Cascais, Estoril ja Lissabon

 (Luettu 6478 kertaa)

_niksu_

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
  • Sähköposti
Cascais, Estoril ja Lissabon
« : 04.05.2015, 11:25:41 »
Tarkoitus olisi lähteä elokuun alussa ensin vajaaksi viikoksi Cascais/Estoril -seudulle, jonka jälkeen pari yötä Lissabonissa. Netistä löysin noin yleisesti aika vähän Cascais/Estoril -kokemuksia, joten päätin kysellä hieman täältä:

1. Millainen ajankohta tuo elokuu on Portugalissa? Pahin sesonki päällä?
2. Tuoreita kokemuksia Cascais/Estoril akselilta? Mitä kannattaa tehdä/nähdä biitsillä löhöilyn lisäksi?
3. Lähialueen näkemisen arvoiset paikat? Ilmeisesti Sintra ainakin.
4. Joku viinitilavisiitti kiinnostaisi. Onko lähialueella ylipäänsä mitään käymisen arvoisia viinitiloja?
5. Majoitus reissun ensimmäisen vaiheen osalta on hoidettu. Mistä alueelta kannattaisi ottaa majoitus pariksi yöksi Lissabonista, jotta kaupuningista saisi kaiken mahdollisen irti tuossa lyhyessä ajassa?

Tämmöisia kysymyksiä tässä vaiheessa. Toki voi jakaa vinkkeja ja kokemuksia myös yleisesti.

emmielina

 • Reissaaja
 • Viestejä: 56
  • Profiili
Vs: Cascais, Estoril ja Lissabon
« Vastaus #1 : 04.05.2015, 12:36:28 »
Tulin viikko sitten lyhyeltä viiden yön pikareissulta Lissabonista. Päiväretkinä käytiin Cascaisissa ja Sintrassa. Lissabonissa ja Sintrassa olin käynyt aiemminkin tosin siitä on aikaa. Silloin oli elokuu ja muistan vaan että oli järkyttävän kuuma.

Lissabon: Majoitukseen suosittelen aluetta Castello de Sao Jorgen ja merenrannan välissä. Silloin pääset heti aamulla ovesta ulos astuessa kauniiseen vanhaan kaupunkiin ja kujille eikä tarvitse ahtautua sadan turistin kanssa ratikkaan. Alaspäin on helppo lähteä, ja illalla kun palaa majapaikkaan, ratikatkin on tyhjempiä jo.

Yllätyin siitä kuinka täynnä kaikki ratikat oli jo nyt vaikka turistikausi ei ollut vielä pahimmillaan. Keskellä päivää ei ollut mitään toivoa mahtua niihin pikkuisiin keltaisiin ratikoihin, ei edes aina uusiin ratikoihin Lissabonin ja Belemin välillä. Meillä oli mukana huonokuntoisempi eläkeläinen, joten otettiin pari kertaa taksi. Taksien aloitusmaksu on 3,25 € ja siihen sisältyy jo kilometrejä. Kolmella hengellä taksi tipin kanssa oli Sintran kylästä Penan linnaan halvempi kuin reittibussi kertalipulla. Tietty kannattaa tarkistaa että mittari on päällä. Matkatavaroista tulee 1,60 € lisämaksu.

Tämä kuulostaa ihan tosi turistilta, mutta paikallisen tutun suosittelemana (ja koska meillä oli yksi huonokuntoinen mukana) päädyttiin riksa-ajelulle. Hämmästyin kuinka hyvä kiertoajelu oli. Kuskit on ihan oikeita oppaita, jutut tosi mielenkiintoisia ja meille sattui EcoToursin sähköriksa, joten matkantekokin oli miellyttävää. Saattaisin mennä samaan kyytiin myös silloin kun on liian kuuma kävelemiselle. Näitä riksoja on Alfaman kujat täynnä ja ne näytti niin antipallontallaaja-meiningiltä etten olisi suostunut kyytiin ellen olisi saanut vinkkiä.

