Kesäkuussa Karibialle, mutta minne?

 (Luettu 10781 kertaa)

Jack_of_all

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
Kesäkuussa Karibialle, mutta minne?
« : 03.08.2017, 12:50:47 »
Hei, ollaan vaimoni kanssa jo monta vuotta kierrelty maailmaa omatoimisesti koska pakettimatkat ym. risteilyt ei ole meidän juttu ja nyt olisi tilaisuus Kesäkuussa pitää töistä kuukausi lomaa.
Olen katsellut halpoja lentoja New yorkin kautta Karibian saarille ja vaihtoehtoja löytyy paljon, tiedän että on off season (mikä on hyvä juttu meille) mutta se että Hurrikaanikausi alkaa Kesäkuusta niin tämä mietityttää eniten.
Elikkä... Missä Karibialla on turvallista olla kesäkuussa? St. Maarten kiinnostaisi tai ABC-Saaret mutta ovatko ne liian "tylsiä" tälläisille adhd aktiivi loma suorittajille jotka pystyy pysymään vain max15min paikallaan? :D

tessuli

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 246
  • Profiili
Vs: Kesäkuussa Karibialle, mutta minne?
« Vastaus #1 : 04.08.2017, 09:00:00 »
Karibialla kesäkuussa hurrikaanien todennäköisyys on mielestäni pieni. Silti se on virallisesti hurrikaanikautta ja tutkimalla kiinnostavaa maata tarkemmin vaikka interwebissä, saa varmasti selville miten hurrikaanikausi ko. valtiossa yleensä asettuu. Mielestäni elokuussa alkaa vasta ns. todellinen kausi, tästäkin poikkeuksia on toki.
ABC saarilla en ole käynyt, mutta ilmeisen pieniä ovat. Jos jaksaa kärjistettynä vartin verran olla aloillaan, niin ehkä ainakin useamman saaren koluaisin tuolla lomalla läpi. Me ollaan hyväksi koettu karibian risteily, vaikka itse sanoitkin ettei ole teidän juttu. Joka aamu herää uuteen satamaan ja laivallakin tekemistä vaikka ja kuinka. Risteilyt eivät nykyisin ole mielestäni järkyttävissä hinnoissa, kun varaa tosi hyvissä ajoin. Laivat on myös jotain ihan muuta kun ruotsinlaivat...
Itse ehkä lentäisin Miamiin tai Puerto Ricoon, siinä muutama päivä, sitten viikon risteily ja mahdollisesti loppuajaksi lento uuteen kohteeseen. Miamista varsinkin saa mielestäni kohtuulliseen hintaan lentoja Karibian saarilla tai esim. Meksikoon, jossa sitten kyllä tekemistä riittää vaikka ja kuinka.
Ihanaa matkan suunnittelua. Se on puolet huvista :D
Work like you don't need the money, love like you've never been hurt and dance like no one is watching!

Jack_of_all

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
Vs: Kesäkuussa Karibialle, mutta minne?
« Vastaus #2 : 04.08.2017, 14:22:08 »
Joo juuri tätä Miamia ja Puerto Ricoa olen netistä  katsellut ja selvitellyt ainakin sitä että jos tulee tylsää niin molemmista pääsee veneellä pienille saarille (Miamista bahamalle tai Puerto Ricosta vaikka Flamenco tai Vieques) Puerto Ricossa olisi vähän metsikköä ja muutama vesiputouskin.
Voisihan sitä risteilyäkin harkita sen helppouden takia mutta tämä ehkä sitten eläkeiässä,
toki tässä on nyt kyllä niin paljon etsitty netistä tietoa että tuollainen risteily sujuisi jopa omatoimisesti voisi seilata kuten kolumbus tai merirosvo Jack Sparrow Pirates of caribbean elokuvassa jonka kuvauspaikkoja muuten löytyy ainakin Dominicasta ja Puerto Ricosta tämäkin nippelitieto löytyi wikipediasta ;D
Tutkittavaa Karibialla on kyllä todella paljon ja jokaisella saarella vaikuttaa olevan omat ekosysteemit osassa on tuliperäisiä vuoria ja osassa paljon koralleja täytyy nyt vähän katsoa että mihin oikein tuo kuukauden loma riittää.
Ehkä tulen sitten tänne kertomaan kesä 2018 reissusta :)

