Kokemuksia Papua- Uusi- Guineasta?

 (Luettu 15128 kertaa)

mimmis

 • Aloittelija
 • Viestejä: 12
  • Profiili
Kokemuksia Papua- Uusi- Guineasta?
« : 22.02.2016, 09:31:06 »
Nyt olisi enemmän kuin paikallaan kuulla hieman kokemuksia kyseisestä, vielä melko tuntemattomasta maasta. Oltaisiin kaverin kanssa suuntaamassa pariksi viikoksi hieman extemporee reissulle, kun löyty halvat lennot täältä Australian Cairnsista. Olisko kellään jakaa kokemuksia, mihin mennä ja mitä tehdä? Ainut toive reissulla olisi päästä sukeltamaan, mutta mitenhän hankalan matkan päässä kaikki biitsi paikat ja sukellus mestat on pääkaupungista nähden? onko matkustus maan sisällä ylipäätänsä kuinka aikaa vievää ja monimutkaista? kaksi pientä naista lähdössä matkaan, joten toivottavasti ei liian hazardi maa ole kyseessä. Jos joku kokenut voisi piakkoin laittaa jotain tietopakettia, niin uskalletaan paremmin lähtee pikku seikkailulle. Thanks!  :)

Manitoba

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 110
  • Profiili
Vs: Kokemuksia Papua- Uusi- Guineasta?
« Vastaus #1 : 22.02.2016, 20:27:49 »
Kannattaa vähän lueskella etukäteen, PNG ei oo missään nimessä edullinen maa matkustella. Halvempi ku Australia, mutta kyllä siellä silti aika helposti saa rahansa menemään, etenkin jos majoittuu muualla ku paikallisten nurkissa. Liikkuminen on kallista, ellei kävele tai onnistu saamaan liftiä esim. rekalta. Ite en oo kiinnostunut sukeltamisesta, joten en osaa siitä sanoa, mutta tollanen turisteille suunnattu kalojen katselu on todennäkösesti tyyristä puuhaa. Noin muutoin PNG on yks haastavimmista mestoista, missä olen käynyt, mutta olihan se myös todella palkitseva kohde.

Nyt kinan kurssi näyttäs olevan aika paljon edullisempi ku 2012, jolloin itse tuolla kävin, mutta kyllä silti kannattaa varata ihan minimissään sellanen n. 30€/päivä pelkästään safkaan, majotukseen ja liikumiseen.

mimmis

 • Aloittelija
 • Viestejä: 12
  • Profiili
Vs: Kokemuksia Papua- Uusi- Guineasta?
« Vastaus #2 : 23.02.2016, 12:55:02 »
Kiitti vastauksesta. Suht vähän löytyny toisten kommentteja maasta, mut kuulostaa tosiaan haastavalta maalta reissata ja ilmeisesti vaatii aika joustavaa aikataulua. Tosiaan suunnitelmat kerkes tähän hätään jo muuttua, mutta ehdottomasti pitää myöhemmin päästä käymään tuolakin. 

servechilled

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 422
  • Profiili
Vs: Kokemuksia Papua- Uusi- Guineasta?
« Vastaus #3 : 23.02.2016, 17:09:16 »
jos ei palliksista löydy niin tsekatkaa seuraavaksi thorn tree -foorumi. näyttäisi olevan aika paljon tuoretta diskuteerausta PNGstäkin.

kaj

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 150
  • Profiili
Vs: Kokemuksia Papua- Uusi- Guineasta?
« Vastaus #4 : 29.02.2016, 01:09:13 »
Olin tuolla muutama vuosi sitten. Kaunis maa ja samalla hieman epämiellyttävä. Kannattaa välttää luottokortin käyttöä, kortin käytöstä aiheutuvat palkkiot pöyristyttäviä. Taksarit Port Moresbyn kentällä ei mitään asiakaspalvelu henkisiä voisi kuvailla sanalla kusipäisiä, sovittu hinta on tuplat kohteessa ja jos ei maksa jaksaa kaveri huudella ja seurata hyvän matkaa. Jos saat tuolla hyviä kontakteja on niistä hyötyä koska tosiaan liikkuminen pitemmälle on haastavaa joten apu voi olla tarpeen oikeiden paikkojen löytämiseen ja näkemiseen

