Varautuminen terrorismiin matkoilla

 (Luettu 22788 kertaa)

PHen-X

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 355
  • Profiili
Vs: Varautuminen terrorismiin matkoilla
« Vastaus #40 : 29.03.2016, 13:27:57 »
^^ Niin, yksi maailman etsityimmistä terroriepäillyistä on "sinisilmäinen blondi". https://en.m.wikipedia.org/wiki/Samantha_Lewthwaite

Katos, jackpot! Nyt ei muuta kuin suomalaisille maakuntakentille lisää satunnaistarkastuksia, että saadaan tuokin kiinni.

Luuletko, että terrorijärjestöt on jotenkin tyhmiä? Juurihan sellaisia ei-stereotyyppisen näköisiä jäseniähän ne etsii ja rekryää. Fanaattisuus ei tule etnisyyden perusteella -useimmat hardcore-aivopestyt jannut on juuri niitä  kääntyneitä.

Eikös se mene niin, että ihminen kuvittelee kanssaihmisensä juuri niin tyhmiksi ja mielikuvituksettomiksi kuin itsekin on?

Suosittelen myös opettelemaan sanan "rasismi" merkityksen.

Olisiko kenties kaikkien kannalta parempi, että osoittaisit hyvää kansalaisuutta ja jakaisit sivistyneisyyttäsi? Olisi helpompaa sitten minullakin totutella tähän uuteen elämääni rasistina. Sikäli mielenkiintoinen tämä Pallontallaajien keskustelupalsta, että on sitten viime vaalien tullut nimitellyksi täällä sekä punavihervassariksi että rasistiksi. Mahtaa mennä vaikeaksi, kun seuraavan kerran pitää äänestyskopissa arpaa heittää.

Yksi pointeistani mitä yritin tehdä on, että turvatarkastus on väärä paikka lähteä tekemään mitään profilointeja. Siinä yksinkertaisesti tarkistetaan onko matkustajalla jotain vaarallista mukana vai ei. Konseptissa on silloin joku perustavanlaatuinen virhe, jos salakuljetettavat esineet paljastuvat vain osalle matkustajista tehtävällä erikoistarkastuksella. Ajan kysymyshän se vain olisi, että joku terroristi välttäisi profiloitumasta tähän ryhmään jos ei muuten niin pienellä meikkauksella.

Sitä paitsi mitä muuta se on kuin rasismia, jos joku ulkonäkönsä vuoksi joutuisi kerta toisensa jälkeen erikoiskäsittelyyn?

Lastenruokiahan saa tuoda koneeseen ilman nesterajoituksia. Tata kikkaa terrristit kayttavat varmaan seuraavaksi. Purkki vaan tayteen rajahdetta. Se on sitten menoa. Lapset ja aidit pitaisi zekata tarkemmin kuin muut matkustajat. Fucking child terrorists.

No, onhan tässä yritetty tehdä jos jonkinmoisia pointteja, mutta tällaista tämä vammaisten olympialaisiin osallistuminen on. Huudetaan kilpaa eikä kuunnella. Ei ole kuitenkaan tavoitteenani tähän lajiin enää osallistua, etenkään, kun kyseessä selvästikin on aihe, jossa on parempi noudattaa sitä vanhaa wittgensteinilaista viisautta.

Alan kohta uskoa itsekin väittäneeni, että satunnaistarkastuksiin pitäisi valita vain stereotyyppiseltä terolta näyttäviä ihmisiä…
Toisaalta uskon, että näitä profilointeja turvatarkastustilanteissa nykyisinkin tehdään. Esim. juuri lastenruokiin liittyen olen kaksi kertaa todistanut tarkastajan pistävän vanhemmat maistamaan lastenruokia tarkastuksessa, molemmilla kerroilla tarkastettavana oli stereoteroperhe. Itselläni lastenruuat ovat toistaiseksi saaneet kulkea mukana masitelemattomina. Kyllähän tätä voi hyvin kutsua myös rasismiksi, mutta yhä edelleen pitäisin sitä pikemminkin realismina, todennäköisyyksien mukaan toimimisena. Sama ilmiö kuin sitarinvaksit, jotka mieluummin penkovat nuorten miesten reppuja kuin mummojen käsilaukkuja. Raiskauksista etsitään useammin miehiä kuin naisia jne. Ei siinä mielestäni sen ihmeempää, ei minkään ismin tai ismin vastustamisen toteuttaminen saisi olla niin pyhää, että se pakottaa ummistamaan silmät todellisuudelta.  Silti en ymmärrä, mikä tavallisennäköisessä suomalaisnaisessa on niin epäilyttävää, että pääsee kopeloitavaksi/pyyhkäistäväksi kuta kuinkin kolmella kerralla neljästä. Minusta se on massiivista resurssien haaskaamista. Samaan aikaan Egyptissä salakuljetellaan räjähtäviä spraittitölkkejä tai, kuten tämän päivän uutisten perusteella näyttäisi, terovöitä matkustamoon…

