Vaihtoehtoja Aasialle?

 (Luettu 9056 kertaa)

Pallon Köpöttelijä

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Vaihtoehtoja Aasialle?
« : 20.06.2018, 12:15:57 »
Terve kaikki maailmanmatkaajat!

Mulla olisi tälläinen ensimmäisen maailman ongelma jah mietin täällä vaihtoehtoja Aasian matkailulle. Olen siis kolunnut melkein kaikki Aasian maat läpi. Ensi vuoden alussa olisi taas mahkut mennä reissuun about pariksi kuukaudeksi, mutta ei taas jälleen kerran hotsittaisi mennä Aasiaan..  Eli hakusessa olisi

- Halpa reissukohde - Aasian tai ainakin melkein samaa hintatasoa.
- Kohtuu helppo mennä - ei mitään maratonlentoja ja miljoonia vaihtoja EIKÄ kallista hintaa.
- Ei turhaa säätämistä paikanpäällä eli semi helppoa rentoa zillailua. :)
- Ehdottomasti kuuma.

Ongelmanani on siis lyhyt reissuaika - en jaksa säätää mitään ihmeellisiä kohteita tuossa ajassa, mielestäni se on lyhyt aika ja enkä halua tuhlata sitä eessun taas vääntämiseen ja säätämiseen. Toiseksi ongelmani on etten halua maksaa montaa tonnia lennoista ja enkä jaksaisi tuhlata aikaani kauheen säätämiseen (esim. Intia). Euroopassa ei ole alkutalvella kuuma, joten se pois laskuista. Onko siis toiveeni mahdottomuus? :) Luotan teihin kanssaihmiseni, että vielä joku tälläinen kohde olisi olemassa..! Karibialle olisi hinku - vaan on aika kalliit lennot ja hintataso? Etelä-Amerikasta en pitänyt jah niin.. Eli siis onko kellään ideoita? Listani kyllä kuulostaa aika mahdottomalle ja nirsolle. :D  Kiitän etukäteen jo oikein paljon!
« Viimeksi muokattu: 20.06.2018, 17:02:57 kirjoittanut Pallon Köpöttelijä »

culture

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 171
  • Profiili
Vs: Vaihtoehtoja Aasialle?
« Vastaus #1 : 20.06.2018, 13:27:40 »
Onko tässä nyt oikeasti tarkoitus kysyä kohdesuosituksia vai kertoa humble braggaillen kuinka kaikki on jo nähty ja tooosi pitkillä reissuilla?

Ja juu, todellinen First World Problem kyseessä.

Pallon Köpöttelijä

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Vs: Vaihtoehtoja Aasialle?
« Vastaus #2 : 20.06.2018, 16:23:45 »
Ihan oikeasti neuvoja kyselen. :) Vaikka juurikin Afrikasta, Karibialta, Väli-Amerikasta.. Ei ollut tarkoitus ''leijua'' tai kehuskella - pahoittelen tälläistä mielikuvaa. Ymmärrän kyllä mistä se tuli. Kirjoitin mitä mielessä liikkui, kun tuskastelin asian kanssa. Muokkasin tekstiä nyt hieman, jospa tulisi enemmän kommentteja.
« Viimeksi muokattu: 20.06.2018, 16:38:51 kirjoittanut Pallon Köpöttelijä »

servechilled

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 443
  • Profiili
Vs: Vaihtoehtoja Aasialle?
« Vastaus #3 : 20.06.2018, 17:50:54 »
Dominikaaninen tasavalta ja Kuuba ovat Karibialla edullisimmasta päästä - eivät tietenkään mitään Aasian tasoa, mutta kyllä noissa oleilee vaikka pari kk, ovat sen verran isoja maita. Sniiduilu vaatii pientä yritystä, mutta onnistuu

Egyptissä on varsin halpaa tätä nykyä, kun turistit ovat kaikonneet terrorismin vuoksi. Toki lämpötila ei ole Suomen talvikuukausina erityisen kuuma, mutta eipä siellä palelekaan. Dahab oli ainakin takavuosina ok mesta yleiseen jumittamiseen.

