Vaellusta Thaimaassa?

 (Luettu 2432 kertaa)

nems

 • Aloittelija
 • Viestejä: 17
  • Profiili
Vaellusta Thaimaassa?
« : 09.01.2018, 22:40:16 »
Hei! Sattuuko jollakulla olemaan kokemusta Kilroyn järjestämistä vaellusretkistä Thaimaan Umphangissa? Tai hyvää kokemusta jonkin muun yhtiön kautta? Kiinnostaisi tehdä ensi kesän reissulla muutaman päivän vaelluspyrähdys ja varmasti kaikenlaista on tarjolla, mutta jos joku tietää luotettavan järjestävän tahon, otan mielelläni vinkkejä vastaan.

Katselin noita Kilroyn retkiä, koska niillä näyttäisi olevan lähtöjä myös Bangkokista. Pohjoisessa valinnanvaraa ilmeisesti on huomattavasti enemmän, mutta olen suuntaamassa myöhemmin reissullani etelään moikkamaan tuttuja ja sen jälkeen todennäköisesti Siaminlahden puolen saarille, josko sadekausi ei olisi vielä sielläpäin kunnolla alkanut. Suunnitelmathan voivat toki tässä (ja paikan päällä) vielä muuttua... Heinäkuu on ainoa lomakuukauteni ja aikaa ei ole kuin muutama viikko.

Kaikenlaisia vaelluskokemuksia ja vinkkejä otetaan vastaan (vaatetus, varusteet ym.). Noilla järjestetyillä matkoilla voi ilmeisesti jättää ylimääräiset matkatavarat säilöön, muutaman päivän takia en viitsisi kaikkia vaatteita sun muita kantaa mukanani. Makuupussiakaan minulla ei ole, riittäisiköhän kesäkuukausina pelkkä kevyt peitto?

Näillä näkymin olen lähdössä yksin, joten jos joku on samoihin aikoihin Thaimaan suunnalla, saa laittaa viestiä :)

Pete100

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 159
  • Profiili
Vs: Vaellusta Thaimaassa?
« Vastaus #1 : 12.02.2018, 06:53:49 »
Järjestetyistä en tiedä koska thaimaassa on niin hemmetin helppo tehdä kaikenlaista ilman järjetettyjäkin reissuja.

Tätini kävi Doi Chang vuoriston alueella vaeltamassa yksinään ja oli ensimmäistä kertaa koko maassa tuolloin (olen itsekkin käynyt). Lennot halvat suoraan bangkokista Chiang Rai:hin ja sieltä skootterilla (lyhyt matka) vuoren lähelle tai sitten lavataksilla tai jollain millä nyt haluaa. Kevyt peite ja hyttysverkko riittää kyllä tuohon aikaan vuodesta hyvin. Vaatetuksessa nyt tärkein vaan kengät. Urheilujuomaa paljon tai urheilujuoma jauhetta ja vettä.
Siellä on majoituspaikkoja lähistöllä hyvin kotimajoitusta jne. ja yksi yö riittää.
Thaimaassa ei ole mitään haastavia vaellusreittejä vaikka tuota sanotaan haastavimmaksi niin se on silti sellainen että koskaan ennen vaeltamaton jolla jalat terveenä selviää :D

Tosiaan nuo järjestetyt on täyttä rahastusta ja hankalia ärsyttävine säätöineen ja odotuksineen mitä kuullut verrattunaomineen mentäessä.

