Britit

 (Luettu 4601 kertaa)

zup

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 290
  • Profiili
Britit
« : 15.06.2004, 14:54:41 »
Millaisia kokemuksia teillä on briteistä, tai erityisesti englantilaisista. Tuli mieleen taas näiden EM-kisojen takia miten huonosti erityisesti englantilaiset käyttäytyvät. Varsinkin nuorten miesten brittiporukat hakkaa sikailussa suomalaiset vähintään 6-1. Yleistystä? Kyllä. Mutta on ollut "hauska" seurata noiden englantilaisten "herrasmiesten" käytöstä maailmalla.
Ajattele järjellä, elä tunteella
-zup?-

ornamentti

 • Reissaaja
 • Viestejä: 38
  • Profiili
Britit
« Vastaus #1 : 15.06.2004, 15:07:11 »
Toukokuussa hengattiin Krakovassa kahden englantilaistytön kanssa. Ihan normaaleita (heh) ja mukavia ihmisiä olivat, juttu kulki ja reilikokemuksia oli kiva vaihtaa. Harmi vain, että sattuivat molemmat olemaan baareissa viihtymättömiä absolutisteja, niin ei voinut viettää yhteistä iltaa oluttuopin ääressä.

Tutustuttiin Krakovassa myös nuoreen skottipariskuntaan, joiden kanssa oli myöskin hauskaa. Skottimurre on livenä erityisen mielenkiintoista kuunneltavaa :D Välillä piti kysyä kahteen kertaan "excuse me" kun esimerkiksi skottien tapa lausua "Auschwitz" ei ihan heti auennut. Eh. Skotit näemmä tykkäävät juoda kaljaa ja jutella jalkapallosta, mutta nämä yksilöt olivat myös ihastuksissaan, kun suomalaiset kasvissyöjähipinretkut opastivat heidät kasvisravintolaan (tykkäsivät kuulemma kovasti).

Että näin neljän ihmisen otoksella: eivät ne kaikki huligaaneja ole. ;)

fishbone

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 217
 • Jäsen nro 200
  • Profiili
Britit
« Vastaus #2 : 15.06.2004, 15:19:49 »
Tuolla toisessa topicista tästäkin jo off topicissa puhuttiinkin. Mutta en vieläkään suostu allekirjoittamaan tuota, että englantilaiset pieksisivät suomalaiset sikailussa 6-1, tai edes 2-1. On totta, etten missään puhtaasti brittivetoisessa paikassa (esim. Ibiza) käynyt, mutta mitä muualla olen nähnyt, niin ei ne nyt ihan niin pahoja ole. Joku Tallinna on esim. pirun hyvä esimerkki siitä, että kyllä Suomipoikakin osaa ittestään ääntä pitää. Pienenä huomautuksena tosin se, että ehdottomasti pahimmat suomalaiset ördääjät ulkomailla ovat lähes poikkeuksetta näitä keski-ikäisiä. Mutta eipä kyllä tarvitse mennä merta edemmäs kalaan, koska edes täällä rakkaassa kotikaupungissani, en pysty olemaan huomaamatta noita tuhansia pieniä ihmisiä, jotka ympäripäissään pyörivät pitkin kaupunkimme katuja, kuseksien kaikki nurkat märiksi.

hile

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 379
  • MSN Messenger - reija20_00@hotmail.com
  • Profiili
  • http://spaces.msn.com/members/brxtnrabbit/
  • Sähköposti
Britit
« Vastaus #3 : 15.06.2004, 15:32:07 »
Joka kansastahan löytyy niitä huonosti että hyvin käyttäytyviä. Tottahan se on, että nekin osaa sitä alkoholia juoda (tosin en ole nähnyt siellä 12-vuotiaita lapsosia pullot kädessä, joita Suomessa näkee) ja kuten kaikki tietää, harva ihminen käyttäytyy erittäin kännissä hyvin (hiljaa voi olla, jos on jo siellä vessan puolella :wink: )..Tosin, kyllä muakin baareissa ärsyttää brittinuoriso, ne kyllä ei osaa kännissä käyttäytyä (kyllä, mua ärsyttää myös suomalaisnuoriso), siksi välttelenkin ns.vain valkoisten baareja. Vaikka aussitkin sitä viinaa ottaa ihan kiitettävästi, niin niillä yleensä on edes joku järjenhippunen päässä...
 love to see my people living in love ,
I 'ate to see dem fighting an' swimming in blood.