Miksei meillä muuten Euroopassa ole sellaista border controllia ja esta-systeemiä kuin USAssa? Käsittääkseni ainakin suurin osa näistä Pariisin/Brysselin teroista oli USAn lentokieltolistalla. Kuinka monta uhria vähemmän meillä olisi, jos nämä jannut eivät olisi saaneet käyttää sinisilmäistä eurooppablondia hyväkseen suhaamalla edestakaisin Syyrian ja Moelenbeekin väliä?« Viimeksi muokattu: 29.03.2016, 13:55:34 kirjoittanut PHen-X »
"vaan minä lähden, on mulle se vahva ja vaativa pakko"

Strange Little Girl

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 325
  • Profiili
Vs: Varautuminen terrorismiin matkoilla
« Vastaus #41 : 29.03.2016, 14:16:35 »
^ Osaat varmasti itsekin etsia sanojen merkityksen esim. netista. Eri asia, pystyyko sita sisaistamaan.

Eraanlaisen terroriuhan kanssa tottuu elamaan, kuten tuosta mustin kirjoituksesta kay ilmi. On ollut mielenkiintoista seurata kuinka Lontoossa suhtaudutaan Pariisi/Bryssel ynna muihin iskuihin. Yleinen ilmapiiri on masentava- kuten yhdessa kolumnissa juuri kirjoitettiin, ei ole kyse siita mita tapahtuu jos terrori-isku tapahtuu, vaan siita, milloin se tapahtuu. Brysselin jalkeisena paivana kavelin toihin ja tuntui, etta kadulla oli huomattavasti enemman porukkaa menossa kavellen toihin kuin yleensa. Mies raportoi, etta metrossa (joka on yleensa kuin nuijalla tayteen lyoty) oli tilaa. Tietysti vaikuttavia tekijoita on muitakin, mutta tuntui etta pari paivaa tuon jalkeen porukka valtteli julkisia. Nyt tilanne on taas ihan sama, silla elama jatkuu- ja tietysti lahemmas kahdeksan miljoonan ihmisen kaupungissa on epatodennakoista joutua vaaraan paikkaan vaaraan aikaan. 
She rides rollercoasters but never screams

psyc0

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 268
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Varautuminen terrorismiin matkoilla
« Vastaus #42 : 29.03.2016, 18:08:26 »


Itselläni lastenruuat ovat toistaiseksi saaneet kulkea mukana masitelemattomina. Kyllähän tätä voi hyvin kutsua myös rasismiksi, mutta yhä edelleen pitäisin sitä pikemminkin realismina, todennäköisyyksien mukaan toimimisena. Sama ilmiö kuin sitarinvaksit, jotka mieluummin penkovat nuorten miesten reppuja kuin mummojen käsilaukkuja. Raiskauksista etsitään useammin miehiä kuin naisia jne. Ei siinä mielestäni sen ihmeempää, ei minkään ismin tai ismin vastustamisen toteuttaminen saisi olla niin pyhää, että se pakottaa ummistamaan silmät todellisuudelta.  Silti en ymmärrä, mikä tavallisennäköisessä suomalaisnaisessa on niin epäilyttävää, että pääsee kopeloitavaksi/pyyhkäistäväksi kuta kuinkin kolmella kerralla neljästä. Minusta se on massiivista resurssien haaskaamista. Samaan aikaan Egyptissä salakuljetellaan räjähtäviä spraittitölkkejä tai, kuten tämän päivän uutisten perusteella näyttäisi, terovöitä matkustamoon…


Naiset voivat kylla helposti piilottaa jonkun muovirajahteen - tiedat kylla minne, joten kopeloimisen voi ymmartaa. Ja silikoinitissit viela...

