Valokuvausmatkalle Namibiaan - vinkkejä?

 (Luettu 2546 kertaa)

paula_pii

 • Reissaaja
 • Viestejä: 41
  • Profiili
Valokuvausmatkalle Namibiaan - vinkkejä?
« : 16.12.2008, 18:27:52 »
Namibia kiinnostaisi ja erityisesti Namibian monipuolinen luonto sekä muut valokuvaukselliset kohteet. Matkaan olen lähdössä minä mieheni kanssa ja ajattelimme matkan kestävän vähintään kolmisen viikkoa. Suuremmat kaupungit eivät meitä kiinnosta, vaan tarkoitus on kiertää ehkä neljä tai viisi kiinnostavaa (luonto)kohdetta, joissa viettäisimme hieman pidemmän aikaa. Kaipaisin vinkkejä liittyen seuraaviin asioihin:

- Namibian mahdolliset ekohotellit tai vastaavat yöpymispaikat
- kohteita, joissa on mielenkiintoinen luonto tai jotka ovat muuten valokuvauksellisia (olen kuullut mainittavan esimerkiksi jostakin aavekaupungista), ja miten näihin kohteisiin pääsee yms. käytännön asioita
- omatoimimatka vs. järjestetty matka esim. Responsible Travelin kautta
- fiksuin ja toisaalta halvin tapa liikkua paikasta toiseen kohtuullisen arvokkaan kameravarustuksen kanssa
- paras ajankohta
- malarian esiintyvyys
- onko Namibiassa helppo löytää maidotonta ruokaa? :)
- kuinka paljon reissun voi olettaa maksavan?tane

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 200
  • Profiili
Vs: Valokuvausmatkalle Namibiaan - vinkkejä?
« Vastaus #1 : 17.12.2008, 09:51:33 »
Ekohotelleista en mitään tiedä, mutta luulisin Etoshan alueelta jotain löytyvän. Windhoekissa ja Swakopmundissa on useampia hostelleja kummassakin, muissakin kaupungeissa yksittäisiä.

Tuo aavekaupunki on Kolmanskop, etelässä lähellä Fish River Canyonia. Timanttialueella, joten joitakin liikkumisrajoituksia on. Näistä pohjoiseen ovat suuret dyynit, Sossusvlei (kirjoitinkohan tuon nyt oikein) varmaankin se suosituin ja kuvatuin kohde. Swakopmund on mielestäni varsin viihtyisä ja kuvauksellinen kaupunki, josta käsin voi tehdä lyhyempiä retkiä aavikkoon. Tästä vähän matkaa pohjoiseen on Skeleton Coast, jossa voi kuulemma nähdä aavikon syömiä laivojen raatoja satojen metrien päässä rantaviivasta - itse en ole tuolla käynyt. Ja vielä pohjoisempana sitten se Etosha, jonne lähes kaikki päätyvät safareilemaan. Pieniä kuvauksellisia kyliä mutamajoineen voi löytää sisämaasta, pohjoisesta ehkä hieman helpommin kuin etelästä, rannikon ja vuorten välinen alue on paria kaupunkia lukuunottamatta varsin asuttamatonta. Caprivi (se itään kurkottava pitkä ja kapea kaistale Namibiaa) on suhteellisen vihreää muuhun Namibiaan verrattuna, suhteellisen aavikkoa mihinkään vihreään verrattuna.

Jos omatoimimatkailla aiotte, vuokratkaa auto. Julkinen liikenne Namibiassa on suht olematonta, liikenne vähäistä, etäisyydet pitkät ja suurin osa kuvauksellisista paikoista syrjässä. Nelivetomaasturi vararenkaalla tai parilla mikäli mahdollista, päätiet ovat hyvälaatuisia mutta muuten Namibiassa saa varautua ajelemaan hiekkateillä ja väistelemään kivenmurikoita. Tietenkin jos löydätte teille sopivan valmismatkan niin mikäs siinä.

Meidän syksy (eli juuri ennen sadekauden alkua) on paras aika eläinten bongailuun, mutta muuten vuodenajalla ei ole suurta merkitystä. Malariaa maassa ei juurikaan ole Caprivin kaistaletta lukuunottamatta, liian kuivaa hyttysille. Etoshasta en ole ihan varma, tarkastakaa asia jostain.

Maidotonta ruokaa? Luulisin olevan, mutta enpä ole kiinnittänyt tähän asiaan mitään huomiota.

Lentoihin menee rahaa, Kapkaupunkiin saatatte päästä alle tonnilla per henkilö, mutta Windhoek on kalliimpi. Kapkaupungista ei mikään mahdoton matka Namibiaan ole, joten se saattaa olla kannattava vaihtoehto. Namibian hintataso on suht hyvä, halpa se on meille mutta kallis joihinkin muihin Afrikan maihin ja etenkin useisiin Aasian maihin verrattuna.

paula_pii

 • Reissaaja
 • Viestejä: 41
  • Profiili
Vs: Valokuvausmatkalle Namibiaan - vinkkejä?
« Vastaus #2 : 20.12.2008, 16:50:53 »
Kiitos!

