HK lentokentällä Finnair > AirAsia

 (Luettu 6092 kertaa)

travelling

 • Vieras
HK lentokentällä Finnair > AirAsia
« : 11.11.2018, 02:05:46 »
Moi vaan!

Menossa kk päästä Helsingistä Hong Kongin kautta Manilaan Finnair - AirAsia. Vaihtoaika 3h. Joutuuko menemään läpi Immigrationin?
Mistä saan boarding lipun tulostettua vai käykö näyttö kännystä turvatarkastuksen eli security screenin kohdalla?
AriAsialla ei ole transfer deskiä näköjään. Laukku on mulla mukana, jätän pois jos ei 3h riitä. Tuskin mitään Kiinan viisumeita tarvii? Paluumatkalla vaihto aika on 20min vaille 24h kentällä HK:ssa.

Vai meneekö näin:

Laukut noudetaan
Seuraan Transfer info kylttiä
Terminaali 2 AirAsia tiskille + laukun jättö
Turvatarkastus ja sitten T1 gatelle.

PinkFloyd

 • Reissaaja
 • Viestejä: 45
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: HK lentokentällä Finnair > AirAsia
« Vastaus #1 : 11.11.2018, 10:58:20 »
Vaihto riittää HK kentällä. Voit tehdä checkin (boarding pass) 14 päivää ennen matkasi AirAsia sivulla. Suosittelen - koska muuten AirAsia veloittaa tästä lisää.
Ei tarvitse mitään viisumia -- HK:n pääse ilman.
Todennäköisesti joudut hakemaan laukun Immigration jälkeen, ja sitten uudestaan checkin matkatavaroille AirAsia deskillä, josta uudestaan securityn kautta gatelle.

Mikäli paluussa onkin pitkä aika, niin suosittelen ottamaan kentältä junan ja menemään HK:n keskustaan. Helppo ja halpaa. Voit paluussa tehdä checkin suoraan HK:n metroasemilla (yksi Kowloon ja yksi HK saaren puolella) vaikka heti aamusta, ja sitten illalla (jos Finnarin paluu) junalla käsimatkatavaroilla kentälle ja suoraan sieltä gatelle.

travelling

 • Vieras
Vs: HK lentokentällä Finnair > AirAsia
« Vastaus #2 : 11.11.2018, 18:30:38 »
Paljon kiitoksia vinkeistä PinkFloyd. Tuo on hyvä jos 14vrk ennen voi jo sen tulostaa. Mobiiliversiokin kuulemma käy turvatarkastuksessa.
Jos ei ole laukkua ruumaan, niin ei tarvitse mennä läpi Immigrationin, vaan näyttää sitä boarding lippua
turvatarkastuksessa, ja sitten hissillä ylös omalle gatelle? Näinkö? Mielellään kyllä menisin katsastamaan maisemia Honkkarissa paluumatkalla, kun aikaa kerran on. Mitä jos kuitenkin kävisi niin, että myöhästyn lennolta, niin ostan sitten vaan uuden lipun samalla kun palloilen T1 porttien tuntumassa aikaa tappamassa. Olisi varmaan huitsin kivaa, jos matkalaukku lähtee lentoon, mutta ukko jäisi kentälle :)

servechilled

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 444
  • Profiili
Vs: HK lentokentällä Finnair > AirAsia
« Vastaus #3 : 12.11.2018, 10:50:21 »
Ainakaan pari vuotta sitten Finskillä ei ollut sopimuksia Kaakkois-Aasian halpalentoyhtiöiden kanssa matkatavaroiden siirtämisestä koneesta toiseen - siis jos olet ostanut erilliset liput. Itselläni oli muistaakseni Finski Honkkariin ja sieltä Cebu Pacific Air Filippiineille. Eli ruumaan laitetun laukun jouduin itse hakemaan + tekemään uuden checkinin. Ja tämä tietenkin vaati leimaa passiin. Honkkarin kenttä on kyllä aika mutkaton paikka eli mitään suuria jonotuksia tms säätöjä ei ollut.

Käsimatkatavaroilla reissatessasi ei tietenkään tarvi mennä läpi immigrationin vaan voit suoraan mennä portilta toiselle. 

jk

 • Moderaattori
 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 153
  • Profiili
Vs: HK lentokentällä Finnair > AirAsia
« Vastaus #4 : 12.11.2018, 15:52:41 »
Aloittajalla luulisi jo olevan perusasiat hallussa, kun on viestihistorian mukaan tehnyt jo viime talvena vastaavan reissun. ::)

travelling

 • Vieras
Vs: HK lentokentällä Finnair > AirAsia
« Vastaus #5 : 16.11.2018, 22:53:27 »
Juu viime talvena kävin ilman matkalaukkua, mut nyt ois laukku mukana, mut eiköhän se tästä.
Kivan selkeä se Honkkari ja simppeli muutenkin. Siellä on se relaxation corner muistaakseni 26 gaten kohdalla, jossa mennään
rappuset alas. Siel on kiva koisia, jos on ylimääräistä aikaa, tungosta tosin, mut aika nopeesti vapautui mulle ainakin.