Tokio

 (Luettu 38472 kertaa)

inomu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 132
  • Profiili
Vs: Tokio
« Vastaus #60 : 22.09.2016, 16:48:45 »
Tunnen oloni tosi tyhmäksi, kun en vaan tunnu tajuavan tätä Tokion julkista liikennettä :D
Ongelma on siis, kuinka pääsen halvimmin ja suorimmin Naritan kentältä Asakusaan, jossa majoitus on. Ilmeisesti kentältä menee juna suoraan päiväsaikaan, mutta lentoni saapuu lauantaina illalla klo 19.10, joten se ei ole vaihtoehto. Eli mitä vaihtoehtoa suosittelisitte kentältä kulkemiseen?
Ja kannattaako kentältä ostaa vielä mitään paikallista matkakorttia?

wellu1979

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 173
  • Profiili
Vs: Tokio
« Vastaus #61 : 22.09.2016, 17:36:04 »
http://www.eki-net.com/pc/jreast-shinkansen-reservation/english/wb/common/timetable/e_nex_u/07.html tuon mukaan 20:44 ja 21:44 menisi Narita express. Tokion metroverkossa asakusan linja on pinkki. Kannattaa tulostaa aluksi joku metrokartta

Haroosh

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 138
  • Profiili
Vs: Tokio
« Vastaus #62 : 22.09.2016, 18:21:58 »
Keisei line menee Naritalta Asakusaan. Kentältä voi ostaa Suica-kortin. Tokion metro voi tuntua aluksi aika sekavalta mutta äkkiä se aukeaa. Jos on takas tullessa myöhään paluu lento, niin kannattaa katsoa aikataulut etukäteen. Narita Express lopettaa liikennöinnin kohtuu ajoissa, samoin ainakin osa busseista.  http://www.keisei.co.jp/keisei/tetudou/skyliner/us/timetable/index.php#narita1

smee

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 355
  • Profiili
Vs: Tokio
« Vastaus #63 : 22.09.2016, 22:14:46 »
Itse asiassa kätevin ja halvin tapa Asakusaan on sellaiset Keisei-linjan vuorot, jotka jatkavat matkaa Toei Asakusa linjan metroina. Valitettavasti niitä menee vain muutama päivässä suoraan Naritasta, ja useimmat yhteydet vaativat vaihtoa. Reittihakuun niin Tokiossa kun koko Japanissa toimii hyvin Hyperdia, joka kertoo myös hinnan.

http://www.hyperdia.com/en/

Esimerkiksi lauantai-iltana 20:00 alkaen Naritan terminaali 1:stä Asakusan metroasemalle antaa tällaiset hakutulokset. Huomaa että koko hinta on total-sarakkeessa. Skyliner ja Narita Express juniin täytyy ostaa paikkaliput, muihin voi maskaa esimerkiksi esiladattavilla Suica tai PASMO-korteilla, jollaisen voi ostaa automaatista kentältä tai lippuautomaatista ostetuilla lipuilla. Noiden pikajunien paikkaliputkin saa ihan kivuttomasti yleensä seuraavaan. Kaikki samat junat pysähtyvät myös T2:ssa.

http://www.hyperdia.com/en/cgi/en/search.html?dep_node=NARITA%20AIRPORT%20TERMINAL%201&arv_node=ASAKUSA(TOBU%2FSUBWAY)&via_node01=&via_node02=&via_node03=&year=2016&month=09&day=24&hour=20&minute=00&search_type=0&search_way=&transtime=undefined&sort=0&max_route=5&faretype=0&ship=off&lmlimit=null&search_target=route&facility=reserved&sum_target=7

Tuossa ykkösvaihtoehto ja muut Skylineriä käyttävät vaihtoehdot tarkoittavat että otat Skylinerin päättärille Keisei-Uenoon asti ja vaihdat sieltä kadun toisella puolella (taitaa mennä tunnelikin ali) olevalle varsinaiselle Uenon asemalle ja otat sieltä Ginza Linen metron Asakusaan. Uenon asema on aika iso, mutta noita metroja menee parin minuutin välein, joten ei paljoa tarvitse stressailla ehtiikö juuri tuohon vuoroon. Huomaa, että Tokion Metroilla on erillinen laiturialue kuin JR:n junilla, joten etsi viittoja Ginza Linelle tai oranssia ympyröityä G-kirjainta.

