Aconcagua-vuori

 (Luettu 7342 kertaa)

maailmanmatkaaja94

  • Tosireissaaja
  • Viestejä: 70
    • Profiili
Aconcagua-vuori
« : 08.03.2017, 18:23:36 »
Onko kukaan vaeltanut niissä korkeuksissa? Tai ylipäätään vuoren ympäristössä :)
Bon voyage !

Virtanen

  • Reissaaja
  • Viestejä: 32
    • Profiili
Vs: Aconcagua-vuori
« Vastaus #1 : 30.03.2017, 18:29:26 »
Itelläkin on alkanut idea hautomaan vuorelle lähtemisestä. Viime reissu Nepalissa onnistui täydellisesti +6400 metriin sherpan kanssa kahdestaan kiivetessä, vaikka oli öisin helvetin kylmä, oltiin kuulema viimisiä, jotka kiipes sen sillä seasonilla. Näin informoi Nepal Mountaneering Association  8)

Sitten asiaan. Käsittääkseni High seasonin aikaan lupa maksaa 800$, jolloin 80% nousuista tehdään. High season ajottuu 15.joulukuuta aina tammikuun loppuun saakka. En henkilökohtaisesti näe järkeä kiivetä muilla sesongeilla, jos kokemusta ei ole entuudestaan. Teknisyydeltään vuori ei ole hirveän haastava. Naruja ei juurikaan käytetä, mutta raudat kannattaa laittaa kiinni ja ottaa hakku mukaan. Luontoa kohtaan ei kannata olla ylimielinen, vaan suhtautua vakavasti korkeuteen. Sopeutuminen ja aikataulu kunniaan. Vuorihan kuuluu 7summit vuorien joukkoon, joka tarkoittaa vilkasta turismia.

Olen tässä itse suunnittelemassa kiivetä kyseinen vuori soolona ilman retkikuntapalveluita tämän vuoden lopussa. Katsotaan miten saan suunnitelmat toteutumaan. Laskeskelin logistiikkaa jo sen verta, että tarvittava kuorma painaa 25 kg kaikkineen muonineen. Kattelin jo vähän karttoja etukäteen, niin ei tunnu mahdottomalta projektilta. Lisää kokemuksia otetaan vastaan mielellään muilta tallaajilta. Muutenkin Andien seutu kiinostaa.

-Virtanen
« Viimeksi muokattu: 30.03.2017, 18:38:29 kirjoittanut Virtanen »
Turhanpäiväinen älykkyys syö ihmistä rotan lailla.