Reissuunlähtö ja loputon säätäminen

 (Luettu 7587 kertaa)

hunninen

 • Aloittelija
 • Viestejä: 13
  • Profiili
  • Sähköposti
Reissuunlähtö ja loputon säätäminen
« : 04.04.2016, 16:38:58 »
Meitä oli ensin lähdössä kolmen tytön kopla Thaimaahan kolmeksi viikoksi tasan kuukauden päähän. Matkasuunnitelmana lentää Helsingistä Frankfurtin ja Hongkongin kautta Bangkokiin, josta varattiin lento samalle päivälle Krabille. Suvarnabhumilla tulee odottelua kuusi tuntia ennen Krabin lentoa. Aivan hirveä menomatka, mutta meillä on UNO-kortit ja jazzit hommattu valmiiksi.  ;D Ehdittiin viedä matkasuunnitelmat melko pitkälle ja varattiin jo kolmelle majoitukset Krabilta ja Phanganilta full moonien ajaksi. Muut majapaikat hoidetaan paikan päältä, mutta haluttiin hommata nuo valmiiksi, ettei jouduta haahuilemaan rinkat selässä etsien epätoivoisina majapaikkaa.

Nyt neljäskin tyttö halusi lähteä meidän mukaan, mutta ongelmaksi on muodostunut Agodan kautta varatut majapaikat. Kumpaankaan hotelliin ei saa yhteyttä sähköpostilla, Agodan sivuilla varausta ei pysty muuttamaan neljälle hengelle ja pelottaa puhua puhelimessa. Krabille neljäs jäsen saa varattua oman huoneen, mutta meidän Phanganin pytinki on täynnä. Haluttaisiin kuitenkin kaikki majoittua samassa paikassa. Miten tässä nyt kannattaisi toimia? Käydä paikan päällä kysymässä voiko hotellihuoneeseen ottaa neljännen henkilön vai pokkana vain ottaa kaveri sinne puhumatta kenellekään mitään? Jos jäädään kiinni, mitä seurauksia voi tulla?

Lisäksi tämä neljäs jäsen tulee Suvarnabhumille aiemmalla lennolla kuin me muut, joten kuumottaa että yksinäinen tyttölapsi joutuu tullimiesten kuulusteluihin. Voidaanko luottaa siihen, että koneesta hyppäämisen jälkeen neljäs jäsen saa olla turvallisin mielin, kunhan kipittää suorinta tietä Krabin lennon lähtöportin läheisyyteen hengailemaan ja lukemaan kirjaa?

Muutenkin; mitä kannattaa ottaa huomioon tällaisessa tilanteessa jossa yksi tyyppi matkustaa erillään muista?

HelsinkiFlyer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 244
  • Profiili
Vs: Reissuunlähtö ja loputon säätäminen
« Vastaus #1 : 04.04.2016, 17:24:52 »
Puhelin käteen vaan, ei ne pure. Tuon majoituksen ratkaiset, niin muita huolia ei ole.

SunRiseGirl

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 474
  • Profiili
Vs: Reissuunlähtö ja loputon säätäminen
« Vastaus #2 : 04.04.2016, 17:37:46 »
Miten siellä tähän aikaan vuodesta noin täyttä olisi? Oletko etsinyt niihin majapaikkoihin yhteystietoja muuta kautta kuin Agodasta? Jos et saa sinne yhteyttä, niin sitten vaan pokkana 4 hengen porukalla sinne ja rahaa vastaan aivan saletisti yksi ylimääräinen saa yöpyä huoneessa. Mä olen joskus varannut huoneen vahingossa yhdelle ja ilmestyttiin kahestaan paikalle eikä siinä muuta tehty kun maksettiin muutama euro lisää ja homma oli sillä selvä.

Ja tuosta yhden hengen yksin matkustamisesta en nyt oikein tajunnut, että mikä siinä on ongelma? Paljonhan jengi matkustaa yksin ja eri tahtiin kaveriporukan kanssa.

