Autolla Ukrainaan, mutta mitä kautta?

 (Luettu 1976 kertaa)

harmaahukka

  • Aloittelija
  • Viestejä: 2
    • Profiili
Autolla Ukrainaan, mutta mitä kautta?
« : 28.03.2016, 10:20:56 »
Moiks. Ja terveisiä wanhoille.

Tarkoitus olisi keväällä piipahtaa Kiovaan pariksi päiväksi. Helpoin ja halvin vaihtoehto olisi lentää Vantaa-Borispol UIA:n reittikoneilla, hintaa vain reilut 200 €. Ei viisumia.

Seikkailumielessä voisi kuitenkin mennä omalla autolla. Reittejä on useita, alkaen valinnasta Tallinna vaiko Pietari. Suurin ongelma vaikuttaa olevan byrokratian kanssa. Tarkoitus ei ole juurikaan leikkiä turistia, vaan päästä kohtuullisen tehokkaasti päämäärään Kiovaan.

Nopein reitti olisi Tallinnan kautta Via Balticaa Kaunakseen, siitä Vilnaan, siitä Valko-Venäjän läpi pohjois-Ukrainaan. Tämä vaatii melkoisen paperityön Valko-Venäjän osalta (kaksi transitiota?). Viisumivapaa olisi vaikkapa reitti Via Baltica, Bialystok - Chem - Kiova. Itäinen vaihtoehto Pietarin kautta tekisi melkoisen koukkauksen kohti Moskovaa, ellei sitten Venäjältä ajaisi Valko-Venäjän itäosan poikki (vieläkin enemmän viisumityötä).

Tavoitteena oli alkujaan selvitä yhdellä yöpymisellä, mutta matkan (ja oman iän vuoksi) ja karttojen tarkastelun jälkeen vaikuttaa kahden yöpymisen reissulta per siivu. Luontevin olisi kaiketi aamulaiva Talinnaan, yöksi Vilnaan ja seuraava yö Gomelissa Etelä-Valko-Venäjällä - tästä tosin ei olisi enää pitkä matka Kiovaan, mutta Valko-Venäjän tullipuuhat saattavat vaatia veronsa ajassa ja hermoissa. Yöpymisten hinta ei päätä huimaa, joten se ei ole ongelma - olisi kuitenkin tarkoitus vain ajaa Ukrainaan eikä kuhnastella.
   
Onko kukaan huristellut autolla suorinta tietä Ukrainaan (Kiovaan), ilman kummempia matkan varren pikkutieristeilyjä nähtävyysmielessä? Jos on, niin kuulisin mieluusti kokemuksia.

Jari, Askola