Ökylomalle New Yorkiin

 (Luettu 8347 kertaa)

okylomalle

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Ökylomalle New Yorkiin
« : 16.05.2014, 23:50:50 »
New York aiheita löytyi monia mutta ei nyt ihan tällaista mitä me etsimme. Eli "öky"lomalle ollaan lähdössä miehen kanssa joulukuussa :) Reissun budjetti on 10 000 euroa, joista lentoihin menee n. 3000e. Jäljelle jää siis 7000e, joista syömme ja juomme osan. Juodaan etenkin varmaan suuri osa  :D Ei kai.
Sitten niitä vinkkejä, mihin majoittua ja mitä kaikkea voi kokea jos raha ei ole este? Eli mitä itse tekisitte tuolla summalla Nykissä? Reissun kesto on 6 päivää, joista melkeinpä se 2 menee matkustamiseen. Toivottavasti suoria lentoja menee mutta jos ei niin ei auta kuin vaihtaa konetta matkalla. Business luokassa matkataan.

wysig

 • Vieras
Vs: Ökylomalle New Yorkiin
« Vastaus #1 : 17.05.2014, 09:14:18 »
Lentäisin Business-luokan sijaan First-luokassa, BA ja LH taitavat tarjota edullisimmat tarjoukset.
Vertaile isoista hotelleista vaikka RitzCarlton, St Regis, Four Seasons, The New York Palace, Carlyle. Tietenki Waldorf Astoria on legendaarinen.

tintin

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 127
  • Profiili
Vs: Ökylomalle New Yorkiin
« Vastaus #2 : 17.05.2014, 12:01:14 »
Hauska aihe. Ja ennen kuin joku alkaa hurskastella siitä, että tämä on reppureissufoorumi, niin eikö muka kukaan ole haaveillut reissusta, missä raha ei olisi este? Tosin kun puhutaan New Yorkista, kahdelle hengelle 7000e ei olekaan enää niin kauhean paljon, sillä kaupunki on kallis. Kannattaa muistaa, että New Yorkissa 300e/2hh saa vielä sellaisia sokoshotellitasoisia huoneita. Nuo ihanan ökyisät hotellit maksavat helposti luokkaa 700e/yö (tyyppiä Ritz Carlton). Mutta: Ruoka on kaupungin parhaita kokemuksia, tosin ihanan kalliita loistavia ravintoloita en osaa suositella. Kävisin silti syömässä Times Squaren Marriotin the View-ravintolassa (buffa halvempi, mutta a la carte-ravintolassa on tietysti hiukan ökympää fiilistä), ruoka ei ole maailmanluokkaa (ihan hyvää siis on, mutta ei mikään michelin-tähtipaikka), mutta maisemat ovat.  Sama pätee Central Parkin Boathouse-ravintolaan. Ihan noissakin ravintoloissa illallinen perusjuomineen on alkaen 100e/pää. Helikopterikiertely Manhattanin yllä olisi varmaan aika ikimuistettava kokemus.  Limusiini hakemassa lentokentältä.
terveystietoa matkailijoille: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/ktl.mat mm.malarian estolääkesuositukset maittain

ollisl

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 287
  • Profiili
Vs: Ökylomalle New Yorkiin
« Vastaus #3 : 17.05.2014, 16:13:14 »
Lentokentalta Manhattanille limusiinin sijasta helikopterilla. Oiskohan se  600-700 euroa per naama suurinpiirtein. En muista.

ojala

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 86
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Ökylomalle New Yorkiin
« Vastaus #4 : 20.05.2014, 05:10:58 »
Lentäisin Atlantin yli business-luokassa ykkösen sijaan, sen verran lyhyt lento ettei ykkösestä oikein ehdi nauttia ja eurooppalaisten yhtiöiden ykköset eivät oikein pärjää aasialaisille l. turhaa.  Paluumatka menee kuitenkin nukkuessa eikä ykkösen ruuasta kannata maksaa.

Hyvä hotelli, ne maksaa rahaa.  Ottaisin paremman huoneen jossain trendihotellissa ns. klassikon sijaan, FS:t, RC:t yms. ovat kuitenkin samanlaisia missä tahansa kuten muutkin ketjuhotellit.

Normaali limo-palvelu kentältä, sehän maksaa suurinpiirtein saman kuin taksikin.  Pitkä limo on aivan turha ja epämiellyttävä.  Ei heli-transfer kentälle huono vaihtoehto ole sekään..

Heli-kyydiksi vuokraa oma kopteri puoleksi tunniksi, maksaa n. tonnin verran eli ei oikeasti hirveän paljoa kalliimpi kuin useamman hengen normaali sightseeing-kierros.

Teatteriin ja hyvään ruokaan, jota New Yorkissa riittää.  Joltain concierge-palvelulta pääsy huippuklubeille.