SunRiseGirl

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 474
  • Profiili
Vs: Vaihtoehtoja Aasialle?
« Vastaus #4 : 20.06.2018, 18:08:56 »
Melkein kaikki Aasian maat? No sitten olet kyllä joutunut säätämään ennenkin aikalailla, joten mistä se nyt kiikastaa?  Itse silti suosisin Afrikkaa, mutta todennäköisesti se ei sinulle sovi. Tosin eilen just katsoin, että Senegaliin olisi saanut menopaluun hintaan 380 euroa (yhdellä vaihdolla), mutta kun olen vaihtamassa työpaikkaa, niin en uskaltanut lyödä reissua ja lomaa lukkoon. Afrikassa joutuu säätämään enemmän kuin Aasiassa, majoituksissa ei monessa paikassa ole aivan tolkuttomasti vaihtoehtoja, mutta maisemat ja kulttuuri kyllä palkitsee. Itse tykkäsin tosi paljon reitistä Etelä-Afrikka, Zimbabwe, Botswana, Sambia, Namibia, Etelä-Afrikka, mutta sopii vähän huonosti kriteereihisi. Niitä on pakko löysätä, jos haluaa nähdä muutakin kuin sen Aasian.

Ja IMO, kaksi kuukautta ei ole niin lyhyt reissuaika, etteikö vois vähän joustaa lentojen suhteen.

Pallon Köpöttelijä

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Vs: Vaihtoehtoja Aasialle?
« Vastaus #5 : 20.06.2018, 19:46:01 »
Olen joo joutunut aikaisemmin säätämään ja ei se uutta ole, mutta nyt on vaan fiilis ettei sellaista jaksaisi. :)

Egypti oli hyvä vaihoehto! Samoin olen Marokkoa miettinyt.. Pitää tutkia Zinbabwea, Botswanaa, Sambiaa ja Namibiaa. Olen sellainen hidas köpöttelijä ja kaksi maata on mielestäni maksimi muutamassa kuukaudessa.  Sitä tässä olen miettinytkin, että voi olla meikäläisen kriteerit epärealistiset. :D

conard

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 429
  • Profiili
Vs: Vaihtoehtoja Aasialle?
« Vastaus #6 : 21.06.2018, 11:16:06 »
Musta turhaa dissausta ihan asialliseen kyssäriin. Tämä on musta ihan reaali"ongelma"  ihan jo senkin takia, että Suomesta on nykyisellään tosi helppo lentää aasiaan, mutta muualle paljon vaikeampi ja kalliimpi. Sen takia omatkin reissut ovat turhan usein suuntautuneet Thaimaahan.

Olin itse aikoinani Yucatanin niemimaalla Mexicossa, ja tuo oli oikein lunkia seutua. Lämmintä, kaunista, historiaa (mayapyramideja), snorklia ja tequilaa. Kohtuullisen turvallista ja aika edullista. Haasteena on vain fiksut lennot. Parhaiten voisi löytyä jotain lomalentoa keskieuroopasta.

Karibian suhteen suosittelisin katsomaan risteilyjä, jos sellainen yhtään nappaa. Voi saada vuodenajasta riippuen todella hyviä diilejä laivoille, ja ne karibian kohteet on kuitenkin sen verran muovisia, että yksi päivä riittää hyvin. Ovat myös kalliita ja ruoka on huonoa, joten tuon puolen laiva hoitaa hyvin. Eettisyydestä ja reppureissufiiliksestä en sitten tiedä...

splinky

 • Aloittelija
 • Viestejä: 11
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Vaihtoehtoja Aasialle?
« Vastaus #7 : 21.06.2018, 13:44:57 »
Mun mielestä myös ihan aiheellinen kysymys ja itsekin saman ”ongelman” kanssa ollut. Päädyin kerran alkuvuodesta Kaakkois-Aasian sijaan kk:ksi Meksikoon ja Belizeen. Ihan hyvä vaihtoehto noilla antamillasi kriteereillä etenkin tuohon vuodenaikaan.
Nyt elo-syyskuussa taas sama ”ongelma”, mutta varman auringon vuoksi kuitenkin Indonesiaan suuntaan.

