Suosituksia: Kairo vai Luxor?

 (Luettu 4829 kertaa)

kolibri1000

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Suosituksia: Kairo vai Luxor?
« : 24.11.2018, 09:31:22 »
Moi

Tammikuun alussa Hurghadaan ja olisi kiva käydä pyramideilla, sekä muutenkin muualla, kuin hotellin altaalla.

Kairossa on pyramidit ja Luxor on myös mielenkiintoinen. Molemmat ova kuitenkin aika pitkiä retkiä ja ei ehkä jakseta lähteä molemmille.

Kumpi sinun mielestäsi olisi parempi, jos pitäisi valita?

PS. Suosituksia retkenjärjestäjien suhteen? Tjäreborgilla 144 euroa per reissu...

kaj

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 182
  • Profiili
Vs: Suosituksia: Kairo vai Luxor?
« Vastaus #1 : 24.11.2018, 23:59:53 »
Kairon lähellä on pyramidit ja Luxorissa muut egyptin tärkeimmät nähtävyydet, temppelit, necropolikset ja kuninkaiden laakso. Luxor tottakai tarjoaa paljon enemmän nähtävää, mutta useimmat turistit haluaa nähdä ainoastaan pyramidit. Toisaalta järjestetty päiväreissu kyseessä joten kumpaan tahansa lähdetkin näet vain hieman pintaa valikoiduista kohteista. Itse olen ollut molemmissa viikon ja kyllähän Luxorin alue on mahtava.

pitulo

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 159
  • Profiili
Vs: Suosituksia: Kairo vai Luxor?
« Vastaus #2 : 28.11.2018, 15:29:09 »
Vuosikymmeniä Egyptissä matkanneena, molemmissa paikoissa käyneenä ,  ja Kairossa myös asuneena, täytyy todeta, että valinta on vaikea. Mutta jos kyseessä on ekaa kertaa Egyptiin matkaava ja aikaa on vähän, niin suosittelen kuitenkin Kairoa. Luxorissa on lähinnä vanhoja temppeleitä (Karnak) ja Kuninkaiden laaksossa hautoja. Sinällään vaikuttavia ja näkemisen arvoisia. Kuitenkin Kairossa on enemmän nähtävää. Gizan pyramidien ja sfinksin lisäksi Sakkaran vanhemmat porraspyramidit ja ennen kaikkea Egyptiläinen museo, jossa on ainakin minuun vaikutuksen tehnyt faarao Tutankhamonin kultainen kuolinnaamio + kultaiset rattaat. Saladin linnoitus (Citadel) on näkemisen arvoinen ja sieltä on panoraama-näköala yli Kairon. Lisäksi koptilainen Kairo on mielenkiintoinen puhumattakaan Khan El Khalilin basaari-alueesta, josta ei tietty kannata ostaa mitään muuta kuin tiukan tinkimisen jälkeen! (lähtökohtana puolet pyydetystä hinnasta pois).

servechilled

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 444
  • Profiili
Vs: Suosituksia: Kairo vai Luxor?
« Vastaus #3 : 29.11.2018, 14:06:58 »
Kysyjä ilmeisesti hakee päiväretkeä Hurghadasta noihin paikkoihin?

Jos vaan mahdollista niin vietä edes yksi yö perillä, tulee muuten aika pitkä päivä. Vaikea noita maailmanluokan nähtävyyksiä kuitenkin on laittaa järjestykseen - siis jos vähänkään historia kiinnostaa. 

Jos aikaa on vain päivä, niin valitsisin pyramidit + egyptiläinen museo -yhdistelmän Kairossa. Luxor on minun mielestäni vielä kiintoisampi, mutta alue on sen verran laaja, että tutustuisin siihen rauhallisella tahdilla kahden päivän aikana. Luxorin temppeleissä ja haudoissa on niin paljon yksityiskohtia, että niitä ihmetellessä menee reilusti aikaa. Kheopsin pyramidi on aika nopeasti nähty eikä ole lähietäisyydeltä niin ihmeellinen, kuin voisi ehkä odottaa.