Älkää nyt tehkö ongelmia olemattomista :)

hunninen

 • Aloittelija
 • Viestejä: 13
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Reissuunlähtö ja loputon säätäminen
« Vastaus #3 : 04.04.2016, 17:54:46 »
Tämä neljäs henkilö ei ole koskaan ollut lentokoneessa, me muut ollaan kyllä matkusteltu enemmän ja vähemmän. Itseäni kauhuttaa ajatus siitä, että tämä raukkeli joutuu tullimiesten kuulusteluun ja me muut ei sitten saada häneen mitään yhteyttä saavuttuamme paikan päälle. Ehkä mä sitten olen hermoheikko ja käyn mielessäni kaikki worst case skenaariot läpi!  ;D

Krabi ei nyt ole sinänsä ongelma, mutta tuo Phangan mietityttää. Krabin hotellille olen laittanut mailia, mutta vastausta ei ole kuulunut. Voishan sinne Phanganille laittaa myös mailia. Jos neljäs jäsen ei pääsekään meidän kanssa samaan paikkaan yöksi niin on aika ikävää lähteä metsästämään yhdelle yöpaikkaa full moonien aikaan, jolloin paikka on täynnä. Toisaalta luulis että nätisti pyytämällä ja pikku lisämaksulla saatais kaveri meidän kanssa samaan paikkaan.

alan_mies

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 4 700
 • Kulkija
  • Profiili
Vs: Reissuunlähtö ja loputon säätäminen
« Vastaus #4 : 04.04.2016, 18:32:18 »
Itseäni kauhuttaa ajatus siitä, että tämä raukkeli joutuu tullimiesten kuulusteluun ja me muut ei sitten saada häneen mitään yhteyttä saavuttuamme paikan päälle. Ehkä mä sitten olen hermoheikko ja käyn mielessäni kaikki worst case skenaariot läpi!  ;D

Kumihanska sanoo naps.  ;D

Siellä on muutama muukin turisti samaan aikaan. Kunnollisista tullimiehistä koskaan ollut mitään harmia. Rennosti vaan reissuun ja skenaariot säästöön jäykempiä reissuja varten.

hunninen

 • Aloittelija
 • Viestejä: 13
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Reissuunlähtö ja loputon säätäminen
« Vastaus #5 : 08.04.2016, 17:29:23 »
Krabin hotellissa ei nyt onnistunut neljän hengen majoittaminen kolmen hengen huoneeseen, vaikka yritin vakuuttaa että kaksi pientä tyttöä mahtuu ihan hyvin nukkumaan leveään hotellisänkyyn. Varattiin siis toinen huone samasta hotellista ja peruutettiin lisävuode. Tämä homma on nyt hoidossa.

Mitenköhän tuon Phanganin kanssa kannattaisi nyt menetellä? Ollaan tosiaan menossa full mooneihin, ja haluttaisiin mieluiten oma huone eikä dormia, jossa ei todennäköisesti saisi nukuttua yhtään koko yönä. Tai ei varmaan muutenkaan tule nukuttua, mutta mielummin on tuollaisessa ihmispaljoudessa edes se joku oma paikka, jonne voi vetäytyä jos alkaa tuntua siltä että alkaa ahdistaa. Katsoin että tuossa meidän varaamassa luukussa on myös virallinen maksimi se kolme nukkujaa, joten todennäköisesti vastaus tulisi olemaan myös kieltävä ainakin sähköpostilla asiaa tiedustellessa.

Uskalletaanko me nyt vaan viedä se neljäs tyyppi mitään kyselemättä nukkumaan meidän huoneeseen vai mitkähän prosentit on että saatais kaveri meidän kanssa samaan ihan "virallisesti" jos mennään paikan päällä asiasta kysymään? Meillä ei siis todellakaan ole ongelma nukkua samassa punkassa ja voidaan heittää vähän lisärahaa tiskiin jos se on siitä kiinni. Tärkeintä olis nyt tosiaan saada kaikki samaan huoneeseen ettei kenenkään tarvis yksin mennä jonnekin hostelliin yöksi.

