Matkailu alkoholisoi?

 (Luettu 9329 kertaa)

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Matkailu alkoholisoi?
« : 24.01.2016, 18:46:13 »
Boracay, Filippiinit. Epic-klubin naistenhuone aamuyöllä kello kolme.

Käsienpesupöytään nojaa kaksi tyttöä. Toinen yrittää pitää toista pystyssä, tärisevää. Mun on pakko päästä täältä pois, tyttö sammaltaa.

Tärisevä tyttö on Kerry Skotlannista.

Kerry on matkalla. Kerry ei aio palata kotiin ollenkaan. Tunnen Kerryn El Nidosta. Pukka Barissa tanssimme yhdessä yön jos toisenkin.

Se oli hauskaa.

Kerryn romahtamisen todistaminen ei ole hauskaa.

Kerry ei ole ainoa reissaajaa, jolle on jäänyt putki päälle. Filippiineillä tapasin lukuisia matkaajia, jotka olivat pitkillä matkoilla. Oli nuoria reissaajia, mutta myös vanhempia. Moni eläkkeelle päässyt oli niin ikään loputtomalla reissulla – pullo seuranaan.

Miten he kestävät? Yö toisensa jälkeen; maat, rannat ja baarit vain vaihtuvat.

Kaksi vuotta sitten ostin Filippiineiltä pullon rommia kotiin vietäväksi. Se pullo on vieläkin juomatta. Nyt kahden kuukauden aikana Filippiineillä istuin harva se ilta baarissa. Yksi drinksu tai kaksi, joskus enemmän. Baarissa istumisesta tuli osa lomarutiinia. Mitä sitä yksin tekisi mökissä, jossa ei ole nettiä, televisiota eikä ketään kenen kanssa jutella?

Kuinkakohan moni matkaaja on kehittänyt itselleen alkoholismin Kaakkois-Aasiassa?


alan_mies

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 4 700
 • Kulkija
  • Profiili
Vs: Matkailu alkoholisoi?
« Vastaus #1 : 24.01.2016, 20:41:46 »
Miksi rajaat kysymyksen Kaakkois-Aasiaan?

Espanjasta löytyy taatusti enemmän varoittavia esimerkkejä. En nyt tiedä, alkoholisoiko matkailu, mutta matkailemalla voi ylläpitää alkoholismia.

Narkeista saisi vielä ihan oman ketjun aiheen.  :o


jk

 • Moderaattori
 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 153
  • Profiili
Vs: Matkailu alkoholisoi?
« Vastaus #2 : 24.01.2016, 21:37:02 »
Juon varmaankin keskimäärin enemmän normiviikonloppuna kotosalla kuin reissussa. Kun on rajallisesti aikaa, reissupäiviä ei viitsi haaskata krapulaan, ainakaan kovin usein. Sanoisin siis, että matkailu on ehkä pelastanut minut alkoholismilta (koputan puuta).

Tuollaiset monen kuukauden tai vuoden reissut ovat tietysti toinen juttu. Sellaisella voi varmaan alkoholismikin kehittyä, kun on aikaa olla vaan. Niin pitkiä reissuja en ole itse harrastanut.

clubi

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 321
  • Profiili
Vs: Matkailu alkoholisoi?
« Vastaus #3 : 25.01.2016, 02:33:34 »
Melkosen dramatisoitu alkukirjoitus..
Sama juttuhan jengillä käy kesälomien tai työttömyyden kanssa kun puuttuu normirutiinit.jos työ on se elämän helmi niin helppo siihen pulloon on tarttua.
Jos reissussakin hankkii rutiineja esim. Urheilua,lukemista,treffeilyä,näpertelyä,muiden kanssa seurustelu,retkiä,harrastuksia,kielten opiskelua jne..niin on huomattavasti helpompaa olla alkoholisoimatta.

keiku

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 104
  • Profiili
Vs: Matkailu alkoholisoi?
« Vastaus #4 : 25.01.2016, 09:17:46 »
Itse olen huomannut reissuilla juovani vähemmän kuin Suomessa, ehkäpä siksi että mielekästä tekemistä on muutenkin enemmän, eikä sellaista "ryypätääs nyt kun on viikonloppu" rytmiä pääse syntymään. Toisaalta itselläni on aina jonossa kymmeniä kirjoja, joita ei jostain syystä saa ikinä arjessa luettua, joten niiden kahlaaminen usein vie kaiken sen ajan, jonka toki voisi käyttää viinaa riipoen. Ja useiden kuukausien reissuja on tullut tehtyä kymmenisen, pisimmän venyessä sinne puoleksitoista vuodeksi asti, joten mistään krapulan pelosta lyhyellä reissulla ei ole ollut kyse.