I-Wayne -Living In Love

tuukkak

 • Reissaaja
 • Viestejä: 31
  • Profiili
Britit
« Vastaus #4 : 15.06.2004, 15:37:08 »
Käsite "britit" on aika laaja; kaverini on Irlannissa töissä ja hänen mukaansa irlantilaiset ovat kyllä vielä pahempia kuin suomalaiset. Tämä kaverini ei siis itsekään ole mikään pyhimys, joten väite pitänee paikkansa. Muista briteistä en tiedä tarkemmin, kenties irlantilaiset vievät heitä sikailussa 6-1...

zup

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 290
  • Profiili
Britit
« Vastaus #5 : 15.06.2004, 15:53:13 »
Lainaus käyttäjältä: "tuukkak"
Käsite "britit" on aika laaja; kaverini on Irlannissa töissä ja hänen mukaansa irlantilaiset ovat kyllä vielä pahempia kuin suomalaiset. Tämä kaverini ei siis itsekään ole mikään pyhimys, joten väite pitänee paikkansa. Muista briteistä en tiedä tarkemmin, kenties irlantilaiset vievät heitä sikailussa 6-1...


No en kumminkaan irkkuja briteiksi laske. Näkemyseroja näkemyseroja. Itse asuin Irlannissa 7 kuukautta ja olen sitä mieltä, että irkut osaa käyttäytyä paremmin vaikka juovatkin tosi paljon. Rentoa porukkaa jotka pitävät enemmän hauskaa kuin  haastavat riitaa.

Enkä tarkoita tässä topicissa pelkästään kännissä sekoilua vaan yleistä sikailua. Englantilaiset ja walesilaiset pistää aina silmään..ja korviin.
Ajattele järjellä, elä tunteella
-zup?-

Toni X

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 814
  • Profiili
  • Sähköposti
Britit
« Vastaus #6 : 15.06.2004, 16:50:10 »
Taitaa olla niin, että joukossa se tyhmyys tiivistyy sekä briteillä että suomalaisilla.  Eli kun isolla (jätkä-)porukalla lähdetään reissuun, niin viinaa kuluu ja mesomista, ördäystä ja riehumista riittää.
 Tämä pätee niin suomalaisiiin Tallinnassa kuin britteihin Bangkokissa...  Ja molempiin Ibizalla, Lanzarotella  jne jne.

Melko siivosti osaavat sen sijaan käyttäytyä yksin tai kaksin matkustavat "vakavat" matkailunharrastajat, esim. me reppureissaajat.  Kansallisuuteen katsomatta.

Tämä ei tosin pätenyt siihen yksinäiseen britti-mölyapinaan, jonka sain kerran seinänaapurikseni guesthousessa. Tyyppi mesoi yksinään pitkin yötä, lauloi, huusi suoraa kurkkua ja potki seiniä. Välillä taisi lennellä pullotkin seinään. On se kivaa kun osataan pitää hauskaa yksinkin....  :lol:    Muilla ei ollut niin hauskaa siinä kerroksessa.

Muuten sen olen ollut huomaavinani, että suomalaisista pidetään melkein kaikkialla (paitsi ehkei Tallinnassa niin), mutta esim. englantilaisista ei.

Anonymous

 • Vieras
Britit
« Vastaus #7 : 15.06.2004, 18:11:36 »
Englantilaiset eivär häpeä identiteettiään ja vievät oman kulttuurinsa sinne minne matkustavat tai muuttavat asumaan. Kun eri puolilla maailmaa (mm.Suomessa) vielä ihannoidaan ja imitoidaan englantilaista (britti)kulttuuria, niin onkos joku ihme että heikäläisillä silloin tällöin nousee hattuun.

Vaara

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 683
  • Profiili
Britit
« Vastaus #8 : 15.06.2004, 19:50:56 »
Yhtä kansaa on vaikea laittaa yhteen muottiin. Omassa suvussani on brittejä ja siellä koko ikänsä asuneita, enkä huomaa järisyttävän suuria eroja suomalaisiin. Paitsi että syövät enemmän sipsejä ja eivät ole niin tarkkoja siivoamisesta.  :D
Ei ole oikein lähteä, mut on seurattava tähteä". -Pelle Miljoona-

Pedro

 • Vieras
Britit
« Vastaus #9 : 16.06.2004, 09:38:57 »
Itse sain tuta brittien & aussien vittumaisen ylimielisyyden käydessäni Hong Kongissa heidän huomatessa etten ole paikallisia, toisin kuin he, jotka olivat töissä siellä. Neuvoja kysyessä vastaukseksi sai vain Suomijuntittelua ja todella naivia naljailua. Tosin sitten kunnolla ärähtäessä (huom. vain osoitin verbaalisesti suomalaista mahtiani) tuli pojille tarve soittaa poliisille??? Tilanteesta kuitenkin selvitettiin ilman sen kummempia, mutta karvas kuva kyseiseisten maan tallaajista jäi... Ei tietenkään saisi yleistää, eihän ne kaikki, mutta utta...

