TÄNNE KAIKKI call center työ (aspa-, hr- tekninen ym.) kokemukset ulkomailta!

 (Luettu 20350 kertaa)

Matkaajanainen

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 896
  • Profiili
Voucherit käy monessa ravintolassa ja marketissa täällä, esim. Carrefour ja Lidl. Se on itse asiassa kortti johon voucherit tulevat kuukausittain jälkikäteen. Ja tietysti kortti käy työpaikan ruokalassa.
Soarele este galben

Pesula

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 66
  • Profiili
Oletko Brasovissa? Osaat varmaan jo nyt vastata, minkä tyyppisen majoituksen olet saanut ja paljonko maksat siitä. Entä tarjoaako firma muita etuja palkan lisäksi? Paljonko sinulla jää nettona käteen kuukaudesta, onko työ siistiä toimistotyöaikojen mukaista ma-pe-työtä jne. Kerro myös, miten hakuprosessi tämän tyyppisiin töihin menee ja mitä kannattaa painottaa.

Heitä ihmeessä kokemuksia työnkuvasta ja työkulttuurista ylipäätäänkin, kunhan asetut aloillesi.

Itselläni on hakusessa juuri tämän tyyppinen suomenkieltä painottava homma ehkä ensi kesästä lähtien ja juuri tuollaisesta halvemman hintatason maasta.

Jep, kollega jatkaa täältä :D Brasovissa siis ollaan, majoituksen hankintaprosessi oli helppo koska companyn järjestämät Nestlersit "arjen avustajat" auttoivat kaikessa asiaan liittyessä. Ensimmäiset kaksi viikkoa sai majailla hotellissa yhtiön laskuun, jälkimmäisellä mentiin yhdessä vuokrausfirmaan ja kartoitettiin eri vaihtoehtoja.

Sanoivat ihan suoraan siellä että vuokrakämppien hinnat on syksyisin koholla koska opiskelijat ja kaikki muut palaa kaupunkiin. Hinnat on yleensä alkaen 250€/kk jos haluaa terveellisen talon ja allekirjoitetun vuokrasopimuksen. On täysin mahdollista saada vuokrakämppää 100€ - 150€ kuukaudessa jos ei haittaa että joku seinä saattaa olla homeessa, sisäilmassa vähän ongelmia TAI suostut maksamaan vuokran käteisellä eikä kenenkään tarvitse allekirjoittaa papereita. Jos haluaa säästyä välittäjän palkkiolta niin voi myös itse tehdä vertailua esim https://www.imobiliare.ro/ sivustolla ja tutkia asumisvaihtoehtoja.

Voisin kyllä laskea bonukseksi sen että company pitää hyvää huolta työntekijöistä. Kun homma oli selvä niin mulle ostettiin lento Suomesta ja kuljetus Bukarestista Brasoviin, hotellissa 2 viikkoa ja nestlerin yhteystiedot, jonka kanssa tavattiin jo ensimmäisenä päivänä ja käytiin avaamassa pankkitili. Tämä kaikki siis täysin veloituksetta, companylla on diili erään pankin kanssa niin saa kaikki pankkipalvelutkin hintaan 0€, mikä on erittäin yes.

Sama avustaja auttoi sitten myöhemmin saamaan tuon asunnon kanssa ja kertoi mitä papereita pitää olla mukana kun mennään poliisiasemalle hakemaan sosiaaliturvatunnusta tjsp ja oleskelulupaa 5 vuodeksi. Kirjoitteli hakemukset valmiiksi ja laittoi ne siistiin nippuun, ei tarvinnut siis itse tehdä senkään asian eteen muuta kuin tulla paikalle.

Kuten tuossa ensiviestissä sanoinkin niin suomalaisista on täällä pulaa ja uusia ei ole mitenkään liian helppoa rekrytoida tänne. Kirjoitin omaan hakemukseeni ihan lyhyesti että pidän matkustelusta, osaan englantia, puhun suomea äidinkielenä ja osaan kirjoittaa kymmenellä sormella nopeahkosti tietokoneella. Skype-haastattelussa käytiin skenaario läpi että miten vastaisit asiakkaalle joka vaatii rahojaan välittömästi takaisin tuotteesta X. Yleisenä vinkkinä siis jos nyt vaan tietää yhtään mitään miten asiakkaille pitäisi puhua, osaa suomen kieltä ja englanti sujuu niin että ymmärrät 30 päivän harjoittelujaksolla opettajasi jne niin paikka irtonee aika helpostikin.