Sintra: Ehdottomasti kannattaa käydä. Nähtävää on vaikka kuinka. Samoin turisteja. 2-3 paikkaa ehtii päivässä. Omat suosikit (ja ainoat missä oon käynyt, kummassakin kahdesti) ovat Quinta da Regaleira ja Castillo de Pena. Ei varmaan kannata mennä viikonloppuna. Sintran alueen metsä on myös mielettömän hienoa.

Joku varmaan osaa kertoa enemmän Cascaisista, koska ei oltu ainoat suomalaiset siellä. Me käytiin vain nopeasti uimassa ja katsomassa Boca de Infernon roiskeita. Belemiin siitä ainakin pääsee retkelle.

MillaY

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 60
  • Profiili
Vs: Cascais, Estoril ja Lissabon
« Vastaus #2 : 04.05.2015, 13:34:32 »
Sitraa suosittelen minäkin. Kerrassaan upea paikka! Yövyttiin ihanassa hostellissa jossa oli pihalla grillipaikka ja ihania lepopaikkoja. Käytiin siellä vuosi sitten, joskin kesäkuussa. Sintrasta pääsee bussilla Euroopan läntisimpään pisteen, cabo da rocalle. Kannattaa käydä :)
Samalla reissulla tuli käytyä myös Lissabonissa, Cascaissa ja Estorilissa sekä kauempana Farossa.
Estorilissa on casino, jossa James Bond on saanut alkunsa. Käytii ulkoa se tsekkaas, ei muuten. Käveltiin hiekkarantaa pitkin ja välil pysähyttiin pussikaljaa juomaan. Kaunista siellä oli, niinku Portugalissa ylipäätään.

"I haven't been everywhere, but it's on my list."

"I haven´t been everywhere, but it´s on my list."

Nellinoora

 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • Profiili
Vs: Cascais, Estoril ja Lissabon
« Vastaus #3 : 09.08.2015, 21:20:34 »
Mikä on seudun hintataso ravintoloiden suhteen? Finediningiä en kaipaa, perus hyvää ruokaa miellyttävässä ympäristössä. Monista paikoista kuullut/lukenut Portugalin edullisesta hintatasosta mutta nopea selailu Oeirasin alueen ravintoloista  (esim. Tripadvisor) antaa hiukan toisenlaisen kuvan. Pidempi reissu tiedossa ja yli  25€ lounaasta/illallisesta on mielestäni paljon.

emmielina

 • Reissaaja
 • Viestejä: 56
  • Profiili
Vs: Cascais, Estoril ja Lissabon
« Vastaus #4 : 09.08.2015, 23:56:24 »
Lissabonissa paikalliset suositteli, että jos haluaa kalaa syödä, kannattaa tehdä lauttaretki Cacilhasiin. Lautta lähtee Cais do Sodrén juna-aseman takaa ja siihen käy metrokortti. Ravintolat löytyy Cacilhasin kävelykadulta. Osa paikoista näytti melko turistipaikoilta (eli menu monella kielellä), mutta koska lautta oli puolillaan paikallisia, jotka myös suuntasivat kadulle syömään, uskallettiin mennä. Ruoka oli hyvää. Kalan hinta menee päivän hinnan mukaan eli halpaa jos ottaa sesongin kalaa. Muistaakseni maksettiin annoksista viime keväänä 11-14 euroa per henki, edullisin taisi olla valtava tonnikalapihvi salaatilla.

Ihan Lissabonin vanhankaupungin kujilta löytyi myös hyviä ja edullisia lounaspaikkoja, kun vain etsi paikan missä päivän menu oli sutaistu tussilla johonkin lappuseen eikä painettu ja muisti mennä lounaalla syömään. Tai ravintolan edessä lukee vain päivän menu ja tarjoilija kertoo mitä on ruokana.

Itseä jäi harmittamaan ettei ehditty tutustumaan Lissabonin afrikkalaisravintoloihin, jotka ilmeisesti ovat hyviä vaikkeivat välttämättä loista ulkonäöllä tai valokylteillä.