Ensi kertaa ulkomaille

 (Luettu 4440 kertaa)

Pullonympäri

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Ensi kertaa ulkomaille
« : 26.04.2017, 15:26:28 »
Olen päättänyt lähteä kahden viikon reilaus tripille Eurooppaan Tässä kesän aikana. Aiempaa kokemusta matkailusta on Viron trokaus reissut ja "Road trip" haaparantaan nuuskaa ja lihapullia hakemaan. Suunnitelmissa siis 15 päivän Global pass reilaus tyttöystävän kera. Kokemusta kun reilaamisesta ei ole eikä ulkomaan matkoista muutenkaan, niin löytyskö teiltä vinkkejä vaikkapa valmiista reitti suunnitelmista tai hyvistä kohteista jotka ei ole turisti rysän täyttämiä. Entäpä majoitus ja budjetti noin niinkun muutenkin. Muuta en tiedä kun että lähtö Suomesta ja Kroatiassa olisi tarkotus käydä, liekkö liian lyhyt aika niin pitkälle matkalle?

W-hi

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 78
  • Profiili
Vs: Ensi kertaa ulkomaille
« Vastaus #1 : 26.04.2017, 17:43:49 »
Pari aika kliseistäkin vinkkiä:
1) Kannattaa ottaa reitille myös pieniä paikkoja, ja semmoisia mihin ei suorilla lennoilla Suomesta pääse. Pääkaupunkeihin pääsee milloin vain helposti ja nopeasti.
2) Itä-Euroopassa on huomattavasti edullisempaa kuin lännessä ja Keski-Euroopassa, mutta matkustaminen voi olla kokemattomalla vähän hankalampaa

Mites vaikka Hollanti-Saksa-Tsekki-Itävalta-Slovenia-Kroatia? Reittivalinta riippuu tietenkin aivan mielenkiinnonkohteista, mutta tuossa olisi mukana niin Alppeja kuin rannikkoakin.

Kapteeni Tunkki

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 270
  • Profiili
Vs: Ensi kertaa ulkomaille
« Vastaus #2 : 27.04.2017, 20:09:45 »
Aikanaan kirjauduin tänne kun suunnittelin ensimmäistä reppumatkaa, joka tuli tehtyä reilaten Välimeren rannikkolla. Sen jälkeen on tullut tehtyä pari-kolme roadtrippiä tai vastaavaa euroopassa ja niiltä pohjilta omia ajatuksia:

En lähtisi tuhlaamaan matkapäiviä Suomeen / Suomesta matkaamiseen vaan lentäisin keskemmälle eurooppaa ja sieltä pois. Kroatia on siinä mielessä erittäin hyvä loppukohde, että sieltä pääsee Norskilla takaisin kotiin.

Kannattaa miettiä myös siltä kannalta, ettei istu koko aikaa junassa. Jossain paikoissa kannattaa ottaa aikaa ja olla paikallaan se kokonainen vuorokausi eli nukkua samassa paikkaa kaksi peräkkäistä yötä.

Reitti kannattaa päättää johonkin kivaan ja leppoiseen paikkaan, jossa voi ajan kanssa fiilistellä reissua. Me päätimme matkan Barcelonaan, joka suurkaupunkina oli pettymys ja vähän negatiivinen kokemus, kun oltiin ennen sitä ehditty rakastua matkalla jo Etelä-Ranskaan ja sen pikkukyliin ja -kaupunkeihin. Tässä mielessä kannatan tuota pohjoisesta-etelään-reittiä.

Reililippu ei välttämättä ole halvin vaihtoehto, kannattaa vähän katsoa miten omalla reitillä maksaa liput muuten. Esim. DB:llä on ollut 40e:n päivälippuja, jotka kattaa kaikki muut paitsi pikajunat.

jeje

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 67
  • Profiili
Vs: Ensi kertaa ulkomaille
« Vastaus #3 : 29.04.2017, 09:24:07 »
Itäisessä Keski-Euroopassa reissanneena voisin nostaa myös sellaisen jutun esille, että tuo reilikortti ei välttämättä ole edes niin halpa jos ei pitkiä junamatkoja jonkun Saksan tai muun kalliin maan läpi vedä. Esim Puolassa toimiva Polskibus (kuuluu samaan firmaan kuin Suomessa Onnibus) on todella edullinen jos ei varaa viime tingassa (ja on silti kohtuu halpa vaikka ostaisikin liput juuri ennen matkaa).
Jos oikein budjettia haluaa venyttää ja seikkailumieltä löytyy, niin yöbussi on yleensä kaikista edullisin ja samalla säästää yöpymiskuluissa.

Jakeke

 • Aloittelija
 • Viestejä: 5
  • Profiili
Vs: Ensi kertaa ulkomaille
« Vastaus #4 : 10.05.2017, 13:47:29 »
Itse suunnittelin tälläisen kolmen viikon reilauksen: HKI Amsterdam ensin lentäen. Sitten julkisilla maata pitkin välimatkat: Hollanti - Saksa - Tsekki - Itävalta - Slovenia - Kroatia. Takaisin Splitistä lentäen. Tarkoituksena käydä Amsterdam, Berliini ja Praha näistä isoista kaupungeista. Sitten Prahasta eteenpäin pysähdellä pienemmillä paikoilla. Laskeskelin että 300e/5päivää reililippu ei tule tuolla reissulla kannatavaksi ja pystyy vapaammin menemään kun matkapäiviä on useita. Reissun pituus kolme viikkkoa.

Suosittelen tosiaan lentämään lähemmäksi Kroatiaa mikäli haluaa siellä viettää pitemmän aikaa.