Kiinaan pääsee nyt ilman viisumia...

 (Luettu 36017 kertaa)

Camilla20

 • Aloittelija
 • Viestejä: 4
  • Profiili
Vs: Kiinaan pääsee nyt ilman viisumia...
« Vastaus #20 : 08.01.2017, 20:20:06 »
Eihän Kiinassa ole mitään muunlaista visa on arrivalia kuin tuo 72 / 144h transit. ja siinä on oleellisimmat ehdot lentää pois samalta kentältä kuin mistä saavut maahan ja eri paikkaan kuin mistä tulit + lentolipun pitää olla ostettu ennen kuin saavut Kiinaan.

Jos tuo huominen lentosi on Kiinaan niin et välttämättä pääse edes koneeseen jos sinulla ei ole jatko- tai paluulentoa + turistiviisumia...

Kiinan suurlähetystön sivuilta ja Wikipediasta löytyy kyllä ihan selkeät kuvaukset viisumipolitiikasta - mikähän siinä on kun jengi postaa ennen kuin tsekkaavat nuo loogisimmat tiedonlähteet...


Joo luin kyllä nekin sivut, mutta en kyllä ymmärtänyt. Jollain sivulla ilmotettiin myös että kelpaa kun on maasta poistumiseen liput ja ajettelin että junalippu sitten kelpaisi honk kongiin.

Vuosi sitten hong kongin rajalta sain shenzeniin viisumin ja makso vaan joku 18euroa. Jännä jos ei siis tuollaista guangzhousta saa. Eli ilmeisesti siellä siis eri politiikka viisumeihin.

Starbucks

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 053
  • Profiili
Vs: Kiinaan pääsee nyt ilman viisumia...
« Vastaus #21 : 08.01.2017, 20:36:04 »
Shenzhen viisumi on ihan eri kuin Kiinan viisumi. Shenzhen viisumilla saa olla max 5 päivää vain Shenzhen alueella. Sillä ei saa mennä edes Guangzhoun. Et saa samanlaista viisumia Guangzhou kentältä.
Sun täytyy nyt ostaa lentolippu Guangzhousta jonneki ulkomaille, muuten sulla ei oo pääsyä lähtölentokenttää pidemmälle. Lentoyhtiö varmasti selvittää sun viisumiasiat lähtöselvitystiskillä.

servechilled

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 444
  • Profiili
Vs: Kiinaan pääsee nyt ilman viisumia...
« Vastaus #22 : 08.01.2017, 22:55:01 »
Tosiaan Kiinaan saa noita "erikoistalousalue"-viisumeita joihin Shenzenkin kuuluu. Mutta niillä ei reissata sen kauemmaksi kuten Starbucks toteaa. Ideana on kai houkutella jengiä Honkkarista ostoksille Shenzeniin.

Osta suosiolla vaikka Air Asian Guangzhou - BKK -tiketit niin pääset jatkamaan reissua suoraan Taikamaahan.

mariash

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Vs: Kiinaan pääsee nyt ilman viisumia...
« Vastaus #23 : 25.09.2017, 19:40:22 »
Hei, onkohan kukaan lentänyt lähiaikoina Helsinki-Peking-Hong Kong ja viettänyt Pekingissä ilman viisumia alle 72h? Vaatimuksena tuohon viisumittomaan  vierailuun on lentää Pekingistä johonkin kolmanteen maahan. Eikö niin, että Hong Kong lasketaan tässä kolmanneksi "maaksi", sillä Hong Kongissahan saa olla ilman viisumia 3kk?

Tiedustelin asiaa Kiinan suurlähetystöstä ja sieltä ei osattu antaa suoraa vastausta. Sanoivat, että he eivät voi luvata, että se onnistuu ja varmuuden vuoksi kannattaa hankkia viisumi ja asiaa voi tiedustella vielä lentoyhtiöltä. Soitin Finnairille, josta he pyysivät olemaan yhteydessä suurlähetystöön ja sanoivat, että heidän puolestaan kaikki on ok. Finnair tarkastaa lähtöselvityksen yhteydessä tarvittavat dokumentit ja jos he päästävät koneeseen, niin silloin asian pitäisi olla ok eikä Pekingissä voi enää tulla asian suhteen ongelmia?