ashrak

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 346
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Vaihtoehtoja Aasialle?
« Vastaus #8 : 21.06.2018, 16:40:41 »
Ite päädyin Tansaniaan. Sansibar ja Mafia saari chillailuun ja sitten on trekkejä kilille jos se kiinnostaa sekä tietty safarimahdollisuus sisämaassa. Hintatasoa karvan Aasian yläpuolella ja lennot saa noin 500-700 luokkaan.Pallon Köpöttelijä

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Vs: Vaihtoehtoja Aasialle?
« Vastaus #9 : 22.06.2018, 12:02:25 »
Hyviä vinkkejä!  Belize ja Tansania alkoi ihan tosissaan kiinnostamaan.  Tansaniaan oli kohtuullisen hintaiset lennot ja yhdellä vaihdolla!

Kiva että löytyy kohtalontovereita. Aasiaan on juuri täältä todella helppo mennä. Thaimaahan saa menopaluun 500-600 e suoralla lennolla sekä sieltä on helppo liikkua muihin Kaakkois-Aasian maihin. Katselin Intiaan olevan taas kerran myös suora menopaluu about reilu 400e, siksi sielläkin käyty pyörähtelemässä. Joten kyllä tälläiset asiat vaan minun matkustuspäätöksiin vaikuttavat. Katsoin lentoja Fidzille n.3000 e menopaluu.. Ei mulla vaan ole tollasia rahoja.

Tuntuu vaan, että olen ''keski-ikäistynyt'', kun aina tulee noihin samoihin matkakohteisiin mentyä juurikin tuon helppouden takia. Toisekseen, minulla harvoin on todella iso budjetti, joten Aasia palvelee tässäkin asiassa hyvin. Olen ollut Etelä-Amerikassa ja en siitä tykännyt esimerkiksi yhtään muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Oli kallis, todella hankala matkata ja suhteellisen turvaton, joten silloin mietin, että miksi maksan tästä näin paljon, kun sellaista samanlaista ''vapautta'' ei paikanpäällä ollut sekä rahaa paloi ihan kiitettävästi.  Aasia on kuitenkin mielestäni juurikin halpa ja helppo (riippuen toki kohdemaasta). Eikä se hankaluus nyt niin haittaa jos on halpaa. :D

Kivoja ideoita on tullut! Kiitoksia niistä. :)
« Viimeksi muokattu: 22.06.2018, 12:07:06 kirjoittanut Pallon Köpöttelijä »

conard

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 429
  • Profiili
Vs: Vaihtoehtoja Aasialle?
« Vastaus #10 : 22.06.2018, 13:03:28 »
Varmasti sinne Aasiaan vetää myös se, että siellä on paras trävellausinfra hyvällä hinta-laatusuhteella. Loppujen lopuksihan suurin osa matkaajista (myönnän auliisti, että minä mukaan lukien) ei oikeasti etsi sitä aitoutta vaan sitä länkkäreille rakennettua palvelukokonaisuutta, jossa on kivaa reggae-baaria, rantaa jne. Thaimaassahan sitä oikeasti aitoa on palavat roskat, rahanahneus ja hienosti verhottu farankirasismi. Sinänsä se on myös luonnollista, että juuri nuo tietyt asiat maailmalla kiehtovat, koska Suomessa on moni asia aika hyvin. Mutta kallista täällä on, ja siksi edullinen hintataso lomakohteessa on aina iso osa elämystä.

iltsu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 175
  • Profiili
Vs: Vaihtoehtoja Aasialle?
« Vastaus #11 : 22.06.2018, 20:55:54 »
Tämä oli hyvä kysymys. Hieman eri muodossa saman asian kanssa pähkäilen. Olin viime talven Aasiassa ja haluan vielä seuraavan talven viettää reissussa. Luultavasti päädyn taas Aasiaan, koska Intia ja Indonesia tarjoavat niin paljon uutta ja varsinkin Indonesia perinteisten turistipolkujen ulkopuolella helppoa ja edullista matkustamista sekä miellyttäviä ihmisiä. Ja myös paikkoja, jossa jumittaa vaikka kk tai kaksi. Ilmeisesti Filippiinit on vähän vastaava kohde, mutta siellä en ole käynyt. Laos-Kamboza-Vietnam-Thaimaa-Malesia-akselilla jää helposti tutuille paikoille ja siinä on omat miinuksensa. Vaikka tämä on first world problem, se ei tarkoita, että sen pohtimisessa olisi jotain vikaa.

