Hua Hin -Thaimaa.. lukekaa jos vaan viitsitte.. :)

 (Luettu 18396 kertaa)

menossa_jo

 • Vieras
mä oon menossa siis tonne hua hiniin elokuun alussa kahdeks viikoks. oon 89-syntynyt tyttö ja menossa sinne perheen kans. mä haluisin tietää tosta paikasta ihan mitä vaan..
*onko hieno paikka?
*mun ikäsille nuorille mitään:?:
*hienot rannat? :wink:
*millainen sää tuohon aikaan vuodesta?
*onko illalla tai vaikka päivällä vaarallista liikkua yksin vai voiko kulkea ihan rauhassa? :?

eli siis jos tiedätte mitä vaan tosta paikasta niin olis kiva jos kertoisitte.. :D

menossa_jo

 • Vieras
hua hin -thaimaa.. lukekaa jos vaan viitsitte.. :)
« Vastaus #1 : 07.07.2004, 18:53:15 »
eikö ketään :?:  :?:  :?:
auttakaa nyt joku... :roll:

TongMuan

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 288
  • Profiili
Re: hua hin -thaimaa.. lukekaa jos vaan viitsitte.. :)
« Vastaus #2 : 07.07.2004, 18:58:36 »
Lainaus käyttäjältä: "menossa_jo"
eli siis jos tiedätte mitä vaan tosta paikasta niin olis kiva jos kertoisitte.. :D

Sen kaupunkiin asti ulottuvan hiekkarannan eteläpäässä on kukkula, jonka rinteellä on temppeli jossa asustelee paljon apinoita. Kyseiset elikot ovat hyvin innokkaita tekemään tuttavuutta, esim. kaverin kamerajalustapussia yksi poikanen pureskeli ja koetti kiskoa itselleen :). Niille voi myös ostaa ruokaa ensimmäisten portaiden yläpäästä.

Kun jatkaa temppelistä kiipeämistä kukkulan huipulle (polkua ei ollut merkattu ja muistaakseni jonkun aidankin yli piti kiivetä), näkee mm. jätti-isoja kaktuksia ja kukkulan huipulla on pieni näkötorni, josta on todella hienot maisemat. Vettä mukaan. En tosin tiedä kiinostaako tällainen nykyajan nuoria...

Muuten en Hua Hinistä paljon osaa sanoa, kun olimme vain 2 päivää ja majoituimme kukkulan eteläpuoleisella rannalla. Yllätyin siitä miten normaalilta pikkukaupungilta se vaikutti, vaikka onkin pakettimatkakohde.  Kaupungissa torilta saa ruokaa ihan kohtuuhintaan ja hyvän ja edullisen pizzeriankin löysimme. Kalliita  ravintoloita on paljon, mutta myös halpoja paikallisia. Rantaa en pitänyt hirveän erikoisena.

Kannattaa ehdottomasti tehdä (ainakin) päivän retki ainakin Bangkokiin, ellette ole siellä aikaisemmin käyneet, ostosmahdollisuudet ihan eri luokkaa kuin HH:ssä ja paljon näkemistäkin... HH:n lähistöllä on myös kansallispuisto ja luolia, niistä ei kokemusta.

