Ensikertalaisena Japaniin

 (Luettu 14634 kertaa)

Unenkutoja

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Ensikertalaisena Japaniin
« : 09.03.2016, 16:20:48 »
Hei vaan hei!

Yksi uusi Japani kysely jonon jatkoksi! Heinäkuun lopussa olis tarkoitus lähteä niitä maailmankuuluja vessanpönttöjä ja siinä sivussa maisemiakin ihmettelemään kolmeksi viikkoa. Lennot on, mitään muuta ei ole vielä varattuna. Kannattaako hotellit varata hyvissä ajoin ja lyödä matkan lopullinen reitti lukkoon, vai jättää liikkumatilaa? Alku- ja päätepisteenä toimii Tokio, mutta tarkoituksena ois lähteä kiertämään saarta. Yksi, eli ensimmäin sunnuntai täytyy varmaankin viettää jossain pääkaupungin puistossa paikallisten rockabillyjen jorailumainingeissa! Eli arvoisat tallustajat! Jos on vinkkejä antaa hotelleista/ liikkumisesta/ tapahtumista/ kohteista/ mitä kannattaisi kokeilla tai kokea, niin olisin erittäin kiitollinen. Miun viime reissut on pyörineet jonkinasteisen urheilujuhlan ympärillä, niin tämmöisen "viikoiksi lööbailee ilman kiintopistettä"- matkan suunnittelu on ihan oma lukunsa!
Alla tämänhetkiin matkasuunnitelman raakile. Onko liikaa, sopivasti vai kannattaisiko vielä jokin kohde mahduttaa?

Tokio
Kioto
Osaka
Okinawa (Churaumi aquarium)
Hiroshima
Fukui (dinomuseo!!!)
Nagasaki (?)

Etenkin tuohon Okinawa osiolle jos löytyy joku viksu vinkkejä antamaan, niin saisi suunnitelmia eteenpäin.

Kiitoksi vaa kauhia pal!

smee

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 408
  • Profiili
Vs: Ensikertalaisena Japaniin
« Vastaus #1 : 09.03.2016, 19:17:40 »
Oboniin juhlintaan liittyvä matkailusesonki on japan-guide.comin mukaan tänä vuonna suunnilleen 6.8. - 21.8. ja tuossa on muutenkin lasten kesälomat jo ennen, joten matkustusaikasi on kohtalaisen vilkasta paikallisesten sesonkia. Lisäksi Tokio, Kioto ja jossain määrin muutkin kaupungit kärsivät majoituspulasta. Jos ei ole nirso, jotain varmasti löytyy, mutta ainakin jotain majoituksia edellämainituista kaupungeista saattaa olla fiksu varata etukäteen. Tosin esimerkiksi Kiotossa ei esimerkiksi ole mitään ihmeellistä yöelämää, joten varsinkin jos on junapassilla varustettuna, sikäläiset nähtävyydet voi katsastaa päiväreissuina vähän kauempanakin majoittuen.

Kohteiden määrä on aika makuasia, ei tuossa mitenkään älyttömästi ole. Okinawa on toki ihan erikseen. Itse en ole siellä käynyt, mutta muistaakseni täälläkin on siitä ollut kyllä juttua. Ja jo aluksi mainitsemani http://www.japan-guide.com/ on aivan loistava sivusto sekä ideointiin, että käytännön asioiden selvittämiseen.

alan_mies

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 4 567
 • Kulkija
  • Profiili
Vs: Ensikertalaisena Japaniin
« Vastaus #2 : 09.03.2016, 22:41:49 »
Airbnb:sta on mulla Japanista hyvät kokemukset. Eri asia ehkä, jos menet yksin. Jos budjetti ei ole leveä niin hostelliin vaan. Ihan ok tasoisia oli nekin. Varailin kaikki etukäteen.

Kannattaa suunnitella, jos aiot saada matkasta jotain irti. Viikko Tokiossa oli hyvä, tai 6 päivää. Jos Miyazaki kiinnostaa, niin googlaa Ghibli museum. Liput pitää hankkia etukäteen, saa Suomesta helposti.

