Czech Airlines ja lasten kanssa halvalla Prahaan

 (Luettu 3445 kertaa)

Alheja

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Pohdimme perheen kanssa matkustavamme otsikon lentoyhtiöllä Parahaan syksyllä. En saanut selkoa lentoyhtiön halpojen lippujen säännöistä. Meillä on alle ja yli kaksi vuotiaat lapset, eli matkaan lähtisi neljä henkilöä. Ovatko rattaat molempien lasten kohdalla ilmaiset. Norwegianilla nyt kesällä rattaat olivat ilmaiset. Halvimpien lippujen ehdoissa oli myös, että taxfree ostoksia ei saisi yhden matkustamoon tulevan laukun kanssa ottaa mukaan. Pitääkö tämä kyseisen lentoyhtiön kohdalla paikkansa. Tyhmiin kysymyksiin asiallisia vastauksia kiitos.

Demonyte

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 160
  • Profiili
Vs: Czech Airlines ja lasten kanssa halvalla Prahaan
« Vastaus #1 : 02.08.2017, 13:29:21 »
Itsekin menossa taas CSA:lla Prahaan syksyllä ja täytyy myöntää että lippusäännöt ovat muuttuneet uuden hintaluokan myötä vuodessa sen verran paljon että itsekin piti lueskella niitä hetki jotta pääsi kärryille. (Viime vuonna normaaleina myytyihin lippuihin sisältyi laukku, tänä vuonna enää ei.)

Kuitenkin nuo lasten matkatavarasäännöt ovat mielestäni hyvinkin selkeästi ilmoitetut:

Checked Baggage of Children and Infants
Checked baggage allowances for children also depend on the conditions of the price package under which their ticket has been purchased and their travel class. We will transport a folded baby stroller for infants up to 2 years of age travelling on an adult’s lap and checked baggage based on the conditions below:

--
Taulukko:

LITE: ei sisälly

Kaikki muut lippuluokat: 1 piece up to 10kg and 115cm (length + width + height)
--

Children with a reserved seat enjoy the same checked baggage allowances as adults. ...

Omalla penkillään istuvaan lapseen pätevät siis normaalit matkatavarasäännöt (eli rattaat ovat silloin ihan normaali matkatavara) ja sylipaikalla matkustava lapsi saa rattaat ilmaiseksi mukaan kaikilla muilla paitsi LITE-lipputyypillä.

Jos siis "halvimmat liput" viittaavat LITE-lipputyyppiin niin rattaat eivät ole ilmaiset missään tapauksessa, muuten riippuu siitä onko lapsella oma istumapaikka vai ei.

Tuolta samalta sivulta selviää myös että LITE-lipputyyppiin ei kuulu varsinaisen kabiinilaukun lisäksi enää "normaalia" henkilökohtaista käsi-, tietokone- tai muuta vastaavaa laukkua, mukaanlukien myös tax free -ostoskassi lentokentältä. Eli LITE-lipulla saa olla se yksi ainoa mittoihin mahtuva matkustamolaukku per siihen oikeutettu matkustaja, ei mitään muuta. (Enpäs ollut huomannut tätä rajoitusta ollenkaan itse, hyvin ikävää. :( )

Alheja

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Czech Airlines ja lasten kanssa halvalla Prahaan
« Vastaus #2 : 03.08.2017, 13:45:28 »
Kiitos asiallisesta vastuksesta. Halvat hinnat tuppaavat pitämään aukkoja, joista lisää rahaa kerätään. Tämä lentokenttäostosten kielto oli ihan uusi juttu halvimmissa lippuluokissa. Onkohan muilla yhtiöillä samoja käytänteitä. Prahaan meidän tekisi edelleen mieli lähteä, eikä vaihdot tätä porukkaa haittaa. Lufthansa lentää suhteellisen edullisesti vaihdon kanssa Helsingistä Prahaan. Tietääkö joku onko kyseisellä lentoyhtiöllä esteitä yli ja alle kaksivuotiaiden rattaille tai tax-free ostoksille?

HelsinkiFlyer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 202
  • Profiili
Vs: Czech Airlines ja lasten kanssa halvalla Prahaan
« Vastaus #3 : 03.08.2017, 14:16:03 »
Saat sinä kentällä tax included ostoksia tehdä, kunhan vaan mahdutat ne sinne yhteen sallittuun laukkuusi. En viettäisi useaa lisätuntia matkalla/suunta saadakseni ostaa viinaa tai muutakaan. Saahan noita tilattua netistä kotiovellekin ja hinta jää reilusti alle alkon hintojen. Jos kyse kosmetiikasta, niin se tuskin halvempaa kentällä muutenkaan.

Alheja

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Czech Airlines ja lasten kanssa halvalla Prahaan
« Vastaus #4 : 04.08.2017, 14:50:19 »
Ajatteluni pointti eivät olleet ostokset, vaan vaimon käsilaukku tai muu vastaava, joka ei enää lentolaukkuun mahdu.

Demonyte

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 160
  • Profiili
Vs: Czech Airlines ja lasten kanssa halvalla Prahaan
« Vastaus #5 : 25.09.2017, 17:32:28 »
Nyt kun omalta osalta on tuo CSA:n Lite-lipuilla tehty reissu ohi niin voikin vähän päivittää tänne tietoja jos joku tätä tietoa joskus etsii:

Helsingin päässä lähtöselvitystiskillä virkailija oli todella tarkkana sallitun käsimatkatavaralaukun rajoitetun painon osalta, ikinä aiemmin ei HeValla ole ollut tuollaista nillitystä (meillä siis liikuntarajoitteen vuoksi kahden hengen elektroniikka yhdessä n. 10kg painaneessa laukussa koska se helpottaa elämää niin turvatarkastuksessa kuin koneessakin, sallittu maksimipaino olisi ollut 8kg). Ns. käsilaukut (pieni reppu ja olkalaukku) menivät kuitenkin ihan huomiotta, eli niistä ei tullut mitään sanomista vaikka niitä ei olisi oikeasti saanut Lite-lipulla olla ollenkaan.

Prahan päässä ei Lite-lipun rajoituksia huomannut mitenkään missään kohtaa, samalla tavalla paluumatkalla oli taas yksi "oikea" 20x40x55 kabiinilaukku (sen n. 10kg) ja toisella reppu ja toisella olkalaukku. Kukaan ei missään kohtaa katsonut, pyytänyt punnitsemaan tms yhtäkään noista, meidän kentältä tekemät ostokset mahtuivat hyvin kabiinilaukkuun mutta niistäkään ei varmaankaan olisi tullut mitään sanomista vaikka oltaisiin kannettu nekin koneeseen erillään.

Vaikka meidän kokemus olikin tälläinen, omasta mielestä rajoituksineen tuo Lite-lippu ei enää ole kovin kilpailukykyinen Finnairin (itselle) parempien aikataulujen kanssa. Joten vaikka Finskiä välttelenkin viimeiseen asti, jos hintataso pysyy samalla tasolla, seuraava Prahan reissu tehdään hitusta kalliimmilla Finskin lennoilla (tai mielummin Norskilla jos vain lentopäivät osuu kohdalleen, nyt eivät olleet edes vaihtoehto koska toiseen suuntaan ei ollut lentoa tarjolla ollenkaan).

Jypinmies

 • Aloittelija
 • Viestejä: 5
  • Profiili
Vs: Czech Airlines ja lasten kanssa halvalla Prahaan
« Vastaus #6 : 12.10.2017, 21:22:23 »
---
« Viimeksi muokattu: 12.10.2017, 23:17:49 kirjoittanut Jypinmies »