Kaukokokemukseni Aasian ulkopuolella ovat rajallisia, mutta tässä pari ajatusta:
- Meksikoa täällä jo tarjottiin. Paikasta toiseen pääsee sujuvasti bussilla, paljon nähtävää ja suht edullista.
- Lento Nairobiin (löytyy 5-600 eur) ja siitä Ugandaan. Uganda on todella palkitseva maa, jos pitää luonnosta. Ugandassa saa helposti 2 kk menemään. Keniassa voi käydä rannikolla, jos haluaa rantaelämää (snorklaamista, sukellusta). Majoitusten hintataso on Aasiaa kalliimpaa, mutta myös edullista löytyy. Siirtyminen paikasta toiseen on halpaa ja helppoa (toki täysiä busseja, epävarmoja aikatauluja ym.)
- Myös Dar es Salamiin saa ok hintaisia lentoja. Siitä voi käydä Sansibarissa ja sitten vaikka Ruandaan. Matkalla on kuuluisat luonnonpuistot. Ruandassa matkaaminen on vaivatonta. Jos tätä suuntaa miettii, kannattaa tsekata lennot Kilimanjarolle, jonne on välillä tarjouksia. Sansibarin majoitus on varsinkin sesonkina kallista, jos vähänkään haluaa tasoa. Tansanian voi yhdistää myös Malawiin, joka on pitkään ollut haaveenani.
- Egypti mainittiin ja sieltä pääsee Jordaniaan. Historiaa, sukellusta, kulttuuria ja aavikkoa. Ei välttämättä huippulämmintä, mutta suht edullista ja halpoja lentoja. Minua ei tämä kyllä houkuttaisi pidemmälle reissulle.
- Madagaskar varauksella. Siellä 2 kk ei ole aika eikä mikään, sillä vaihtelua  paikoissa ja ok hintaista (muttei tosi edullista) majoitusta löytyy. Liikkuminen on vähän haastavaa. Lennot 700-900 eur. Sen yhdistäminen toiseen maahan on kallista, mutta liekö se välttämätöntä.
- Pariisista voi päästä 400-500 eur Guadaloupelle / Martiniquelle. Niistä laiva kulkee Dominicalle ja St. Luciaan. Jälkimmäistä kehutaan, mutta en ole käynyt. Dominica on upea. Hintataso jo monta luokkaa Aasiaa kalliimpaa.

Toivottavasti tähän ketjuun tulee lisää ehdotuksia, sillä vähän vielä harkitsen muita suuntia.

sle97

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 107
  • Profiili
Vs: Vaihtoehtoja Aasialle?
« Vastaus #12 : 24.06.2018, 01:16:09 »
Toivottavasti tähän ketjuun tulee lisää ehdotuksia, sillä vähän vielä harkitsen muita suuntia.
Minä nostan sitten vielä sen Etelä-Amerikan vaikka avaaja ei siitä ollutkaan innostunut. En oikein allekirjoita mainittua kalleutta tai hankaluutta ihan mukisematta.

Tuollakin on kuitenkin ihan vilkas reppureissajavirta infroineen olemassa ja tärkeimmät kohteet ihan hyvin kulkuyhteyksin linkitetty. Sisäiset lennot eivät ole etäisyydet huomioon ottaen kohtuuttoman hintaisia ja bussit ovat vielä halvempia.

Asumisen suhteen voi joutua tekemään hieman enemmän hommia kuin Aasiassa, mutta kyllä tuoltakin etsivä edullista majoitusta löytää ainakin sesonkien ulkopuolella. Ainakin Brasiliassa voi usein pitempiaikaisesta majoituksesta neuvotella huomattaviakin alennuksia. Eläminenhän itsessään tuolla on hyvinkin edullista, kunhan välttää niitä turistirysiä.