Nagasaki oli mielenkiintoinen, paljon rosoisempi ja rauhallisempi kuin (sinänsä myös  käymisen arvoinen) Hiroshima. Käy Miyajimalla peuroja silittelemässä.

Kagoshimassa pääsee näkemään toimivan tulivuoren, Sakurajiman.

Kioto on hiukan työläs, nähtävyyksien välillä pitkät etäisyydet, eikä metrosta juuri apua. Kannattaa katsoa, mistä majapaikan ottaa.

Okinawan jättäisin ehkä väliin, aika menee tiukalle. Muuten hyvä setti.

...lue nuo muut ketjut, niissä on paljon tietoa. Vanhemmastakin tiedosta suurin osa hyvää.

servechilled

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 423
  • Profiili
Vs: Ensikertalaisena Japaniin
« Vastaus #3 : 10.03.2016, 00:47:15 »
Aika monta suurta kaupunkia listallasi. kannattaa ilman muuta käydä jossain pienemmässä "kylässä" välillä rauhoittumassa. Okinawalta näitä varmasti löytyy mutta jos et sinne asti ehdi niin onhan vaikka Tokion lähistöllä kaikenlaisia ranta- ja kylpylämestoja. Itse vietin joskus muutaman päivän Shimoda-nimisessä paikassa, josta löytyy paikallista onsenia eli kylpylää, jokunen ranta ja leppoisan uinuvaa menoa. ei mitään maailmanluokan nähtävyyksiä mutta varsin erilaista Japania...

Vandit

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 798
  • Profiili
Vs: Ensikertalaisena Japaniin
« Vastaus #4 : 10.03.2016, 07:46:56 »
Suosittelen Kyushun "saarelta" sellaisten keskikokoisten kaupunkien sekä luonnon myötä vähän rauhallisempaa vastapainoa noille kohteille. Hiroshima on siinä sopivasti junareitin varrella niin ei tarvitse yöpyä (parempia "tukikohtia" yöpymiselle löytyy).

En nyt tiedä että onko tilanne muuttunut majoitusten edellytysten suhteen... vieläkö toimii se että menee rail passilla minne huvittaa ja marssii uuden kaupungin juna-asemalla turisti-infoon pyytämään että varaavat jonkun kivan majoituksen?  ;D

smee

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 408
  • Profiili
Vs: Ensikertalaisena Japaniin
« Vastaus #5 : 10.03.2016, 08:18:30 »
En nyt tiedä että onko tilanne muuttunut majoitusten edellytysten suhteen... vieläkö toimii se että menee rail passilla minne huvittaa ja marssii uuden kaupungin juna-asemalla turisti-infoon pyytämään että varaavat jonkun kivan majoituksen?  ;D

Eiköhän tuo pienissä kaupungeissa toimi ihan hyvin, tosin Rakuten tai jopa Booking.com ovat helppoja käyttää, jos esimerkiksi edellisestä lähtiessä haluaa jo varmistuksen mihin mahtuu. Eli netti on ihmisten käyttäytymistä tuossakin muokannut.

Mutta tosiaan ihan viime vuosina kiinalaiset turistit ovat löytäneet Japanin ja heidän viisuminsaantiaan on helpotettu. Kiinan viimeaikaiset talousongelmat ja siitä seurannut turistien määrän kasvun hidastuminen ovat melkein helpotus sikäläiselle hotellibisnekselle, koska uutta majoituskapasiteettia ei olla saatu aikaan tarpeeksi nopeasti. Tokiossa hotellien täyttöasteet hipovat jo 90% lukemia, joten vähänkään sesonkiaikana saa helposti useammasta paikasta kysellä, että löytyy edes vapaata ja se näkyy myös hinnoissa. Airbnb:n suosio on kasvanut, mutta sillä on kai vähän ongelmana toiminnan laillisuuden kanssa ja joissain paikoissa naapurit saattavat olla jopa avoimen vihamielisiä tilapäisasukkeja kohtaan. Kannattaa ainakin lukea arvostelut huolella.