Jokainen toki tavallaan ja onhan näitä "kerryjä" tullut tavattua. Boracayt, Pattayat, Sihanoukvillet ja Goat on varmasti pullollaan näitä, puhumattakaan tosiaan muistakin maanosista. Toiset nyt vaan altistuvat helpommin kaikenlaisille koukuille, enkä usko että nämä alkoholisoituivat vain koska reissasivat, mutta se varmasti toki helpottaa päihteisiin keskittymistä, ettei mitään arkirutiineita ole, jolloin päihtyminen voi täyttää kaiken ajan.

Epic

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 69
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Matkailu alkoholisoi?
« Vastaus #5 : 25.01.2016, 12:38:25 »
Jos nuorten railakasta alkoholinkäyttöä kutsuttaisiin alkoholisoitumiseksi täälläkin, niin moni AMK opiskelija olisi pulassa.

Useat nuoret ovat lomalla, tai lyhyellä matkalla, jossa elämää jatketaan opittuun malliin ja otetaan ilo irti tarjoutuvista hetkistä, turistirannat on täynnä baareja ja huumediilereitä joka heijastelee kysyntää, jota on paljon.

Ihmiset käyttävät alkoholia humaltuessaan erittäin rumasti muutenkin, ja ei minua erityisesti yllätä se että paikassa missä kontrolli on höllempää ja kaikki puitteet oikeastaan rohkaisevat dokaamiseen ja riskikäyttäytymiseen, niin ylilyöntejä tulee nähtyä. Monelle ihmiselle loma ON aikaa jolloin tehdään mitä eteen tulee ja varsinkin nuoret ovat nyt yleisemmin irroittelun asialla.

Varmasti on ihmisiä kenellä reissun holtiton alkoholinkäyttö jää päälle ja seuraa kotimaahankin, mutta eiköhän tuo ole vaan kokemattomien kokeilunhaluisten ihmisten ylilyöntiä suurelta osin. Pitää myös muistaa että äänekkäimmät ihmiset ja äänekkäimmät vähemmistöt usein vääristävät katsojan kokemusta yliampuvampaan suuntaan.

Tietenkin tapaa maailman solmukohdissa näitä vanhoja sankareita tai vain muita kelkasta tipahtaneita jotka lankeavat matkustamisen hedoinistiseen puoleen. Äijiä ja naisia kenen naamasta näkyy että kyllä on tullut arpia hankittua useammallakin mantereella.

Jos ihmiselle alkoholi on ongelma kotona, niin kait se on myös muuallakin. Omasta suhtaumisesta ja suhteesta asiaanhan se enemmän kertoo, kaikki  ihmiset eivät noin vain muutu suurkuluttajiksi halvan pullon tipahtaessa eteen.

 Ja saahan sitä lomalla irrotella.

Mitä itseeni tulee, huomattavasti vähemmän kuluu matkoilla nautintoaineita kuin suomessa, usein toki siitä syystä että matkustaa yksin, mutta myös siitä että mitä enemmän on nähnyt ja kohdannut niin alkaa kaipaamaan alkoholia vääristä syistä yhä vähemmän, oma suhde alkoholiin on ainakin tervehtynyt muualla, kun on saanut pesäeroa suomen päihteisiin hyvin ristiriitaisesti ja kaksinaismoralistisesti suhtautuvaan ilmapiiriin.

iina-eveliina

 • Aloittelija
 • Viestejä: 11
  • Profiili
  • Siivillä
Vs: Matkailu alkoholisoi?
« Vastaus #6 : 25.01.2016, 14:36:52 »
Kokemukseni mukaan uusiin ihmisiin on selvästi helpointa tutustua baaritiskillä.

Veikkaan, että nimen omaan rutiinien puute lomalla, sekä ajatus siitä että on lomalla, ajaa monet tissuttelemaan bisseä vähän joka ilta. Tietysti se riippuu aina ihmisestä, miten asiansa priorisoi 😊
Matkalla Kaakkois-Aasiassa
http://siivilla1.blogspot.fi

clubi

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 321
  • Profiili
Vs: Matkailu alkoholisoi?
« Vastaus #7 : 25.01.2016, 14:56:39 »
Komppaan edellistä. ::)
Muutenkin helpompi pyytää muita seuraksi bisselle kuin muualle,ainakin aluksi..ja saahan baarista muutakin kuin alkoholia.
Ja eihän sitä aina naamareita tartte vetää..
Mut jokaisen oma asia miten ottaa vai ottaako.

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Matkailu alkoholisoi?
« Vastaus #8 : 25.01.2016, 19:42:56 »
ja saahan baarista muutakin kuin alkoholia.