werso

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 65
  • Profiili
Vs: Reissuunlähtö ja loputon säätäminen
« Vastaus #6 : 08.04.2016, 18:05:33 »
Onko tämä varattu majoitus sellainen jota ei voi perua? Eikö olisi helpoin perua koko varaus ja ottaa uudet huoneet jostain toisesta majapaikasta jos tämä on jo täynnä. Tai sitten dormihuoneesta peti sille neljännelle, vaikka todellisuudessa nukuttekin kaikki siinä 3hlö huoneessa.
Suosittelen varaamaan vain majoituksia jotka voi perua 24h aikaisemmin, matkassa tulee helposti muutoksia aikatauluihin yms ja näin selviää muutoksista helpoimmin.
Bangkokin kentälle ensikertainenkin selviää hyvin kunhan seuraa muita koneen matkustajia koneesta tullin läpi hakemaan laukkunsa ja sen jälkeen siirtyy viettämään aikaa jonnekin kohtuu rauhalliseen paikkaan. Ja puhelimethan on nykyään kaikilla. Voitte soittaa sille kaverille heti kun pääsette koneesta tai hän voi jättää teille viestin valmiiksi missä tapaatte.

hunninen

 • Aloittelija
 • Viestejä: 13
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Reissuunlähtö ja loputon säätäminen
« Vastaus #7 : 08.04.2016, 18:25:45 »
Tätä nykyistä varausta ei tosiaan voi perua, ja koska saarella on full moon, on kaikki kohtuuhintaiset luukut jo menneet. Vähän siksi varasimmekin tämän. Yhtäkkiä huomasimme että kaikki paikat alkaa olla jo täynnä ja tuli hätä varata jokin paikka meille kolmelle.

Olisiko se dormimajoitus yhdelle siis lähinnä sitä varten, että jos jotain kävisi niin neljäs tyttö voisi mennä sinne vaiko että meillä olisi tarvittaessa näyttää todistetta, että hällä on oma majapaikka varattuna ja on meillä vaan "vierailulla"?

Kuulostaa ehkä teidän paljon reissanneiden korvaan vainoharhaiselta, mutta olen itse vähän hermoheikko ja mielummin säädän juttuja mahdollisimman paljon etukäteen, ettei paikan päällä tarvi sitten hiihtää paskat housussa ja sormi suussa, että mitäs nyt.  ;D

jk

 • Moderaattori
 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 153
  • Profiili
Vs: Reissuunlähtö ja loputon säätäminen
« Vastaus #8 : 08.04.2016, 19:27:19 »
Kai se dormimajoitus hätävarana voi olla ok. Suomessa kun elää ja kasvaa, tulee sellainen harhakäsitys, että säännöt pitää ottaa kirjaimellisesti. Muualla maailmassahan säännöt ovat enemmän ohjeellisia, niistä joustetaan tarvittaessa. Kuvetta voi tietty joutua kaivamaan.

nems

 • Aloittelija
 • Viestejä: 17
  • Profiili
Vs: Reissuunlähtö ja loputon säätäminen
« Vastaus #9 : 08.04.2016, 19:35:55 »
Tullimiehistä tuskin kannattaa kantaa huolta, mikäli ei aio salakuljettaa huumeita tai muuta kiellettyä maahan...

Full Moonin aikaan Phanganin varaussysteemi on aika tiukka. Majoituksia ei voi perua ja monet majapaikat edellyttävät 5-7 yön yöpymistä. Monet lähtevät kuitenkin jo parin yön jälkeen, vaikka ovat maksaneet viikosta ja majapaikkoja vapautuu nopeasti.  Full Moon Party yönä turvatoimet ja vartiointi varsinkin Haad Rinissa ovat tiukemmat kuin muulloin (mikä on tietysti hyvä asia), joten jos siellä majoitutte, salayöpymisessä voi olla kiinnijäämisen riski. Menkää siis ihan reilusti ja kohteliaasti kysymään kaverillenne yöpaikkaa. Valmius maksamaan ylimääräistä voi myös auttaa asiaa. Meillä on ainakin aina onnistunut kaverien kulkemiset ja jopa yöpymiset hotelleissa ja bungaloweissa, jos olemme nätisti esitelleet kaverimme ja selittäneet tilanteet. Viiden tähden hotelleissa voisi tosin olla eri juttu :D