kasasagi

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 88
  • Profiili
Vs: Ensikertalaisena Japaniin
« Vastaus #6 : 10.03.2016, 11:59:53 »
Varaisin majoituksen etukäteen, edes muutamaa päivää aiemmin jos ei vielä kaikkea Suomesta käsin. Olen koittanut matkustaa myös suurempia suunnittelematta ja yösija on aina löytynyt, mutta ei välttämättä juuri siitä hotellista, kaupungista tai sillä hinnalla mitä olisin halunnut.

Jos ei erityisesti halua hostelliin tai airbnb-asuntoon, niin suosittelen Toyoko Inn -bisneshotelliketjua. Kanta-asiakaskortti on maksullinen, mutta maksaa itsensä nopeasti takaisin jos keskittää yöpymiset. Huonehinnasta saa alennusta ja joka kymmenennen yön ilmaiseksi. Hintaan sisältyy yksinkertainen japanilainen aamiainen. Ei ehkä suurimmissa kaupungeissa edullisin vaihtoehto, mutta mielestäni hinta-laatusuhteeltaan paras.

Esim. Okinawalla Toyoko Inn Naha Asahibashi on linja-autoaseman lähellä, jos suunnittelet liikkuvasi siellä julkisella liikenteellä. Churaumi kuuluu myös monen kiertoajelun ohjelmaan, katso esim. japanican.com. Aika akvaariossa on silloin toki rajoitettu. Kävin itse jollakin kierroksella johon sisältyi bussikuljetus, lounas, akvaario (pääsylippu taisi olla omakustanteinen), linnanrauniot ja joku ananasfarmi. Mutta jos Okinawalla kiinnostaa lähinnä Churaumi, niin en tiedä kannattaako mennä pelkästään sen vuoksi. Osakan akvaario on myös ihan kiva. Maallikkona en huomannut niiden välillä niin kauheasti eroa.

Oma Okinawan vierailuni oli myös aika pikainen, ja kyllä siitä ihan kivan pintaraapaisun sai vaikka piipahtikin vain pääsaarella.

Muistaakseni Okinawan lentojen hinnassa ei ollut merkittävää eroa että ottiko yhdensuuntaisen lennon vai menopaluun. Oma menolentoni Okinawalle taisi olla Fukuokasta ja paluulento Osakaan. Lennot kannattaa ostaa hyvissä ajoin, jos haluaa saada halvimmat. Omalla reissullani halvimmaksi taisivat tulla perinteiset ANA ja JAL, vaikka Okinawalle lentävät myös halpalentoyhtiöt. Lentoyhtiöillä on myös erilaisia air pass -tuotteita, Japan-guidessa on varmaan lisätietoja asiasta.

Fukuin kaupungista ei oikein jäänyt minkäänlaista mielikuvaa, mutta siinä ympäristössä on kyllä ihan mielenkiintoisia paikkoja. En tiedä miten hyvin ne ovat saavutettavissa julkisella liikenteellä, se vaikutti vähän sellaiselta seudulta että kaikilla oli oma auto. Nagasakista tykkäsin paljon, tosi paljon näkemistä ja tekemistä useaksi päiväksi.

Japan-guiden lisäksi myös JNTO https://www.jnto.go.jp/ on hyvä tiedonlähde.

Belleville

 • Aloittelija
 • Viestejä: 14
  • Profiili
Vs: Ensikertalaisena Japaniin
« Vastaus #7 : 28.03.2016, 22:01:31 »
Onko sinulla jokin tietty asia, joka Osakassa vetää puoleensa? Jos ei ole, niin voisit ehkä jättää sen pois. Nuo muut paikkakunnat tarjoavat varmaan sen  verran kiinnostavaa nähtävää, että Osaka tuskin tuo niihin mitään sen kummempaa lisää.

