Giardia lamblia - kallis terveydellinen lasku Intiasta

 (Luettu 6955 kertaa)

Miketti86

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Hei!

Onko kohtalotovereita, joille nuo kaksi latinankielistä sanaa ovat muodostuneet painajaiseksi jossain elämän vaiheessa tai kenties jopa tällä hetkellä? Onko joku onnekas, joka on saanut parasiitin poistumaan kehostaan?

Minulla on takana nyt reilu kahden kuukauden taistelu giardia lambliaa vastaan. Sain parasiitin Intian *****läjästä, mihin ei tarvitse onneksi koskaan enää matkustaa. Oireita ovat vesiripuli erityisesti öisin, mahan turvotus, sietämätön kuvotus chapati-leipää / veg. manchuriania / amritsari kulchaa kohtaan ja suisidaaliset ajatukset taudin pitkittyessä.

Olen syönyt kaksi antibioottikuuria (Flagyl 400 mg / 3 x päivässä viikon ajan). Tauti helpottui kuurien aikana ja olo tuntui hetkittäin jopa erittäin hyvältä. Reilu viikko ja taas ulostin housuun kesken työpäivän. Nykyään repussa kulkeekin aina mukana vaihtokalsarit ja housut. Pirteä en ole ollut sitten elokuun, koska herään öisin giardiaulosteelle noin 3-4 kertaa.

Ja lääkärissä ravaaminen on tuttua tällä kaavalla: lääkäri --> ulostenäyte --> negatiivinen tulos --> lääkäri --> ulostenäyte --> giardia lamblia patogeeni --> lääkäri --> antibioottikuuri jne... Onko tuttua?

Kadun niin paljon matkaani Intiaan. Olen matkustanut ympäri maapallon, enkä ole missään muualla saanut minkäänlaisia vatsaongelmia. Nyt tuntuu, että yksi kuukauden matka tuhosi elämäni. Intia ei todellakaan ollut tämän arvoinen.

Millaisella lääkekuurilla sinä sait giardian pois suolistosta ja kuinka kauan aikaa se vaati?

Fiasko

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 249
  • Profiili
Vs: Giardia lamblia - kallis terveydellinen lasku Intiasta
« Vastaus #1 : 22.10.2017, 22:45:54 »
Onko tinidatsoli kokeiltu tai onko sen käytölle kontraindikaatio? Voi tehota, vaikka metronidatsolille (Flagyl) ei olisi vastetta.
Pietari vei mennessään.

Blueman

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 173
  • Profiili
Vs: Giardia lamblia - kallis terveydellinen lasku Intiasta
« Vastaus #2 : 25.12.2017, 21:45:34 »
Samasta paskaläjästä, eli Intista sain aikoinaan Giardian, Ameeban ja Blastocystis hominiksen. Ei enää ikinä Intiaan tuli tehtyä päätös.  Sama lääkarirumba oli itsellä ja tuli huomattua miten tietämätöntä Suomen terveyden hoitosysteemi on noista parasiiteista. Metronidatsoli osataan kirjoittaa ja kun se eka 3*400 mg / vrk ei tehoa, niin tarjotaan vahvempi kuuri. Kun sekään ei tehoa, niin ollaan täysin hukassa. Metronidatsolista menee 90-95% virtsan mukana ulos eli sinne missä sitä tarvitaan eli paksusuoleen sitä ei kulkeudu kuin pieni määrä. Siksi se tehoaa huonosti paksusuolen parasiitteihin.

Muita -datsoli loppuisia lääkkeitä pohditaan, mutta miitä ei oikein saa mistään. Lääketukku kartelli ei tuo niitä maahan apteekkeja varten eli sairaalasta saattaa niitä saada jos paikallinen erikoissairaanhoito suostuu hoitamaan asiaa. Esim. Kuopion yliopistollinen sairaala ei suostu näitä asioita hoitamaan ollenkaan eli potilas jää omilleen. Tampereella hoitivat aikonaan meikäläisen asiaa, mutta hukassa siellä oltiin asian kanssa kun metronidatsoli ei tehonnut. Söin paramomysiini kahden metronidatsoli kuurin jälkeen. Sekään ei tehonnut.

Vanha lääkitys Giardiaan eli kinakiriini sitten lopulta toimi (se piti itse selvittää ja kertoa lääkärille, että kokeillaan sitä). Tinidatsolia eikä seknidatsolia ei saanut lääketukuista. Kinakiriini oli viimeinen vaihtoehto ja sitä pyritään välttämään, kun siinä voi olla sivuvaikutuksia. Taisin syötä kinakiriinin yhdessä metronidatsolin kanssa (muistaakseni). Eli kun nuo peruslääkitykset ei toimi, niin on kokeiltava vahvempia lääkkeitä ja sitten erilaisia lääkeyhdistelmiä. Aiheesta löytyy helposti paljon tutkimusaineistoa, jota lääkäreiden pitäisi osata etsiä, mutta osaaminen tai halu asian selvittämiseen puuttuu hyvin usein.

Tuossa esim. yksi hakutulos metronidatsoli vastustukykyisen giardian hoidoista: https://www.google.fi/search?ei=plJBWtS-IYjp6ASlpKCQDg&q=metronidazole+resistant+giardiasis&oq=giardiasis+metronidazoleresistant&gs_l=psy-ab.1.0.0i8i13i30k1.635.2283.0.4328.9.9.0.0.0.0.220.1278.0j5j2.7.0....0...1.1.64.psy-ab..2.6.1067...0i13k1j0i13i5i30k1j0i8i13i10i30k1.0.6Nx945NVFSk

Noista löytyy lääkintä vaihtoehtoja. Monelle lääkärille ne pitää itse selvitää, kun Suomen lääkäreille asiasta ei koulussa oikein kerrota mitään, joten potilaan on itse asia selvitettävä.

Eli nyt vaadit toisia tehokkaampia lääkkeitä ja kerrot suoraan lääkärille "Jos sinulla ei osaaminen/halu riitä asian hoitamiseen laita lähete lääkärille, jolla on osaamista ja kokemusta metronidatsoli vastustuskykyisen Giardian hoidosta". Ole tyly äläkä enää suostu siihen, että asiaa ei viedä eteenpäin. Kerro kuinka ongelma haittaa vakavasti työntekoasi ja elämääsi.  Metronidatsoli vastustuskykyisen Giardia ei ole maailmassa uusi asia ja nyt on vaan otettava uudet hoitomuodot käyttöön kun entiset eivät ole tehonneet.  ;)

Esim: Tuosta löytyy eri lääkevaihtoehtoja ja taulukossa 1 on niiden tehokkuuttakin kerrottu: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC88965/

Siellä sanotaan myös tämä:
Metronidazole is quickly and completely absorbed after oral administration and penetrates body tissues and secretions such as saliva, breast milk, semen, and vaginal secretions 240. The drug is metabolized mainly in the liver and is excreted in the urine.

Tässä kinakiriinin tehosta Giardiaan:
Clinically, quinacrine is very effective, with studies establishing its efficacy over 5 to 10 days at about 95% (Table ​(Table1)1) 20, 135, 220, 255. Some researchers consider the drug to be the most efficacious of any of the anti-Giardia therapeutics 256.
« Viimeksi muokattu: 25.12.2017, 21:57:59 kirjoittanut Blueman »

Fiasko

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 249
  • Profiili
Vs: Giardia lamblia - kallis terveydellinen lasku Intiasta
« Vastaus #3 : 25.02.2018, 11:56:17 »
Miketti86, missä mennään?
Pietari vei mennessään.