Matkalle englantia osaamattoman kanssa?

 (Luettu 3763 kertaa)

Kristiina23

 • Aloittelija
 • Viestejä: 9
  • Profiili
Matkalle englantia osaamattoman kanssa?
« : 08.01.2016, 08:02:53 »
Anteeksi huono otsikko.
Tuli joskus juteltua isäukkoni kanssa matkustelusta ja reppureissaamisesta. Hän on tuollainen 50v, täysin englantia taitamaton eikä koskaan ulkomailla käynyt. Isäni innostui siinä määrin minun ja poikaystäväni matkoista että puolivitsillä(?) heitti että voisi lähteä seuraavalle reissulle mukaan. Hän kuitenkin esitti niin että olisi mukana reissussa vain noin 2viikkoa (me poikaystävän kanssa tehdään aina yli kuukauden matkoja). Ja hänen pärjäämisensä olisi reissun ajan meidän varassamme täysin etenkin puhumisen suhteen ym eikä osaisi ylipäänsä asioida missään.. Juuri ja juuri osaa englanniksi tervehtiä ja kiittää, muuta ei osaa.

Kysynkin olisiko ajatus isäni ottamisesta matkaan mukaan mahdoton? Toki reissussa me voisimme olla "oppaina", tilata ruoat hänen puolesta, varata yöpaikat ym. mutta esimerkiksi lentokentällä saattaa joutua maahan saapuessa, passia leimatessa, virkailijan jututettavaksi. Lisäksi jos isä olisi matkassa vain osanaikaa toki saattaisimme hänet lentokentälle paluulennolle mutta emme pääsisi häntä kuitenkaan aivan lähtöportille saattamaan ja isolla lentokentällä englantia täysin taitamaton yksin matkustava voisi olla pinteessä...


Kristiina23

 • Aloittelija
 • Viestejä: 9
  • Profiili
Vs: Matkalle englantia osaamattoman kanssa?
« Vastaus #2 : 08.01.2016, 11:08:33 »
Hei, nyt vähän yritystä.....

Umh..??

tintin

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 127
  • Profiili
Vs: Matkalle englantia osaamattoman kanssa?
« Vastaus #3 : 08.01.2016, 11:26:09 »
onko isäsi lentänyt Suomessa koskaan? logiikkahan on suunnilleen sama kaikkialla sen jälkeen, kun läpivalaisusta on läpi menty. Eipä myöskään olisi hullumpi ajatus isällesi mennä englannin alkeiskurssille niin, että osaa edes yksinkertaiseiin kysymyksiin vastata - tosin vaikealla aksentilla puhuttu englanti on vaikeaa välillä natiiveillekin... Maailmassa makustaa miljoonittain englannintaidottomia ihmisiä. Ehkä nyt kuitenkin kannattaa valita paluulento niin, ettei tarvitse vaihtaa konetta missään...
terveystietoa matkailijoille: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/ktl.mat mm.malarian estolääkesuositukset maittain

pahakyy

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 526
  • Profiili
Vs: Matkalle englantia osaamattoman kanssa?
« Vastaus #4 : 08.01.2016, 11:30:52 »
Kai sitä pärjää kun rohkeasti lähtee. Maailma on täynnä englantia osaamattomia matkailijoita. Tintinin kanssa samaa mieltä siitä, että enkun peruskurssi voisi olla hyvä idea.

http://www.iltasanomat.fi/matkat/art-1440121632371.html
« Viimeksi muokattu: 08.01.2016, 11:34:12 kirjoittanut pahakyy »

Vandit

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 804
  • Profiili
Vs: Matkalle englantia osaamattoman kanssa?
« Vastaus #5 : 08.01.2016, 11:35:38 »
Ei kielitaitoa varsinaisesti tarvitse mihinkään konkreettiseen, maailma toimii rahalla ja käytännön asioilla eikä englannin kielellä. Maailma on täynnä kiinalaisia, venäläisiä ja ranskalaisia reissaajia joita ei voisi vähempää kiinnostaa englannin kielen osaaminen, riittää kun aukoo päätään omalla kielellään ja on itseluottamusta.

