Tuli myös hankittua Revolut ja täytyy todeta, että tähän mennessä toiminut täysin ongelmitta pieniä softabugeja lukuun ottamatta. Käteisnostoja ei ole tullut vielä kokeiltua koska kortti odottaa noutamista kotiosoitteesta, joten ainoastaan nettiostoksia. Rahan lataaminen toimii suoraan virolaisella debitkortilla ja S-Pankin debitkortilla 3-D Securen kautta (lisätty/korjattu softaan). Nordealla ja Danske Bankilla tunnistauminen ei sen sijaan toimi, mahdoton sanoa onko vika softassa vai pankkien järjestelmissä. Itse softa on todella helppo käyttää mutta vaikuttaa vielä hieman keskeneräiseltä - ei voi asentaa esim. Android-tabletille ja iPadissa joutuu käyttämään pieniresoluutioista puhelinversiota pystyasennossa, jolloin esim. navigointi pankkien 3D Secure -tunnistaumissivuilla jossain hankalan ja lähes mahdottoman välillä. Ainoa pieni virhe tullut vastaan kun heti ID-tunnistautumisen (minkä hyväksyminen vei noin pari minuuttia) jälkeen ladannut rahaa eikä softa osannut käsitellä jälkimmäistä kahdesta peräkkäisestä ilmoituksesta.
Kurssit ovat juurikin käytännössä näitä pankkienvälisiä kuten luvattu, ainoat poikkeukset Thaimaan baht ja Venäjän rupla joita kuulemma vaikeampi saada markkinoilta - tällä hetkellä THB:n erotus noin 1,5 %. On syytä kuitenkin huomioida, että helmikuusta lähtien kaikkien valuuttakurssien päälle on tullut 2 %:n nostopalkkio yli 650 euron arvoisista kuukausittaisista käteisnostoista, mutta tämäkin edelleen normipankkien nosto- ja laskutuspalkkioita parempi.
Esim. nostoja 1 000 euroa kuussa:
Revolut kulut n. 7 euroa (THB n. 22 euroa erotuksen ollessa 1,5 %)
normikortti n. 50-60 euroa + kotipankin kertapalkkiot*
Tähän päälle tietenkin vielä mahdolliset kohdemaan kertapalkkiot.
Säästöt pyörii tällaisilla summilla siis jossain muutamassa kymmenessä eurossa - ei loppupeleissä ehkä suuren suuria mutta jos ei muuten niin periaatteen vuoksi...
Lisäksi tämän mukaan viikonloppuisin valuuttamarkkinoiden ollessa kiinni Revolut käyttää n. 1 %:n suojamarginaalia:
https://metabubble.net/payment-cards-bank-accounts/revolut-not-necessarily-cheaper-than-any-other-mastercard/#Fixed_weekend_exchange_rateEdit: Esim. nyt la 23.4. XE:n kurssi dollarille 1,1226 ja Revolutin 1,1168 (kaikkien valuuttojen kurssivaihtelu pysähdyksissä), erotus siis n. 0,5 % eli tavallisilla kuluttajasummilla käytännössä merkityksetön.
Thaimaan bahtin kohdalla erotus onkin jo sitten suurempi, XE:n kurssi 39,38073 ja Revolutin 38,3723 eli erotus n. 2,5 %. Tällaisella kurssilla Revolutilla ei toisin sanoen kerry käytännössä mitään hyötyä ostoksista normikorttiin verrattuna. Käteisnostoista säästöä voi tulla hieman 650 euron rajan jälkeenkin, esim. 500 euron arvoisella nostolla n. 5-10 euroa verrokkina olevan kortin ehdoista riippuen.
Summa summarum: jos haluaa optimoida Revolutin edut, isot ostokset ja käteisnostot kannattaa ajoittaa arkiviikolle, varsinkin jos ne tapahtuvat Thaimaan bahteissa tai Venäjän ruplissa.
Tämä kaikki tietenkin riippuen siitä, miten Revolutin ehdot ja kilpailukyky valuuttamarkkinoilla kehittyy jatkossa.
* Korttiostosten kokonaiserotus 2,5-3 % kun:
luottokorttiyhtiön laskutuspalkkio 1,95 %; ja
luottokorttiyhtiön tukkukurssin erotus tyypillisesti 1 % (Visa) ja 0,5 % (Master)
Tällöin käteisnostojen kokonaiserotus normikortilla 5-6 %, kun esim:
Nordea debit - nostopalkkio 3 % + 2€/kerta
S-Pankki debit - nostopalkkio 2,5 % + 2€/kerta
Revolutilla ollut ongelmia saada nostettua rahaa täällä Indonesiassa. Tiedä mistä johtuu, sillä Malesian puolella pelasi moitteetta. Laitoin supporttiin viestiä. Katsotaan mitä vastaavat, sillä nyt tili näyttää miinusta!
Ennen kortin käyttöönottoa pitää tehdä tulokseton tilikysely automaatilla jotta PIN-koodi välittyy järjestelmään, ja ilmeisesti näin jokaisessa maassa erikseen:
https://alexsavin.me/eng/posts/2016-03-21-using-revolut-and-mondo-in-usa.html