Anonymous

 • Vieras
Britit
« Vastaus #10 : 16.06.2004, 09:58:06 »
Voi olla, että huonolla onnellani tutustuin melkomoiseen city-junttiin, joka tapauksessa kyseinen engelsmanni on muutamassa vuodessa avannut silmäni näkemään sen harhakuvan ohi, että britit muka olisivat herrasmiehiä. Onneksi läheisempi kanssakäyminen on ollutta ja mennyttä..

Tyypin parhaat bileet on aina sellaisia, joissa baari hajotetaan ja saadaan ikuinen porttikielto. Viimeksi olivat Prahassa polttariporukalla, ja minä tyhmä olin neuvonut hemmolle kaikki suosikkikapakkani. Onneksi poikalaumaa ei saanut liikuteltua "vaikeisiin" osoitteisiin, ja keräsivät perjantai-iltapäivästä lähtien porttikieltonsa joissain muissa paikoissa.

Viimeisin brittikokemus pani sekin hampaat kirskumaan. Lauma olutpullon kanssa sightseeingiä tekeviä muka-fiksuja brittejä änkesi ratikkaan Helsingissä - no eivätpä erottuneet paikallisista - ja piti kovaa meteliä. Vaunun tunnelmat puki sanoiksi eräs turistityttö, joka kirkaisi ratikasta lähtiessään sydäntäsärkevästi "F*uck you!"

Blossom

 • Reissaaja
 • Viestejä: 21
  • Profiili
Britit
« Vastaus #11 : 16.06.2004, 15:11:36 »
No löytyyhän noita brittejä moneen junaan...mutta jos yleistää pitää, niin skotit ja walesiläiset ovat loistavaa porukkaa, ja kyllä englantilaisistakin suurin osa. Ja mitä tuohon viinaksilla läträämiseen tulee, niin mulla on sellainen tunne, että mitä pohjoisemmaksi mennään, niin sitä enemmän viinaa kuluu. Esim. Newcastlessa on meno ehkä Manchester potenssiin neljä.

Ja mitä enkkujen hulinointiin futiskisoissa tulee, niin se on monisäikeinen yhteiskunnallinen ongelma, mutta myös känniääliöiden uhoamista. Ilta-Sanomien joku kolumnisti sanoi hyvin: "Englantilaisten rähinöinti jalkapallon arvikisoissa on yhtä vääjäämätöntä kuin suomalaisten hukkuminen juhannuksena."
"Maailmassa on paljon maita. Suomi, Ruotsi, Englanti, Tanska, Venäjä, Ukraina ja Espoo. Eikä niitä muita taida ollakaan." -pikkusiskoni Laura 6v-

Tosimies

 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • MSN Messenger - humaktofuo@yahoo.com
  • Profiili
Britit
« Vastaus #12 : 16.06.2004, 20:45:12 »
Kuten moni jo totesikin niin britit ovat kuten kaikki muutkin, heitä on joka lähtöön. Omassa maassa useimmat britit käyttäytyvät ihan siivosti, mutta varsinkin nuoremmat käyvät ulkomailla välillä "ylikierroksilla".

Ja me suomalaiset emme tietenkään koskaan sikaile ulkomailla ;)

Anonymous

 • Vieras
Britit
« Vastaus #13 : 16.06.2004, 21:18:09 »
Aikan mielenkiintoinen pitkään Briteissä asuneen Lasse Lehtisen huomaama yksityiskohta on että  luokkayhteiskunnassa ylöspäin yrittävä miespuolinen sumusaarelainen avioituu usein pohjoismaalaisen naisen kanssa. Syynä tähän on ilmeisesti suomalaisten ja muiden kanssasisarien mutkattomuus luokkarajat päässään seurusteleviin brittinaisiin verrattuna.

RT

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 115
  • Profiili
Britit
« Vastaus #14 : 17.06.2004, 09:30:58 »
Lainaus
Taitaa olla niin, että joukossa se tyhmyys tiivistyy sekä briteillä että suomalaisilla. Eli kun isolla (jätkä-)porukalla lähdetään reissuun, niin viinaa kuluu ja mesomista, ördäystä ja riehumista riittää.


Joo, kyllä ne taitaa olla ne brittijätkien bachelor party-porukat, mitkä pitää kovaa melua itsestään. Liian yleisiä jossain Prahassa jne...muuten kyllä pienemmällä porukalla matkustaneet engelsmannit on ollu mukavaa porukkaa.

Anonymous

 • Vieras
Britit
« Vastaus #15 : 17.06.2004, 21:55:30 »
On ollut paljon myös parinhengen porukoita ja jopa yksittäisiä englantilaisia, jotka ovat olleet todella törkeitä. Myös selvinpäin. Huutelua, möykkäämistä, uhoamista, paikkojen rikkomista jne. Huoh..olen tavannut myös ihania englantilaisia mutta aivan liikaa remuajia ja jos joku maa pitäisi pistää remuajien ykkösmaaksi niin se olisi Englanti.