Itse ottaisin siis vaikka Rion kohteeksi ja sieltä sitten tekisin piston tai pari johonkin kiinnostavaan kohteeseen.
Aircondition Gypsy

Save The Maze: https://www.gofundme.com/f/save-the-maze-rio

Pallon Köpöttelijä

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Vs: Vaihtoehtoja Aasialle?
« Vastaus #13 : 24.06.2018, 15:29:45 »
Varmasti sinne Aasiaan vetää myös se, että siellä on paras trävellausinfra hyvällä hinta-laatusuhteella. Loppujen lopuksihan suurin osa matkaajista (myönnän auliisti, että minä mukaan lukien) ei oikeasti etsi sitä aitoutta vaan sitä länkkäreille rakennettua palvelukokonaisuutta, jossa on kivaa reggae-baaria, rantaa jne. Thaimaassahan sitä oikeasti aitoa on palavat roskat, rahanahneus ja hienosti verhottu farankirasismi. Sinänsä se on myös luonnollista, että juuri nuo tietyt asiat maailmalla kiehtovat, koska Suomessa on moni asia aika hyvin. Mutta kallista täällä on, ja siksi edullinen hintataso lomakohteessa on aina iso osa elämystä.

Tämä oli hyvä pointti! Olen asiasta täysin samaa mieltä. Olen ollut itse nuorempana tälläinen autenttisuutta hakeva ''truuträvelleri'' ja mitä enemmän olen matkaillut sitä enemmän olen tullut siihen tulokseen ettei sellainen aitouden saavuttaminen ole edes mahdollista.
Aina sinulle ->turistille, se olet vaikka olisitkin reppureissaaja tai ihan mikä tahansa muu reissaaja, tarjotaan vain se osa kulttuurista tai maasta mitä paikalliset tahtovat. Et ole koskaan paikallinen vaikka kuinka matkailisit. Näin tehdään Suomessa myöskin (olen työskennellyt matkailualalla). Ei turisteille tarjota sitä oikeaa Suomea vaan palasia siitä Suomesta, mistä matkanjärjestejät luulevat heidän tykkäävän. Uskon autenttisuuden saavan vain asumalla pitkään jossakin muussa paikassa, niin saat todellisen käsityksen kulttuurista ja ihmisistä, saat paikallisia ystäviä (mikäli se on mahdollista), rutiineja, osaat kielen,tavat jne. Siksi mielestäni tälläinen true bäckpackinghomma ei ole mahdollista tai saavutettavissa ja en sitä enää maanisesti tavoittele. Menen minne tykkään on se sitten muiden turrejen suosiossa tai ei. Näin off-topic. :)

Mikäli joku muu haluaa Etelä-Amerikan matkailuvinkkejä niin saa toki niitäkin laittaa! :) Mulla vaan siellä hiersi sellainen mentaliteetti, että: tässä on ranta -> voit olla rannan oikealla puolella päivällä, et voi koskaan olla rannalla pimeällä, et voi mennä koskaan rannan vasemmalle puolelle edes päivällä, ota aina taksi, kun tulee pimeää niin bungaloweille ynnä muuta. Olen liikkunut kuitenkin Intiassakin yksin ja jotenkin se oli vähän kahlittua se toiminta.. Mutta riippuu varmasti toki kohteestakin, mutta esimerkiksi Perussa ei edes paikalliset ottaneet ns.juoksutakseja vaan aina soittivat paikalle jne. Löysin itsekkin edullisiakin vaihtoehtoja sieltä, mutta oli se säätämisen takana. Ensimmäiseksi kerrottiin, ettet missään_nimessä_voi_mennä_ paikallisten busseilla jne, koska tulet ryöstetyksi. Menin kuitenkin ja nothing happened! :D *koputan puuta* Mutta joo! Oli siellä hienojakin kohteita (mm.Boliviassa) ja menen varmasti uudestaankin joku päivä, mutta nyt ei ole se hetki. :) Siksi en sinne vinkkejä kysellyt. Mutta oli se minusta silti huomattavasti hintavampi kuin Aasia. Paikallisestakin bussista sai maksaa about 30e -50 e (pitkä matka) puhumattakaan jonkun Chilen tai Argentinan hinnoista jaaaa ruoka ei ole kyllä läheskään yhtä hyvää kuin Aasiassa. :) Oli siellä suuremmaksi osaksi halvempaa kuin Suomessa, mutta mielestäni suhteessa palvelun tasoon sekä laatuun hintavahkoa. Ei se missään nimessä huono paikka ollut!