Toinen vaihtoehto taas vaatii vaihdon jossain esikaupungeissa, mutta sille on kyllä varattu hyvin aikaa ja asema tuskin on kovinkaan iso. Se on aika halpa ja sitä reittiä ne muutamat suorat yhteydet Asakusaan menisivät. Siinä on hakuun vielä merkattu teknisesti vaihto Oshiagessa, mutta se tarkoitta vain että Keisein paikallisjuna muuttuu siinä kohtaa Toein metroksi. Joillain kausilipuilla matkustavilla asialla voisi olla merkitystä, muilla ei.

Paikallisjunilla (yleensä local, rapid ja express, mutta ei limited express) matkustamisesta on täällä hieman juttua: http://www.japan-guide.com/e/e2016.html
Tosin suosittelen kyllä sen Suican tai PASMO:n hommaamista jolloin paikallisjunissa ja metroissa riittää, että näyttää sitä portilla sisään mennessä ja pois lähtiessä. Jos pois lähtiessä portti näyttää punaista, voi fare adjustment automaatilla käydä lataamassa lisää rahaa. Sama toimii jos on ostanut liian halvan lipun. Tässä vielä noista korteist: http://www.japan-guide.com/e/e2359_003.html

inomu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 132
  • Profiili
Vs: Tokio
« Vastaus #64 : 27.09.2016, 20:24:10 »
Kiitos linkeistä ja tiedoista! Parhain näyttäisi olevan Keisei-linjalla meno Aotoon ja siellä vaihto. Onko eri linjoille eri automaatit, mistä liput ostetaan vai kaikille samat?

Ja Visa Electronin toimivuudesta. Onko kokemuksia, mistä sillä saa varmuudella rahaa nostettua? Ei viitsisi kuintenkaan lähteä matkaan koko reissukassa mukanaan :)

smee

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 355
  • Profiili
Vs: Tokio
« Vastaus #65 : 02.10.2016, 13:03:11 »
Kiitos linkeistä ja tiedoista! Parhain näyttäisi olevan Keisei-linjalla meno Aotoon ja siellä vaihto. Onko eri linjoille eri automaatit, mistä liput ostetaan vai kaikille samat?

Ja Visa Electronin toimivuudesta. Onko kokemuksia, mistä sillä saa varmuudella rahaa nostettua? Ei viitsisi kuintenkaan lähteä matkaan koko reissukassa mukanaan :)

Tuo yhdistelmä pitäisi onnistua yhdellä lipulla automaatista, mutta suosittelen sen kaikkialla Tokion paikallisliikenteessä (ja muuallakin) kelpaavan PASMO:n hankintaa niin ei tarvitse miettiä lippujen hintoja automaatilla. Pitää vain siellä rahaa ladattuna ja näyttää porteilla lukijalle. Jos käy niin että pois lähtiessä portti näyttää punaista, siihen voi ladata lisää rahaa asemien sisäpuolella. Samoin sillä voi maksaa monilla muillakin automaateilla ja kaupoissa, joten toimii myös käteisen korvikkeena. Siinä on 500 jenin pantti ja siihen ladatun arvon saa takaisin pienellä vähennyksellä, jos jää eikä halua säästää seuraavaan kertaan. Suica on toinen kortti joka ajaa täysin saman asian paitsi että sen saa JR:n automaateista ja lippuluukuista ja palautukset niiden kautta, mutta Keisein automaateista saa PASMO:n.

Noilla Keisei-linjan paikallisjunissa kannattaa varautua siihen, että niissä on vaunuissa vain penkit sivuilla ja iso seisomatila. Tosin tuskin illalla mitään kovia ruuhkia on joten istumapaikka löytynee, eikä tarvitse hävetä ihmisruuhkassa laukkujen kanssa. Skyliner ja NEX ovat mukavampia, mutta se on itsestä kiinni haluaako siitä maksaa. Lisäksi varsinkin jos majoitus on vähänkään etäämmällä metroasemasta, saattaa esimerkiksi Skyliner Uenoon ja taksi sieltä olla mukavuudenhaluiselle ihan järkevä yhdistelmä. Taksi Naritasta asti vaatii mukavuudehalun lisäksi paksua lompakkoa, joten sitä en suosittel kuin erikoistapauksissa.

