Thaimaa ja vakituinen elämä

 (Luettu 5848 kertaa)

Anonymous

 • Vieras
Thaimaa ja vakituinen elämä
« : 26.06.2004, 11:22:53 »
Hyvää juhannuspäivää kaikille!

Tätä Thaimaata on kyllä vatvottu tällä palstalla jo useampaan otteeseen, mutta nyt pitäisi saada tietoutta hieman toisesta kuin reppureissaajan näkökulmasta.

Espanjassa kuusi vuotta asuttuani haluaisin Euroopan talvikausiin hieman vaihtelua ja Thaimaa kiinnostaisi kovasti täysin erilaisen kulttuurin, valloittavan luonnon, edullisuuden yms. takia. Elämäntilanteeni tulee jatkossa olemaan sellainen, että opiskelen etänä noin kuuden viikon jaksoissa, joten tälle ajalle tarvitsen äärimmäisen luotettavan internetyhteyden, kun taas parin kolmen viikon väliajoilla ajattelin kiertää maata moottoripyörällä.

Siis kysymys kuuluukin, minne sijoittua? Ja vuokratakko oma asunto vai asuako hotellissa? Jälkimmäisellä seikalla ei ole muussa mielessä suurtakaan merkitystä minulle, kunhan van saan sinne matalaan majaani laajakaistayhteyden, että opiskelut ja työnteko luistaa.

Asiaan liittyen kaikki informaatio olisi tervetullutta!

Siitä kiittäen jo etukäteen,
Iivana

Toni X

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 814
  • Profiili
  • Sähköposti
Thaimaa ja vakituinen elämä
« Vastaus #1 : 26.06.2004, 14:47:22 »
No jos aattelee että halvat GH:t maksaa vaikka useimmiten 150 B/vrk, niin 6 viikkoa = 42 vrk - 6300 baht = 127 euroa. Eihän tuo hurjan kallista asumista ole. Tosin Bangkokin halvat mestat on sen tasoisia, että niissä tekee tuskaa asua jo viikkokin. Muualla maassa löytää samaan hintaan mukaviakin paikkoja.
 Nettiyhteyttä et omaan huoneeseesi saa, mutta ainakin Bangkokissa on majatalojen yhteydessä usein maksulliset nettikoneet. Ja kyllä nettiputiikkeja muuallakin maassa riittää pilvin pimein. Hinta yleensä 30 b/tunti. Tiedä sitten onko kovin hauska tehdä kouluhommia enemmän tai vähemmän hälisevässä ympäristössä...  :P
 Ihan oman kämpän vuokraamisesta en tiedäkään mitään, mutta siitä minäkin olisin hyvin utelias saamaan tietoa!

TongMuan

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 288
  • Profiili
Re: Thaimaa ja vakituinen elämä
« Vastaus #2 : 26.06.2004, 18:53:24 »
Lainaus käyttäjältä: "Anonymous"
Siis kysymys kuuluukin, minne sijoittua? Ja vuokratakko oma asunto vai asuako hotellissa? Jälkimmäisellä seikalla ei ole muussa mielessä suurtakaan merkitystä minulle, kunhan van saan sinne matalaan majaani laajakaistayhteyden, että opiskelut ja työnteko luistaa.

Kannattanee kysellä esim. Thai ry:n keskustelupalstalla (www.thairy.net) tai soc.culture.thai -uutisryhmässä, niistä löytyy paljon Thaimaassa asuvia netin käyttäjiä.

Itselläni on sellainen käsitys, että nopea internet asunnoissa on aika harvinainen ja tuolla uutisryhmässä ovat jotkut valittaneet että ADSL:lläkin jäädään usein aika lähelle modeemin nopeutta... Lisäksi yhteyden kytkemiseen saattaa mennä yllättävän pitkä aika - eli jos netti on tärkeä ja aiot oman kämpän vuokrata niin kannattaa ehkä hankkia sellainen, jossa netti on jo valmiina.  Tosin aika paljon saa varmaan maksaa verrattuna halvimpiin paikkoihin...

Myöskään nopeaa nettiyhteyttä tarjoavat hotellit eivät liene ihan halvimmassa hintaluokassa. Kaveri mainitsi Pathumwan Princess -hotellin Bangkokissa MBK:n lähellä, jotain 2500 bahtia/vrk. Saman hintaan saa vähän kauempaa keskustasta jo netittömän huoneen kuukaudeksi.

terv.
TongMuan

juice811

 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • Profiili
  • Dream Catchers Events & Holiday rentals
  • Sähköposti
Vs: Thaimaa ja vakituinen elämä
« Vastaus #3 : 14.10.2010, 10:59:24 »
Thaimaassa 3v asuneena voin sanoa etta jos ei missaa laavassa haluu asua vuokrat pyorii 5000-15000Thb/kk. Nopea internet 12Mb/600thb/kk.

Syomisesta jos ite kokkaa niin meidan perhe (2aikusta1lapsi) 150-200thb/pv.
Parhain terveisin
Dream Catchers Events & Holidays Rentals
Juha&Aey Varis
http://www.dreamcatcherseventsandholidays.com