SAS Eurobonus

 (Luettu 3219 kertaa)

_jantsa_

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 130
  • Profiili
SAS Eurobonus
« : 25.04.2014, 10:03:36 »
En löytänyt tälle omaa viestiketjua, joten aloitellaan sellainen.

Ensimmäisenä kysymyksenä on eteneminen member -> Silver -> Gold -> Diamond. Eurobonus sivustolla esitetään rajat, jolloin seuraavan tason saavuttaa. Tuleeko jäsenyys automaattisesti, kun bonuspisteiden rajat paukkuvat?

Onko täällä kokemuksia pisteiden ja tarjouksien optimoinnista matkaa varatessa. Ottaisin hyviä esimerkkejä vastaa. Mielessä on ollut pisteiden kerrytys Yhdysvaltojen lentoja silmällä pitäen.

smee

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 412
  • Profiili
Vs: SAS Eurobonus
« Vastaus #1 : 25.04.2014, 12:05:59 »
Jäsentaso päivittyy automaattisesti. Meno-paluu Suomesta Pohjois-Amerikkaan on economyssa 60000 pistettä, joten hieman sen eteen joutuu näkemään vaivaa. Jos tuohon lähtee, niin kannattaa katsoa mitä eri varausluokat tuottavat pisteitä varsinkin jos lentää muilla Star Alliance yhtiöillä. Ja tietenkin jos omilla rahoilla lentää, kannattaa miettiä onko se mahdollisen lisähinnan arvoista. Suomalaiset voivat saada SAS:n Diner's Clubin tai Mastercardin, jonka käytöstä kertyy myös pisteitä, tosin ei tasopisteitä.

SAS:n lennoilla yksi pisteiden arvoinen asia on, että Plus-luokasta tulee tuplapisteet ja sellaiseen saattaa saada halvalla upgraden optiontown.com:n kautta. Eli kun on varannut lennon, voi kyseiseltä saitilta yrittää saada upgraden, joka tuottaa myös ne tuplapisteet muiden etujen lisäksi. Hinta vaihtelee halvan ja kalliin välillä, ja sen läpimenoa saa jännätä melkein lennon alkuun asti.

Yleisesti paras tietolähde kaikkiin pistekikkailuihin liittyen on flyertalk.com foorumi. Se on aika jenkki- ja liikematkustajakeskeinen, mutta löytyy siellä vinkkiä budjettitallaajallekin. Tosin jos USA:n lennot ovat palkintona tähtäimessä, et varmasti ole ihan pahimman luokan budjettitallaaja tai pääset matkustelemaan jonkun toisen piikkiin.

Ja aina kannattaa varoa, ettei jää liikaa pisteiden lumoihin. SAS ei muistaakseni peri omilla lennoille lennetyistä palkinnoista polttoainelisiä, vaan pelkästään maltilliset verot, mutta USA:n lennot eivät ostettunakaan maksa niin hirveästi. Sellaisen summan ylimääräistä kuluttaa helposti jos maksettujen lentojensa suhteen tekee kalliimpia valintoja pisteiden maksimoimiseksi. Ja sehän pohjimmiltaan bonusohjelmien tavoite onkin lentoyhtiöiden kannalta. Varsinkin jos tavoitteena on joku tietty palkinto, liikutaan helposti vaarallisilla vesillä. Parempi lähtökohta on yrittää laskea, että mitä minkin bonusohjelman pisteen tai mailin arvo on oikeasti itselle, ja sen mukaan optimoida käyttäytymistään ja katsoa mihinkä se sitten riittää. Haasteena tuossa on tietenkin se, että esimerkiksi tasokorttien tuomia etuja on hieman hankala laskea rahassa, mutta kannattaa silti yrittää, olla itselleen rehellinen ja laskea mielummin edut alakanttiin. Eurot tilillä ovat kuitenkin paljon monikäyttöisempiä kuin mitkään bonuspisteet.

wysig

 • Vieras
Vs: SAS Eurobonus
« Vastaus #2 : 25.04.2014, 12:09:17 »
Joo, smee ehtikin naputteleen laajan vastauksen.
Tasokorttisi tulee kyllä automaattisesti postissa, jos ylität rajat seurantajakson aikana.
Jos tasot kiiltävät silmissä:
Kannattaa verrata ohjelmia, eli yleensä enenevissä määrin edut ovat hyviä ainoastaan omalla yhtiöllä, eli SAS:n kortista on paras etu SAS:lla jne. Tietenkin yhtiöt tunnustavat allianssikortit, mutta vasta yleensä kultatasolta. Toisaalta jotkut ohjelmat ovat parempia, koska edut ovat konserninlaajuisia esim AF/KL -kortti tai OS/SN/LH/LO/LX-kortti. Myös kannattaa tarkistella onko yhtiöillä status match-kampanjoita, jos sinulla on Finnairin tasokortti, niin voit saada LH:n tasokortin, kuten kaverini teki.

lentoguru

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 198
  • Profiili
Vs: SAS Eurobonus
« Vastaus #3 : 25.04.2014, 13:08:10 »
Jos lennät säännöllisesti SASilla ja tavoitteena on tasokortin hankkiminen, kannattaa tutustua myös Aegeanin Miles & Bonus-ohjelmaan. Keräämällä vuoden aikana 20000 lentomailia on mahdollista hankkia Starin kultakortti (SASin kultakortin hankkiminen vaatii 50000 mailia, LH:n Senator ~100000 mailia). Aegeanin erikoisuuksiin kuuluu se, että kultakortti on nykyisten sääntöjen puitteissa voimassa niin kauan kuin keräät pisteitä yhdestä lennosta 36 kuukauden aikana (SASin kultakortin vaatimat 50000 mailia on kerättävä joka vuosi).

SASin lennoista kertyy tällä hetkellä hetkellä 100% mukaisesti mailit, joten parista menopaluumatkasta vuoden aikana kaukokohteisiin kertyy riittävästi maileja kultakorttia varten. Kannattaa kuitenkin huomioida, että esim. Lufthansan ja Turkishin lennoista on melko hankala kerätä pisteitä Aegeanin kautta. Halutessasi toki voit kerätä Eurobonus-pisteitä ja vierailla loungessa näyttämällä Aegeanin kultakorttia.