Minkälainen reppu käsimatkatavaroihin?

 (Luettu 50976 kertaa)

viltsuvilperi

 • Reissaaja
 • Viestejä: 34
  • Profiili
Vs: Minkälainen reppu käsimatkatavaroihin?
« Vastaus #20 : 02.02.2017, 14:28:02 »
Mulla on uutena matkakaverina ensimmäistä kertaa tuo jo aiemmin mainittu Osprey Talon 44l ja tykkään kovasti (vaikka kuherruskuukautta tässä vielä eletään toki). Menee sopivasti useimpien lentoyhtiöiden käsimatkatavaran mittoihin, jos ei ole ihan älyttömän täyteen tungettu.

Pidän kovasti siitä, että nyöreillä saa mukavasti tiivistettyä tämän repun pienempään kokoon, jos on vähemmän tavaraa, mutta niin tietysti aika monet vastaavat reput pystyy. Olen vasta löytänyt pelkillä käsimatkatavaroilla matkustamisen ilon ja kyllä vaan on kätevää.  ;D

fl0yf

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 101
  • Profiili
Vs: Minkälainen reppu käsimatkatavaroihin?
« Vastaus #21 : 08.03.2017, 16:39:08 »
Onko kenelläkään tullut ongelmia halpalentoyhtiöiden kanssa tuosta Mil-tecin assault packin isommasta repusta? Tuossa tuoteselosteessa lukee "Menee kaiken järjen mukaan vielä käsimatkatavarana lentsikoissa, ainakin ilman ylimääräisiä ulokkeita." ja mitat ovat 51 x 29 x 28 cm. Eikös tuon repun "syvyyttä" saa litistettyä pienemmäksi noilla hihnoilla?

Vastaan omaan kysymykseeni: Reppuun saa tosiaan reilusti tavaraa mukaan ja tarvittaessa hihnoilla saa sen litistettyä huomattavasti pienemmäksi ja sain repun jopa mahtumaan todella pienen propellikoneen käsimatkavaratilaan vaikka tavaraa oli paljon repussa, melkein saman kokoiset käsimatkatavaralaukut täytyi jättää koneen sivulla olevaan ruumaan. Todella kätevä ja edullinen reppu!
« Viimeksi muokattu: 08.03.2017, 16:40:59 kirjoittanut fl0yf »

kilroy1

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 660
  • Profiili
Vs: Minkälainen reppu käsimatkatavaroihin?
« Vastaus #22 : 09.03.2017, 20:54:44 »
Repussa on se hyvä puoli käsimatkatavarana että sen saa tarvittaessa litistettyä sen verran että menee "kehikkoon" sisälle jos tarkastetaan.. tietty liian täyttä reppua ei saa edes litistettyä, mutta normaalisti täytetty reppu menee tollaiseen kehikkoon ongelmitta, ei tarvitse edes hihnoilla kiristää.

Koskaan ei edes ole reppua mitattu, ryanairilla en ole moneen vuoteen lentänyt joten heidän tarkkuudestaan en tiedä.

pajuzi

 • Aloittelija
 • Viestejä: 11
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Minkälainen reppu käsimatkatavaroihin?
« Vastaus #23 : 15.06.2017, 21:56:48 »
Terve, pitäisi vaihtaa rinkka pienempään käsimatkatavarakoon rinkkaan/reppuun ja ajattelin kysästä lisätietoja sekä kokemuksia täältä. Eli mikä näistä linkittämistäni rinkoista on paras? Ja toinen kysymys samaan miksi scandinaviaassa on farpointin mitat 54x35x37 kun taas partioaitan sivuilla mitat näyttää olevan 53x33x23,  onko jompikumpi päivitetympi versio tai jotain? Pystyylö tuota farpointtia muuten litistettyä joka suunnasta ainakin leveyttä vissiin pystyi? 

https://scandinavianoutdoor.fi/osprey/varusteet/reput-rinkat-ja-laukut/rinkat/farpoint-40-2016/

https://www.partioaitta.fi/tatonka-flightcase?fr_id=P-1001741

servechilled

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 444
  • Profiili
Vs: Minkälainen reppu käsimatkatavaroihin?
« Vastaus #24 : 15.06.2017, 23:05:22 »
Tatonkaa kehuin jo aiemmin tässä ketjussa ja kehun vielä kerran - sen verran hyvin tuon laukun hieman vanhempi malli palvellut jo vuosia. Ja vieläkään laukussa ei näy juuri mitään kulumisen merkkejä eli aika kestävää tekoa on. Myöskään kertaakaan ei ole tullut ongelmia viedä laukkua lentokoneeseen - se mahtuu mainiosta myös pieniin Dasheihin, ATRiin yms

Ospreystä ei ole omakohtaista kokemusta mutta onhan sekin laatumerkki ja ominaisuuksiltaan aika samanlainen. Ero Tatonkaan on kiristyshihnat ja ehkä enemmän taskuja. Tatonkassakin on kyllä kaksi taskua mutta varsinainen laukku on vailla mitään tilanjakajia. Mutta pakkauskuutioilla tms tämäkin "ongelma" ratkeaa (jos se nyt ylipäätään on ongelma - minun mielestäni ennemminkin nopeuttaa pakkaamista kun ei ole erillisiä taskuja).

Jos on mahdollista niin mene liikkeeseen testaamaan noita paikan päälle ja valitse fiiliksen mukaan.