Bangkok-Itä-Thaimaa kesällä, mukana neljä lasta

 (Luettu 3989 kertaa)

J.J.Svat

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Nyt tarvitaan apua ja jos löytyy kokemusta, niin aina hyvä.
Haaveissa matkustaa neljän lapsen(3-12v.) kanssa kesällä Thaimaahan. Matkan kesto 2-3vkoa. Lennot Bangkokiin ja sieltä vuokrabussilla/taxilla itään changille. Matkan varrella mennessä tai tullessa stoppeja.
Voiko kuusi henkinen perhe majoittua edullisesti? Pitääkö aina ottaa kaksi huonetta vai onko Thaimaassa myös isompia huoneita helposti saatavilla? Nyt saa vinkata hotelleja..
Ennen tarkempaa suunnittelua (esim.matkatavarat) toivon saavani käsityksen budjetista ja suosituksia lapsiystävällisistä paikoista.
Kiitos kaikesta avusta ja kannustavista ajatuksista 😅

Tehari

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Bangkok-Itä-Thaimaa kesällä, mukana neljä lasta
« Vastaus #1 : 25.06.2018, 14:00:59 »
Tuon matkan tehneenä niin voin varauksetta suositella että taxin/minibussin sijasta menette lentäen.  Eli lennot Suvarnabhumilta Tratin lentokentälle. Lentoja saa Aasiassa hyvin edullisesti ja lisäksi matka taittuu tunnissa, kun minivanilla stoppeineen menee päivä. Tratin lentokentältä pääsee nopeasti lautalle joka vie saarelle. Sama reissu on sit takaisin..
Changilta löytyy ainakin pikaisella googlella huoneita myös koko perheelle mutta kannattaa myös miettiä sijaintia. Toki helpommin löytää 2 huonetta. Jos pitkä matka biitsille niin millä kuljet aina sen välin vaikka sieltä kyllä takseja löytyy. Mutta parin vkon taksireissut joka kerta ku haluut lähteä jonnekin vs että olet mestoilla tai edes kävelymatkan päässä. Changilla on aika suuret korkeuserot, yli kolmenkympin helteessä ei niin kiva kävellä pystysuoraa ylämäkeä.  Mikä on edullista? 100€/yö koko pesueelta ? Edullisemminkin varmasti löytyy ja taso on myös laskee.
Safkaa saa edullisesti mutta myös rahasta pääsee eroon, riippuu ihan haluatko syödä hotellilla kallista ruokaa vai paikallisen ravintolan edullista ja hyvää.
White sand beach on vilkkain ja sieltä löytyy entien kauppoja, Lonely beach kauempana kaikesta, hieno ranta mutta iltaisin siellä on bileet.

conard

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 429
  • Profiili
Vs: Bangkok-Itä-Thaimaa kesällä, mukana neljä lasta
« Vastaus #2 : 27.06.2018, 09:24:36 »
Ongelma mielestäni tuon lennon suhteen on, että jos haluaisi suoraan pelipaikoille, niin lentoja ei saa samalle lipulle, jolloin joutuu varmuudeksi ottamaan aika pitkän tauon mantereenvälisen lennon saapumisesta eli menee lentokentällä hengailuksi. Ja jos tulee oikeasti lento-ongelmia, niin silloin missaa jatkolennot. Toki jos aikoo hengata Bangkokissakin niin silloin tuo ei ole ongelma. Minibussin kiistaton etu on se, että kaveri odottaa teitä lentokentällä ja pääsette heti lähtemään matkaan. Reilu 5h on aika googlemapsin mukaan ilman taukoja. Ja on kyllä halvempi kuin 6hlön lennot. Riippuu siis varmasti aika paljon siitä, kuinka hyvin viihdytte autossa.

Itse menimme Changille siten, että mennessä pysähdyimme Sametilla ja tullessa Pattayalla. Samet on vähän säätöä, koska veneellä meno on hankalampaa ja kalliimpaa kuin Changille. Pattaya taas itsessään ei ole kovin mieltä ylentävä paikka, ja kiertää vähän, joten ei varsinaisesti nopeuta. Tunnin matkan päässä lentokentältä on Khae Kheow zoo, joka oli varsin huikea paikka. Sisällä pitää ajaa autolla. Jos teillä on kuski (ja voimia lennon jälkeen, tai sitten palatessa) niin voitte yhdistää tuon matkaanne. Aikaa kannattaa varata 2-3h.

Olet varmasti kartalla siitä, että olette matkaamassa tuonne sadekaudella, eli sadetta ja myrskyä voi olla luvassa. Plussana on sitten tietysti halvemmat majoitukset, eli changin pitäisi toimia kyllä oikein hyvin myös sadekaudella. Suosittelen ottamaan vähän eri paikoista öitä. Ainakin whitesand ja khlong prao ovat kivoja paikkoja. Sadekaudella luulisi löytyvän oikein hyvää majoitusta 1000B (25e) yö. katso changin ketjusta pari vinkkiä.