Minulla ei ole Visa Electronia ollut, mutta en ole kuullut että kenelläkään olisi mitään ongelmia tavallisiin Visoihin verrattuna ollut. Tietenkin kannattaa varmistaa että kortissa on ulkomaan käyttö sallittu, koska ainakin itselläni oli debit-kortista laitettu turvallisuusasetukset uusiksi niin, että se toimi vain EU:ssa ja netissä. Sitä pystyi säätämään verkkopankissa, mutta varmasti kätevämpää jos sen tekee ennen matkaa. Varmimmat paikat käteisen saannille ovat postikonttoreiden yhteydessä (vihreä JP logo) olevat automaatit ja useimmiten 7-Eleven kaupoista löytyvät Seven Bankin automaatit. Nykyään kai muutamat muutkin toimivat ulkomaisilla korteilla, mutta kannattaa asennoitua siihen että ihan joka kulman takana ei automaattia ole. Tosin ei Tokiossa ainakaan pitäisi tulla ongelmaa ja maaseudullakin joka kylässä on kyllä vähintään posti.

Noita käytännön asioita kannattaa jonkin verran opetella etukäteen, mutta ei niistä ihan valtavaa stressiä kannata ottaa. Japani on loppujen lopuksi aika helppo paikka käytännön asioissa kunhan oppii löytämään englanninkieliset opastukset ja noudattaa niitä. Joskus ehkä vähän ylibyrokraattinen, mutta harvemmin tulee yllätyksiä sen takia että joku ei toimi luvatusti.

inomu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 132
  • Profiili
Vs: Tokio
« Vastaus #66 : 25.10.2016, 00:07:11 »
Kiitos kaikista vinkeistä, joita täällä tuli :-*

Tuo Tokion julkinen liikenne muuttui huomattavan paljon selkeämmäksi, kun pääsi paikan päälle! ;D Naritalla oli ystävällinen henkilökunta, joka auttoi oikean lipun ostamisessa ja kaupungilla sitten hankin Suican matkustamista varten.
Visa Electronia en saanut Seven Bankin automaatissa toimimaan (yhdessä kenkäkaupassa sain kuitenkin maksettua ostokset sillä), mutta käytössä oli myös Mastercard, jolla sai rahaa nostettua.
Tokio oli kyllä helppo kohde, olin odottanut kieliongelmien takia hieman haastavampaa visiittiä, niihin on jo niin tottunut muilla matkoilla :D Mutta mitään ongelmia ei ollut kertaakaan. Kaikki sujui melkein luistavammin kuin Suomessa ;D Nyt on jo seuraava Japanin-matka suunnitteilla ensi vuodeksi!

wellu1979

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 173
  • Profiili
Vs: Tokio
« Vastaus #67 : 25.10.2016, 07:41:19 »
Mulla oli sellainen 6 tunnin katko yhtenä päivänä niissä 7 maateissa. Kannattaa kokeilla myöhemmin uudestaan. toimivat kyllä jos kaittaa verkopankisssa globaalisti toimimaan.

lottimus

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 182
  • Profiili
  • watia.fi
Vs: Tokio
« Vastaus #68 : 29.11.2016, 01:42:02 »
Moikka! Tein juuri videon Tokion ilmaisista tekemisistä. Jos suunnittelet budjettireissua Tokioon, niin käy tsekkaamassa vinkit!  8)
---> https://www.youtube.com/watch?v=9w_ducs1WE8

Tuleeko mieleen jotan lisättävää listaan?

smee

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 355
  • Profiili
Vs: Tokio
« Vastaus #69 : 29.11.2016, 10:31:44 »
Moikka! Tein juuri videon Tokion ilmaisista tekemisistä. Jos suunnittelet budjettireissua Tokioon, niin käy tsekkaamassa vinkit!  8)
---> https://www.youtube.com/watch?v=9w_ducs1WE8

Tuleeko mieleen jotan lisättävää listaan?

Vähän särähti korvaan heti tuo alun maininta, että aina kannattaa ottaa JR mielummin kuin metro, koska se on halvempi. Vaikkei varsinaisesti väärin ollutkaan, halvimman ja järkevimmän liikkumistavan valinta on hieman monimutkaisempi ongelma. Joka tapauksessa junat ja metrot ovat varsin halpoja, joten mitään älyttömiä kiertoteitä ei kannata etsiä. Mutta eiköhän sen kävijä itsekin huomaa, joten tuskin isompi ongelma.

Muista ilmaisista näköalapaikoista tulee mieleen Bunkyo Civic Centerin ylin kerros, jossa tosin on vain 180 asteen näkymä, mutta sieltä on otettu aika usein näkyvät kuvat, jossa Fuji pilkistää Shinjukun pilvenpiirtäjien takaa. Se kuva tosin vaatii pitkää putkea ja hyvin epätavallisen kirkasta ilmaa talvella, mutta siellä voi ihailla sitä kuvasta jos itse vuori ei erotu. Muutenkin antaa yhden kulman kaupunkimaisemiin. Jos jaksaa hieman kävellä, Rainbow Bridgeltä on myös hienot kaupunkinäkymät. Sinne voi toki mennä myös Yurikamome automaattiijunalla, mutta silloin se ei ole ilmainen ja aikaa ihailla ei ole paljoa.

