen, jotka tulen kulkemaan ilmeisesti bussilla. Erityisesti bussimatkojen kestot ja hinnat kiinnostaisi. Mitä mieltä muuten olette, kannattaako Montenegroon lähteä vain pariksi päiväksi, vaan kannattaisiko koko viikko viettää Bosniassa? Matka tulee olemaan yhteensä rapiat pari viikkoa, joista reilu viikko menee Kroatiassa.

Fiasko

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 249
  • Profiili
Vs: Montenegro
« Vastaus #71 : 17.04.2012, 14:23:05 »
Vielä luonnosteluasteella oleva reissusuunnitelmamme kaipailisi kokeneempien neuvoja: suuntaamme Balkanille kesäkuun alussa reilimme alkajaisiksi. Kroatian&Bosnia ja Herzegovinan lisäksi Montenegro on alkanut houkutella, mutta sen yhdistäminen (rajallisen ajan vuoksi) reittiin aiheuttaa pulmia. Rannikon (ehkäpä Kotor) lisäksi haluaisimme piipahtaa Durmitorin kansallispuistossa: kuinka aikaavievä reitti bussilla Kotorista Durmitoriin käytännössä on? Ymmärtääkseni Podgorican kautta on poikettava.

Entäpä väli Durmitorista Mostariin, onnistuuko? Toinen vaihtoehto sisällyttää Durmitor reittiimme olisi koukkaus Belgradista junalla Mojkovaciin ja sieltä bussilla Zabljakiin, mutta meneekö vielä vaikeammaksi? Vaihtoehtoisiakin ratkaisumalleja kuuntelen enemmän kuin mielelläni, nuo mahdollisuudet vain tulivat ensimmäisenä mieleeni karttaa ja foorumeita selatessani (:
Pietari vei mennessään.

smee

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 412
  • Profiili
Vs: Montenegro
« Vastaus #72 : 17.04.2012, 20:20:57 »
Vielä luonnosteluasteella oleva reissusuunnitelmamme kaipailisi kokeneempien neuvoja: suuntaamme Balkanille kesäkuun alussa reilimme alkajaisiksi. Kroatian&Bosnia ja Herzegovinan lisäksi Montenegro on alkanut houkutella, mutta sen yhdistäminen (rajallisen ajan vuoksi) reittiin aiheuttaa pulmia. Rannikon (ehkäpä Kotor) lisäksi haluaisimme piipahtaa Durmitorin kansallispuistossa: kuinka aikaavievä reitti bussilla Kotorista Durmitoriin käytännössä on? Ymmärtääkseni Podgorican kautta on poikettava.

Zabljakista Kotoriin taksilla suoraankin kesti melkein kolme tuntia. Podgorican kautta bussilla menee varmaankin aika lailla koko päivä ja bussin penkkiä saa kuluttaa. Minulla on tosin hämärä muistikuva että tuonkin välin pääsisi bussilla jollain vähän lyhyemmällä yhteydellä, mutta sekin vaati vaihdon. Tiet ovat siellä sisämaassa aika hitaita ja bussit vielä hitaampia, joten päädyimme ökyilemään lähinnä takseilla vaikka bussitkin oli varasuunnitelmana katsottu. Tila-autotakseja löytyi kohtuuhintaan pidemmillekin matkoille kun vähän kyseli. Jos porukka mahtuu kamoineen keskikokoiseen tai isohkoon henkilöautoon niin valikoimaa on paljon enemmän ja hintakin varmaan halvempi, mutta hinnan jakajia tietenkin vähemmän.

Werre

 • Vieras
Montenegro
« Vastaus #73 : 20.04.2013, 12:29:17 »
Onko kokemuksia Montenegrosta? Haluaisin hieman tietoa majoitushinnoista ja ylipäätänsä minkälainen on maan hintataso.
Tarkoitus olisi lentää Kroatiaan Dubrovnikkiin ja sieltä siirtyä kohti Montenegroa.

Kiitos kaikista vastauksista jo etukäteen!

TaikaRanta

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 111
  • Profiili
Vs: Montenegro
« Vastaus #74 : 20.04.2013, 21:30:39 »
Tästä reissusta on jo kolme vuotta (!), mutta tykkäsin kovasti varsinkin Kotorista ja Perastista.
http://my.opera.com/Taikaranta/blog/balkantrail-2010

Fiasko

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 249
  • Profiili
Vs: Montenegro
« Vastaus #75 : 11.05.2013, 12:27:04 »
Sesongin ulkopuolella Kotorin vanhasta kaupungista sai hostellipunkan noin kympillä, kaupan ruuat irtosivat vähän Kroatian hintoja edullisemmin. Bussilla pääsee tutkimaan rannikkokaupunkeja ja -kyliä muutamalla eurolla, ja yöjunamatka Barista Serbian puolelle Belgradiin maksoi viime syksynä 26e makuuvaunussa.
Pietari vei mennessään.