Jos osuu sopiva ajankohta niin NHL/NBA/NFL/... peliin hyville paikoille.


milletre

 • Reissaaja
 • Viestejä: 45
  • Profiili
Vs: Ökylomalle New Yorkiin
« Vastaus #5 : 21.05.2014, 19:26:46 »
- Mulkase noita: http://www.tripadvisor.com/HotelsList-New_York_City-Luxury-Boutique-Hotels-zfp3585.html
Bryant Park hotelli on mukavan oloinen...
- Varaa ajoissa (kuukausia ennen) ainakin muutama noista: http://www.grubstreet.com/2013/10/michelin-stars-new-york-restaurants-2014.html
- Tuolta premium penkit nyt syksylle varaten: www.metoperafamily.org
- Nämä ei kai vältsisti ole enää pystyssä, mutta hyvä aloitus kuitenkin: http://www.clubplanet.com/Articles/5910/The-Most-Expensive-Nightclubs-in-NYC

Jos lähtee siitä että lasi laatuskumppaa maksaa näissä mestoissa 50 taalaa, niin NYCssä 7k on aika vähän lopulta.

Neiti Q

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 328
  • Profiili
Vs: Ökylomalle New Yorkiin
« Vastaus #6 : 23.05.2014, 08:24:55 »
Hotellin valinnassa kannattaa varmaan painottaa omia prioriteetteja. Me yövyimme viime keväänä yhden viikonlopun Nomadissa, kun olimme ensin säästelleet airbnb:ssä viikon. Nomad ja ACE on ns. trendihotelleja keskellä Manhattania, Madison Square Parkin lähellä. Ihastuin myös Wytheen, joka on Brooklynin puolella, sieltä ottaisin huoneen Manhattan-panoramalla :) Se olisi oma valintani, jos raha ei olisi este, sillä kiinnostavimmat ravintolat & meiningit sijaitsee niillä kulmilla.

Ravintoloihin saa uppoamaan rajattoman summan rahaa. Yhdellä reissulla kävimme kolmessa kolmen tähden ravintolassa. Niistä voin suositella Eleven Madison Parkia (tällä hetkellä myös noin viides maailman 50 parhaan ravintolan listalla). Brooklyn Fare on todellinen elämys, siellä istutaan tietyllä kellonlyömällä yhden pöydän ympärille ja koko sali nauttii samaan tahtiin noin 20 pikkuruoasta koostuvan menun. Per Se on myös hyvä, jos tähtiruoka kiinnostaa. Tyypillisesti näissä huipputason tähtipaikoissa ei voi käydä kääntymässä alle tuhannen taalan. Tuon mainitsemani Nomad-hotellin ravintola on myös kovassa huudossa, ja kokki on sama kuin Eleven Madison Parkissa. Hintataso luonnollisesti eri, ilman tähtiä.

Laadukasta juomista tarjoaa Törst ja sen ruokapuoli Luksus. Sykähdyttävin olutvalikoima ja sisustus ever. Eleven Madisonin huikea olutlista on nautiskeltavissa baarin puolella, jos ei halua tähti-illallista. Tarjolla myös pikkuruokaa. Mikäli olut on prioriteetti, suosittelen myös Gramercy Tavernia samoilla kulmilla (parhaat olutcocktailit!).
Makuni on hyvin yksinkertainen. Haluan vain parasta. (Oscar Wilde)

conard

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 429
  • Profiili
Vs: Ökylomalle New Yorkiin
« Vastaus #7 : 23.05.2014, 10:41:20 »
Tästä on äkkiä sukeutunut lempiketjuni palliksessa, koska unelmointi on aina hauskaa. Olisi helmi, mikäli ketjun aloittaja viitsisi rapsata tänne, miten reissu sitten lopulta meni.

Itselläni ei ole nykistä kokemusta, mutta panostaisin ensi sijassa ravintoloihin ja liikkumiseen (limo, avoauto tms.) kuin viidenkympin skumpan juomiseen. Jälkimmäisessä on niin paljon keinotekoista valueta, ettei se varsinaisesti ole edes niin luxusta.

groundzero

 • Reissaaja
 • Viestejä: 53
  • Profiili
Vs: Ökylomalle New Yorkiin
« Vastaus #8 : 27.05.2014, 21:20:59 »

- Nämä ei kai vältsisti ole enää pystyssä, mutta hyvä aloitus kuitenkin: http://www.clubplanet.com/Articles/5910/The-Most-Expensive-Nightclubs-in-NYC

Vähän aiheen ohi menee, mutta mielestäni ei vaikuta kovin kalliilta paikoilta. Tuo coctailin hinnat ovat euroissa noin 15e eli samaa luokkaa kun esimerkiksi Helsingin casinolla tai Helsingin "trendikkäissä" coctail ravintoloissa. Kaksi lasia shampanjaa sekä kaksi shottia tequilaa (laadukasta) noin 70€, ei sekään Suomeen verrattuna nyt kovin kallista ole.
 Uskoisin että jenkeissä saa kuitenkin rahalle hiukan parempaa vastinetta, ainakin miljöön ja ilmapiirin puolesta. Vaikka olen Suomalaista veropolitiikkaa ja siitä seurannutta riistohinnoittelua vastaan, täytyy kyllä myöntää että tuolla vajaalla 15€ saa jo Suomestakin (ainakin Helsingistä) todella laadukkaita, trendikkäitä sekä tuoreista raaka-aineista tehtyjä drinkkejä.