terv.
TongMuan

igrushka

 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • Profiili
hua hin -thaimaa.. lukekaa jos vaan viitsitte.. :)
« Vastaus #3 : 07.07.2004, 20:21:40 »
Itse vietin myös huahinissä kaksi viikkoa n. 2 vuotta sitten ja tykästyin Thaimaaseen todella. Hua hin itsessään on muistuttaa melko lailla Euroopan vastaavia rantakohteita, mutta vähän varsinkin ympäristöstä löytyy sitä ihan aitoa thaimaalaista tunnelmaakin.
Oma lomani sattui lokakuuhun, jolloin turisteja ei vielä paljon ollut, mutta sesonki aikaan paikka on tupaten täynnä varsinkin japanilaisia turisteja. Hua hin on kyllä myös paljon paikallisia, eikä aasialaiselta tungokselta voi välttyä. Varsinkin kuuluisilla yö- ja viikonlopputoreilla on porukkaa todella paljon, eikä erittäin kuuma ja kostea ilmasto auta asiaa. Jätä siis pitkät housut suosiolla kotiin! Muista sitten maistaa kaikkea mahdollista, esim. grillattuja hyönteisiä! Tuomisia Thaimaasta todellakin löytyy. (pienikokoiset) vaatteet ja kaikenlainen roina on todella halpaa, eli kotona mukaan ei kannata paljoa pakata jo painorajoitusten takia. Yöelämä on melko hiljaista, mutta ainakin citybeach- hotellin alakerrassa on paikallisen nuorison suosima disko.  
Hua hinin rannat ovat kauniit ja vesi melkeinpä kuumaa. Isoimpia meduusoja kannattaa tosin varoa. Käy vaikka ratsastamassa rantaviivaa pitkin osta tuoreita ananaksia rantamyyjiltä. Innokkaita hevosen taluttajia kannattaa varoa, jos ei halua tehdä parempaa tuttavuutta. Ihmiset yleensäkin tulevat ihan lähelle ihmettelemään länsimaista tyttöä, mutta se kannattaa ottaa vain kohteliaisuutena. Kiinni ei kukaan käy ja paikka on muutenkin todella turvallinen.
Jos kuitenkin saat perheesi raahattua muuallekin, kannattaa ehdottomasti tutustua esim. ihanaan Bangkokiin tai käydä vaikka kalastajan kyydissä veneilemässä tai ajelemassa apinavuorella. Aina joku ystävällinen thaimaalainen on tarjoamassa apua eikä tule edes kalliiksi. Aurinkomatkat ainakin järjestää kwai-joen  retkiä, joka on sinänsä unohtumaton kokemus: norsuratsastusta, tutustumista mon-heimoon ja yöpyminen kelluvassa bambuhotellissa.
Enempää en nyt keksi, mutta kysyä saa! Hauskaa matkaa!

Toni X

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 814
  • Profiili
  • Sähköposti
hua hin -thaimaa.. lukekaa jos vaan viitsitte.. :)
« Vastaus #4 : 07.07.2004, 23:19:44 »
Lainaus käyttäjältä: "igrushka"
Aurinkomatkat ainakin järjestää kwai-joen  retkiä, joka on sinänsä unohtumaton kokemus: norsuratsastusta, tutustumista mon-heimoon ja yöpyminen kelluvassa bambuhotellissa.  !


Kuulostaa aivan Kanchanaburilta, joka on ihastuttava pikkukaupunki kwai -joen rannalla n. 120 km Bangkokista luoteeseen.  Juuri noita mainittuja aktiviteetteja, sekä mm. Tiikeritemppeli sekä melomista intiaanikanootilla Kwai -joella. Paratiisimainen paikka, jolla on surullinen lähihistoria: siitä kertovat Kwai -joen silta, sen vieressä sijaitseva Sotamuseo ja Liittoutuneiden hautausmaa.

Anonymous

 • Vieras
hua hin -thaimaa.. lukekaa jos vaan viitsitte.. :)
« Vastaus #5 : 08.07.2004, 19:05:19 »
heips.

itse olin yhen yon hua hinissa tuossa orf, kolmisen viikkoa sitten ehka...

paljon expatteja siella ainakin on, muistikuvat vahan hataria paikasta sattuneesta syysta... mutta kylla siella baareja ja diskoja ainakin on..

itse en hirveesti paikasta tykannyt, verrattuna moneen muuhun thaimaassa..

nojuu, mutta huomenna lennan chiang maihin ja sielta yritan laosiin ja kambodziaan siirtya.


/ode

menossa_jo

 • Vieras
hua hin -thaimaa.. lukekaa jos vaan viitsitte.. :)
« Vastaus #6 : 08.07.2004, 21:39:55 »
kiitos vaan kaikille kun ootte viitsiny vastailla.. noista tiedoista on varmasti apua..:) lisää saa toki kertoa.. :)

mites muuten.. onkos siellä millaisia vaatteita myytävänä? eli kannattaako ostaa?

Justin Case

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 74
  • Profiili
Re: hua hin -thaimaa.. lukekaa jos vaan viitsitte.. :)
« Vastaus #7 : 08.07.2004, 22:42:59 »
*onko hieno paikka?
         
Joo, tykkäsin. Ei oo mikään "paratiisimesta", vaan enemmänkin sellainen tavallinen thaimaalainen pikkukaupunki.