Tänne onkin tullut lisää hyviä ehdotuksia! Ruanda, Kenina, Uganda sekä Jordania. Kiitoksia! :) Oon täällä jo ihan innoissani reissufiilikissä vaikka aluksi oli sellainen hieman blaah-fiilis.Ehkä kallistun tuonne Afrikan suunnalle, koska sinne on niin hyviä vinkkejä tullut. Moni on Afrikkaa myöskin kehunut. Madagaskarin taidan jättää myöhemmälle, kun on enemmän rahaa + aikaa. Todennäköisesti vietän tuon 2kk samassa valtioissa nytkin tai ihan maksimissaan otan jonkun toisen kohteen. En tykkää itse yhtään sellaisesta juoksemisesta saatikka suuresta suunnittelusta. Tykkään mennä paikanpäälle ja vaihdella siellä sitten kohteita fiiliksen mukaan. :)
« Viimeksi muokattu: 24.06.2018, 16:02:33 kirjoittanut Pallon Köpöttelijä »

HelsinkiFlyer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 242
  • Profiili
Vs: Vaihtoehtoja Aasialle?
« Vastaus #14 : 24.06.2018, 20:33:49 »
Itse diggaan ihan Euroopasta. Ei kai täällä ole truetraveller-pöhinää, mutta kaikkea muuta onkin. Ei Euroopassa ole kallista, jos elää kuin paikalliset. Joku lontoolainen taksisuhari pärjää usein ok sillä parin donan kuukausiliksallaan, sama hampurin raksajäbällä tai nizzan opettajalla. Trävellerin ongelma on, että pitäisi päästä vaihtamaan mestaa jatkuvasti, bilettää muiden truetravellerien kanssa ja kokea jotain eksoottista. Samaan aikaan nämä lähempänä olevat mestat ovat täynnä nähtävää, muttei niistä pääse kivoja kuvia somettamaan samalla lailla kuin jostain full moon bileistä, jotka on tehty trävellereille. Jokainen tyylillään. Suosittelen kuitenkin katsomaan myös näitä lähempänä olevia mestoja. Paljon koettavaa ja vaikka hieman enemmän maksaa, niin kaikki skulaa. Ihan oikeasti toimii, eikä vaan sinnepäin.

Pallon Köpöttelijä

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Vs: Vaihtoehtoja Aasialle?
« Vastaus #15 : 25.06.2018, 09:29:44 »
Itse diggaan ihan Euroopasta. Ei kai täällä ole truetraveller-pöhinää, mutta kaikkea muuta onkin. Ei Euroopassa ole kallista, jos elää kuin paikalliset. Joku lontoolainen taksisuhari pärjää usein ok sillä parin donan kuukausiliksallaan, sama hampurin raksajäbällä tai nizzan opettajalla. Trävellerin ongelma on, että pitäisi päästä vaihtamaan mestaa jatkuvasti, bilettää muiden truetravellerien kanssa ja kokea jotain eksoottista. Samaan aikaan nämä lähempänä olevat mestat ovat täynnä nähtävää, muttei niistä pääse kivoja kuvia somettamaan samalla lailla kuin jostain full moon bileistä, jotka on tehty trävellereille. Jokainen tyylillään. Suosittelen kuitenkin katsomaan myös näitä lähempänä olevia mestoja. Paljon koettavaa ja vaikka hieman enemmän maksaa, niin kaikki skulaa. Ihan oikeasti toimii, eikä vaan sinnepäin.