Jepui

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Vs: Ensikertalaisena Japaniin
« Vastaus #8 : 06.04.2016, 16:19:35 »
Hei vaan kaikille foorumilaisille!

En ole koskaan matkustanut Suomen ulkopuolelle, joten nyt ensi kesänä / syksynä ajattelin tehdä muutoksen. En ole kuitenkaan kovin kiinnostunut matkustamaan mihinkään lähelle, joten kauas pitäisi päästä. Ensimmäiseksi matkakohteeksi ajattelin Japania, siitä syystä että olen aina halunnut vierailla kyseessä paikassa. Myös siksi, että kuuleman mukaan se on melkoisen helppo matkakohde ensimmäistä kertaa matkaavalle. Rahaa kuulemma voi pitää mukana aika huoletta ja ihmiset lienee ystävällisiä turistille.

Ja ei, en ole kiinnostunut hankkimaan minkään sortin "pakettimatkatkaa". Tarkoitus on lähteä yksin ja omatoimisesti. Jännitys on myös sen mukasta...
Lentämisestä ei ole mitään kokemusta, joten olisi mukava kuulla jonkinlaisia vihjeitä ajatellen lentoa. En koe lentämistä pelottavana, mutta kuitenkin jossain määrin epämukavana. Lähinnä epäilyttää oma jaksaminen. Kuinka jaksan istua 11 tuntia siinä putkessa, sillä jo 6 tunnin automatka tuntuu puuduttavalta, ainakin jalkojen ja selän osalta.
Kannattaako suosia suoraa lentoa vai lentoa missä on välilasku? Välilasku kuullostaa siinä mielessä mukavalta, että siinä tulisi ainakin jaloittelua. Lennolle ajattelin ottaa ainakin vastamelukuulokkeet, sekä musiikkia. Mitä muuta?
Kaikenlaiset vinkit pitkälle lennolle on tervetulleita. Mistä lennot halvalla?

Entäs majoitus? Tarkoitus olisi hommata joku edullinen vaikka kahdeksi viikoksi. Ajattelin, että muutamassa viikossa ehtii hyvin katsella Tokiota. Mistä kannattaa katsella majoitusta? Halpa majoitus, koska mieluummin käytän rahan vaikka ruokaan ja nähtävyyksiin yms..

alan_mies

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 4 567
 • Kulkija
  • Profiili
Vs: Ensikertalaisena Japaniin
« Vastaus #9 : 06.04.2016, 17:47:58 »
Entäs majoitus? Tarkoitus olisi hommata joku edullinen vaikka kahdeksi viikoksi. Ajattelin, että muutamassa viikossa ehtii hyvin katsella Tokiota. Mistä kannattaa katsella majoitusta? Halpa majoitus, koska mieluummin käytän rahan vaikka ruokaan ja nähtävyyksiin yms..

Tokiossa ei ole halpaa majoitusta, mutta jotenkin kohtuuhintainen saattaa löytyä. Etsi hostellia, vai pitääkö olla oma huone? Kaksi viikkoa on Tokioon varmasti tarpeeksi ensimmäisellä kerralla, muutama viikko on varmasti liikaa. Lue vähän foorumin Japani -osiota niin löydät paljon tietoa. Myös kohtuuhintaisesta majoituksesta.

Muuhun kysymystulvaan vastaukset tällä osiolla:

http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?board=2.0

Sen verran tässä, että suora lento on varmasti sinulle helpompi, kun matkustuskokemusta ei ole. Japanissa on varmasti tarpeeksi säätämistä muutenkin. Finnairin sivuille vaan.

emmielina

 • Reissaaja
 • Viestejä: 56
  • Profiili
Vs: Ensikertalaisena Japaniin
« Vastaus #10 : 07.04.2016, 09:44:37 »
Kannattaako suosia suoraa lentoa vai lentoa missä on välilasku? Välilasku kuullostaa siinä mielessä mukavalta, että siinä tulisi ainakin jaloittelua. Lennolle ajattelin ottaa ainakin vastamelukuulokkeet, sekä musiikkia. Mitä muuta?
Kaikenlaiset vinkit pitkälle lennolle on tervetulleita. Mistä lennot halvalla?