*mun ikäsille nuorille mitään:?:
 
Riippuu tietysti mistä pitää... Kiva siellä kaupungilla on ihan vaan kierrellä ja ihmetellä aivan toisenlaista kulttuuria. Skootterin vuokraus on hyvä tapa tutustua lähiympäristöön; kiva ajella pikkuteitä keskellä ei mitään oman suuntavaiston rajoilla! Skootterin vuokra oli jotain 200baht(4-5€)/päivä. En tosin tiedä sopiiko tuo nyt juuri sinulle.. Niin, sitten siellä on myös mikroautorata, mikä oli kyllä aika kallis... Apinakukkulalla kannattaa myös käydä. Bussi Bangkokiin maksaa muistaakseni alle 3€ ja busseja menee ainakin tunnin välein. Päivässäkin voi Bangkokista saada paljon irti, en tosin tiedä miten... Liikkuminen Bangkokin ja Hua Hinin välillä on kuitenkin helppoa!        

*hienot rannat? :wink:

Noo... ei kyllä mielestäni mitkään erikoiset.. Siellä on sellaisia isoja, todella teräviä kiviä. (Niissä on jotain --kivettyneitä simpukankuoria-- (tjs.) kiinni, ja ne on hyyyvin teräviä! Vesi on sameeta ja tosi lämmintä.

*millainen sää tuohon aikaan vuodesta?

Itse olin myös elokuussa, viime vuonna. Kuuma ja kostea, mutta aika pilvinen. Pari kertaa tuli vettä aivan käsittämättömän paljon, sellaista lämmintä sadetta. Sateesta kannattaa nauttia!

*onko illalla tai vaikka päivällä vaarallista liikkua yksin vai voiko kulkea ihan rauhassa? :?

Ei. Tietenkin aina voi sattua ja tapahtua, mutta kyllä se on tosi turvallinen paikka.

Muuta Hua Hinistä: Siellä on sellainen pieni neljässäkymmenissä oleva riksamies joka on oppinut suomenkielen turisteilta. Ei se nyt täydellistä suomea puhu, mutta kyllä sen kanssa jotain pystyy juttelemaan. Varmaan, jos teidät näkee/kuulee puhuvan suomea, tulee juttelemaan ja tarjoamaan jotain järjestämistään retkistä. On kuulemma ihan luotettava tyyppi. Sitä citybeachin discoa en suosittele, ainakaan ilman korvatulppia! Tai ei se oikeestaan mikää disco edes ole, joku paikallinen rytmiryhmä soittaa länsimaisia hittibiisejä ja jengi istuu ja kuuntelee. Ottakaa huomioon, että kokemukseni rajoittuu yhteen iltaan. Nykyään se voi olla vaikka yksi maailman parhaista clubeista. :wink:

Eipä muuta kun hyvää matkaa ja nauti lämmöstä! :D
...they don`t sleep anymore on the beach..." - GYBE -

Justin Case

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 74
  • Profiili
hua hin -thaimaa.. lukekaa jos vaan viitsitte.. :)
« Vastaus #8 : 08.07.2004, 23:00:23 »
mites muuten.. onkos siellä millaisia vaatteita myytävänä? eli kannattaako ostaa?

Kyllä Hua Hinistäkin löytyy jonkin verran vaatteita. En kyllä muista minkälaisia valikoimia siellä oli 15v tytölle... Parhaiten vaatteita löytää sairaalan vieressä olevilta viikonloppumarkkinoilta, joka tosin toimii käsittääkseni joka ilta. Vaatteita on kyllä todella paljon enemmän tuolla Bangkokissa... Neuvo: Älä osta piraatti dvd-leffoja, ne on todella huonolaatuisia ja kukapa haluaisi rikollista toimintaa tukea.. Cd-levyt ovat laadultaan parempia, mutta ks. edellinen lause :wink:
...they don`t sleep anymore on the beach..." - GYBE -

igrushka

 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • Profiili
hua hin -thaimaa.. lukekaa jos vaan viitsitte.. :)
« Vastaus #9 : 08.07.2004, 23:36:29 »
Ainakin 16v. tytölle löytyi vaatteita vähän liiaksikin. Matkalaukkuun mahduttaminen olikin aikamoinen taikatemppu.  :wink:  siis vaatteita kyllä löytyy, varsinkin jos olet pienikokoinen. huahinissä on yks ostari (huahin mall), mutta se ei mikään varsinainen muotimekka ole. Enemmän päällepantavaa löytyy kylläkin just Bangkokista, mutta hua hin-Cha-am- välisen tien varrella on iso ostari ja fashion outlet- niminen, uudehko vaatekauppa keskus, josta löysin tosi kivoja vaatteita. Kovin kaukana se ei huahinistä ole. sinne pääsee bussilla, eikä taksikaan varmaan kalliiksi tule.  Muista sitten, että jos taksikuskille jotain yrität selittää, niin sano ärrät ällänä. menee paljon paremmin perille. Esim. To the silom road= to the silom load. hassua, mutta toimii.  :)

