Oslo - Åndalsnes E6 ja E136 teitä pitkin

 (Luettu 2421 kertaa)

santsuliina

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Oslo - Åndalsnes E6 ja E136 teitä pitkin
« : 23.05.2017, 15:21:21 »
Heips!

Onkos kellään kokemusta tuota reittiä pitkin ajamisesta autoillen? Saimme miesystäväni kanssa halvat lennot Hki-Oslo eikä kiinnostelisi Oslossa viettää kaupunkilomaa kun maisemia varten Norjaan mennään. Lento on torstai-iltana Oslossa ja mietimme että olisiko ihan pähkähullu ajatus lähteä perjantaina aamulla ajelemaan (vuokra-auto) tuota reittiä, yöpyä kaksi yötä reissussa ja sunnuntaina aamusta lähteä takaisin Osloon? Ehtiikö tuossa ajassa mihin asti järkevästi, pysähdellen maisemia katsomaan toki välillä? Ajatus Geirangerista (ihan vaan että näkisi sen) ja rannikosta kiehtoisi mutta taitaa olla liian optimistista ajatella ehtivänsä sinne saakka?

GoogleMapsin aikoihin en luota kun on huonoja teitä ja vuoristoa, mutta jos jollakin on nimenomaan tuolta reitiltä kokemusta niin kuulisin mielelläni ajatuksia. Matkaksi antaa 402km.

Lisäksi, jos on vinkata kivoja ja edullisia majapaikkoja, kahviloita, ravintoloita, lyhyitä vaellusreittejä tai näköalapaikkoja niin otan ilolla vastaan. Sinänsä ei haittaa vaikkemme rannikolla saakka ehtisikään, Googlen streetviewillä katsoen näytti olevan tuolla reitillä aika hienoja maisemia muuallakin kuin määränpäässä  :).

kiikaroija

 • Reissaaja
 • Viestejä: 20
  • Profiili
Vs: Oslo - Åndalsnes E6 ja E136 teitä pitkin
« Vastaus #1 : 29.05.2017, 22:34:23 »
Ihan tuosta koko reitistä ei ole kokemusta, jonkin matkaa tuossa puolivälissä ajoin. Eihän nuo isommat tiet ole niin huonoja, hitaita ja mäkisiä, että se juuri matkavauhtia tiputtaa. Nopeusrajoitukset ovat tietysti hiukan alhaiset, mutta ehtiihän paremmin katsomaan maisemia hiukan kuskikin. Kyllä tuon 400km ajoaikana noin 6h alle hiukan(keskinopeus n. 70km/h) pitäisi selvittää hyvin, jos ei kummia osu matkalle. Noista muista en osaa sen enempää kertoa, mutta kannattaa tosiaan reissu tehdä, jos ei Oslo nappaa. Ei osu kyllä tuolle reitille, mutta jos menisittekin Bergenin suuntiin, olisi Gaustatoppen Rjukan- kylän kupeessa sään suosiessa pieni vaellus(4h eestaas sisältäen ylhäällä oleskelua, baari löytyy) ja näköalakohde, josta pidän.

Liito

 • Aloittelija
 • Viestejä: 19
  • Profiili
Vs: Oslo - Åndalsnes E6 ja E136 teitä pitkin
« Vastaus #2 : 30.05.2017, 17:23:44 »
Geirangeria lähempänä upeisiin vuonomaisemiin pääsee myös Laerdalissa ja Aurlandissa, joihin on Oslosta noin 300 km matkaa. Aurlandin tunturin yli kulkeva vanha tie on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Ylhäältä löytyy seisakki, jossa yövyimme teltassa aurinkokennoilla toimivan vessan avustuksella. Norjalainen Frikjent sarja kuvattiin tuolla ja youtubesta varmaan löytyy esimakua maisemista.