Interrail yksin

 (Luettu 4621 kertaa)

Jenna94

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
  • Sähköposti
Interrail yksin
« : 17.12.2017, 01:29:17 »
Moikka! Suurena haaveena olisi lähteä reilaamaan lähinnä keski-Eurooppaan ensi kesänä. Todennäköisesti suuntaan matkaan yksin ja aikaa olisi tarkoitus reissuun käyttää parisen viikkoa. Tähän mennessä olen käynyt vain perus Tallinnan ja Tukholman lisäksi kerran Köpiksessä ja kahdesti Pariisissa. Nyt ottaisin siis avosylin vastaan vinkkejä reiteistä jotka onnistuisi kiertämään parissa viikossa ja kaikkia muita vinkkejä mitä nyt vain mieleen tulee  :)

Zambba

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 147
  • Profiili
Vs: Interrail yksin
« Vastaus #1 : 18.12.2017, 19:33:18 »
Riippuu ihan siitä, mikä kiinnostaa, ja miten pitkiä päivämatkoja jaksaa kiinnostavien paikkojen välillä. Minä varmaankin suunnittelisin 4-8 tunnin etappeja, en yhtään sen pidempiä. Bahn.de:ssä on juna-aikataulujen haku. Kannattaa varmaankin tähdätä paikkoihin, joihin ei pääse kotoa halvalla lennolla viikonlopuksi - niissä voi olla helpompi käydä lentämällä kuin poiketa reilimatkan osana.

Å

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Interrail yksin
« Vastaus #2 : 21.05.2018, 18:08:42 »
Jos aikaa on tosiaan sen pari viikkoa, suosittelen rajaamaan (etukäteen päätetyt) paikat, joihin junalla matkustaa, aivan minimiin. Silloin pystyy viettämään yhdessä paikassa pidemmän ajan, tutustumaan siihen paremmin (ja riippuen reissaamistyylistä) myös improvisoimaan! Parhaita paikkoja omalla sooloreilillä ainakin olivat ne, mihin ei etukäteen ollut edes suunnitellut menevänsä! Toki tämä riippuu myös siitä, matkustaako kuumimpana turistisesonkina, mikä saattaa vaatia majoituspaikkojen varailua etukäteen yms.

Jos olet "vähän kaikesta" pitävä, niin suosittelen myös ottamaan erikokoisia kaupunkeja ja kyliä/luontokohteita lomittain. Esim. Rooma-Praha-Pariisi peräjälkeen voisi olla aika raskas. Ja tosiaan, niihin pääsee muutenkin. Tosin kyllä kävisin jossain oikeasti suuremmassakin kaupungissa reilin aikana, ihan vain kokemuksen takia: on eri asia lentää johonkin kuin saapua sinne junalla.

Tarkempia vinkkejä reitistä ja paikoista en osaa antaa, koska oma reilini suuntautui Pohjoismaihin, mutta monet asiat yleisemmin yksin reilatessa pätee varmaan tähänkin. Yksi vinkki, mikä tosin syö kukkaroa, on matkustaa edes yksi pidempi junamatka (makuupaikalla!!!) yöjunassa. Sillä voittaa yhden kokonaisen päivän, joka muuten menisi siirtymiseen. Toki junassa istuminen ja maisemien katselu on osa reilaamista ja nautin siitä ainakin itse erittäin paljon! (Erityisesti Norjassa, oi aamen.) Mutta sitä ehtii kyllä tehdä. Ne parhaat maisemareitit kannattaa mennä nenä kiinni ikkunassa, mutta sen "ei niin ihmeellisen" voi myös ihan hyvin nukkua.

Monet ottavat reilille rinkan, missä on varmasti hyvät puolensa, mutta itse matkustin kolme viikkoa tavallisen repun ja pienen vetolaukun yhdistelmällä. Sen vetolaukun saa kätevästi junassa nostettua hyllylle ja helpottaa, kun majapaikkaa etsiessä ei tarvii kantaa kaikkea painolastia koko ajan. Tosin muutamilla mukulakivikaduilla oli puhdasta hauskuutta ryskytellä menemään :D

Tosiaan, jos vain mahdollista, jätä jotain suunnittelematta, esimerkiksi pari tyhjää päivää reissun aikana vastaan tuleville mahdollisuuksille, väljyyttä fiilistellä sen sijaan, että on koko ajan lähdön ja saapumisen tuntu. Mutta matkustustyylejä on toki monia! Joka tapauksessa, on omasta mielestäni tosi kannattavaa käydä yksin reilaamassa! Se oli kyllä elämys, johon palaan monesti ajatuksissani. (Nimim. toista reiliä täällä suunnittelemassa...)

Olkoon matkanne elämyksellinen ja antoisa! :)