Pussikenguru

 • Reissaaja
 • Viestejä: 41
 • Buy the Ticket, Take the Ride. -Hunter S. Thompson
  • Profiili
Vs: Kokemuksia Papua- Uusi- Guineasta?
« Vastaus #5 : 29.06.2016, 19:19:27 »
Papua-Uusi-Guinea on kiinnostava ja kuumottava maa. Port Moresbyssä ja Laessa olisin erityisen varovainen. PNG on köyhä maa, joten siellä kannattaa olla siis varovainen.

Papua-Uusi-Guineassa kannattaa ehdottomasti käydä viidakoissa, mutta ei kannata lähteä yksikseen. Kannattaa palkata hyvä opas, joka voi viedä sinut heimojen luo. Kannattaa katsoa Madventuresin PNG jakso. Sen löytyy myös youtubesta haulla: Madventures Papua-New-Guinea tai Papua New Guinea.

Giroud

 • Reissaaja
 • Viestejä: 41
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Kokemuksia Papua- Uusi- Guineasta?
« Vastaus #6 : 26.09.2016, 09:02:44 »
Moi!
Ihan yleisesti oisin kysynyt tietoa PNG:stä? Millainen turvallisuustilanne nykyään ja onko toi Jayapuran kohdalta Indonesian puolelta raja auki vielä PNG:hen? Jos jollain on ajankohtaista tietoa niin kiitos!

Tropico

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 121
  • Profiili
Vs: Kokemuksia Papua- Uusi- Guineasta?
« Vastaus #7 : 06.12.2016, 10:39:31 »
Moi,

Vähän neulan heinäsuovasta hakemista, mutta sattuuko täältä löytymään ketään joka olisi käynyt Sepik-joella tai siellä suunnalla? Kiinnostaisi kuulla kokemuksia!


EAN

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Kokemuksia Papua- Uusi- Guineasta?
« Vastaus #8 : 18.12.2016, 22:34:22 »
Tulimme itsenäisyyspäivänä takaisin Papua-Uudesta-Guineasta. Matkamme käsitti myös 5 päivää Sepik-joella, sekä neljä yötä Wewakissa. Sepikin reissujen järjestäminen Suomesta käsin on suhteellisen haasteellista johtuen puutteellisista yhteystiedoista luotettaviin matkanjärjestäjiin. Puhelinnumeroita kyllä löytyy, mutta puhelut/tekstiviestit eivät toimi maiden välillä oikein mitenkään. Sähköpostiosoitteita ja nettisivuja löytyy yleensä vain kaikkein kalleimmilta matkanjärjestäjiltä, ja hinnat ovat todella kovia.
 Suurin ongelma on se, että on vaikea tietää etukäteen keneen voi luottaa. Suosituksia löytyy hyvin vähän ja nekin ovat usein ristiriitaisia. Itse voin lämpimästi suositella Wilson Shaun -nimistä henkilöä, joka reissumme lopulta järjesti. Häneen tutustuimme vasta paikan päällä, kun hän tarjosi meille kyydin. Hän kuskasi meitä aluksi tapaamaan henkilöitä, joihin olimme olleet yhteydessä jo Suomesta käsin. Kaikki vaihtoehdot osoittautuivat kuitenkin lopulta liian kalliiksi ja otimme Wilsonin lopulta järjestäjäksi. Riskillä. Wewakissa jokainen vähintäänkin tuntee jonkun matkanjärjestäjän, ellei itse ole sellainen.
Esitimme hänellä kylät, joihin haluaisimme tutustua ja kerroimme hinnan, jonka olemme valmiita maksamaan. Pääsimme hyvin sopimukseen. Sisällöltään retki oli lähes täysin identtinen kalliimman matkanjärjestäjän vastaavan kanssa. Mutta hinta noin 600€/hlö edullisempi. Kallista lystiä se silti on. Mutta ehdottomasti kannattavaa. Voin antaa sähköposti- ja puhelintiedot privana, jos joku tarvitsee.
Paikan päällä kannattaa ehdottomasti hommata heti Digicellin tai Bmobilen prepaid -liittymä ja niihin erikseen dataa. Näistä Digicell on kalliimpi, mutta ainakin aikaisemmin sillä on ollut parempi kattavuus. Prepaid -liittymiin saa ostaa puheaikakortteja joka kadunkulmasta. Ei varmasti tule olemaan ongelma. Niitä löytyi jopa Sepik -joen varrelta. Puhelimella asioiden hoitaminen on suhteellisen mutkatonta paikan päällä.