Tietty isälläsi pitää olla ymmärrys siitä lentokentän perustoiminnasta. Jollain tapaa pitää hommata boarding pass ja raahata se oikealle portille oikeaan aikaan. Siinä välissähän kaikki on ohjeistettua/pakotettua.

maaly

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 440
  • Profiili
Vs: Matkalle englantia osaamattoman kanssa?
« Vastaus #6 : 08.01.2016, 12:24:40 »
Mun mielestä myös on suurin kysymys siinä, että haluatko ylipäätään ottaa isääsi mukaan reissuun.  ;D
Mulla on ollut kielitaidoton äitini mukana ja kyllähän se vähän perässävedettävä on, niin että alkaa jossain välissä rasittamaan. Saattaisi se alkaa  rasittaa vaikka hän puhuisi sujuvaan englantiakin  ::)  Äitini on opetellut "lentämään" yksin vasta varsin korkealla iällä ja jännitti alkuun suurestikin vaihtoja. Selvitin hänelle ennalta, että se on ihan sama kuin vaihtaisit junaa jossain Pieksamäellä. Juna saapuu laiturille A, katsot taulusta että jatkoyhteys lähtee laiturilta B ja siirryt sinne. Ensimmäisillä kerroilla otettiin pitkät vaihtoajat, nykyää riittää jo lyhyemmätkin kun homma on tuttua. Jos ongelmia tulee, niin puhelinyhteydet toimivat yleensä kaikkialla. Ei muuta kuin soittoa, niin joku hoitaa asioiden selvittelyt henkilökunnan kanssa puhelimitse. Ei se lentäminen kielitaidottomana mikään ongelma ole.
Lisäksi yhdyn edellisiin, maailmalla on tosiaan paljon porukkaa, joita ei englannin osaaminen voisi vähempää kiinnostaa. En minäkään osaa ranskaa, vaikka sitä usein tarvitsisin. Niissä tilanteissa hymyilen nätisti ja nyökyttelen, ja luulen että joka kerta vastapuoli kuvittelee mun osaavan sitä. Olevan vaan vähän hidas ja yksinkertainen  :D

mmw

 • Reissaaja
 • Viestejä: 43
  • Profiili
Vs: Matkalle englantia osaamattoman kanssa?
« Vastaus #7 : 08.01.2016, 12:45:46 »
Oletan että isäsi on täysivaltainen. On kerännyt puoli vuosisataa elämänkokemusta ja liikkunut vähän peräkammarin ulkopuolella, kun on lapsenkin saanut. Maailmalla kulkee useampi( lue miljoonia) ihmisiä ilman kielitaitoa, jokunen (lue useempi kuin yksi) jopa ilman kykyä lukea ja kirjoittaa. Jos on puolivitsillä heitänyt matkaehdotuksen, olettaisin että on ainakin puolitosissaan valmis kohtaamaan uusia haasteita.
Isoin kynnys lienee lähteminen kuin selviäminen.
Kokonan oma asiansa on sinun ja poikaystäväsi suhtautuminen.
Tähänkin sopii lause
Anna enemmän, saat enemmän.


Kyllä, olen yli 50v ja kielitaitoni on sanoisinko arvelluttava.


ps enemmän olisin huolissani, jos olisi yksin lähdössä ja viina maistuis.....

Katariina72000

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 008
  • Profiili
Vs: Matkalle englantia osaamattoman kanssa?
« Vastaus #8 : 09.01.2016, 05:25:20 »
^juuri näin. Kun antaa enemmän, saa enemmän - Aloittajan kannattaa tosiaan miettiä mitä tuo lause tarkoittaa!

Isäsi puutteellista kielitaitoa enemmän minua huolettuttaa sinun asenne. Negatiivisuuden ja ongelmien hakemisen sijaan kannattaisi keskittyä kannustamiseen, ja valmistautumiseen. Nuo ehdotetut kielikurssit ovat hyvä idea. Todellisuudessa isäsi varmasti osaa englantia muutamaa sanaa enemmänkin, mutta ei vain ole päässyt kokeilemaan puhumista. Ruuan ja juoman saa vaikka ei puhuisi sanaakaan mitään kieltä.

Kai hän on kotimaassa lentänyt. Voihan kentälle vaikka kirjoittaa ohjeet, että mene ensin paikkaan a ja sitten paikkaan b  jne. Mennessä voi ottaa vaikka kuvat kännykällä kylteistä, niin osaa hakea surinpiirtein oikeannäköisiä paikkoja. Kyse on vain halusta ratkoa ongelmia. Kielitaidoton ei ole älyllisesti vajaa, kuten jotenkin tunnut ajattelevan. Isä messiin ja maailmalle.
pallontallustaja

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 85
  • Profiili
Vs: Matkalle englantia osaamattoman kanssa?
« Vastaus #9 : 09.01.2016, 08:52:57 »
Kysymys oli kyllä tosiaan melko outo, tai sitten se oli kirjoitettu vain vitsinä.
Suosittelen kuitenkin isällesi englannin kielen maisteritutkintoa ennenkuin otetaan mukaan matkalle :)