Tämä on myöskin hyvä pointti! Itse pidän myöskin Euroopasta ja täällä on paljon nähtävää sekä itseasiassa rikas,hieno ja monipuolinen kulttuuri. Ongelma on vaan, että Euroopassa on kylmä talvella.  ;D Tai mikä on itse kullekin lämmin.. Itse tykkään todella kuumasta niin Euroopan kohteet on mielestäni hyviä kesäkohteita. Tai no löytyy kyllä hienoja talvikohteitakin, muttei kuumia sellaisia. ::)

conard

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 429
  • Profiili
Vs: Vaihtoehtoja Aasialle?
« Vastaus #16 : 25.06.2018, 10:38:27 »
Itse diggaan ihan Euroopasta. Ei kai täällä ole truetraveller-pöhinää, mutta kaikkea muuta onkin. Ei Euroopassa ole kallista, jos elää kuin paikalliset. Joku lontoolainen taksisuhari pärjää usein ok sillä parin donan kuukausiliksallaan, sama hampurin raksajäbällä tai nizzan opettajalla. Trävellerin ongelma on, että pitäisi päästä vaihtamaan mestaa jatkuvasti, bilettää muiden truetravellerien kanssa ja kokea jotain eksoottista. Samaan aikaan nämä lähempänä olevat mestat ovat täynnä nähtävää, muttei niistä pääse kivoja kuvia somettamaan samalla lailla kuin jostain full moon bileistä, jotka on tehty trävellereille. Jokainen tyylillään. Suosittelen kuitenkin katsomaan myös näitä lähempänä olevia mestoja. Paljon koettavaa ja vaikka hieman enemmän maksaa, niin kaikki skulaa. Ihan oikeasti toimii, eikä vaan sinnepäin.

Tämän kanssa kyllä erittäin samaa mieltä. Ollaan nyt kesällä lähdössä kolmatta kertaa alpeille, ja nuo ovat kyllä aivan huikeita paikkoja. Biittaavat maisemiltaan minkä tahansa aasian mestan. Toki vaatii sen kevään/kesän/syksyn, mikäli lämpöä haluaa. Iän myötä on itselläni lämmön kaipuu vähentynyt, eli liian kuumaa ei oikein enää edes jaksa.

Vielä tosta truuträvellaamisesta: se, ettei voi elää kuin paikalliset, on totta, mutta lisätasona on se, että kaikkialla se trävellausintra tuntuu olevan samanlaista, ts. samantyyliset paikat houkuttaa: kivat "autenttisen" näköiset kahvilat (joissa mielellään lännestä exportattua hyvää kahvia), lunkit surffarityyliset baarit, siistit mutta kuitenkin sopivan katuruokahenkiset raflat. Näissä kaikissa on sitten vaan sitä omaa twistiä paikallisen kulttuurin mukaan. Tätä ilmiötä mielestäni tukee paljon itsenikin käyttämä tripadvisor: siellä korkeasti rankatut paikat tuntuvat olevan aika samanlaisia joka paikassa. Kun löydät sen huikean hyvän hipsterikahvilan berliinistä niin se voisi olla missä tahansa päin maailmaa. Mutta mikäs siinä, kiva kahvila ja hyvää kahvia.

HelsinkiFlyer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 242
  • Profiili
Vs: Vaihtoehtoja Aasialle?
« Vastaus #17 : 25.06.2018, 19:32:58 »
Vähän samoilla linjoilla, mutta täällä lännessä ei saa niin huonoa kahvia mistään etteikö sitä joisi. Monissa muissa paikoissa hyväksi kahvilaksi pääsee sillä, että on tarjolla kahvia. Meillä siihen vaaditaan joko suodatinsumppia tai muuta, ihan mieltymysten mukaan. Jossain toisaalla riittää, että on kahvia, kun muuten tarjolla teetä tai muuta litkua.

Vandit

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 804
  • Profiili
Vs: Vaihtoehtoja Aasialle?
« Vastaus #18 : 08.08.2018, 13:41:50 »
Minulla Eurooppa toimii lähinnä silloin kun kyse on omista alakulttuureista (festarit/klubit yms.), sitten kun pitäisi jalkautua tavallisen kansan pariin niin homma ei toimi kovin hyvin. Sanotaanko niin että jos on yksin reissussa niin Euroopassa kaupungeissa tuntee itsensä helposti ulkopuoliseksi tai jopa jollain tasolla yksinäiseksi. Jännästi sama fiilis jää pois kun etäisyyttä on tarpeeksi, myös silloin kun päällisin puolin näyttää samalta kuin jossain Euroopan kaupungissa  ;D