hanna71

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 684
  • Profiili
Vs: Varautuminen terrorismiin matkoilla
« Vastaus #43 : 31.03.2016, 15:11:50 »
Selittäkää joku tyhmälle mitä tarkoittaa "olla varovainen" terrorismin takia? Brysselin iskujen jälkeen oli uutisissa mainintoja että nyt on syytä "olla varovainen" Brysselissä. Ymmärrän miten olla varovainen rahojen ja arvoesineiden kanssa, yöllä liikkumisen ja humaltumisen ja jne. suhteen. Mutta mites terrorismi? Mitä konkereettista pitää tehdä (muutakin kuin tsekata hätäulostiet hotellissa ja pakata taskulamppu mukaan)? Jos haluaisin olla varovainen terrorismin takia niin pitäisikö silloin esmes kävellä nopeammin (vai kenties hitaammin?) kuin normaalisti nähtävyyksiä katsellessani? Vai mitä pitäisi tehdä?

Ja ei, en suostu pelkäämään terrorismin takia. Enkä varsinkaan perumaan matkojani, en jo sattuneiden iskujen enkä uhkienkaan takia. Toki huomioni herätti kaksi uutista/artikkelia jotka luin viime viikolla. Toisessa Pohjois-Korea uhkaili ydinaseilla Etelä-Koreaa ja USA:ta ja toisessa ISISin ennustettiin iskevän näyttävästi Lontoossa. Tänään lähden neljän viikon matkalle ja tieni vie mm. Etelä-Koreaan ja Lontooseen

smee

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 399
  • Profiili
Vs: Varautuminen terrorismiin matkoilla
« Vastaus #44 : 31.03.2016, 17:09:43 »
Minä tulkitsisin epämääräisen varoituksen kohonneesta terrorismin uhasta kehoitukseksi seurata sopivia tiedotusvälineitä vähän tarkemmin siltä varalta, että tulisi joku konkreettisempi varoitus. Vaikka ei matkoja peruisi tai muuta radikaalimpaa rekisi, en ehkä juuri nyt esimerkiksi Turkissa menisi sellaiseen moodiin, että kaikki tiedotuskanavat kiinni eikä mitään väliä mitä muussa maailmassa tapahtuu. Joskus harvoin rentoudun itse niin, mutta voisin kuvitella että voisin jättää paremmalle ajalle jos joku tuollainen varoitus tulisi juuri kun olisin moista aloittamassa. Ehkä sellainen varoitus olisi hyvä muistutus muutenkin tarkistaa että viestintäyhteydet läheistenkin kanssa toimivat kaikkiin suuntiin. Mutta kohtalaisen turhiahan nuo varoitukset joissa ei osata kertoa aikaa ja paikkaa, ovat.

travelerwillem

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 65
 • travellaif.blogspot.com
  • Profiili
  • Travel Twine
  • Sähköposti
Vs: Varautuminen terrorismiin matkoilla
« Vastaus #45 : 02.04.2016, 01:01:19 »
Kovasti ollaan Brysseliin menossa. Ongelma ja harmi on tuo lentokentän hajoaminen, eli joutuu ehkä koukkaamaan. Itse Tero Risti hommista voi sanoa vain sen, että jos kohdalle losahtaa, niin sitten losahtaa. Täytyy vain olla valmiina toimimaan, jos jotain sattuu kohdalle.
Live & learn & live again.
---

jyka

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 373
  • Profiili
  • Reissukuvatuksia
Vs: Varautuminen terrorismiin matkoilla
« Vastaus #46 : 02.04.2016, 20:27:20 »
https://www.youtube.com/watch?v=eAqgXhblr-w Tuossa esimerkki siitä miten osataan olla varuillaan. Otetaan saman tien jalat alle jos nähdään jotain epäilyttävää!
« Viimeksi muokattu: 02.04.2016, 20:29:00 kirjoittanut jyka »
Tärkeintä on lähteminen muistaa jonkun sanoneen..
Reissukuvatuksia http://jyka.fi/gallery2/ & http://jyka.pallontallaajat.net

musti

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 405
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Varautuminen terrorismiin matkoilla
« Vastaus #47 : 07.04.2016, 14:15:36 »
Selittäkää joku tyhmälle mitä tarkoittaa "olla varovainen" terrorismin takia?  Jos haluaisin olla varovainen terrorismin takia niin pitäisikö silloin esmes kävellä nopeammin (vai kenties hitaammin?) kuin normaalisti nähtävyyksiä katsellessani? Vai mitä pitäisi tehdä?