On todella vaikea saada baarista alkoholitonta, sokeritonta ja kofeiinitonta juomaa. Usein kompromissiksi kävisi Cola light tms. mutta Filippiineillä sitä ei saa juuri mistään. 

Lainaus
Miksi rajaat kysymyksen Kaakkois-Aasiaan?

Koska en ole muualla törmännyt yhtä baarikeskeiseen matkailukulttuuriin. (Espanjan-matkaajien baarikulttuuri on toisenlaista: se ei ole reissaajakulttuuria vaan loma-asukaskulttuuria.)

Baarit ovat merkittävä osa reissaajien sosiaalista kanssakäymistä Kaakkois-Aasiassa. Niissä solmitaan uusia tuttavuuksia ja vahvistetaan jo olemassa olevia. Suurin osa matkaajia kiertää samoja kohteita, hieman eri järjestyksessä tai aikataululla ja paikkakunnan baari on se, jossa tavataan vanhoja tuttuja matkan varrelta. Baarielämä on osa reissaajahengen muodostamista ja nostatusta. Nousuhumalassa kaikki ovat yhtä suurta reissaajaperhettä, sellaisetkin joilla ei olisi mitään sanottavaa toisilleen selvin päin.

Filippiineillä näitä legendaarisia baareja on kaksi: El Nidon Pukka Bar ja Boracayn Exit Bar.

Lainaus
Jos reissussakin hankkii rutiineja esim. Urheilua,lukemista,treffeilyä,näpertelyä,muiden kanssa seurustelu,retkiä,harrastuksia,kielten opiskelua jne..niin on huomattavasti helpompaa olla alkoholisoimatta.

Treenaan "koko ajan" ja mukana kulkee myös oma projektini, johon uppoudun jaksottain. Silti välillä on iskeä tylsistyminen, etenkin rantakohteissa. Usein tunnen itseni joutilaaksi vetelehtijäksi, joka kiertää maailman paratiisirantoja ja suurkaupunkeja paremman tekemisen puutteessa.

Ja sellainen lisäys, että esimerkiksi Afrikassa en ole istunut baareissa ollenkaan. Baarielämä kiinnostaa minua vain jos se reissaajien baarielämää. Paikallisten baareihin minua ei saa suin surminkaan.
« Viimeksi muokattu: 25.01.2016, 19:52:12 kirjoittanut UsvaAuer »

SunRiseGirl

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 474
  • Profiili
Vs: Matkailu alkoholisoi?
« Vastaus #9 : 25.01.2016, 19:50:34 »
Lainaus
On todella vaikea saada baarista alkoholitonta, sokeritonta ja kofeiinitonta juomaa. Usein kompromissiksi kävisi Cola light tms. mutta Filippiineillä sitä ei saa juuri mistään. 

Mä jo ajattelin, että en viitsi näihin Usvan kauhistelu ja vääristelyketjuihin ottaa osaa, mutta tähän on vähän pakko, vaikka varmaan kuuluukin tähän trollaamiseen, mutta saattaahan tuo olla vaikka tosissaan ;)

Niin, itse en käytä lainkaan alkoholia, mutta cola light juomia sitäkin enemmän ja siksi voinkin sanoa, ettei ole ikinä, missään ollut ongelmaa saada Cokis lightia. Ei edes Filippiineillä mikä ei nyt ainakaan noiden Usvan mainitsemien paikkojen osalta edes ole minkäänlaista periferiaa. Ihme tekosyitä sille jos ei voi olla joka ilta juomatta alkoholia.


UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Matkailu alkoholisoi?
« Vastaus #10 : 25.01.2016, 19:59:27 »
^ Kiva, kun nyt kuitenkin osallistuit.

Boom Boom Barista (Boracay) ja Pukka Barista (El Nido) ei saa Coca Cola Lightia/Zeroa. Pukka Barista ei monena iltana saanut edes San Miguelia Lightina!

psyc0

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 268
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Matkailu alkoholisoi?
« Vastaus #11 : 26.01.2016, 00:51:31 »
No jos ei saa san migia lightina niiin voi ottaa vaikka redhorsen tai sitten jotain muuta ainetta  joka laittaa paan sekaIsin. coce 0 ei kuitenkaan aiheuta mitaan myrkyllista reaktiota. Ainakaan nykyisen tiedon mukaan.

