Sukellus Bali/Gili

 (Luettu 2422 kertaa)

pimpelipom

 • Reissaaja
 • Viestejä: 35
  • Profiili
Sukellus Bali/Gili
« : 03.05.2016, 20:21:28 »
Moikka!
Olen lähdössä kesä-heinäkuun vaihteessa kahdeksi viikoksi Bali/Gili-saarten suuntaan ja sukellus olisi pääaktiviteetti reissulla. Haluaisin aloittaa AOWD:n suorittamisella ja sitten sukeltaa loppureissun kivoissa paikoissa. Osaako joku suositella hyvää PADI-keskusta ja muutenkin missä on sen alueen parhaat dyykit. Padang Bai oli ainakin nopean Googlauksen perusteella mainittu Balilta ja sitten tuo Gili-saarten ympäristö. Kokemuksia?
Arvostan myös rauhallisia ja kauniita paratiisirantoja ja sukellusten lisäksi olisikin aikeissa lojua biitsillä kirjaa lukien. 

Kiitos jo etukäteen!

Mappe82

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 86
  • Profiili
Vs: Sukellus Bali/Gili
« Vastaus #1 : 04.05.2016, 12:25:37 »
Itse kävin sukeltamassa Balin itä-suunnalla tulambenissa sekä nusa penidan lähistöllä. Molemmat sukellukspaikat oli hyviä, tulambenissa sukellus suoraan rannasta missä on uponnut jenkkihylky, nusa penidassa hieman enemmän virtauksia. Sukellusreissut varasin käyttämämme matkatoimiston http://www.ilovebali.fi/ kautta ja kaikki sujui mallikkaasti.

kartina

 • Aloittelija
 • Viestejä: 15
  • Profiili
Vs: Sukellus Bali/Gili
« Vastaus #2 : 08.05.2016, 18:48:21 »
PADI-keskuksia on Balilla ja Gileillä paljon. Ihan vain heittona Trawanganilla Manta Dive ja Balilla esim. Geko Dive Padang Bai olivat ainakn aikaisemmin ok. Yleisesti ottaen Gilien sukellus on "teollista". Negalle voi jäädä mieleen, että usein tavoitteena on saada paikalla työskenteleville länsimaalaisille oppaille DM-kortti käteen. Henk.koht. suosisin paikallisia oppaita. Tietävät paikat ja virtaukset.Pätee myös muualla Indoissa.
Sukellukset Gileillä medium, kilpikonnia ei liene voi välttää.
Tulamben on ok, kannattaa mennä aikaisin aamulla, myöhemmin päivällä porukkaa paljon. Viikonloput ja juhlapyhät-parempi mennä muualle. Nurkan takaa löytyy hyvä muck dive site jos siitä tykkää. Japanese wreck myös, ei kuitenkaan mitenkään ihmeellinen. Padangbaissa esim. Canyon on hyvä, mutta vain sään salliessa.
Nusa Penida/Lembongan on ok MolaMola/Manta-bongaukseen. Manta point ei välttämättä ole aina ihan nautittava kokemus (paitsi tietysti Mantat itsessään), Crystal Bay & Mola-Mola onnistuessaan hieno. Pahimmillaan ei, netistä löytyy uutisia niistä kerroista.