Väli-amerikan/Karibian kävijät, Hoi!

 (Luettu 11993 kertaa)

LaMaE

 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • Profiili
  • Sähköposti
Väli-amerikan/Karibian kävijät, Hoi!
« : 06.03.2017, 17:39:08 »
Nyt purasi matkakärpänen pahemman kerran enkä saa ajatusta pois päästäni. Mä haluun Meksikoon! Suunnitelman asteella vielä mutta jos lentäis Meksikoon ja siitä laskettelis alas etelää kohti niin mitä paikkoja suosittelisitte ?6vkoa-2kk sais reissu about kestää. Costa Ricassa ja Panamassa käyty ja tykätty, Karibialla Venezuelan saarilla ja Puerto Ricossa. Matkaseurueessa olisi mm. 3v ja 5v joista vanhempi on jo aika hyvin reissattu kestäväksi, pienempi ei niinkään. Mitään all-inclusive-lomailua ei kaivata eli pahimmat rysät varmaan ohitettaisiin. Ja vaikka pienempi kulkisi hurjimmat osuudet tarvittaessa vaikka kantorepun turvassa olisi silti kiva  että lähin sairaala olisi vuorokauden sisällä saavutettavissa. Vinkatkaa, oi reissanneet, sellasia paikkoja joista voi unelmoida :) Muchas gracias!

reissutytsy95

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 66
  • Profiili
  • Kohti päiväntasaajaa
Vs: Väli-amerikan/Karibian kävijät, Hoi!
« Vastaus #1 : 29.05.2017, 10:38:25 »
Vastailinkin juuri toiseen keskusteluun, joten kopioin budjetti osuuden tähän. Olin tammikuussa kaksi viikkoa Dominikaanisessa tasavallassa. Reittini oli Puerto Plata - Cabarete - Las Terrenas - Samana - Santo Domingo - Boca Chica - Sosua. Kahden viikon reissulla mulla meni 575 euroa kaikkeen elämiseen, liikkumiseen, asumiseen ja tekemiseen siellä. Olin yksin reissussa, ja dormeja tai ylipäätään edullisia majoituksia oli todella vähän saatavilla. Joistain paikoista otin paikanpäällä majoituksen ja joistain varasin päivää ennen. Jos osaat espanjaa saat varmastikin edullisemmin. Yksin en uskaltautunut airbnb tai couchsurfing majoituksiin siellä päin.
Ruokaa sai noin 1-3 eurolla halvimmillaan. Majoitukset olivat tasoltaan ja hinnaltaan vaihtelevia 10-30 €/yö.

Omia lemppareita näistä paikoista olivat Santa Barbara de Samana ja Santo Domingo. Samana oli rauhallinen, nätti ja puhdas. Siellä pääsi myös katselemaan valaita ja rantaakin löytyi. Kuitenkin aika pieni paikka kyseessä. Santo Domingossa oli kauniita rakennuksia ja historiallisia nähtävyyksiä, turistien suosimalla alueella. Las Terrenasista löytyi myös kauneimmat rannat, näistä paikoista joissa kävin. Paljon aktiviteettejä löytyy koko maasta, mutta niillä on myös hintaa omasta mielestäni paljon. Sairaaloista en osaa sanoa, mutta välimatkat ovat kuitenkin niin lyhyitä, että vuorokaudessa pääsee bussilla mihin tahansa maan sisällä.

j0nZ00

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Väli-amerikan/Karibian kävijät, Hoi!
« Vastaus #2 : 27.06.2017, 13:15:58 »
Pistellääs nyt vaikka tähän topikkiin.
Eli syys-lokakuussa olisi tarkoitus lähteä ainakin kolmeksi kuukaudeksi  reppureissulle Karibianmerelle/Etelä-amerikkaan.
Alunperin oli tarkoitus aloittaa reissu Kuubasta ja edetä siitä pienempiä saaria pitkin kohti Etelä-amerikkaa. Nyt kumminkin selvittelin
hieman paikallisia sääolosuhteita tuohon aikaan ja selvisi, että Karibianmerellä on suunilleen noihin aikoihin hurrikaanikausi.
Pieni sadehan ei nyt haittaa mutta hengissä haluaisin tuosta reissusta toki selvitä. Onko täällä muilla kokemuksia Karibialla matkustamisesta
tuohon vuodenaikaan, ja osaatteko kertoa miten tuo hurrikaanikausi teidän reissunne aikana ilmeni?

tessuli

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 246
  • Profiili
Vs: Väli-amerikan/Karibian kävijät, Hoi!
« Vastaus #3 : 27.06.2017, 15:59:14 »
Viime vuonna lokakuussa Miamissa, Orlandossa ja bahaman saaristossa. 1,5 viikkoa aikaisemmin seudulla riehui hurrikaani Matthew, joka olisi vaikuttanut lomaan jonkin verran, jos ei muuten niin ainakin peruuntuneen risteilyn ja kurjempien ilmojen tasolla. Ihan tuurissaan siis on, sattuuko jotain kohdalle vai ei. Matkavakuutusasiat kuntoon, jos lentoja tms. perutaan. Jostain luin, että isot hurrikaanit harvoin iskevät joka vuosi, mutta kuka niistä nyt oikeasti pystyy sanomaan. Bahamalla kelit olivat ainakin aivan mahtavat.

Edit: reissun aikana hurrikaanin jäljet olivat selvästi nähtävillä varsinkin Ameriikan puolella valtavina puu/oksa/roskakasoina noin parinsadan metrin välein. Myöskään Kennedy space centerissä ei päässyt rakettien laukaisualustaa katsomaan, koska se oli tuhoutunut.
Haitissa olisi voinut olla silloin hurrikaanin aikaan hieman liian jännät paikat, toivotaan ettei teillä satu kohdalle.
« Viimeksi muokattu: 27.06.2017, 16:01:43 kirjoittanut tessuli »
Work like you don't need the money, love like you've never been hurt and dance like no one is watching!

conard

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 428
  • Profiili
Vs: Väli-amerikan/Karibian kävijät, Hoi!
« Vastaus #4 : 27.06.2017, 21:47:22 »
Niin, risteilijäthän noita pystyy aina vähän kiertämään mutta reppumatkaajana voi kyllä tulla äitiä ikävä jos kohdalle sattuu. Isoa tuhoa voivat aiheuttaa. Itse en riskeeraisi.