milletre

 • Reissaaja
 • Viestejä: 45
  • Profiili
Vs: Kesäkuussa Karibialle, mutta minne?
« Vastaus #3 : 05.08.2017, 08:27:18 »
Olet oikeassa, hurrikaanit alkavat yleensä myöhemmin kesän loppupuolella. Se vaan, että näinä ilmastonmuutoksen aikoina, jos on paska säkä, voi osua kohdalle aiemminkin nimenomaan Karibian alueella jossa nuo myrskyt syntyvät. Jännitystä elämään.  ;D

Mun Karibian matka-optiot olis:
1. Kuuba - Nyt vielä ennenkuin pilaantuu jenkkituristeista.
2. St. Thomas - se on vain helppo, mukava ja sliipattu turistikohde esim. sukeltamiseen.
3. Paremman kansan Karibia (esim. Br. Virgin Islands)  - Kustantaa pahimmillaan maltaita, mutta ei tarvitse katsella mitään huumori T-paitoja.
4.  Bermuda - Mukava perusmeininki esim. parisuhdelomalle.
5. Saarihyppely - Vedä Pienet Antillit päästä päähän.
 
Tosin, jos sua kiinnostaa sukeltaminen niin unohda edellinen. Mene niihin parhaisiin sukelluskohteisiin niinkuin muutkin, koska esim. Barbadoksella sukeltaminen ei ole lainkaan yhtä palkitsevaa. I hope this helps!

Jack_of_all

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
Vs: Kesäkuussa Karibialle, mutta minne?
« Vastaus #4 : 19.10.2017, 08:49:45 »
Pitkän tutkimisen jälkeen kohteiksi valikoitui New York, Panama, Aruba, Miami.
Hurrikaanit on kääntänyt monen karibian saaren infrastruktuurin nurin. Riski joutua hurrikaaniin on näissä mun kohteissa pieni sekä lisäksi tämä oli kohtuu edullinen reitti,  Norwegian kuljettaa Nykiin halvimmillaan 300€/henkilö.
Vaihtoehtona oli lentää Nykistä joko Trinidad ja tobagoon tai Panamaan molemmista pääsee Aruballe,
Trinidadin kautta olisi  joutunut tekeen 2 välilaskua Curaçao - Aruba (Insel air) mutta tämä ei oikein kiinnostanut kun rikollisuus Trinidadissa on kasvussa ja Insel airilla on ollut vähän ongelmia joten Panama ja Copa airlines oli parempi vaihtoehto josta pääsee Aviancalla Kolumbian Bogótan kautta Aruballe ja Arubasta American Airlines kuljettaa edullisesti Miamiin josta norwegian kuljettaa takas kotiin.

Budjetti nousi kun sain googlesta käsityksen New Yorkin hintatasosta ja se on kyllä todella korkea mutta onneksi Panama tasoittaa budjettia edullisuudellaan.
Majoituksen etsiminen aiheutti New Yorkissa myös haasteita koska siellä on aika paha lutikka ongelma(Bed bugs) joten sopivan hotellin löytymisestä sai pulittaa 182€/yö kun taas Panamassa 55€/yö tämä oli vielä huoneistohotelli pikku keittonurkkauksella varustettuna Aruba olikin sitten lähes samoissa hinnoissa kuin Nyki joten Miamissa täytyy vuokrata Airbnbn kautta asunto jotta budjetissa pysytään.
Nyt sitten vaan odotetaan kesäkuuta  8)