Työpaikan alakerrassa olevassa ravintolassa monipuolinen lounas maksaa 15,30lei, eli ~3,3€. Useimmat eivät halua tuhlata tuohon rahoja vaan tuovat omat eväät mukanaan niin kortilla saa tehtyä isommat ostokset esim juuri Lidlissä.

PS. vaikka sattumalta kirjoitellaankin samaan aikaan Matkaajanaisen kanssa niin työmaalla on kuitenkin blokattu kaikki työhön kuulumattomat sivut, eli valitettavasti toimistopäivää ei voi kuluttaa sosiaalisessa mediassa ja pallontallaajia lueskellessa :D
« Viimeksi muokattu: 14.09.2017, 08:28:54 kirjoittanut Pesula »

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Skype-haastattelussa käytiin skenaario läpi että miten vastaisit asiakkaalle joka vaatii rahojaan välittömästi takaisin tuotteesta X.

Eli miten kusetat maksavaa asiakasta.

Itse kävin  verkkokauppa.comin kanssa puolentoista vuoden tuskastuttavan prosessin, jossa minua juoksutettiin Helsingin perukoilla sijaitsevassa myymälässä yhtenään. Verkkokauppa.com oli myynyt minulle valmiiksi rikkinäisen tuotteen, josta kauppa ei halunnut vastuuta ottaa. Kolmannen korjauskerran jälkeen kauppa suostui antamaan lahjakortin, vaikka Suomen lain mukaan olisin ollut velvollinen saamaan rahat takaisin.

Olen varma, että on olemassa kunniallisempiakin tapoja ansaita elantonsa.
« Viimeksi muokattu: 14.09.2017, 12:50:14 kirjoittanut UsvaAuer »

Pesula

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 66
  • Profiili

:D :D tää oli hyvä yritys, uutta matoa vaan koukkuun niin ehkä saat pilattua keskustelun, työpaikan esittelyn ja suomalaisten etsimisen töihin trollauksellasi.

Muille kun ylläkirjoittaneelle vielä selvennykseksi että työ on asiakaspalvelua, jossa asiakkaat soittavat kysyäkseen neuvoja laskutus & tiliasioissa tai tarvitsevat apua ostaakseen tuotteita itse. Me emme soittele kenellekään, asiakkaat soittavat meille. Suurin osa soittajista on eläkeläisiä jotka tarvitsevat selkeää suomenkielistä avustusta yksinkertaisten nettiostosten tekemiseen.

Vain noin 1/100 soittajista on  kaikkitietäviä trolleja jotka haluavat ripuloida oman pahan olonsa tuntemattoman henkilön päälle. ks. yllä
« Viimeksi muokattu: 14.09.2017, 18:39:00 kirjoittanut Pesula »

pahakyy

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 492
  • Profiili
Etuja on mainittu, mutta entäs tulotaso? Tietysti tulosperusteinen palkka, mutta miten tuon työn keskiansio vertautuu muihin duuneihin? Numbeo antaa Brasovin keskinettopalkaksi 566.13€

Matkaajanainen

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 896
  • Profiili
Tulotaso yleensä vähintään tuplasti tuon keskipalkan, bonukset vähän vaihtelee kuukausittain. Eli sillä elää täällä erittäin mukavasti, syö usein ulkona, reissailee ja jää vielä säästöönkin.

Ja siis pohjapalkka on jo hyvä, bonukset on vain lisä siihen!
Soarele este galben

Pesula

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 66
  • Profiili
Päivitystä, töitä on tarjolla edelleen suomalaisille Brasovin kaupungissa, Romaniassa!

Yksi suomalainen työntekijä tullut sitten viime kirjoituksien, hyvin on lähtenyt sujumaan työ vieraassa maassa hänelläkin. Firmamme on laajentamassa asiakaspalvelua tai lisäämässä työntekijöitä, joten suomen kieltä osaaville olisi töitä tarjolla!

Työ on call center asiakaspalvelua suurehkolle yritykselle, eli puhelujen ja chättien hoitamista. Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen on 1 kuukauden opetusjakso, jolloin käydään läpi kaikki asiat mitä työssä tulee tarvitsemaan. Harjoittelu- ja esimieskieli on englanti, joten se kieli olisi hyvä osata edes kohtalaisesti.