Tsukijin kalatukkutorin muutto on lykkääntynyt ainakin pitkälle ensi vuoteen ellei pidemmälle, joten se on yhä yksi Tokion tunnetuimmista ilmaisista nähtävyyksistä. Kannattaa tosin tutustua etukäteen sekä käytännön asioiden vuoksi ja arvioidakseen kokeeko sen hyvin aikaisen aamuheräämisen arvoisena.

Odaibassa oleva Toyota Mega Web on autoista kiinnostuneille suuri Toyotan näyttely, jossa on kaikenlaista mielenkiintoista. Sen vieressä on VenusFort kauppakeskus joka on kai hieman naisille suunnattu (miehet autokauppaan ja naiset shoppailemaan...) mutta sen perällä on Toyotan omistama History Garage automuseo, jossa on aika paljon muutakin kuin pelkkää Toyotaa. Ei nyt mikään maailman suurin ja hienoin automuseo, mutta ihan kunnollinen sellainen kuitenkin ja ilmainen.

Toinen tuollainen kaupallinen ilmainen paikka voisi olla Sony Buildingin Showroom. Kuten arvata saattaa, siellä voi käydä ihailemassa ja jonkin verran kokeilemassa kaikenlaisia Sonyn tuotteita joita ei välttämättä kotimaisissa kodinkonekaupoissa ole ihan esillä.

Eiköhän sieltä aika paljon muutakin ilmaista löydy, ainakin tusinoittain muitakin temppeleitä, puistoja ja kaikenlaisia kaupallisia näyttelyitä. Isoissa ostoskeskuksissa on yleensä kaikenlaisia näytöksiä jatkuvasti ja ne voivat olla varsin näyttäviä. Eikä kaikki maksullinenkaan mitään budjettia tuhoavaa ole. Esimerkiksi museoiden pääsymaksut ovat yleensä ihan kohtuullisia.

lottimus

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 182
  • Profiili
  • watia.fi
Vs: Tokio
« Vastaus #70 : 29.11.2016, 13:13:52 »
Juu toki, vaikkapa bussi voi olla halvempi kuin juna. Oman kokemuksen mukaan yleensä juna on kuitenkin ollut halvin vaihtoehto Tokion sisällä, bussiin verrattuna myös nopeampi. Yritettiin et oltais menty metron päiväpassilla, mutta ei saatu tota reittiä suunniteltua sillä järkevästi, joten juna oli paras vaihtoehto tuolle ko. nähtävyysrumballe.

Hyviä ilmaisia lisävinkkejä, kiitos! Toyota Mega Web on tuttu. Itselleni ei niin kovin kiinnostava, mutta varmasti monia kiinnostaa. Siellä oli tosin myös sellainen vanhojen autojen näyttely, joka oli ihan cool. Täytyy käydä joku kerta testaamassa tuo Bunkyo Civic Centerin ylin kerros. Näköalatasanteet ovat aina kiinnostavia, varsinkin, kun ovat ilmaisia. :-)

smee

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 355
  • Profiili
Vs: Tokio
« Vastaus #71 : 29.11.2016, 14:35:46 »
Juu toki, vaikkapa bussi voi olla halvempi kuin juna. Oman kokemuksen mukaan yleensä juna on kuitenkin ollut halvin vaihtoehto Tokion sisällä, bussiin verrattuna myös nopeampi. Yritettiin et oltais menty metron päiväpassilla, mutta ei saatu tota reittiä suunniteltua sillä järkevästi, joten juna oli paras vaihtoehto tuolle ko. nähtävyysrumballe.

Riippuu tietenkin majoituspaikasta ja missä haluaa käydä, mutta ainakin 1500 jeniä maksava 72 tunnin versio Tokyo Subway Ticketistä (käy sekä Tokyo Metrossa että Toei Subwayssa) on aika helppo saada kannattamaan. Pikkuisen voi vaatia reittien kanssa joskus pähkäilyä kun Yamanote-linjaa ja muita JR:n linjoja pitääkin alkaa välttelemään. Metroilla pääsee kyllä Yamanoten lenkillä käytännössä joka paikkaan, kunhan tarkistaa jostain oikeasta kartasta mikä asema on lähellä.

