Tekniset härpäkkeet ja niiden tarve reissussa

 (Luettu 2062 kertaa)

Strange Little Girl

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 340
  • Profiili
Mietin hetken, etta laittaisinko taman Yleinen- osaston alle, mutta ajattelin etta keskustelu kaantyy kuitenkin hetken paasta asian viereen joten pistin tanne.

Eli jatketaan jo alkaneesta mutta mielellaan ilman hiustenhalkomista: Mita harpakkeita otat mukaasi ja miksi? Onko ne kaytannollisia vai ei? Vahan taalla on minilappareista keskusteltukin, mutta mallien sijasta ajattelin etta tanne voi laittaa keskustelut siita, miksi noita kantaa mukanaan. Voin itse aloittaa...

Ajattelin pitkaan, etta en kanna mitaan elektroniikkaa mukanani, koska hostellissa ihmiset tuppaavat vaan selaan somea eika keskustelemaan. Olin usein ainoa, jolla ei ollut jotain harpaketta naamansa edessa. Nyt mieli on vahan muuttunut, lahinna siksi, etta viimeiset pidemmat reissut on suuntautuneet paikkoihin, joissa ei oikein ole mitaan tekemista auringonlaskun jalkeen. Vietin pari tylsaa iltaa ainoastaan lueskellen, ja annoin periksi- seuraavalle reissulle otin mukaan (halvan) tabletin, johon latasin pari dokkaria ja pari leffaa pikkukylien iltoja varten. Ostin laitteen pelkastaan reissukayttoon ja aika kovaa sita tuli kohdeltuakin. Lisaksi Skypen pelasti tilanteen, jossa pankki laittoi luottokortin lukkoon. Olen tosin paattanyt, etta tabletti jaa kotiin, jos lahden romanttiselle reissulle tai kavereiden kanssa. Silloin en suostu vaihtamaan ihmisseuraa leffaan.
« Viimeksi muokattu: 12.10.2015, 15:10:17 kirjoittanut Strange Little Girl »
She rides rollercoasters but never screams

Ayla

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 123
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Tekniset härpäkkeet ja niiden tarve reissussa
« Vastaus #1 : 12.10.2015, 17:45:29 »
Mulla on läppäri (blogia, kuvien siirtelyä ja satunnaisesti leffoja varten), tabletti, jolla lähinnä pelailen tai luen (pääasiassa lennoilla tai pitkillä juna/bussimatkoilla), kaks kameraa (toinen järkkäri ja toinen vedenalaiseen kuvaukseen), kännykkä (musan kuuntelusta kuvieen otteluun ja soitteluun) sekä epilaattori.

Tabletista voisin luopua, ja sitte, ku toi hajoaa tms en aio uutta tablettia hommata. Mistään muusta en ole valmis luopumaan. Mut pidemmällä reissulla koen kyllä kaikkia noita tarvisevani. Ja itsehän roinani kannan...

Haroosh

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 148
  • Profiili
Vs: Tekniset härpäkkeet ja niiden tarve reissussa
« Vastaus #2 : 13.10.2015, 01:55:37 »
LG G3 kännykkä. Sillä pyörin netissä ja kuvaan. Ja ipodi musiikkia varten sekä siihen JBL:n satelliiti-kaiutin. Muuta ei nykyisin ole mukana. Aikaisemmin oli digi-pokkari, mutta tuolla nykyisellä puhelimella saa aivan yhtä hyviä kuvia. Ei tietenkään mitään järkkäritasoa, mutta minulle aivan riittävä. Parilla reissulla oli tabletti jota en juurikaan käyttänyt.

W-hi

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 78
  • Profiili
Vs: Tekniset härpäkkeet ja niiden tarve reissussa
« Vastaus #3 : 13.10.2015, 11:28:58 »
En ole mitään pitkiä reissuja tehnyt, mutta tähän asti mukana kulkeva puhelin on riittänyt hyvin. Siinä on kamera, kartat, muistiinpanot, viihdykettä tylsiin hetkiin, yhteydenpito, joku kohdeopaskin tarvittaessa, sillä voi tehdä check inin jo ennen kentälle menoa, tarkistaa aikataulut ja googlailla mitä kaikkea lähistöltä löytyis jne.