Asioilla on tapana järjestyä! Full Moon Party -rannalla on myös sleeping area viimeisenä vaihtoehtona, jos ei majapaikassa natsaa  ;D Toivottavasti kuitenkin saatte katon päänne päälle kaikki. Hauskaa matkaa ja muistakaa juhlissa pitää huolta tavaroistanne ja toisistanne!

hunninen

 • Aloittelija
 • Viestejä: 13
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Reissuunlähtö ja loputon säätäminen
« Vastaus #10 : 08.04.2016, 20:23:12 »
Sitähän mä tässä pelkäänkin, että joudutaan maksamaan.  ;D Mikäli päädytään tilanteeseen, jossa meidät saadaan kiinni salamajoittamisesta, hotellihan pystyy määräämään hinnan jolla ostetaan itsemme ulos, ja sehän voi olla isokin summa.

Voihan persus. Ehkä se sitä on elettävä jännässä ja mentävä Phanganille vain kysymään reippaasti, että käviskö mitenkään että kaveri tulisi meidän kanssa samaan paikkaan pientä lisämaksua vastaan. Itse en ymmärrä mikä tuossa on ongelma, jos kyse on yhdestä tyypistä eikä mistään örveltävästä kööristä ja mitään erityisvaatimuksia ei hotellin puolelta tarvittaisi.

Bolpoco

 • Reissaaja
 • Viestejä: 39
  • Profiili
Vs: Reissuunlähtö ja loputon säätäminen
« Vastaus #11 : 08.04.2016, 22:35:03 »
Koh Phangan on melkoisen iso saari josta löytyy paljon majoitusvaihtoehtoja, myös full moonien aikaan! Eli aivan turha stressata tuommoisia asioita, paikanpäällä tilanne selviää ja on todennäköistä että kaverinne saadaan majoitettua samaan huoneeseen, pienellä lisämaksulla jos ei muuten. Ja jos tämä ei onnistu niin majapaikkanne lähistöltä löytynee jokin guesthouse jota ei internetin varauskoneilla löydä. Faktaa on se että saarelta löytyy niin pirusti majoitusvaihtoehtoja, myös sellaisia joita ei juurikin löydä netistä. Sen huomaa kun tulee saarelle, tervetulokomitea eli tuktuk kuskit kyllä auttavat majapaikan etsinnässä ja tietävät mistä voisi kysellä, budjetista riippuen ! Mä itse menisin koko reissuporukalla jo sinne varaamallenne majapaikalle ja kysyisin että onko OK jos kaveri punkkaa kans huoneessa, jos ei niin sit kysyy et mitäs jos maksetaan ekstraa ? Jos tämä OK niin sitten hintaneuvottelua käyntiin, muussa tapauksessa kysyy omistajalta että onko lähistöllä toista majapaikkaa missä olisi huoneita, henkilökunta kyllä auttaa ja tarvittaessa soittaakin jos nätisti kysyy ! Paras tapa on tietty kävellä itse vähän ympäriinsä ja käydä kysymässä huoneita...


hunninen

 • Aloittelija
 • Viestejä: 13
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Reissuunlähtö ja loputon säätäminen
« Vastaus #12 : 09.04.2016, 17:08:37 »
Phanganin hotellin peruminen onnistui sittenkin!  ;D

Varattiin meille kaikille neljälle dormipaikka hostellista ja säästettiin aimo tukku rahaa, koska päätettiin että ollaan tuolla vain yksi yö alkuperäisen kahden sijasta.