Pakkaaja

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Vs: Montenegro
« Vastaus #76 : 06.07.2013, 22:07:49 »

Olimme viime kesänä viikon verran perheen (2 aikuista ja 3 kouluikäistä) kanssa Montenegrossa. Hintataso oli aikas lailla edullinen. Lapset söivät monta kertaa pizzaa, sellainen normaalikokoinen noin neljä euroa. Erityisesti irtojäätelön edullisuus yllätti: kuudella eurolla saimme tötteröt koko perheelle ja makuvalikoimaa oli runsaasti. 

Erityisesti maan eteläosassa oli (ainakin silloin juhannusviikolla) melko vähän ulkomaisia turisteja. Petrovacin kaupungissa majoituimme kolme yötä, siellä useimmissa ravintoloissa oli ruokalistat myös englanniksi, samoin Kotorin lahden ravintoloissa.  Sisämaassa olevassa pääkaupuki Cetinjessä oli autenttisempaa.

Maisemat uskomattoman hienoja. Mutta ajaminen vuoristoista. Vaikka monenlaisissa maissa onkin tullut käytyä, niin en kuitenkaan ottanut todesta opaskirjojen varoittelua vuoristoisuudesta; ajomatkat veivät todella aikaa. Näkymiltään ja hintatasoltaan siis erittäin suositeltava matkakohde. Kotorin kaupunki todellinen helmi, myös laivaretki Kotorin lahdella olevaan luostarisaareen jäi mukavana mieleen, samoin lauttamatkat. Miinuksena  ehkä hieman yksipuolinen tarjonta ravintoloissa, tai pikemminkin samantyyppinen useimmissa ravintoloissa. 

Neiti Q

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 328
  • Profiili
Vs: Montenegro
« Vastaus #77 : 06.07.2013, 23:13:36 »
Lähden parin viikon kuluttua pikkureissulle noille huudeille. Lennot Dubrovnikiin, mutta tarkoitus poiketa ainakin Montenegron, kenties myös Albanian puolella. Yksi yöpyminen on varattu Kotoriin, mikä olisi toinen montenegrolainen kohde, johon kannattaisi mennä?

Onko realistista ajatella, että ehtisi matkustaa Albaniaan ja takaisin, jos on torstaina yötä Kotorissa ja pitää olla seuraavana maanantaina takaisin Dubrovnikissa? Minkälaisiin bussimatkoihin tuolla pitää varautua? Pääseekö laivoilla mihinkään muualle kuin em. luostarisaaren tyyppisille pikkuretkille?
Makuni on hyvin yksinkertainen. Haluan vain parasta. (Oscar Wilde)

veevee

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 156
  • Profiili
Vs: Montenegro
« Vastaus #78 : 07.07.2013, 00:27:24 »
Vaikka lonari kertookin ettei Bariin kannata mennä muutakun kulkuvälinettä vaihtamaan, niin sitä suosittelen. Keskusta vähän kauempana juna- ja bussiasemista, viihtyisä paikka eikä paljoa turisteja. sieltä sit päiväreissulle virpazariin (kirjoitusasu ei nyt välttämättä ihan nappiin) missä mahtava luonnonpuisto.. sieltä sit löytyy enemmänkin turisteja ja kalliimpia rafloja ja majoitusvaihtoehtoja.. mut ehdottomasti käymisen arvoisia paikkoja.

Strange Little Girl

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 340
  • Profiili
Vs: Montenegro
« Vastaus #79 : 07.07.2013, 02:07:15 »
Lähden parin viikon kuluttua pikkureissulle noille huudeille. Lennot Dubrovnikiin, mutta tarkoitus poiketa ainakin Montenegron, kenties myös Albanian puolella. Yksi yöpyminen on varattu Kotoriin, mikä olisi toinen montenegrolainen kohde, johon kannattaisi mennä?


Montenegro on niin pieni, etta kaikki on helposti tavoitettavissa. Jaisin siis Kotoriin molemmiksi oiksi, ja tekisin paivaretken johonkin...ei tarvitse kantaa tavaroita ja siirtya joka paiva jonnekin, mika kuitenkin syo jonkin verran aikaa lyhyella reissulla. Se luonnonpuisto sisamaahan pain on ihana (en muista nimea....Skadar?) jos luontokohteet kiinnostaa. Albaniaa en yrittaisi lyhyella reissulla, Montenegrossakin riittaa tarpeeksi. Hercog Novi ja sen lahella oleva luostari ovat pysahtymisen arvoisia matkalla Kotoriin.
She rides rollercoasters but never screams