Ilman passeja taas kannattaa huomioida, että jos joka tapauksessa joutuu vaihtamaan jossain, saman yhtiön sisällä vaihto tulee paljon halvemmaksi. Yksittäisillä matkoillahan tosiaan järjestys on halvimmasta kalliimpaan JR, Tokyo Metro, Toei Subway ja yksityisen rautatien mitä tahansa JR:stä ylöspäin. Tosin metro saattaa päästä samoihin hintoihin Yamanoten kanssa pidemmillä matkoilla jos sillä oikaisee. Ainakin Ueno-Shibuya ja Tokyo Station-Ikebukuro ovat tällaisia välejä. Ja koska hintaerot muutenkin ovat luokkaa kymmeniä jenejä, saattaa budjettimatkaajakin ottaa vain sen millä kätevimmin pääsee. Nuo eri firmat julkisia pyörittämässä on kyllä aika hauska soppa. Esimerkiksi monet metrolinjoista jatkavat "pääteasemiltaan" jonkun yksityisen rautatieyhtiön vuoroina pidemmälle esikaupunkeihin tai esimerkiksi Yokohamaan tai Naritaan. Sinänsä helppoa kun ei tarvitse turhaan vaihtaa, mutta rajan ylittäminen saattaa tuntua taksassa aika reilustikin. Toisaalta oma hupinsa on systeemiin tutustuminenkin.

lottimus

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 182
  • Profiili
  • watia.fi
Vs: Tokio
« Vastaus #72 : 30.11.2016, 03:55:16 »
Jep. Mulla on ollut tapana käyttää Pasmo-matkakorttia, enkä ihan hirveästi pidä kirjaa mitä mikäkin väli maksaa. Nyrkkisääntönä kuitenkin olen pitänyt sen, että menen JR:llä,  jos mahdollista. Välillä käytän muita linjoja tai bussia, jos se vaikuttaa selkeästi kätevämmältä. Pasmolla muutaman jenin saa alennustakin, eikä tarvitse käyttää aikaa lippujen ostamiseen. Oikeassa olet, että 72h lipusta tulee helposti hyvä diili, jos aikoo paljon nähdä kolmessa päivässä.

Liito

 • Aloittelija
 • Viestejä: 18
  • Profiili
Vs: Tokio
« Vastaus #73 : 30.11.2016, 12:27:00 »
Oltiin marraskuun lopussa Japanissa (ja Tokiossa) ja otettiin Keisen Skylinerin menopaluut lentokentältä ja siihen kylkeen vielä 3 päivän metroliput (sis. myös  toei-linjat). Metrolippuja keisei-lipun kylkeen sai myös 24 ja 48 tunniksi. Ne pystyi sitten aloittamaan valitsemanaan päivänä. Näppärä, jos majapaikka Uenon tai Nipporin lähistöllä. Parina muuna päivänä, kun ei liikuttu niin paljon käytössä oli Suica, jonka 500 yenin pantin sai kätevästi takaisin kotiin lähtiessä. Suicalla oli myös helppoa ostella automaateista juomia jne.

Se mikä yllätti oli, että Mastercardilla ei meinannut saada melkein mistään automaatista nostettua rahaa.

 

idlari

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 105
  • Profiili
Vs: Tokio
« Vastaus #74 : 30.11.2016, 22:02:32 »
Postin pankkiautomaatit on olleet parhaiten ulkkari-visa/mastercardeja sietäviä. 100% menestys tähän mennessä minulla. Niitä on yllättävän paljon (kun oppii spottaamaan postin merkin, joka on T jonka päällä on toinen vaakaviiva jos oikein muistan). Yleensä en jaksa arpoa muitten kanssa, tosin ehkä 50% mahiksella muillakin onnistuu (en ole tarkemmin tutkinut millä pankeilla paremmin kuin muilla).


smee

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 355
  • Profiili
Vs: Tokio
« Vastaus #75 : 30.11.2016, 22:20:14 »
Postin pankkiautomaatit on olleet parhaiten ulkkari-visa/mastercardeja sietäviä. 100% menestys tähän mennessä minulla. Niitä on yllättävän paljon (kun oppii spottaamaan postin merkin, joka on T jonka päällä on toinen vaakaviiva jos oikein muistan). Yleensä en jaksa arpoa muitten kanssa, tosin ehkä 50% mahiksella muillakin onnistuu (en ole tarkemmin tutkinut millä pankeilla paremmin kuin muilla).