 Tänään lähden neljän viikon matkalle ja tieni vie mm. Lontooseen
Kävellä ja toimia ihan normaalisti. Paitsi jos haluaa elää  ISIS:ksen varoituksia kuunnellen, niin ainakin Lontoossa, Roomassa ja  Berliinissä tänä kesänä välttää suurimpia turistikohteita varsinkin, jos siellä on patsaita tai muita kuvia samalla tuhottavaksi.

Lentokentillä ja muilla asemilla, joihin kaikki pääsevät sisälle, pitäisi olla mahdollisimman vähän aikaa. Jos siellä nukkuu, niin selkä sementtiseinään ja eteen kassi, minkä taakse voi tarvittaessa kyyristyä eli yhtä usein kuin lotossa päävoitto. Asemilla yleensä pitää välttää jonoja ja odotella muista sivussa selän takana mieluummin sementtiä kuin lasia. Mitä alempana istuu, sen vähemmän lentävä romu osuu.

Jos iltaisin lähtee bailaamaan, niin keskustan kuuluisin on otollisin massaterrorismin kohde.

Vaatteet suojaavat ja jaloissa tennarit mieluummin kuin korkkarit tai piikkarit.

travelerwillem

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 65
 • travellaif.blogspot.com
  • Profiili
  • Travel Twine
  • Sähköposti
Vs: Varautuminen terrorismiin matkoilla
« Vastaus #48 : 09.07.2016, 23:56:42 »
Kovasti ollaan Brysseliin menossa. Ongelma ja harmi on tuo lentokentän hajoaminen, eli joutuu ehkä koukkaamaan. Itse Tero Risti hommista voi sanoa vain sen, että jos kohdalle losahtaa, niin sitten losahtaa. Täytyy vain olla valmiina toimimaan, jos jotain sattuu kohdalle.

Päivityksenä, että hengissä selvittiin. Ei ollut mitenkään paniikinomainen tunnelma, mitä nyt kaduilla näkyi aika reippaasti poliisia ja armeijaa konetuliaseineen. Erityisesti futiskatsomon tienoolla. Majailtiin Schaarbeekissä kohtuu lähellä Brussel-Noordia siellä arabien ja afrikkalaisten keskellä.

Ainoa pommitus mitä koettiin oli naapurimaassa Luxemburgissa, jossa oli kuin tykistökeskityksessä, kun kansallispäivää juhlittiin. Puolisen tuntia kehtasivat ryskätä.
Live & learn & live again.
---

Reconquista

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 99
  • Profiili
Vs: Varautuminen terrorismiin matkoilla
« Vastaus #49 : 10.07.2016, 16:32:12 »
Henkilökohtaisesti en pelkää terrorismia enkä ole mitenkään muuttanut matkailutapojani  sen takia. Jos alkaisin pelkäämään, jättäisin menemättä paikkoihin joissa on paljon muslimeita tai jotka herättävät vihaa muslimeissa. Länsi-Eurooppa  USA Israel ym. Olen ajat sitten todennut suvakkien kanssa kommunikointiyritykset turhaksi, sieltä tulee aina sitä samaa rasisti rasisti huutoa mutta sanon tämän: En ole kiinnostunut siitä toimiiko poliisi, vartijat, turvatarkastajat tms. eettisesti olikein vai väärin kun se profiloi ja valitsee tarkastettavaksi ihmisiä vaan siitä että toiminta on tehokasta ja maksimimäärä terroristeja saadaan kiinni.

lumikide

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Vs: Varautuminen terrorismiin matkoilla
« Vastaus #50 : 08.08.2016, 15:00:13 »
Ihmisiä on erilaisia, toiset pelkäävät ja stressaavat helpommin kuin toiset. Itse kuulun ensin mainittuihin. Vaikka tiedän, että riski on yhä pieni, mutta ei sitä voi nykyään täysin sivuuttaakaan. Tiedän kyllä, ettei pelolle saisi antaa valtaa, mutta on päiviä, jolloin mieli on herkempi ja pelko suurempi. Silloin nämä asiat tulevat helposti uniinikin. Viimeksi juuri viime yönä näin painajaista terrori-iskusta ja lentämisestä, enkä ollut kuin miettinyt tätä keskustelua ennen nukkumaanmenoa. :D