fishbone

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 221
 • Jäsen nro 200
  • Profiili
hua hin -thaimaa.. lukekaa jos vaan viitsitte.. :)
« Vastaus #10 : 09.07.2004, 00:13:45 »
Lainaus käyttäjältä: "igrushka"
Muista sitten, että jos taksikuskille jotain yrität selittää, niin sano ärrät ällänä. menee paljon paremmin perille. Esim. To the silom road= to the silom load. hassua, mutta toimii.  :)


Joku thainkielen taitoinen voisikin selittää, että milloin r-lausutaan r:änä ja milloin l:änä? Koska esim. farang-sanan kuulee paikallisten sanovan joskus "faRangina" ja joskus "faLangina", itse olen päätellyt, että se taitaa mennä aika pitkälle fiilispohjalla. :D Mutta jos esim. tuon silom roadin lausuu englantilaisittain ilman sorahtavaa ärrää, niin eikö se liene juuri sellainen loistava välimuoto siitä ärrän ja ällän välillä. :D Niin ja japanissa juuri sitten toisinpäin kaikki ällät (ja ärrät) vaan kunnon RRRR:llä, ni hyvin menee.

Anonymous

 • Vieras
hua hin -thaimaa.. lukekaa jos vaan viitsitte.. :)
« Vastaus #11 : 09.07.2004, 13:46:15 »
juu, hua hinista tosiaan kateva menna bangkokiin, joko bussilla tai mika ettei junallakin - itse ehka suosisin junaa.

ja hmm, vaatteita tosiaan ainakin bangkokista loytynee 15v tytolle aika hyvin... vaikka vain jos kiertaisi keskustan ostoskeskukset kuten MBK jne.

ja tosiaan, bangkokiinhan on helppo menna pariksikin paivaksi - halpaa majoitusta riittaa, melkeen mista kaupunginosasta tahansa.

/ode

Toni X

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 814
  • Profiili
  • Sähköposti
hua hin -thaimaa.. lukekaa jos vaan viitsitte.. :)
« Vastaus #12 : 09.07.2004, 15:51:24 »
Lainaus käyttäjältä: "Anonymous"
ja tosiaan, bangkokiinhan on helppo menna pariksikin paivaksi - halpaa majoitusta riittaa, melkeen mista kaupunginosasta tahansa.
/ode


Heh, ei siellä oikeastaan jaksakaan olla yhtäjaksoisesti muutamaa päivää kauempaa.   :D  Näin on pakko sanoa, niin ihastunut kuin Enkelten kaupunkiin olenkin.  <3    Tai sanotaan että viikko on maksimi, sitten on viimeistään paettava landelle. Yleinen hässäkkä, mellastavat turistilaumat, halpojen majapaikkojen rähjäisyys,  SAASTEET ennenkaikkea...  
 Niin tuo R:n ja L:n ero: voisiko olla vain niin, että se riippuu asianomaisen halukkuudesta opetella farangien ääntämystä? Nuoret thait -varsinkin ne jotka ovat paljon tekemisissä turistien kanssa- tuntuvat yleisemmin osaavan sanoa englannin pehmeän R:n, ja vanhemmilla ihmisillä se menee L:ksi.   Fried rice - [flaid lais]. Somaa... =)
 "

pink*

 • Reissaaja
 • Viestejä: 46
  • Profiili
hua hin -thaimaa.. lukekaa jos vaan viitsitte.. :)
« Vastaus #13 : 09.07.2004, 16:55:33 »
Lainaus käyttäjältä: "menossa_jo"
lisää saa toki kertoa.. :)

mites muuten.. onkos siellä millaisia vaatteita myytävänä? eli kannattaako ostaa?


Siellä on ainakin sairaasti ihan kaikkea mahdollista kopiotavaraa, teepaitoja, reppuja, laukkuja musiikkia, hajuvesiä jne jne!! Mut kannattaa tosiaan huomioida et ne on KOPIOITA ei todellakaan siis mitään priimakamaa. Itse oon ostellut thaimaasta sairaasti "merkki"t-paitoja; jotkut on tosi laadukkaista, toiset pitää heittää menemään ekan käyttökerran jälkeen. MBK-tavaratalosta Bangkokista saa koko maailman parhaita farkkuja superhalvalla!