Finnairin suorat lennot ovat ehdottomasti helpoin ja vaivattomin tapa matkustaa Japaniin. Lentojen vaihdossa tulee yllättävän paljon muuta säätöä ja odottelua, mikä tekee lyhyistäkin lennosta pitkän tuntuisen. Ja hommaat lentosukat niin veri kiertää jaloissa, vaikka joutuisi istumaan pitkäänkin. Pitkät lennot ja jetlag menee mun mielestä helpoiten, kun koittaa heti koneessa päästä kohdemaan päivärytmiin nukkumisen ja syömisen suhteen.

10-14 päivää on ihan mukava aika Tokioon.

rinna

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Ensikertalaisena Japaniin
« Vastaus #11 : 07.04.2016, 17:43:02 »
Pari viikkoa vierähtää Tokiossa ihan helposti, varsinkin jos tekee päivämatkoja ympäristöön (itse pidin mm Nikkosta ja Kamakurasta). Tokion eri kaupunginosatkin ovat keskenään erilaisia, niitä voi koluta pitkään. 11 tunnin lentomatka on matkaa edeltävän säätämisen ja häsäämisen jälkeen ollut ainakin itselleni helpotus – vihdoinkin saa istua rauhassa eikä voi tehdä mitään :) ruokakin tuodaan eteen.
Kannattaa opetella muutama yleisin kanji jos ei vielä osaa, kuten mies/nainen merkit vessaan, uloskäynti, sisäänkäynti. Ja kannattaa tilata Tokyo Bilingual City Atlas karttakirja, se on kätevyydessään ylittämätön. Siinä on paikannimet sekä japaniksi että englanniksi, joka tekee suuntien kysymisestä paljon, paljon helpompaa kuin vain japaninkielisen tai vain englanninkielisen kartan kanssa.
« Viimeksi muokattu: 07.04.2016, 17:45:48 kirjoittanut rinna »

Vandit

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 798
  • Profiili
Vs: Ensikertalaisena Japaniin
« Vastaus #12 : 08.04.2016, 15:10:25 »
Hei vaan kaikille foorumilaisille!

En ole koskaan matkustanut Suomen ulkopuolelle, joten nyt ensi kesänä / syksynä ajattelin tehdä muutoksen. En ole kuitenkaan kovin kiinnostunut matkustamaan mihinkään lähelle, joten kauas pitäisi päästä. Ensimmäiseksi matkakohteeksi ajattelin Japania, siitä syystä että olen aina halunnut vierailla kyseessä paikassa. Myös siksi, että kuuleman mukaan se on melkoisen helppo matkakohde ensimmäistä kertaa matkaavalle. Rahaa kuulemma voi pitää mukana aika huoletta ja ihmiset lienee ystävällisiä turistille.

Ja ei, en ole kiinnostunut hankkimaan minkään sortin "pakettimatkatkaa". Tarkoitus on lähteä yksin ja omatoimisesti. Jännitys on myös sen mukasta...
Lentämisestä ei ole mitään kokemusta, joten olisi mukava kuulla jonkinlaisia vihjeitä ajatellen lentoa. En koe lentämistä pelottavana, mutta kuitenkin jossain määrin epämukavana. Lähinnä epäilyttää oma jaksaminen. Kuinka jaksan istua 11 tuntia siinä putkessa, sillä jo 6 tunnin automatka tuntuu puuduttavalta, ainakin jalkojen ja selän osalta.
Kannattaako suosia suoraa lentoa vai lentoa missä on välilasku? Välilasku kuullostaa siinä mielessä mukavalta, että siinä tulisi ainakin jaloittelua. Lennolle ajattelin ottaa ainakin vastamelukuulokkeet, sekä musiikkia. Mitä muuta?
Kaikenlaiset vinkit pitkälle lennolle on tervetulleita. Mistä lennot halvalla?