Tablettia tai läppäriä kaipaisin ainoastaan jos pitäisi kirjoitella pitkiä tekstejä, siirtää kamerasta kuvia tai katsella paljon videota.

janeisanidiot

 • Aloittelija
 • Viestejä: 9
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Tekniset härpäkkeet ja niiden tarve reissussa
« Vastaus #4 : 13.10.2015, 18:11:53 »
Itsellä vain kännykkä mukana yleensä. Sillä pystyy tekemään kaiken tarvittavan. Matkustellessa keskityn vain kaikkeen muuhun enkä ole edes kaivannut muuta elektroniikkaa matkalle mukaan. Tietysti kuvia saisi paremmin jos olisi järkkäri mukana, mutta pelkään, että kaikki varastetaan ja siksipä se ei kuljekaan mukana. WOWee one -merkkinen matkakajari on joskus reissussa, jos en matkusta yksin ja haluan fiilistellä musiikkia. Muutamat kerrat ollut ukulele mukana, koska tykkään soitella + se on aika pieni. Sen avulla löytää reissusta uusia tuttavuuksia, koska ihmiset ovat aika kiinnostuneita kuulemaan, mitä kaikkea osaan soittaa ja jäävät yleensä jammailemaan.

Seuraava reissu on Itävaltaan laskettelemaan kaveriporukassa, joten sinne tuskin mitään kummempaa tarvitsen.  Tammikuussa lähden puoleksi vuodeksi Espanjaan, joten pakko ottaa varmaan myös läppäri sinne mukaan edellä mainittujen lisäksi. ::)

smy

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 230
  • Profiili
Vs: Tekniset härpäkkeet ja niiden tarve reissussa
« Vastaus #5 : 16.10.2015, 03:45:16 »
Kännykkä, tabletti ja läppäri:
- Hotellibookkaukset
- Lentojen tilat, check-in
- Autovuokraus
- Kartan käyttö, mitä ympärillä on
- Runtastic kävelymäärien rekisteröintiin (20km tulee yllättävän helposti...)
- Navigaattori autolla ajelun avuksi(Google maps + Here)
- Uutisten seuranta
- Sähköpostit + muu yhteydenpito (ei mitään facebookkia....)
- Valokuvaus+videot, kännykkälaatu riittää.
- Alennuskuponkien haku ja näyttö mahdollisesti kaupassa
yms. yms. yms.

Ilman elektroniikkaa olisin kyllä suoraan sanoen aika kädetön. Pitääkin katsoa että Virgin Mobilen prepaid mokkulassa on virtaa kun lauantaina pukkaa usan matkaa...

Mr. Voyageur

 • Moderaattori
 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 330
  • Profiili
Vs: Tekniset härpäkkeet ja niiden tarve reissussa
« Vastaus #6 : 20.10.2015, 15:23:05 »
Mukaan on lähtenyt viime vuosina älypuhelin, järkkäri ja läppäri. Ensimmäisen kanniskelussa ei ole mitään ongelmaa, mutta jälkimmäisen kahden kohdalla tulee monesti mietittyä, onko niiden mukanaolo täysin välttämätöntä. Kännykällä kun saisi myös kuvia ja sillä hoituu suurin osa nettiasioista.

Läppäri on kuitenkin lähtenyt mukaan joko siksi, että olen halunnut tehdä opiskeluhommia matkalla (esim. pitkillä lennoilla) tai kirjoittanut jonkin sortin blogia. Läppärillä erilaiset matkan päällä tehtävät selvitys- ja varaushommat ovat paljon helpompia ja nopeampia kuin kännykällä ja lisäksi tykkään, jos saan kuvista kopiot talteen jonnekin muuallekin kuin pelkkään kameraan. Monesti olen myös ostanut matkaoppaan e-versiona. Läppärini on pieni, eikä paina juurikaan.

Ehkä järkkärin raahaaminen ärsyttää eniten, koska se vaatii sen ylimääräisen kameralaukun olalle. Toisaalta jälkeenpäin on kiva katsoa hyvälaatuisia kuvia, eikä tartte jättää hämäräkuvia ottamatta. Harkitsen kyllä usein taskukokoisen pokkarin ostamista - etenkin kun jotkut niistä ovat tietääkseni kehittyneet kuvanlaadullisesti melkein jo kroppikennoisten järkkärien tasolle.

Jos nyt puhutaan turhista kanniskeluista ylipäätään, niin pari tenttikirjaa on päässyt vierailemaan tähän mennessä mm. Irlannissa, Arabiemiirikunnissa, Australiassa, Samoalla, Fidžillä, Singaporessa ja Malesiassa.  ::) Nyt niille on varattu jo uusi matka Havaijille ja Meksikoon, joka toivon mukaan jää kirjojen viimeiseksi...
« Viimeksi muokattu: 20.10.2015, 15:35:59 kirjoittanut Mr. Voyageur »