Mut huahinista vielä... Mun mielestä thaimaassa on meneillään sadekausi just tossa elokuussa. Mut siis lämmintähän siellä varmasti on. Se ranta jossa itse olin, oli ihan täynnä jättikokoisia kuolleita meduusoita jne. Yäk. Myöskin meressä niitä oli tosi palon, ei kauheesti houkuttanut mennä sinne uimaan.
Toivottavasti meduusaongelmalle on tehty jotain, mä olin siellä viisi vuotta sitten, joten en oo varma tän hetkisestä tilanteesta!  8)
o before it's too late!

TongMuan

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 288
  • Profiili
hua hin -thaimaa.. lukekaa jos vaan viitsitte.. :)
« Vastaus #14 : 09.07.2004, 18:16:18 »
Lainaus käyttäjältä: "igrushka"
Muista sitten, että jos taksikuskille jotain yrität selittää, niin sano ärrät ällänä. menee paljon paremmin perille. Esim. To the silom road= to the silom load. hassua, mutta toimii.

Tämä ei kuitenkaan johdu siitä, ettei thai-kielessä olisi r-äännettä (esim. japanin kielessä sitä ei kai ole?) vaan siitä, että ko. kuskit eivät ole tunnistaneet ääntämääsi ärrää ärräksi. L on helpompi ääntää thaimaalaisten mielestä oikein ja paikallisetkin käyttävät sitä usein r:n asemesta :).

Thaimaalaisten oma r:n ja l:n käyttö menee aika pitkälle fiilispohjalta, kuten fishbone epäilikin. Joissain tapauksissa l:n käyttöön voi olla syynä se, ettei ko. henkilö todellakaan osaa ääntää r:ää - useinmiten syynä on laiskuus tai se, että l vain kuulostaa mukavammalta. Esim. nuorten kielessä usein mai ru (=en tiedä) on mai luuu. Mutta r on siis Oikea ja Virallinen tapa ääntää ko. äänne.

Muutenkin Thaimaassa on syytä opetella ääntämään englanninkielisetkin sanat  paikallisten tavoin jos haluaa tulla ymmärretyksi vain vähän kieltä osaavien keskuudessa. Esimekiksi sana Suomi pitää ääntää Finlääään loppua venyttäen, Singapore on sinkapoo ja I-MAX elokuvateatteri on aimäk (ei siis aimäks kuten voisi kuvitella, ko. ääntämistä ei ymmärretä millään! - nimim taksikuskin kanssa kauan tuskaillut).

terv.
TongMuan

Toni X

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 814
  • Profiili
  • Sähköposti
hua hin -thaimaa.. lukekaa jos vaan viitsitte.. :)
« Vastaus #15 : 09.07.2004, 19:04:13 »
Minusta kuitenkin thainglish:ia ja thaimaalaisten englannintaitoa morkataan usein suotta.  Esim. Markus Lehtipuu kirjoittaa muuten mainiossa matkaoppaassan: "Thait puhuvat tavattoman kehnoa englantia ja ymmärtävät vielä vähemmän". Pöh. Minusta siellä on suhteellisen helppo saada itsensä ymmärretyksi ja keskustella paikallisten kanssa. Paremmin niillä on englanti hallussa kuin vaikkapa vanhempien ikäluokkien suomalaisilla keskimäärin.  :wink:

Mutta yritäpäs Kiinassa saada itsesi ymmärretyksi!  :shock:

fishbone

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 221
 • Jäsen nro 200
  • Profiili
hua hin -thaimaa.. lukekaa jos vaan viitsitte.. :)
« Vastaus #16 : 09.07.2004, 19:13:38 »
Lainaus käyttäjältä: "TongMuan"
I-MAX elokuvateatteri on aimäk (ei siis aimäks kuten voisi kuvitella, ko. ääntämistä ei ymmärretä millään! - nimim taksikuskin kanssa kauan tuskaillut).