Entäs majoitus? Tarkoitus olisi hommata joku edullinen vaikka kahdeksi viikoksi. Ajattelin, että muutamassa viikossa ehtii hyvin katsella Tokiota. Mistä kannattaa katsella majoitusta? Halpa majoitus, koska mieluummin käytän rahan vaikka ruokaan ja nähtävyyksiin yms..

Japaniin tai Koreaan mennessä Finnairin suorat lennot on kyllä ehdottomasti paras hinta-laatusuhde. Ei siinä edes ole välissä mitään järjellistä välilaskupaikkaa (Moskovaa en sellaiseksi laskisi), jossa toimisi tuo sinun hakema logiikka että voisi pysähtyä "välillä". Hieman halvemmalla saattaa löytyä sellaiset lennot joissa on "välilasku" esim. Pariisissa tai vastaavassa helvetin esikartanossa, mutta se siis tarkoittaa käytännössä sitä että lennät ensin pari tuntia väärään suuntaan, sekoilet pari tuntia välilaskukentällä, lennät sitten 11 tuntia Tokioon. Kun taas Finskin lento on 9 tunnin lento ja sillä selvä.

Suosittelen esim. viikkoa Tokiossa ja viikko kierrellen esim. Japan Rail passin kanssa ympäri maata (junapassilla voi matkustaa rajattomasti kiinteällä hinnalla). Majoitus sitten vähän sen mukaan että miten kauan on kerralla jossain, jos tosiaan päätät majoittua kahdeksi viikoksi Tokioon (miksipä ei), niin sitten jokin appartment- tyyppinen ratkaisu (jossa on oma jääkaappi, hella jne.) toimisi varmaan paremmin.

Japani on siinä mielessä helppo kohde, että ihmiset on fiksuja, auttavaisia ja mitään kovin dramaattista ei pitäisi tapahtua. Mutta toisaalta taas yhteistä kieltä ei yleensä ole, joten on hyvä asennoitua siihen että pitää säätää kaikenlaista ja osata hoitaa käytännön juttuja. Pääasia että pysyy tyynenä, ja Japanissa se on helppoa :)

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Ensikertalaisena Japaniin
« Vastaus #13 : 08.04.2016, 19:28:58 »
Japanista kiinnostuneille on juuri ilmestynyt varsin mielenkiintoinen kirja:  Minna Eväsojan Melkein Geisha. Kirjasta ja elämästään Japanissa kirjailija kertoo varsin hauskasti YlePuheen ohjelmassa: http://areena.yle.fi/1-3362136

Antimoni

 • Reissaaja
 • Viestejä: 35
  • Profiili
Vs: Ensikertalaisena Japaniin
« Vastaus #14 : 19.04.2016, 03:53:48 »
Entäs majoitus? Tarkoitus olisi hommata joku edullinen vaikka kahdeksi viikoksi. Ajattelin, että muutamassa viikossa ehtii hyvin katsella Tokiota. Mistä kannattaa katsella majoitusta? Halpa majoitus, koska mieluummin käytän rahan vaikka ruokaan ja nähtävyyksiin yms..

Tokiossa ei ole halpaa majoitusta, mutta jotenkin kohtuuhintainen saattaa löytyä. Etsi hostellia, vai pitääkö olla oma huone? Kaksi viikkoa on Tokioon varmasti tarpeeksi ensimmäisellä kerralla, muutama viikko on varmasti liikaa. Lue vähän foorumin Japani -osiota niin löydät paljon tietoa. Myös kohtuuhintaisesta majoituksesta.

Muuhun kysymystulvaan vastaukset tällä osiolla:

http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?board=2.0

Sen verran tässä, että suora lento on varmasti sinulle helpompi, kun matkustuskokemusta ei ole. Japanissa on varmasti tarpeeksi säätämistä muutenkin. Finnairin sivuille vaan.

Tokiossa yopyy halvalla ja omassa "huoneessa" ainakin mangakahvilassa. Juttelin aiheesta enemman taman osion majoitus Tokiossa -ketjussa.