Sepik -reissumme alkoi Pagwista, jonne ajoimme aamuyön tunteina. Pagwista menimme moottoriveneellä Upper Sepikillä sijaitsevaan Swagap -kylään, jossa yövyimme ensimmäisen yön. Erittäin mielenkiintoinen heimo, joka palvoo erilaisia hyönteisiä kuten rukoilijasirkkaa. Mielenkiintoisin osuus oli kuitenkin yöllinen krokotiilijahti kanootilla, joka tuotti kolmemetrisen saaliin ja melkein toisen viisimetrisen. Aika touhua alkeellisilla keihäillä.

Seuraavana päivänä suuntasimme Wagun kylään, josta löytyi oikein majatalo, jossa oli omat huoneet, sekä vessa ja suihku. Hyvin alkeelliset tosin tietysti. Kylässä käy ilmeisesti jonkin verran turisteja johtuen läheisellä kukkulalla majailevista paratiisilinnuista, joita mekin kävimme tiirailemassa seuraavana aamuna. Täällä näimmekin ainoat muut turistit koko Papuassa, tosin näistäkin toinen oli syntynyt PNG:ssä.

Wagusta jatkoimme Ambuntin torin kautta Kandangai - nimiseen kylään, josta Wilson sekä oppaamme Kenny ja Ishmael ovat kotoisin. Siellä olimme seuraavat kaksi yötä majoittuneena paikalliselle koululle seuranamme lukuisia rottia. Erityisen mielekästä täällä oli seurata paikallisten elämää ja käydä hyviä syviä keskusteluja etenkin koulun rehtorin kanssa. Kylästä käsin kävimme vierailulla mm. Palambein ja Chambrin kylissä sekä muutamassa pienemmässä kylässä. Seurasimme mm. initiaatoriittejä pariinkin otteeseen sekä epämääräistä rummutussessiota.

Ruokaa riitti johtuen metsästysonnesta. Muutoin olisi voinut käydä yksitoikkoiseksi. Pitää kuitenkin ymmärtää, että paikallisille jopa riisi on luksusta.
Hedelmiä toisaalta riitti yllin kyllin. Kannattaakin sopia tarkkaan, että mitä ruokaa otetaan mukaan ja kuinka paljon. Oppaidenkin ruuat pitää kustantaa. Meillä sisältyi hintaan, joten hirveästi ylimääräistä ei oltu hankittu. Erityisen tarkkaa on sopia etukäteen mitä kaikkea hinta pitää sisällään. Yleensä ainakin Haus Tambaran -vierailut maksavat lisää. Samoin initiaatioriitit ja sing singit yms. Lisäksi mm. krokotiilinmetsästäjät odottavat pienimuotoista arvostuksen osoitusta taidoistaan. Kuvista pyydetään usein lisämaksua. Summat ovat yleensä pieniä. Tosin yhdessä kylässä pyydettiin nelinkertaista hintaa initiaatioriitistä siihen verrattuna mitä se toisaalla maksoi. Mutta kun siihen ei suostuttu, laski hinta nopesti.

Sepikin eri heimoilla on toisistaankin paljon poikkeavia tapoja, joita voi olla vaikea sisäistää aluksi. Kannattaa aina kysyä lupaa etukäteen, jos epäilee vähänkin toimintansa rikkovan paikallista koodistoa. Epäkunnioittavasta käytöksestä ei välttämättä selviä suullisella varoituksella, ainakaan kylissä, joissa ei juuri turisteja ole nähty.