Toi nyt alkaa kuulostamaan siltä, että joku ei ole halunnut ymmärtää! :wink: Pitäsiköhän kokeilla viekö suomalainen taksikuski perille, jos sanoo esim. "tennispalatsis" tai vaikkpa "thenisphalatsis" oikein englantilaisittain. Eihä tuossa ollut lopulta mitään muuta ylimäärästä, kuin yksi ässä perässä? :lol:

TongMuan

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 288
  • Profiili
hua hin -thaimaa.. lukekaa jos vaan viitsitte.. :)
« Vastaus #17 : 09.07.2004, 19:59:18 »
Lainaus käyttäjältä: "~)))D"
Pitäsiköhän kokeilla viekö suomalainen taksikuski perille, jos sanoo esim. "tennispalatsis" tai vaikkpa "thenisphalatsis" oikein englantilaisittain. Eihä tuossa ollut lopulta mitään muuta ylimäärästä, kuin yksi ässä perässä? :lol:

Tuli tässä mieleen vielä yksi hyvä esimerkki vaikeista paikannimistä:
Fortune Town, taitaa olla Pantipin jälkeen toiseksi suurin tietokonekamaa myyvä ostoskeskus Bangkokissa.

Tuon paikan (periaatteessa englanninkielisen) nimen kun ääntää taksikuskin tai bussin rahastajan ymmärtämässä muodossa etukäteen opiskelematta niin on aika mestari. Joskus toistelin tuota bussin rahastajalle eri muodoissa varmaan viisi kertaa, kunnes joku muu matkustaja tajusi mitä tarkoitin ja "käänsi" nimen rahastajalle. Tätä oikeaa ääntämistapaa en kyllä enää muista, mutta aika erilainen se oli kuin mitä kuvittelisi...

Perverssiä tuossa (ja monissa muissa tapauksissa) on nimenomaan se, että nimi on englanninkielinen, mutta ääntäminen on kaukana normaalista. Ja tämä viesti on todella kaukana ketjun alkuperäisestä aiheesta, taas kerran  8)

terv.
TongMuan

dj.herby

 • Aloittelija
 • Viestejä: 17
  • Profiili
hua hin -thaimaa.. lukekaa jos vaan viitsitte.. :)
« Vastaus #18 : 09.07.2004, 21:49:56 »
Lainaus


Joku thainkielen taitoinen voisikin selittää, että milloin r-lausutaan r:änä ja milloin l:änä? Koska esim. farang-sanan kuulee paikallisten sanovan joskus "faRangina" ja joskus "faLangina", itse olen päätellyt, että se taitaa mennä aika pitkälle fiilispohjalla. :D Mutta jos esim. tuon silom roadin lausuu englantilaisittain ilman sorahtavaa ärrää, niin eikö se liene juuri sellainen loistava välimuoto siitä ärrän ja ällän välillä. :D Niin ja japanissa juuri sitten toisinpäin kaikki ällät (ja ärrät) vaan kunnon RRRR:llä, ni hyvin menee.


Taitaa sana Falang olla vain vahan kansanomaisempi ilamisu sanalle Farang. Se on taas korrektimpi ja ilmaisee puhujan ylaluokkaista taustaa. Vahan niin kuin joku saamelainen mungertaa mahoton vaikka pitais sanoa mahdoton...Ei sen kummempaa.
ar hopping until dropping...

Anonymous

 • Vieras
hua hin -thaimaa.. lukekaa jos vaan viitsitte.. :)
« Vastaus #19 : 12.07.2004, 17:16:20 »
Se suomea osaava paikallinen riksamies on kyllä mainio, heittää pitkällekin reissulle pakubussillaan varsin kohtuuhintaan (ok, halvemmallakin varmasti pääsisi, mutta voihan sitä hieman tukea miehen mielenkiintoa/mielenkiintoista yritysideaa..)

Se CityBeatchin disko on tosiaankin paikallisten suosima, ikäraja muistaakseni 20v (tytöt tietty pääsee sisään? luulivat 14 vuotiasta pikkusiskoani parikymppiseksi, ja 21 vuotiasta isosiskoani taas nuoremmaksi), ja kuulin paikallisilta että tietyissä mestoissa on tapana vedellä enimmäkseen muuta kuin alkoholia, including tuo citybeachin paikka (tai sitten se oli siinä rajalla?). Mutta mukavia pikkubaareja löytyy, josta alaikäisenäkin saa juomia, mutta kannattaa mielummin lähteä jonkun muun länsimaalaisen kanssa kuin ominpäin. Loppujenlopuksi eivät ne paikalliset pahoja ole, vaan turistit monasti ahdistelevat enemmän..