Neiti Q

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 328
  • Profiili
Vs: Ökylomalle New Yorkiin
« Vastaus #9 : 28.05.2014, 09:48:19 »
Ajatus siitä, että pitäisi juoda mahdollisimman kalliita drinkkejä, on musta jotenkin ihan skitso. Itse menisin tunnelman tai hyvien juomien tai mielenkiintoisen sisustuksen tai vaikka näköalan perässä, mutta en sen, että saisin mahdollisimman paljon työnnettyä rahaa yhteen lasilliseen... Väljästä budjetista on sitten tietysti se hyöty, että voi tosiaan mennä kaikkialle, minne mieli tekee.

Nyt kun aloittaja ei ole kauheasti avannut, millaista luksusta/ökyilyä oikeastaan hakee, on vaikea antaa täsmällisiä vinkkejä. Mutta monien mielestä huikeaa lienee sekin, että tilaa ison äyriäisplatterin ja pullon samppanjaa Grand Central Stationin Oyster Barissa. Mun mielestä taas kutkuttavimpia paikkoja on olleet Apotheken kaltaiset "salakapakat", joissa on vahva teema (www.apothekenyc.com). Tai mainitun Wythe-hotellin panoraamaterassi Brooklyn Breweryn naapurissa.
Makuni on hyvin yksinkertainen. Haluan vain parasta. (Oscar Wilde)

ollisl

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 287
  • Profiili
Vs: Ökylomalle New Yorkiin
« Vastaus #10 : 29.05.2014, 16:45:45 »
Tama ehka sopii tahan saikeeseen paremmin...

Tassa on nyt hetken aikaa ollut tarjolla suhteellisen edukkaita bisneslippuja nykiin. 1300-1400eur. BA:lla ja AA:lla lontoon kautta, mutta itse otin suoran lennon finskilla takaisinpain samaan hintaan.

T&C BA:n sivuilta:
============
Flight discounts available on British Airways in Club World (business class), with departures from Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Finland, Greece, Hungary, Luxembourg, Poland, Portugal, Romania, Turkey and Ukraine, to selected destinations.
Prices include all taxes and fees for bookings on ba.com.
Availability is limited.
Fares are subject to change without notice.
Selling period from 27 May 2014 to 11 June 2014.
Travel period from 24 June 2014 to 12 April 2015.
============

ojala

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 86
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Ökylomalle New Yorkiin
« Vastaus #11 : 05.06.2014, 04:59:36 »
BA:lla on toki kansainvälinen/brittiläinen fiilis ja IFE on parempi mutta BA:n Club World -penkit ovat melkoisen kapeat, Finnairilla (varsinkin uudessa business-luokassa) on paremmin tilaa ja tarjoilu vähintään yhtä hyvää.  Emoissa tilanne on aika fifty-sixty, suoralla lennolla säästyy turhaa alumiinituubissa istumista ja Heathrow on vaihtopaikkana melkoinen turku ja ikuinen remontin kohde.  BA on mennyt viime vuosina alaspäin tasossaan aika rankasti, lensimme (pisteillä) ykkösessä Afrikkaan viime syksynä ja palvelu oli kertakaikkisen surkeaa ja ruoka syömäkelvotonta.  Lennosta tuli sopivasti palautekysely niin annoin sitten palautetta oikein urakalla.

AA:n lentoja kannatta harkita, palvelu on selkeästi parantunut viime vuosina kun yhtiöllä ei ole enää stressi päällä ja laivastoa on uusittu mukavasti.  Atlantin ylittävistä lennoista ei tosin ole kokemusta eli kannattaa tsekata ennen varausta millä lentävät, 767:t ja 757:t ovat wanhaa kalustoa.

ili

 • Reissaaja
 • Viestejä: 21
  • Profiili
Vs: Ökylomalle New Yorkiin
« Vastaus #12 : 05.07.2014, 12:58:35 »
Hotelli ehdottomasti worlds most recognized hotel, the one and only  Plaza. Plaza- hotellista ehdottomasti Central Park näköala eli ylemmän kerroksen huoneet ikkunat Central Parkkiin. Keskeinen paikka ja lukuisista leffoista yms. tuttu huippuhotelli. Näköalahuonetta et ehkä saa edes rahalla, tai sitten täytyy olla aikaisin liikkeellä. theplazanyc.com