Sama juttu lentäessä. Vaikka järki sanoo toista, tunsin silti oloni todella epämukavaksi viime lennolla 10 kuukautta sitten.
En yhtään ihmettele, miksi pelko nostaa monilla päätään, kun nykyään voi sattua missä vain mitä vain ja mediassa on paljon juttuja asiasta. Etenkin nyt näiden vajaan vuoden sisään tapahtuneiden iskujen myötä, on tuntunut, että onko tässä enää kohta missään turvassa, ku jatkuvasti joutuu lukemaan uusista iskuista. Onhan riski Suomessakin kohonnut, vaikka onkin vielä matala, ainakin mitä viimeksi luin.
« Viimeksi muokattu: 08.08.2016, 17:33:10 kirjoittanut lumikide »

tattararaa

 • Vieras
Vs: Varautuminen terrorismiin matkoilla
« Vastaus #51 : 27.12.2016, 05:15:31 »
Henkilökohtaisesti en pelkää terrorismia enkä ole mitenkään muuttanut matkailutapojani  sen takia. Jos alkaisin pelkäämään, jättäisin menemättä paikkoihin joissa on paljon muslimeita tai jotka herättävät vihaa muslimeissa. Länsi-Eurooppa  USA Israel ym. Olen ajat sitten todennut suvakkien kanssa kommunikointiyritykset turhaksi, sieltä tulee aina sitä samaa rasisti rasisti huutoa mutta sanon tämän: En ole kiinnostunut siitä toimiiko poliisi, vartijat, turvatarkastajat tms. eettisesti olikein vai väärin kun se profiloi ja valitsee tarkastettavaksi ihmisiä vaan siitä että toiminta on tehokasta ja maksimimäärä terroristeja saadaan kiinni.

Samaa mieltä tehokkuudesta, en pysty käsittelemään että pitäisi alkaa nyt miettimään jonkun kansalaisuuden herkkiä tunteita kun tarkoitus on estää massamurhia tapahtumasta. Eriasia tietysti onko profilointi tai turvatarkastelu ylipäänsä tehokasta ja mitä sillä saavutetaan ja jos ei saavuteta mitään niin sitten se on mitä ilmeisimmin resurssien hukkaamista ja mahdollisesti rasistisin motiivein tehtyä sähellystä. Rasittaa pirusti kaikenlainen säheltäminen, joten en hyväksy tuotakaan preussilais-kurinalaisuus-tehokkuuspäissäni. 

Meinasin lähteä tästä juurikin Intiaan, mietin menisinkö Kazakhstanin vai Teheranin kautta ja ainoa syy miksen mene Teheranin kautta on näköjään se, että idän pikajuna Istanbulista sinne on kaikinpuolin poikki Kurdialueen ja Syyrian sotatilan takia. Hitto kun pitää olla kaikenlaista harmia. Noh, ehkä pääseen Almatyyn hiihtämään.

Seuraavaa Tero Iskua odotellessa ja naurettavaa / tehotonta / hysteeristä reagointia siihen turvallisuuskoneiston ja poliittisen sirkuksen puolelta. Itse ajattelin parkkeerata jonnekin rannalle ja pistää uutiset lukukieltoon pariksi kuukaudeksi ;)

Edmundo

 • Moderaattori
 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 735
  • Profiili
Vs: Varautuminen terrorismiin matkoilla
« Vastaus #52 : 27.12.2016, 15:56:30 »
Eriasia tietysti onko profilointi tai turvatarkastelu ylipäänsä tehokasta ja mitä sillä saavutetaan ja jos ei saavuteta mitään niin sitten se on mitä ilmeisimmin resurssien hukkaamista ja mahdollisesti rasistisin motiivein tehtyä sähellystä.

Viimeksi perjantaina Italiassa satunnainen (tai "satunnainen", eli tietenkin profiloitu) rutiinitarkastus tuotti tulosta.

tattararaa

 • Vieras
Vs: Varautuminen terrorismiin matkoilla
« Vastaus #53 : 28.12.2016, 00:17:23 »
Eriasia tietysti onko profilointi tai turvatarkastelu ylipäänsä tehokasta ja mitä sillä saavutetaan ja jos ei saavuteta mitään niin sitten se on mitä ilmeisimmin resurssien hukkaamista ja mahdollisesti rasistisin motiivein tehtyä sähellystä.

Viimeksi perjantaina Italiassa satunnainen (tai "satunnainen", eli tietenkin profiloitu) rutiinitarkastus tuotti tulosta.

