Nyt pärjää Egyptissä minibudjetilla

 (Luettu 2438 kertaa)

pitulo

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 77
  • Profiili
Nyt pärjää Egyptissä minibudjetilla
« : 14.01.2017, 22:56:57 »
Palasin juuri Kairosta neljän viikon matkalta. Jos ei pelkää mahdollisia terrori-iskuja (no, niitähän on nykyään Euroopassakin...) niin nyt on kyllä paras aika matkustaa Egyptiin. Egyptin punta devalvoitiin viime joulukuussa (2016) ja kurssi oli nyt 20 eli sain 100 eurolla 2000 puntaa  kun vuotta aiemmin kurssi oli siinä 10 hujakoilla. Hinnat olivat nousseet jonkin verran mutta eivät merkittävästi. Kairo on shoppailijan paratiisi, vaatteita saa tosihalvalla. Ostin esim laadukkaan villapuseron LE 250 eli EUR 25, kaftaaneja talvikäyttöön irtoaa 5 eurolla. Ruoka on halpaa jos ei käy syömässä hienoissa ravintoloissa. 
Kairossa oloaikanani ei sattunut mitään hälyyttävää terrori-iskua. Koptien kirkossa oli ollut pommi juuri ennen matkaa ja korjasivat kirkkoa kuntoon. Niili virtaa edeleenkin ja elämänmeno Kairossa ei ole muuttunut miksikään vuosien/vuosisatojen saatossa.

pitulo

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 77
  • Profiili
Vs: Nyt pärjää Egyptissä minibudjetilla
« Vastaus #1 : 15.01.2017, 16:54:48 »
Heh. Korjaus edelliseen viestiini. Villapuseron hinta oli nykykurssilla EUR 12:50 (ei siis eur 25). Tokko ketään edes kiinnostaa....

HelsinkiFlyer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 190
  • Profiili
Vs: Nyt pärjää Egyptissä minibudjetilla
« Vastaus #2 : 15.01.2017, 18:43:27 »
Villapuseron hinta ei kiinnosta. Majoituksen ja safkan hinnat paljonkin. Shoppailu ei vaan ole minun juttu. Kiitos rapsasta. Saako siellä olutta ja mitä maksaa? Pitsan, kebabin, pihvin tai ihan vaan safkan hintoja? Mitä siellä syödään?

pitulo

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 77
  • Profiili
Vs: Nyt pärjää Egyptissä minibudjetilla
« Vastaus #3 : 15.01.2017, 23:14:21 »
Laitan vähän hintoja euroissa mutta voivat vaihdella jonkin verran riippuen siitä, mistä ostaa. hampurilainen pihvillä + ranskalaiset + pieni cokis 2:50, yksi litra cokista 0:30, pizza medium koko 2:50, koshari = paikallinen pikaruoka (linssejä, riisiä, makaronia + maustekastikkeet) 0:50 medium koko. Kairossa syödään ihan kaikkea , paitsi sianlihaa en ole nähnyt missään.
Olutta voi ostaa joistain isommista supermarketeista. Paikallinen lager tyyppinen olut on Stella nimeltään, maksoi 0:80/puolen litran pullo. Ihan juotava! Viinaa voi ostaa  koptien ylläpitämistä alkoholiliikkeistä kun muslimeilta on periaatteessa viinan juonti kiellettyä. Sitä löytyy myös hotelleista ja yökerhoista kiskurihintaan.
Tupakka on halpaa. Mallu aski maksoi 1:60 halvemmillaan, joissain paikoissa 2:-
Kairon lentokentän tax free myymälöistä sen verran, ettei niistä kannata ostaa yhtään mitään. Ihan kaikki tuotteet on ylihinnoiteltu, Kairosta saa samat halvemmalla, röökinkin.Hajuvedet + partavedet saa Tallinnan laivoilta halvemmalla!! No joo, viinasta en tiedä kun sen hintoja en ole tsekannut Kairon kentällä. Mua kun ei innosta raahata alkoholia Afrikasta asti Suomeen.
Asun nykyisin aina Egyptin reissuilla paikallisten ystävieni luona niin en enää seuraa majoitusten hintoja mutta tiedän, että esim Kairon ydinkeskustassa on valtava määrä hostelleja, halpoja ja siistejä ja niistä voi ostaa halvalla retkiä nähtävyyksille. Mulla on yksi egyptiläinen ystävä, jolla oli tällainen hostelli mutta joutui luopumaan hostellin pidosta kun Egyptiin tuli vallankumous ja turistit häipyivät. Vieläkin monet hostellin pitäjät sinnittelee ja kaipaavat asiakkaita , sen takia hinnat on alhaalla. Hintoja + hostelleja löytyy näköjään ihan google haulla.
Summarum: Jos on joskus ajatellut lähteä Egyptiin ja varsinkin Kairoon katsomaan pyramideja jne, niin mun mielestä nyt on ehdottomasti paras hetki ennen kuin hinnat nousevat (ovat jo nousussa) ja kun ei vielä törmää turistilaumoihin joka paikassa.

Strange Little Girl

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 323
  • Profiili
Vs: Nyt pärjää Egyptissä minibudjetilla
« Vastaus #4 : 09.04.2018, 12:22:20 »
PItulo (ja muutkin), mita Kairon aluetta suosittelisit majoitukseen? Jotenkin vaikea hahmottaa keskustaa kartan/kuvien perusteella. Vanhan/historiaallisen Kairon alue vaikuttaa hienolta. Mietin myos ruokapuolta - pohjois-Afrikassa saan aina ruokamyrkytyksen. Olisko mitaan spesifeja ravintoloita, mita suosittelisit?
She rides rollercoasters but never screams

wellu1979

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 208
  • Profiili
Vs: Nyt pärjää Egyptissä minibudjetilla
« Vastaus #5 : 09.04.2018, 12:55:55 »
Menisin myös mielelläni mutta ruokamyrkytys on ilmeisempi kuin terroristi-isku. Kuulemma ripuliin tepsii paremmin paikallinen lääke antinal, mutta kun en tiedä mitä se sisältää niin...