Yleisesti ottaen elämänrytmi on PNG:ssä hyvin hidasta ja asiat tapahtuvat hitaalla tempolla liikennettä lukuunottamatta. Televisioita ja älypuhelimia ei Sepikillä juuri näe, ainakaan toiminnassa. Puhelin kyllä kuuluu yllättävän hyvin monessa kylässä, ja sen saa osassa kylistä ladattua generaattorin tai aurinkopaneeli+akku -kombinaation kautta.

Me veimme mukanamme mm. ongenkoukkuja, siimaa, ruokaöljyä ja hiomapaperia kyliin. Lisäksi annoimme kaikki ylimääräiset lääkkeet, otsalampun ja Lifestrawn kyläläisille. Lääkkeitä ainakin Kandangaissa tarvittiin kipeästi. Salmiakkikossukin toisaalta kelpasi. Etenkin Swagapin kylään olisi lisäksi kannattanut viedä d-koon paristoja.

Voin tosiaan antaa tarvittaessa kontaktitiedot Wilsonille, kylän rehtorille sekä Johannes Tevens -nimiselle oppaalle, jonka tapasimme Sepikillä. Häneen olimme myös yrittäneet ottaa yhteyttä Suomesta käsin tuloksetta. Mutta nyt löytyy myös sähköpostiosoite hänelle. Lisäksi kauttani saa halutessaan kontaktitiedot Mount Hagenilla ja Gorokassa toimiville parille hyvälle oppaalle. Papua on kuitenkin siinä mielessä erilainen kohde, että joitain kontakteja on hyvä olla olemassa etukäteen maahan saavuttaessa, koska päämäärätön vaeltelu kaupungeissa majapaikkaa ja matkanjärjestäjää etsien on suhteellisen kuumottavaa puuhaa poiketen monista muista kohteista.

Papua on kuitenkin kaikesta huolimatta ehdottomasti yksi hienoimmista käymistäni matkakohteista maailmassa. Luonto ja eri heimot erityispiirteineen ovat valtaisin hienoja. Ihmiset ovat pääsääntöisesti erittäin ystävällisiä. Pitää vain muistaa olla ystävällinen ja avoin myös heille.

iltsu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 175
  • Profiili
Vs: Kokemuksia Papua- Uusi- Guineasta?
« Vastaus #9 : 22.06.2017, 15:09:30 »
Kiitos EAN informatiivisesta postauksesta. Olen jotenkin aiemmin pitänyt Papuaa no-no-maana, mutta alkuviikosta aloin vähän tarkemmin tsekkailemaan sen matkailumahdollisuuksia ja nyt on sellainen fiilis, että sinne on päästävä.

Olen joulu-tammikuulla kuukauden-pari Sulawedellä ja taidan muuttaa sieltä suunnan kohti Papua Uusi-Guineaa. Voisi ajatella, että kuukaudessa ehtisi Sulawedeltä aina Jayapuraan asti. Jotain lentoja siinä saattaa tulla. Mutta sitten Jayapuralta vaikuttaisi pääsevän sujuvasti rajan yli Vanimoon. Ainakin Wikitravelin mukaan Jayapurasta saisi viisumin muutaman päivän odotuksella. Siten alkaisi haastavampi osuus. Siksi alan nyt hyvissä ajoin selvittelemään mahdollisuuksia. Varmaan kannattanee hankkia Papuan LP, ainakin kirjastosta lainaamani vanha painos vaikutti informatiiviseltä.

Vanimosta pitäisi päästä eteenpäin Wewakiin. Google mapsin mukaan siinä ei ole tietä, mutta jostain postauksesta luin eilen, että autollakin pääsisi. Ilmeisesti ainakin jonkintapainen lautta kulkee. Miten EAN järjestitte liikkumisen tuolla? Oliko teillä koko ajan opas / kuski? Ajatukseni olisi mennä omatoimisesti, sillä nyt aika ei ole rajoittava tekijä.