Etelä-Amerikan kohdalla ilmeisesti auttaa kun on epäsosiaalinen niin ei ole porukka jatkuvasti selittämässä minne ei saisi turistina mennä  8) Ainakin jos on tummahkot hiukset ja pukeutuminen ei loista kilometrin päähän niin monissa maissa pystyy kyllä sulautumaan paikallisväestöön ihan riittävän hyvin.

pitulo

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 140
  • Profiili
Vs: Vaihtoehtoja Aasialle?
« Vastaus #19 : 08.08.2018, 16:19:28 »
Pallon köpöttelijä, kirjoitat, että Egypti on hyvä vaihtoehto. Uskaltaudun tässä kehumaan Egyptiä vaikka olen joissain muissa ketjuissa saanut "lokaa niskaani" ihan minkä hyvänsä kehumani maan takia...
Kriteerisi ovat halpa reissukohde, helppo ja halpa mennä, kuumaa, ei turhaa säätämistä.

Mielestäni Egypti täyttää muut kriteerit paitsi tuon säätämisen. Egyptiin kun matkustaa on tyytyminen siihen, että kaikki kyllä lutviutuu ajallaan. Jos ei tänään niin huomenna sitten. Ja jos on aikaa pari kuukautta niin mihin kiire, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ihan on omasta asenteesta kiinni, miten paljon harmittaa, että junat eivät kulje minuutin tarkkuudella kuten Suomessa. Egyptissä puolen tunnin odotus on yleensä vakio, puoli päivää normi ja vasta sitä suurempi odotus alkaa vähäsen hermostuttaa.

Egyptiin lentäminen on suhteellisen halpaa ja vaivatonta, yksi vaihto jossain Euroopassa. Lentämien on halpaa varsinkin sesonkien ulkopuolella. Ennen joulukuuta ja sen jälkeen. Varasin kuukausi sitten meno-paluun Kairoon lokakuun loppu- marraskuun loppu hintaan 330 euroa, sisältää ateriat lennoilla + matkalaukun ruumaan (23 kg). Kyseessä Lufthansa, yksi parhaiten rankatuista lentoyhtiöistä.Jos olisin odottanut pari viikkoa, samat lennot olisin saanut alle 300 euron!


Mielestäni Egypti on halpa reissukohde. Olen kertonut hintoja viime vuonna avaamassani ketjussa "Nyt pärjää Egyptissä minibudjetilla". Vuoden aikana hinnat ovat toki nousseet mutta koska euro on pitänyt pintansa suhteessa Egyptin puntaan hinnannousulla ei ole sanottavaa vaikutusta euro-valuutalla matkustaviin.

Mitä kuumuuteen tulee niin Egyptissä on yleensä alkuvuodesta päivisin + 20 C, öisin viileämpää.  Mikälä kaipaa todella KUUMAA niin kannattaa matkustaa Egyptiin toukokuu - syyskuu, silloin saa nauttia yli + 40 C ! Minulle liian kuumaa, olen muutaman kerran kokeillut.

En ole kovinkaan kiinnostunut (länsimaisten) turistien rantalomakohteista  Egyptissä, joten minulla ei ole niistä mitään sanottavaa. Sen sijaan olen käynyt Marsa Matruhissa , lähellä Libyan rajaa, mielenkiintoinen kohde sekä Fayedissa , Suezin kanavalla lähellä Ismailiaa.  Alexandriaan pääsee myös nopeasti junalla Kairosta ja olen oleskellut siellä muutamia kertoja mutta se ei vaan jotenkin kuulu suosikkeihini Egyptissä.

Turvallisuudesta sen verran, että turismi on ollut terrori-iskujen kohteena useita vuosia, vuosikymmenniä. Jokainen voi itse lueskella matkustustiedotteita netistä ilman että joku yli-innokas niitä liittää ketjuun. Kannattaa kuitenkin huomioida, että muu rikollisuus (ryöstöt, pahoinpitelyt jne)  Egyptissä on hyvin vähäistä ottaen huomioon asukasluku, yli 90 miljoonaa.