Juna Budabest - Istanbul

 (Luettu 4825 kertaa)

nellimaaria

  • Aloittelija
  • Viestejä: 1
    • Profiili
Juna Budabest - Istanbul
« : 02.07.2017, 19:34:49 »
Moi,

Vanha haave junailusta Istanbuliin nousi taas ajankohtaiseksi, kun suunnitelmissa on viikon mittainen aukko elokuussa, jolloin olisin jo valmiiksi Itä-Euroopassa.

Onko kukaan matkannut lähiaikoina junalla Istanbuliin? Yritin etsiä keskusteluja, ja ajankohtaisia juttuja ei löytynyt.

Kaivoin netin syövereistä seuraavan reitin, Budapest - Bucharest - Istanbul. Koska aikaa ei hirveästi ole, ajattelin stopata Romaniassa yhden yön ja jatkaa kohti idän ihmeitä.

Käsittääkseni raiteet Istanbuliin on ollut jonkin aikaa poikki, mutta tällä kesäsesongilla liikennöisi seuraavat yöjunat  https://rail.cc/en/night-train/budapest-bucharest-en-473/120 ja https://rail.cc/en/night-train/bucharest-istanbul-bosfor/134 .

Olisi mahtavaa kuulla kokemuksia matkasta! Eniten mietityttää se, ettei toisen etapin lippua voi ostaa etukäteen - saahan niitä seuraavan päivän junaan elokuun turistisesonkiaikaan? Lisäksi oisi siistiä kuulla vaihtoehtoisia pysähdyspaikkoja tai reittiehdotuksia - aikaa on siis viikko, josta pari päivää pitäisi käyttää myös Istanbulissa.

Olisin siis lähdössä yksin reissuun, myös naisreissaajien kokemuksen Istanbulista kiinnostaa. Vaikka aika luottavaisin mielin olen lähdössä, takana on kuitenkin useampi vuosi reissuja pelkän rinkan kanssa.