Uusi-Seelanti ja ympäristö + Aasia (SK)

 (Luettu 2193 kertaa)

penkseli

  • Aloittelija
  • Viestejä: 4
    • Profiili
    • Sähköposti
Uusi-Seelanti ja ympäristö + Aasia (SK)
« : 13.07.2017, 14:22:18 »
Heippa Pallontallaajat!

Ajattelin kirjoitella  tänne vähän kuulumisia kanssareissaajille! Mietin blogin perustamista muualle nettiin, mutta koen että tänne kirjoittelusta on ehkä enemmän hyötyä ja iloa jollekin, heh. :)

Matkan perustiedot: Syyskuussa 2017 Uuteen-Seelantiin WH-viisumilla yhdessä poikaystävän kanssa. Töitä kevääseen 2018 asti, jonka jälkeen ympäri Aasiaa (reitti vielä auki, ehdotuksille ollaan avoimia). Ujo kiinnostus lentää USA:n kautta kotiin touko-kesäkuussa 2018, jos intoa ja €€€ riittää.

Ketä ollaan? Kaksi 25-vuotiasta opettajaopiskelijaa Varsinais-Suomesta.

-------

Nyt on vajaa pari kuukautta lähtöön. Lennot hommattiin Christchurchiin jo helmikuussa, ja saatiin halvat lennot (n. 530 e/hlö) Arlandan ja Singaporen kautta. Tankkaus Moskovassa, ja Singaporessa 12 h vaihto niin ajateltiin käydä katsomassa kaupunkia. Jouluna on tarkoitus lomailla vajaa pari viikkoa Sydneyssä sukulaisia tapaamissa - nämä sesonkiajan lennot Christchurch - Sydney ja Sydney - Auckland saatiin noin 400 e/ menopaluu / hlö. Paljon huokeammalla ei ko. väli irtoa joulun alla. Muita lentoja ei olla vielä hommattu - katsotaan loppuvuodesta tai ensi vuoden alussa.

Tällä hetkellä täysi tohina mm. vakuutusten ja asuntoasioiden kanssa - luovutaan vuokra-asunnosta kokonaan ja myydään / lahjoitetaan valtaosa huonekaluista ym. Koko kevät ollaan myyty tavaraa kirpputoreilla, ja nyt ko. urakka alkaa olemaan loppusuoralla. Tänään laitettiin asunnon irtisanomisilmoitus eteenpäin, joten alkaa tuntua yhä todellisemmalta tää lähtö!

Loppuaika Suomessa painetaan töitä niin paljon kuin vain on mahdollista, jotta on jotain pohjakassaa (että pääsee ylipäätään maahan JA ettei ole ihan järkyttävä paniikki työpaikan suhteen heti maahan saapuessa).

Ei muutakuin seurailemaan tätä ketjua, jos meidän matka kiinnostaa :-). Vinkkejä otetaan ehdottomasti vastaan, nyt ensi alkuun ainakin Uuden-Seelannin Eteläsaaren työ- ja asuntotilanne kiinnostelee: mitkä on parhaat nettisivut etsiä töitä ja asuntoa, vai onko paras kärkkyä esim. hostellien seiniä? Kiitos!