Voin tosiaan antaa tarvittaessa kontaktitiedot Wilsonille, kylän rehtorille sekä Johannes Tevens -nimiselle oppaalle, jonka tapasimme Sepikillä. Häneen olimme myös yrittäneet ottaa yhteyttä Suomesta käsin tuloksetta. Mutta nyt löytyy myös sähköpostiosoite hänelle. Lisäksi kauttani saa halutessaan kontaktitiedot Mount Hagenilla ja Gorokassa toimiville parille hyvälle oppaalle. Papua on kuitenkin siinä mielessä erilainen kohde, että joitain kontakteja on hyvä olla olemassa etukäteen maahan saavuttaessa, koska päämäärätön vaeltelu kaupungeissa majapaikkaa ja matkanjärjestäjää etsien on suhteellisen kuumottavaa puuhaa poiketen monista muista kohteista.

Sepik-joen kokeminen vaikuttaa mahtavalta. Se vaatinee oppaan? Mielelläni ottaisin yhteystietoja tuonne. Luotettava kontakti olisi iso plussa. Paljon suurinpiirteinen maksoit reissusta päivää kohden?

Minkä takia matkanjärjestäjän etsiminen on kuumottavaa? Joidenkin nettikommenttien perusteella maaseudulla on turvallista matkustaa. Mikä sinun tuntumasi on, löytyykö noista rannikkokylistä helposti kotimajoitusta ym.?

Kävitkö ollenkaan Central Rangella? Monessa paikassa varoitetaan Mt. Hagenista ja Laesta. Onko noissa varoituksissa perää?

Ensimmäinen ajatukseni olisi mennä rannikko pitkin Madangiin, sieltä New Englandiin ja edelleen New Irelandin kautta Bougainvilleen. Ainakin parin youtube-pätkän perusteella paikat vaikuttavat upeilta. Onko näistä kokemuksia? Ilmeisesti Alotau / Milne Bay eivät ole erityisiä verrattuna saariprovisseihin? Tuo ottaisi varmaan kuukauden verran aikaa?

Yhdestä vanhasta blogista löysin, että Bougainvillestä voisi päästä lautalla Salomon saarille. Onko tästä päivitettyä tietoa?

Kaiken kaikkiaan mikä tahansa tietoa Papuasta olisi tervetullutta. Sieltä ei liikaa infoa ainakaan nopeasti löytynyt. Sanokaas nyt vielä, että onko tämä hetkellinen into lähteä yksin kiertämään saarta haihattelua.

---

 • Vieras
Vs: Kokemuksia Papua- Uusi- Guineasta?
« Vastaus #10 : 22.06.2017, 17:57:43 »
Papua-Uusi-Guinea todennäköisesti itsellä edessä lähiaikoina. Kiitos EAN todella hyvästä esseestä! Saatan kysyä sulta jatkossa vähän ohjeita 8)

Olen vasta viikon verran tätä aihetta tutkinut ja omat tiedot vielä ihan nollassa. Joku viidakkotrekki on ilmeisesti pakko tehdä. Todella siistiä olisi se, jos tuolta pääsisi Australiaan lautalla. Tätä pitää alkaa selvittämään.

Tropico

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 121
  • Profiili
Vs: Kokemuksia Papua- Uusi- Guineasta?
« Vastaus #11 : 23.07.2017, 15:59:16 »
Aika aktivoitua jälleen;

Liput varattu Wewakkiin 22.10. ja tarkoitus tehdä tuon EAN:in kattavan kuvauksen kaltainen reissu ylävirtaan, toiveena jatkaa vielä vähän Swaguppia pidemmälle jos vedenkorkeus sen sallii.

Laitoin EAN:Ille yksityisviestin, mutta jos jollain muulla on yhteystietoja paikallisiin oppaisiin niin olisivat kultaakin arvokkaampia. Nuo e-mailit omistavat oppaat veloittavat 6 päivän matkasta suoraan 2000-3000€ eli hinta reissulle uhkaa paisua.

Laitan tänne/blogiin mahd. tarkan kuvauksen järjestelyistä ja reissusta sitten kun matka on takana.