Joo näin on. Kyseisestä tyypistä oli ilmeisesti jotain varoteltukin, että pistäkää takas vankilaan tms, mutta mitäs sitä nyt turhia. Ja sitten ihmetellään kun rysähtääpi. Pyhä yksinkertaisuus, saikohan kukaan edes potkuja epäpätevyydestä...

Eniten tietysti harmittaa koko hommassa se, että kaikenlaisia ääri-ihmeitä tämä tietysti innostaa ja kaikenlaista mukavaa normaalia kanssakäymistä, liikkumista ja puhumista rajoitetaan ja myrkytetään. Tai siis yritetään lietsoa pelon ilmapiiriä ja sen semmoista. Tai sitten hyssytellään eikä tehdä mitään konkreettista järkevää. Ilmapiiri joka tapauksessa mielestäni aika surkea ja tekis mieli ehkä muuttaa jonnekin vähäksi aikaa.

hard

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 158
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Varautuminen terrorismiin matkoilla
« Vastaus #54 : 11.02.2017, 17:15:39 »
Aihetta sivuten olemme menossa Pariisiin keväällä viiden päivän reissulle perheen kanssa ja aloin pohtia, että siellähän todennäköisesti on terrorismin uhan takia aseistettuja partioita jokaisen suuremman nähtävyyden (esim. Eiffel-torni) luona. Mitenkähän noiden läsnäolon selittää 10-vuotiaalle lapselle siten, että se ei nyt alkaisi hysteerisesti pelätä siellä ja loma menisi pilalle liiallisen pelon takia? Väkisinkinhän hän alkaa kyselemään, että mistä oikein on kyse ja olisi ehkä parempi selittää asia jo kotona ennen matkaa kaikessa rauhassa.

smee

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 399
  • Profiili
Vs: Varautuminen terrorismiin matkoilla
« Vastaus #55 : 11.02.2017, 17:59:24 »
Aihetta sivuten olemme menossa Pariisiin keväällä viiden päivän reissulle perheen kanssa ja aloin pohtia, että siellähän todennäköisesti on terrorismin uhan takia aseistettuja partioita jokaisen suuremman nähtävyyden (esim. Eiffel-torni) luona. Mitenkähän noiden läsnäolon selittää 10-vuotiaalle lapselle siten, että se ei nyt alkaisi hysteerisesti pelätä siellä ja loma menisi pilalle liiallisen pelon takia? Väkisinkinhän hän alkaa kyselemään, että mistä oikein on kyse ja olisi ehkä parempi selittää asia jo kotona ennen matkaa kaikessa rauhassa.

Varmaan vertailukohtaa voi hakea vaikka presidentinlinnan ja päävartion vartijoista, jotka kai vieläkin seisoskelevat Helsingissä rynkyt olalla ja siitä, että täällä on niin tärkeitä maailmankuuluja paikkoja. Ja jos lapsi on uutisista nähnyt terrorismiin liittyviä uutisia, voi mielestäni ihan suoraan sanoa että nuo ovat suojelemassa ettei sellaisia tapahdu. Itse muistan 80-luvulla pikkupoikana lähinnä ihailleeneni Keski-Euroopan lentokentillä turvallisuudesta vastaavien aseistusta ja muistan että silloin oli aika paljon uutisia iskuista lentokentille ja lentokoneisiin. Varmaan riippuu vähän lapsestakin, mutta luulisin, että monet eivät osaa panikoida ellei niille erikseen kerrota, että tätä pitää pelätä.

kenno

 • Vieras
Vs: Varautuminen terrorismiin matkoilla
« Vastaus #56 : 13.02.2017, 08:40:00 »
Ainakin omalle pojalle, kun se oli 10v, olisi riittänyt/ollut paras kun olisi sanonut "kato, makee rynkky". Samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa, että lapset peilaavat monesti vanhempien tunteita.

hard

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 158
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Varautuminen terrorismiin matkoilla
« Vastaus #57 : 13.02.2017, 18:12:44 »
Joo, täytynee kertoa asia jotenkin luontevasti. Mennäänhän lentokentälläkin turvatarkastusten läpi, eikä se herätä mitään sen kummempia ihmettelyitä (kun hän on matkustanut koko ikänsä paljon lentäen). Maanpäällinen turvallisuus on vaan ihan uusi juttu, tollaisia ei muissa lomakohteissamme ole ollut niin se voi herättää huomiota.