Nepal avustus.

 (Luettu 725 kertaa)

Ikuisella matkalla

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Nepal avustus.
« : 11.10.2017, 10:37:00 »
Hepä hei,
Täällä aloittelevana foorumilaisena olisin kiinnostunut kuulemaan vähän muiden mielipiteitä sekä neuvoja.
Olen jo jonkin verran reissannut ympäriinsä ja tullut siihen lopputulokseen että me täällä euroopassa elellään
suoraansanoen liian etuoikeutettua elämää, kun vertaan esim. moniin Aasian maihin.Olen pitempään miettinyt että lähtisin mukaan
johonkin avustusprojektiin, ensin rahallisesti ja myöhemmin mahdollisesti kun työt täällä suomessa antaa periksi itse myös perässä.
Kiinnostuksen aiheena juurikin yleisen elämänlaadun parantaminen koulutuksen, hygienian, asumisen yms. saralla ja erityisesti Nepalista, vaikka muutkin Kaakkos-Aasian maat käy hyvin.Kysynkin nyt että löytyykö jotain hyviä linkkejä/vinkkejä millä pääsen alkuun?
Kiitoksin jo etukäteen!

Ikuisella matkalla.

musti

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 376
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Nepal avustus.
« Vastaus #1 : 11.10.2017, 13:22:54 »
Olen pitempään miettinyt että lähtisin mukaan johonkin avustusprojektiin, ensin rahallisesti ja myöhemmin mahdollisesti kun työt täällä suomessa antaa periksi itse myös perässä.
Kiinnostuksen aiheena juurikin yleisen elämänlaadun parantaminen koulutuksen, hygienian, asumisen yms. saralla ja erityisesti Nepalista, vaikka muutkin Kaakkos-Aasian maat käy hyvin.Kysynkin nyt että löytyykö jotain hyviä linkkejä/vinkkejä millä pääsen alkuun?
Tänään kansainvälisenä tyttöjen päivänä avauksesi on erittäin tervetullut. Siinä oli kuitenkin ehkä kirjoitusvirhe, mikä kuvannee asennettasi, joka mielestäni vaatii tarkistusta siltä osin, missä Nepal sijaitsee. Nepal ei kuulu Kaakkois-Aasiaan vaan on osa Etelä-Aasian yhteistyöjärjestöä SAARC. Tutustu siksi huolella myös alueen voimakkaimpaan valtioon (Intia), sillä se määrää hyvin paljon oloja Nepalissakin.

Suomen valtion kehitysyhteistöstä Nepalissa http://formin.finland.fi/public/default.aspx?nodeid=15372

Jos aiot rahallisesti auttaa jotakin järjestöä, niin ota selville myös järjestön muut tavoitteet. Esim jos googlaa hakusanoina: Nepal kehitysyhteistyö, niin ekana  mainostaa omalla koneellani  World Vision, jolla on kristillinen arvopohja.

Ikuisella matkalla

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Vs: Nepal avustus.
« Vastaus #2 : 13.10.2017, 07:50:10 »
Joo olet oikeassa kirjoitusvirheen sipaisin kiireissäni kun tekstiä kirjoitin enkä viitsinyt tuota tarkistaa.Ei ollut tarkoitus antaa itsestäni ylimielistä kuvaa pyydän anteeksi. Kyllä tuo SAARC kuulostikin tutulta ja kun tarpeeksi kaivelee niin lopulta tieni sinne löysin. Suomen suurlähetystön sivuilta en ole aikaisemmin hoksannut tutustua näihin aiheisiin.Minulle on jäänyt semmoinen mielikuva krstillisten järjestöjen toiminnasta avustustyössä,
että sinä lomassa hieman "pelastetaan eksyneitä lampaita".

musti

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 376
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Nepal avustus.
« Vastaus #3 : 13.10.2017, 11:01:22 »
Kehitysmaat näkevät toisinaan ongelmaksi, kun vieraita arvoja edustavat haluavat avustaa. He saattavat nähdä lampaiden vaatteissa olevien susien olevan tunkeutumassa tiloihinsa. Punahilkkaakin odotti isoäidin luona susihukka. Mutta jatka hyvää työtäsi tehdä maailmasta parempi paikka elää.

En kokenut kirjoitustasi ylimieliseksi.

Kannattaa olla tarkkana kun osallistuu maailmanparantamiseen, sillä moni järjestö ja valtiokin pitää itseään muita parempana ja valitsee työntekijänsäkin sihdillä, jota ei voida pitää kannatettavana maailman monimuotoisuuden näkökulmasta.

Hank da Silva

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 105
  • Profiili
Vs: Nepal avustus.
« Vastaus #4 : 13.10.2017, 12:06:39 »
Mä olen aika skeptinen antamaan rahaa avustusjärjestöille, koska noin 96.4%:lla niistä on joko:
1) uskonnollinen agenda
2) poliittinen agenda
3) taloudellinen agenda, taustalla tavallinen voittoa tavoitteleva yritys
4) niin raskas organisaatio (mm. YK:n alaisilla järjestöillä), että lahjoitetusta 100 eurosta päätyy oikeaan kohteeseen 1,95 €

Parempaa käyttöä rahoille saa ostamalla oikeanlaisia palveluita ja paikallisesti tuotettuja tavaroita, ruokia, vaatteita yms. ollessaan itse reissussa kyseisessä maassa. Miksei siellä voisi myös suoraan lahjoittaa ruokaa ja sen sellaista, Youtubesta löytyy paljon videoita joissa mennään ihan slummiin jakamaan avustuksia.

Suomessa ollessaan voi auttaa lähes ilmaiseksi tarjoamalla esim. couchsurfing-majoitusta kyseisen maan reissaajille. Se ei tietysti auta slummeissa asuvia kodittomia lapsia, mutta siitä on iso apu köyhille opiskelijoille, jotka haluavat vähän tutustua länsimaihin.
Cheque yourself before you wreque yourself.

SunRiseGirl

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 423
  • Profiili
Vs: Nepal avustus.
« Vastaus #5 : 13.10.2017, 16:39:06 »
Itse olin viime vuonna Nepalissa pari kuukautta rakentamassa koulua järjestöllä, joka on 100 % uskonnoton, ei poliitiinen ja jossa hyvin selkeästi näki, mihin raha meni. Järjestö tekee tosin työtä vain katastrofialueilla ja suurin apu on tilapäismajoitusten rakentaminen alussa, raivaaminen, koulujen rakentaminen ja on jossain paikoissa rakennettu kaivojakin kun vanhat ovat tuhoutuneet tulvissa. Järjestö pyörii pelkästään lahjoitusvaroin ja vapaaehtoisten ei tarvitse maksaa osallistumisestaan, vaan työtä vastaan he saavat majoituksen ja 3 ateriaa työpäivien aikana. Voin lämpimästi suositella vapaaehtoistöitä tai lahjoittamista kyseiselle järjestölle.  Tällä hetkellä heillä on projekteja Nepalin maanjäristys jälleenrakennuksessa, Perun tulva-alueilla ja Usassa tulva- ja myrskyalueilla.

www.hands.org