Seven Bankin automaatit 7-Eleven kaupoissa ovat toimineet pitkään länsimaisilla korteilla. Muutama vuosi sitten ne dissasivat Mastercardeja ja Maestroja, mutta nykyisellään pitäisi olla ok. Sen sijaan viime aikoina monet pankit ovat laittaneet ulkomaisille korteilla varsin alhaisia nostorajoja muutaman onnistuneen väärinkäytöksen takia. Kannattaa kokeilla pienempää summaa jos ei toimi kun pitäisi.

Japan-guidessa on yleensä aika hyvin ajantasainen tilanne: http://www.japan-guide.com/e/e2208.html

Viime keväänä ainakin Visa ja Mastercard toimivat posteissa ja 7-Eleveneissä. Itse tunnistan postit sikäläisen postipankin logolla, joka on vihreä tyylitelty JP.

alan_mies

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 4 403
 • Kulkija
  • Profiili
Vs: Tokio
« Vastaus #76 : 01.12.2016, 00:15:15 »
Suica, jonka 500 yenin pantin sai kätevästi takaisin kotiin lähtiessä.

Ei palauteta. Suikki on hyvä olla olemassa, jotta muistaa palata Japaniin. Viime reissulla löydettiin maasta yksi isännätön Pasmo, jossa oli vielä jonkin verran hilloa ladattuna, käytettiin se lähinnä 7-11 alkoholiin. Sekin on valmiina odottamassa seuraavaa.

smee

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 355
  • Profiili
Vs: Tokio
« Vastaus #77 : 01.12.2016, 00:28:37 »
Ei palauteta. Suikki on hyvä olla olemassa, jotta muistaa palata Japaniin. Viime reissulla löydettiin maasta yksi isännätön Pasmo, jossa oli vielä jonkin verran hilloa ladattuna, käytettiin se lähinnä 7-11 alkoholiin. Sekin on valmiina odottamassa seuraavaa.

Itse asiassa Icoca on paras kortti pysyvämpään käyttöön, koska se käy kaikkialla missä Suica ja Pasmo, mutta päälle vielä muutamassa paikassa missä nämä eivät. Sellaisen hankkiminen Tokiosta on tosin hieman hankalaa ja toisaalta sieltä mistä Icocan saa, ei voi Suicaa tai Pasmoa palauttaa. Ihan kiva että ovat saaneet yhteiskäytön toimimaan hyvin, mutta jotenkin huvittaa että japanilaisilla pitää tuossakin asiassa olla kasapäin kilpailevia firmoja tarjoamassa samaa palvelua.

otl

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 384
  • Profiili
Vs: Tokio
« Vastaus #78 : 02.12.2016, 17:31:13 »
Postin pankkiautomaatit on olleet parhaiten ulkkari-visa/mastercardeja sietäviä. 100% menestys tähän mennessä minulla. Niitä on yllättävän paljon (kun oppii spottaamaan postin merkin, joka on T jonka päällä on toinen vaakaviiva jos oikein muistan). Yleensä en jaksa arpoa muitten kanssa, tosin ehkä 50% mahiksella muillakin onnistuu (en ole tarkemmin tutkinut millä pankeilla paremmin kuin muilla).

Seven Bankin automaatit 7-Eleven kaupoissa ovat toimineet pitkään länsimaisilla korteilla. Muutama vuosi sitten ne dissasivat Mastercardeja ja Maestroja, mutta nykyisellään pitäisi olla ok. Sen sijaan viime aikoina monet pankit ovat laittaneet ulkomaisille korteilla varsin alhaisia nostorajoja muutaman onnistuneen väärinkäytöksen takia. Kannattaa kokeilla pienempää summaa jos ei toimi kun pitäisi.

Japan-guidessa on yleensä aika hyvin ajantasainen tilanne: http://www.japan-guide.com/e/e2208.html

Viime keväänä ainakin Visa ja Mastercard toimivat posteissa ja 7-Eleveneissä. Itse tunnistan postit sikäläisen postipankin logolla, joka on vihreä tyylitelty JP.

onhan siellä niitä automaatteja siinä määrin ettei tarvitse huolehtia: jos ei tämän korttelin automaatissa toimi niin seuraavan korttelin automaatissa varmaan jo toimii, jos ei sielläkään niin sitten jo seuraavassa. ja pian oppii huomaamaan minkänäköisissä automaateissa toimii. vähemmällä vaivalla pääsee kun rohkeasti vaan kokeilee, ei tartte opetella ulkoa viivoja logojen päällä.