Aussi asumaan Suomeen?

 (Luettu 2331 kertaa)

|TomU|

  • Aloittelija
  • Viestejä: 1
    • Profiili
Aussi asumaan Suomeen?
« : 30.12.2017, 10:24:57 »
Hei,

Pyytäisin apua tilanteessa, jossa tyttöystävä on Aussi ja hänet pitäisi saada pidemmäksi aikaa Suomeen. Ajattelin, että tämä yhteisö saattaisi olla paikka, josta löytyy tietoa tämänkaltaisissa asioissa myös.

Maahanmuuttovirasto vaatii, että parisuhde on ollut vakiintunut 24kk ajan ja tämä ilmeisesti käytännössä tarkoittaa myös samassa osoitteessa asumista?

Miten ihmeessä Aussi voi tulla Suomeen asumaan kanssani, kun hän saa olla vain 90 päivää kerralla schengen alueella ja tässäkin pätee ns. 6kk sääntö. Vuodessa maksimissa voisi olla vain 6kk.

Olemme seurustelleet nyt noin 6kk, mutta olemme päättäneet että muutamme yhteen keinolla tai toisella. Onko ainut vaihtoehto mennä hänen kanssa naimisiin?


Hän ei tule köyhästä maasta, eikä rahasta ole yhtään pulaa, joten taloudellinen pärjääminen ei ole taatusti ongelma. Tätä myös maahanmuuttovirasto tuntuu syynäävän tarkkaan.

Miten siis saan hänet asumaan kanssani pidemmäksi aikaa, kuin 3kk kerralla?

jk

  • Moderaattori
  • Tonnitallaaja
  • Viestejä: 1 094
    • Profiili
Vs: Aussi asumaan Suomeen?
« Vastaus #1 : 30.12.2017, 11:14:44 »
Onko ainut vaihtoehto mennä hänen kanssa naimisiin?
Miten työ tai opiskelu? Voi käydä pidemmän päälle aika pitkäksi, jos on oikeus vain pelkkään oleskeluun.

Junantuoma

  • Himoreissaaja
  • Viestejä: 276
    • Profiili
Vs: Aussi asumaan Suomeen?
« Vastaus #2 : 31.12.2017, 14:36:58 »
Eikö aussilla ole nykyisin mahdollisuus Working holiday-oleskelulupaan, jolla voi olla vuoden Suomessa ja työskennnellä tietyin rajoituksin? Löytynee Migrin sivuilta.
n ole täydellinen idiootti, jotain vieläkin puuttuu.

servechilled

  • Reissaajaguru
  • Viestejä: 402
    • Profiili
Vs: Aussi asumaan Suomeen?
« Vastaus #3 : 31.12.2017, 17:00:17 »
Selvittelin itsekin näitä asioita muutama vuosi sitten, kun Euroopan ulkopuolelta kotoisin oleva avopuolisoni halusi muuttaa Suomeen. Yhtenä optiona oli "Established intimate relationship" -tyyppisen oleskeluluvan hakeminen, mutta sen kriteerit ovat jossain määrin epäselvät ja ko. luvan saaminen vaikutti epävarmalta: http://www.migri.fi/moving_to_finland_to_be_with_a_family_member/filling_in_the_application/family_member_of_a_person_with_a_finnish_residence_permit/spouse/established_intimate_relationship

Muut vaihtoehdot olivat hankkia joko opiskelu- tai työpaikka Suomesta ja käynnistää sitten vastaavan oleskeluluvan hakeminen. Meidän tapauksessamme päädyimme opiskelu-vaihtoehtoon, sillä partnerillani oli mielenkiintoa jatkokoulutukseen ja hänet hyväksyttiinkin aikanaan yhteen relevanttiin koulutusohjelmaan yliopistolla. Myöhemmin oleskelulupaa uusittaessa haimme sitä sitten co-habitation - perusteella, kun olimme asuneet jo pari vuotta samassa osoitteessa Suomessa. Opiskelijan oleskelulupa salli myös rajallisen määrän työtunteja opiskelujen ohella.

Mutta ehkä ketjun aloittajan tapauksessa tuo working holiday olisi helpoin vaihtoehto - olettaen että henkilö täyttää sen kriteerit: http://www.migri.fi/working_in_finland/working_holiday

Aika harva taitaa tietää, että Suomessakin on tuollainen working holiday-järjestely...