Chiang Rai:sta sitten pääset taas suoralla lennolla takaisin Bangkok:iin tai sitten menet bussilla Chiang Rai:sta Chiang Mai:hin ja sieltä suoralla lennolla etelä-thaimaan kohteisiin. Chiang Rai:sta pääsee muistaakseni suoraan etelään vain Hat Yai:hin ja en usko että sinne olet menossa :)

Doi Chang:lla suosittelen samalla käymään luolissa. Niihin on pienet pääsymaksut.
« Viimeksi muokattu: 12.02.2018, 07:17:16 kirjoittanut Pete100 »

conard

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 404
  • Profiili
Vs: Vaellusta Thaimaassa?
« Vastaus #2 : 12.02.2018, 10:00:46 »
Vaellusmahdollisuus Phuketissa:

Forwataan tähän nyt taannoisesta Phuket-ketjusta kirjoittamani. Tämä on siis helpon mopomatkan päässä Phuketin rannoilta ja oli kyllä upea sademetsä, vaikka ei näistä nyt niin kauheasti ole kokemusta vieläkään. Toki toimii vain päiväretkenä, mutta on riittävän iso, jotta voi eksyä, eli voi saada ad hoc -yön yli retken. :) Tämä mesta mainitaan myös lonely planetissa.

"Haikkailuhenkiselle phuketinkävijälle voisin suositella Ton Sai - ja Bang Pae -vesiputousten välistä viidakko/sademetsäaluetta: näiden kahden vesiputouksen (jotka eivät putouksina ole mitään näkemisen arvoisia) välillä kulkee viidakossa polku. Jonkun tiedon mukaan etäisyys (ehkä linnuntietä?) olisi 3km, mutta meidän sportstracker kellotti 6km yhteen suuntaan eikä vielä oltu edes perillä toisessa päässä. Eli eestaas saa aika kivan päivämatkan aikaiseksi.

Tuo metsä on upeaa. En ole paljoa sademetsissä käynyt, mutta en voisi kuvitella enempää tarzan-fiiliksiä kuin mitä tuolla saa. Polku on lähtökohtaisesti kohtuuhelppokulkuista, mutta toki vaatii jonkinverran peruskuntoa ja asennetta. Polku myös risteilee jonkin verran ja varsinkin Ton Sailta päin tultaessa oikean suunnan löytäminen voi aina välillä olla hankalaa. Jos siis et aio haikata koko matkaa niin suosittelisin ehkä aloittamista Bang Paen suunnasta: tuolla polun lähtöpaikassa on myös gibbonapinoiden rehabilitation center, jossa voi tutustua turistipyydysapinoiden luontoon palauttamiseen. Apinat palautetaan tuohon samaiseen metsään, joten hyvällä tuurilla vaeltaja näkee reissullaan apinan. Tyttöystävä näki yhden, minä en. Bang Paen suunnalta tullessa metsä on myös ehkä vielä hieman hienompaa kuin toisesta suunnasta. Halutessaan erilaisia maisemia voi tehdä kahtena päivänä vaellukset molemmilta vesiputouksilta (tuo koko matka eestaas on aika hoocee). Mopolla pääsee lähtöpaikoille helposti ja luonnonpuistomaksu (200b/5e/hlö) pitää maksaa. "

nems

 • Aloittelija
 • Viestejä: 17
  • Profiili
Vs: Vaellusta Thaimaassa?
« Vastaus #3 : 01.03.2018, 19:49:24 »
Kiitos vinkeistä! Tällä hetkellä näyttää siltä, että suuntaankin suoraan pohjoiseen ja teen jonkin vaellusreitin siellä. Taidan kallistua järjestetyn vaihtoehdon puolelle siltikin, koska en ole ennen vaeltanut pidempää matkaa ja eksyn lähimetsäänkin...Hyvä olla asiantuntija vähän opastamassa ekalla kerralla. Nautin kuitenkin luonnosta ja liikunnasta :)

arkienkeli

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 70
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Vaellusta Thaimaassa?
« Vastaus #4 : 01.03.2018, 22:34:41 »
Aikoinaan tehtiin 5 päivän viidakkovaellus Chiang Maista, oli varsin mielenkiintoinen reissu. Alkuperäiskyliä ja kansallispukuja (ihan oikeasti, ei mitään turismikulissia), opiumin pössyttelyä jne. Aseistettu opas metsärosvojen varalta. Mikä lie meininki nykyään, kannattaa kysellä paikan päällä.