Yksityisviestillä saa lisää tietoa, yleensä yrittävät saada työntekijät aloittamaan harjoittelun mahdollisimman pian, joten äkkipikaisten päätöksien tekijät pystyvät olemaan alle kuukaudessa jo talossa harjoittelemassa!

Brasovin kaupungista bongattu nyt viis suomalaista jotka asuu täällä, me saadaan kommuuni kasaan kohta kun pari lisää vielä muuttaa tänne :D

Pesula

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 66
  • Profiili
Viimeinen viesti tähän asiaan liittyen, toivottavasti moderaattorit suovat tämän ettei mene liikaa yhden asian toistamiseksi.

Oma työurani loppuu Romanian Call Centerissä huhtikuun lopulla, joten suomalaisille avoimena ainakin 2 työpaikkaa täällä Brasovissa. Kokemus on ollut erittäin rikastuttava ja ompa täältä tarttunut tyttöystäväkin kainaloon, mutta painelen Suomeen takaisin nauttimaan alle 40 asteen kesästä ja ulkoilmatöistä.

Työpaikassa ei mitään vikaa, pohjoismaalaisten tiimi toimii hyvin ja kuten sanottua niin suomalaisia kohdellaan hyvin ja pomot heittelee suunnilleen ylävitosia käytävillä ja nyt koittaa riippua jalassa kiinni että älä nyt pliis lähde täältä. Koitan vaan sanoa vastaan että sori pakko, mutta yritän etsiä Pallontallaajista seuraajaa kun mutkin löydettiin sieltä :D

Kaikenkaikkiaan asiakaspalvelutyö - ja varsinkin puhelimessa ja chatissa olo - on aika nopeasti opittu ja sen jälkeenhän se on vaan saman toistamista uudelleen ja uudelleen. Tähän ovat esimiehet ja ryhmävastaavatkin tottuneet että useimmiten ulkomaalaiset työntekijät tulee hommiin puoleksi vuodeksi - vuodeksi ja sen jälkeen mielenkiinto lopahtaa niin vaihtavat maisemaa, toiset uusiin call centereihin ympäri Eurooppaa ja toiset joihinkin muihin bisneksiin.

Matkailijan näkökulmasta myös tää on yksi lifestyle, joidenkin kanssa jutellut että ovat olleet Ukrainassa, Turkissa, Espanjassa ja you name it paikoissa call center hommissa ja työpaikkaa pystyy vaihtamaan helposti lennosta muutamien kuukausien päästä jos huvittaa. Ite myös oon tykännyt Romanian sijainnista kartalla, käynyt reissuilla Moldovassa, Ukrainassa, Bulgariassa, Turkissa ja Balkanin eteläosissa, Brasovista pääsee kätevästi ja halvalla lentokentälle Bukarestiin tai voi myös ottaa junan tämän kaupungin asemalta vaikka suoraan Budapestiin.

Harmittaa pirusti kun yksi nimimerkki oli vastannut yksityisviestillä viimeksi ja kysynyt lisätietoja hommista, mutta jostain syystä en saanutkaan sähköpostiin ilmoitusta YV:stä, niin kesti viikko ennenkuin loggasin sisään ja eihän siihen enää saa yhteyttä  :( Jos nimimerkki lukee tätä niin please, täällä ollaan ja kirjaudun nyt joka päivä varmistamaan viestit  ;D

Samoin muutkin, kuten aikaisemmin sanottua niin työtehtävissä pitää osata puhua asiakkaiden kanssa suomea ja raportoida puheista pomoille englanniksi. Ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta - no oikeastaan mistään, 1 kuukauden harjoittelujaksolla opetetaan kaikki mitä työssä pitää osata. Firma on iso ja kansainvälinen, hommat hoidetaan ammattimaisesti ja työntekijää autetaan kaikissa käytännön asioissa, kämpän hommaamisesta pankkitilin avaamiseen ja työ-/ oleskeluluvan saamiseen. Eli paperisotakin on tänne saapuessa yllättävän kevyesti hoidettu, kun Euroopan Unionin sisällä ollaan.

Jos siis kiinnostaa tai jos vaikka tunnette jonkun työttömän kaverin joka etsisi työpaikan lisäksi jännitystä ja seikkailua elämäänsä, niin yksityisviestillä saa lisää informaatiota ja nyt kyllä loggaan sisään tsekkaamaan ne viestit joka päivä!