Matkakuumen myötä kysymyksiä tulee lisää:

Osaatko suositella, mistä auto kannattaisi vuokrata?

Onko kukaan käynyt tuolla Skeleton Coastilla? Kartalla alue näyttää isolta. Minne siellä kannattaa mennä? Rannikollahan esiintyy usein hienoja sumuja aamuisin ja niitä olisi mukava päästä kuvaamaan. Suosituksia hyvästä yöpaikasta?

Paikallisia safarireissujen järjestäjiä vaikuttaisi olevan paljon. Suosituksia? Namibia vaikuttaa suhteellisen turvalliselta maalta, joten mieluiten ajaisimme itseksemme, eli "self-drive"-safari voisi olla hyvä.

Onko Namibiassa sellaista afrikanpingviinikoloniaa, jota pääsisi valokuvaamaan?

Internetistä tuntuu löytyvän kovin huonosti hotellien kotisivuja, mutta jos menemme sesonkiaikaan, majoitus pitäisi ehkä varata etukäteen. Kaipaisimme siis vinkkejä edullisista, mutta hyvällä paikalla sijaitsevista hotelleista.
« Viimeksi muokattu: 20.12.2008, 17:04:34 kirjoittanut paula_pii »

tane

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 200
  • Profiili
Vs: Valokuvausmatkalle Namibiaan - vinkkejä?
« Vastaus #3 : 22.12.2008, 12:35:46 »
Nyt menivät kysymykset vähän liian vaikeiksi, autojen ja safarien suhteen en osaa auttaa...

Majoitusta Skeleton Coastilla ja lähistöllä on varsin rajoitetusti enkä ole kuullut kenenkään kehuvan vaihtoehdoista yhtäkään. Terrace Bay on perinteinen, siellä jossain perällä kaukana, aika monen tunnin ajomatkan päässä Swakompundista pohjoiseen.

Pingviinejä on Namibiassa käsittääkseni lähinnä joillakin saarilla, mutta ainakin osalle näistä saarista (tai vähintäänkin näkö- ja kuvausetäisyydelle jos ei ihan saarelle) järjestetään retkiä turisteille ainakin Lüderitzistä (vanha saksalainen satamakaupunki, Kolmanskop on tämän vieressä) käsin. Helpommalla pingviinien lähelle pääsee kuitenkin Etelä-Afrikassa, Kapkaupungin lähistöllä niitä on aika paljonkin.

-duracell-

 • Reissaaja
 • Viestejä: 56
  • Profiili
  • blogi
Vs: Valokuvausmatkalle Namibiaan - vinkkejä?
« Vastaus #4 : 29.12.2008, 19:04:47 »
Skeleton Coastista sen verran ettei sinne pääse kuin lentämällä safarin järjestäjien mukana. esim. http://www.skeletoncoastsafaris.com/default.htm  (lol...varmaan halvemmallakin pääsee, laitoin ekan linkin minkä löysin ::) )

Etoshaan jos haluat mennä, kannattaa yöpyä Etoshan puistossa olevissa majoituksissa (Okaukuejo, Halali ja Namutomi) autolla pääsee kiertelemään puiston alueella auringon noususta auringon laskuun, jos haluaa mennä katsomaan eläimiä yöllä pitää mennä järjestetylle retkelle.

Sossusvleihin(punaiset dyynit) mennessä varsinkin valokuvaamaan mennessä tarvitset hyvän neliveto auton. Parhaat kuvat saat joko juuri auringon laskiessa tai noustessa.
Portti aukeaa auringon noustessa ja sulkeutuu laskiessa, mutta portilta on dyyneille n.60 kilometriä, joten kiirettä pitää(viimeistä viittä kilometriä ei pääse ilman nelivetoa)

Kolmen viikon matkalla on päätettävä haluaako kiertää etelä- vai pohjois osan Namibiaa, välimatkan on niin suuret(ellei sitten kierrä lentämällä)

Air Namibia ( http://www.airnamibia.com.na/ ) lentää Lontoosta ja Frankfurtista suoraan Windhoekkiin.(n.700£ meno-paluu)  Luultavasti nopein yhteys....

Auton vuokraus yhtiöitä sieltä löytyy todella paljon kannattaa googlettaa ja vertailla tänhetkisiä hintoja. vuokratessa auton tulevat hakemaan kentältä ja vievät kentälle tarvittaessa.

Yhtenä paikkana voin suositella Ruacana Fallseja jotka siaitsevat Angolan rajalla(kannattaa palkata opas mukaan, koska joutuu kulkemaan raja-aseman läpi) samalla retkellä kannattaa käydä oppaan kanssa jossain paikallisessa Himba kylässä.

Suomesta Namibiaan tekee matkoja ainakin Olle Eriksson ( http://www.koonono.com/ )
Mutta lähes ainahan omatoimi matka tulee halvemmaksi ja pääsee just sinne mihin haluaa ;D
« Viimeksi muokattu: 29.12.2008, 19:09:25 kirjoittanut -duracell- »