Ayla

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 123
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Matkailu alkoholisoi?
« Vastaus #12 : 11.02.2016, 19:55:57 »
Mul tulee juotua reissuil enemmän,  ja siitä yksinkertaisesta syystä, että voin. Suomessa työt rajoitti jonkun verran juomista. Reissussa kun ei vastaavia velvollisuuksia oo, ni on helppo vaa mennä. Ei toki joka ilta.

psyc0

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 268
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Matkailu alkoholisoi?
« Vastaus #13 : 12.02.2016, 05:14:09 »
Kylla matkailu viiinaa menee alas paljon reippaammin kuin suomessa. Se johtuu aika paljon siita etta missa maissa kay. Kaakkois aasiassa on sen verran enemman baareja ja myos halvempaa kuin suomessa. Sohjolassa alkoholin kulutus vahenee huomattavasti. Baarit on tylsia juottoloita ja ei sita voi joka paiva kuluttaa 100 euroa juomiin ja takseihin. Siam Reapissa saa draft beerin 0,5 taalalla ja gin tonicia saa 1.5 usdlla.

Taytyy nyt lisata se etta juttelu seuraa loytyy baareissa helpommin kuin fucking finlandiassa.
« Viimeksi muokattu: 12.02.2016, 05:17:14 kirjoittanut psyc0 »

fialina

 • Aloittelija
 • Viestejä: 19
  • Profiili
Vs: Matkailu alkoholisoi?
« Vastaus #14 : 17.06.2016, 17:44:16 »
Riippuu varmasti paljon ihmisestä ja siitä missä sitä kuluttaa aikaansa(missä maassa ja minkälaisissa paikoissa). Itse oon huomannut, että reissatessa tulee juotua todella paljon vähemmän kun kotimaassa. Ensinäkin olen arka juomaan humalaan asti reissussa ihan turvallisuussyistä. Lisäks kuumassa ilmastossa krapulakin tuntuu pahemmalta ja yleensä seuraavalle päivälle on aina jotain suunnitelmia, jota ei haluu huonon olon vuoks missata. En juo kaljaa ja muu alkoholillinen juomavalikoima on yleensä ottaen todella niukka ja ne juomat on myös yleensä bisseä noin 3 kertaa kalliimpia :D en siis juo reissussa myöskään rahansäästösyistä. Viinilasillinen tai siideri siellä täällä tulee juotua. Surettaa jotenkin kattoa vierestä sellasia "biletyslomia", joilla juodaan 2vk putkeen ja sit lähestulkoon krampataan lentokoneessa matkalla Suomeen.

alan_mies

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 4 700
 • Kulkija
  • Profiili
Vs: Matkailu alkoholisoi?
« Vastaus #15 : 18.06.2016, 08:35:58 »
Lähes joka ilta ruokajuomat, kolme viikkoa takana, vähän toista edessä. Ilmeisesti olen alkoholisoitunut, kun en ilman ruokaviinejä tai oluita suostu olemaan.

kenno

 • Vieras
Vs: Matkailu alkoholisoi?
« Vastaus #16 : 18.06.2016, 11:46:12 »
Itse juon kyllä enempi reissussa. Se on lähinnä ajantappoa, taukoa, tekosyy istua vain katselemaan menoa.  vetelen 2-3 kaljan eriä keskellä päivää.. kun odotan junaa, matkaseuralaisia museoista tms. . Tykkään myös tarkkailla kadun elämää ja terassi on yksi tapa tehdä sitä (tai katella pubin ikkunasta).  Tollasta yökerho/baari-kulttuuria ei tule harrastettua ollenkaan, yli nelikymppisenä en ole oikein kestänyt krapuloita, että niitä vältellään viimeiseen asti.

psyc0

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 268
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Matkailu alkoholisoi?
« Vastaus #17 : 19.06.2016, 18:25:28 »
No taidan olla vastannut tahankin monta kertaa jos muistan oikein. Mutta pohtikaa skenaariota etta suomipoika menee vaikka filippiineile jossa myydaan ginia,vodkaa 24h ja pullo maksaa jonkun euron tai kaksi. Sen skenaarion lopputulos on aika haijy tilanne. No rehabiin paasee vaikka se kustantaakin melko paljon. Eli vahan parafoxi situatio siis...halpaa juomaa ja sitten maksaa vieroitusshoidosta sen verran, ettei se olekaan niin halpaa...huh.

psyc0

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 268
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Matkailu alkoholisoi?
« Vastaus #18 : 19.06.2016, 18:40:44 »
Laitetaan nyt vahan kuvia piristykseksi ettei olisi niin synkkaa.
« Viimeksi muokattu: 19.06.2016, 19:14:22 kirjoittanut psyc0 »

kekkuli

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 723
 • Dec 93 AUS
  • Profiili
Vs: Matkailu alkoholisoi?
« Vastaus #19 : 19.06.2016, 21:56:28 »
Lievästi OTP mutta Filsuillahan on isänpäivä kesäkuussa. Ostarikin sen tietää: Vain parasta isukille!
Salud, amor y dinero - y tiempo para gozarlos.