Vihdoinkin pakolliset yöpaikka-asiat on hoidettu etukäteen ja voidaan alkaa odottaa reissua hyvillä mielin! Muut majoitukset hoidetaan siis paikan päältä. :)

Kiitos hyvistä vinkeistä siitä huolimatta! Ja toivottavasti näistä on apua jollekin muullekin hermoheikolle..

hunninen

 • Aloittelija
 • Viestejä: 13
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Reissuunlähtö ja loputon säätäminen
« Vastaus #13 : 20.04.2016, 17:18:13 »
Kun tämä meidän seurueen yksin matkustava jäsen saapuu Suviksen kentälle, mitä juttuja hänen täytyy siellä yksin hoitaa ennen kuin me muut saavutaan paikalle? Meidän lento saapuu siis kolmen tunnin kuluttua. Mä itse stressaan tästä asiasta ihan hirveästi, sillä hän matkustaa ensimmäistä kertaa ulkomaille, ja haluaisin että hänellä olisi hyvin yksityiskohtaiset ohjeet mitä tapahtuu ja milloin, minne pitää mennä jne.

Mä olen ymmärtänyt että homma menee näin, kun hänellä ei ole ruumaan meneviä matkatavaroita ja on menossa meidän kanssa sitten jatkolennolle, joka lähtee samalta kentältä (lennot ei kuitenkaan ole samalla lipulla):

1. Täyttää koneessa kaavakkeen
2. Kentällä hyppää koneesta ulos, pitää huolen ettei mene transit-alueen ulkopuolelle
3. Menee immigrationiin, antaa täytetyn lapun ja näyttää passin
4. Pääsee "läpi" ja  voi odotella meitä rauhassa missä nyt sitten odotteleekaan.

Lähinnä tuo kentälle saapuminen, oikean jonon löytäminen jne. haluttaisiin saada selville. Siis sellaiset kunnon palikkaohjeet, joilla varmasti ymmärtää mitä pitää tehdä koneen laskeutumisen jälkeen päästäkseen turvallisesti meitä muita odottelemaan. :D

Kuulostan varmasti ylihuolehtivalta äidiltä enemmän mitä kaverilta, antakaa anteeksi, mutta tykkään selvitellä asiat etukäteen ettei tarvitse sitten paikan päällä hermoilla.

jk

 • Moderaattori
 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 153
  • Profiili
Vs: Reissuunlähtö ja loputon säätäminen
« Vastaus #14 : 20.04.2016, 18:52:38 »
2. Kentällä hyppää koneesta ulos, pitää huolen ettei mene transit-alueen ulkopuolelle
Transit-alueen ulkopuolelle on pikku pakko mennä, jos vaihtaa ulkomaanlennolta erillisellä lipulla olevalle kotimaanlennolle. Mutta eihän tuossa mitään erikoista pitäisi olla, sen kun menee joukon mukana immigrationin läpi ja odottelee jossain sovitussa paikassa ulkopuolella. Teette sitten yhdessä check-in:in seuraavalle lennolle.

Lappu pitää täyttää, mutta siitä nyt pitäisi selvitä ihan maalaisjärjellä.
« Viimeksi muokattu: 20.04.2016, 18:56:37 kirjoittanut jk »

The Rotta

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 267
  • Profiili
Vs: Reissuunlähtö ja loputon säätäminen
« Vastaus #15 : 23.04.2016, 20:10:18 »
Juurikin näin eli kohdan 2 kun jättää kokonaan pois niin siinä se on.
Koneesta pihalle ja seuraat immigration opasteita. Opasteet on todella selkeitä.
Sitten vaan  jonottelemaan passin ja KOKONAAN täytetyn kupongin kanssa. Eikä aikaakaan kun on leima passissa ja olet virallisesti Thaimaassa. Immigrationin jälkeen saavut suoraan laukkuhihnoille ja jos ruumassa ei ole matkatavaroita niin sitten vaan suorilla hallin läpi tuloaulaan.
Sitten vaan keksit ajankulua,ostat syötävää, juotavaa tms ja odottelet kun muut saapuu.
Kun muiden lento on laskeutunut niin laitat vaikka tekstarin missä odotat heitä. Esim tuloaulan uloskäyntiovet on todella selkeästi merkitty numeroilla. Ilmoitat että olen esim tässä oven 5 lähellä tms...
Sitten checkkaatte itsenne ylimmässä kerroksessa jatkolennolle ja thats it ☺