Aleksandria

 (Luettu 8559 kertaa)

nansikka

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 191
  • Profiili
Aleksandria
« : 02.06.2008, 12:46:39 »
Terve! Olis kiva kuulla kokemuksia Aleksandriasta. Oon luultavasti sinne suuntaamassa matkalle, lennot ajattelin ottaa Saksan kautta. Tuntuu löytyvän kuitenkin suht vähän tietoa googlettamalla, niin olis kiva kuulla. Millainen paikka on omatoimimatkaajalle?Millainen kaupunki verrattuna esim kaaottiseen Kairoon? Hyviä hostelleja/hotelleja? Kaikki tieto tervetullutta! ;) Niin ja saaks Aleksandrian lentokentältä ostettua viisumin, vai kannattaisko hommata se Suomesta käsin?
« Viimeksi muokattu: 02.06.2008, 13:29:06 kirjoittanut nansikka »
Jos sua elämä ahdistaa, siitä ei masentua saa
Voithan ryhtyä pakkaamaan
Kummasti mielikin virkistyy, kun matkaan käy
Vaikka kukkaro ohenee, elonlaatu kohenee
Kun matkustaa

[email protected] maailman y

gorba (tsov)

 • Reissaaja
 • Viestejä: 54
  • MSN Messenger - ptnurmi@hotmail.com
  • Profiili
Vs: Aleksandria
« Vastaus #1 : 04.06.2008, 05:50:09 »
Aleksandria on huomattavasti rauhallisempi kuin Kairo ja meno on jonkin verran Eurooppalaisempaa kuin muualla Egyptissä. Ruoka on kanssa hieman erilaista kuin muualla Egyptissä. Koska Alexandria on meren äärellä, kala yms. ruokaa on tarjolla enemmän kuin muualla.

Alexandriassa on melkoisen vähän must-see nähtävyyksiä, mutta sieltä nyt pääsee halutessaan esim. Kairoon (2-3h junalla, bussilla kutakuinkin yhtä kauan) tai El-Alameinin sotilashautausmaille.

Nähtävyyksistä löytyy tietoa esim. http://www.tripadvisor.com/Attractions-g295398-Activities-Alexandria.html

Listassa ensimmäisenä mainittu St Minan luostari on maailmanperintökohde (tarkasti ottaen vanha St Minasin luostari, joka on n. 1km uudesta luostarialueesta) , mutta se on aika kaukana Alexandrian keskustasta.

Muita mielenkiintoisia nähtävyyksiä ovat ainakin uusi kirjasto, Alexandria National Museum (Greco-Roman museum taisi olla kiinni remontin takia), Kom el-Shogafan katakombit ja roomalainen amphiteatteri (Kom el-Dikka).

Ja jos harrastat sukellusta, niin Alexandriassa voi sukeltaa Kleopatran palatsin raunioihin. Itse en kokeillut tuota, kun se oli hieman kallista (olikohan likipitäen 100 euroa) ja luvan saanti (jotta voit sukeltaa, tarvitset luvan arkeologiselta osastolta) kesti useamman päivän.

mattimeikalainen

 • Reissaaja
 • Viestejä: 56
  • Profiili
Vs: Aleksandria
« Vastaus #2 : 30.06.2008, 14:37:56 »
Ehkä noin 500m länteen siitä uudesta kirjastosta on joku iso hotelli siinä rantatiellä, sen takana olevassa rakennuksessa on pari pikku hostellia josta saa oman huoneen 2-3e yö. aika harvat paikallisetkaan tietää koko paikasta mut kyl se sieltä löytyy.

nansikka

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 191
  • Profiili
Vs: Aleksandria
« Vastaus #3 : 21.07.2008, 12:31:51 »
Noniin, Alexandriassa vierailtuani voisin jakaa nyt kokemuksia ja vinkkejä lisää tänne.

Nätti kaupunki, aika välimerimäinen kuten sanottu, rakennettu kokonaan veden äärelle. Kaupungin päätietä joka kulkee meren vieressä, pääsee sohaisemaan kätevästi taksilla päästä päähän.

Täällä mainittujen nähtävyyksien lisäksi vierailin esimerkiksi Fort Qaitbeyn linnassa, ja hieman syrjemmällä olevissa kaupungin puutarhoissa, kuten Montazah Gardenissa. Olivat nättejä&hyviä paikkoja rentoutua, jos halusi hieman rauhoittua kaupugin vilskeestä. Paikalla oli myös egyptiläisiä pareja kuhertelemassa ja perheitä piknillä yms  :D

Kaupungin keskustassa näkee varsin perinteistä egyptiläistä elämänmenoa, paljon pieniä putiikkeja, kahviloita, menoa ja sotkua. Yöelämää Alexissa ei ole kovinkaan paljon tarjolla, itse taidettiin bongata vain pari baaria josta sai edes Stellaa. Isoissa hotelleissa voi tietenkin olla enemmän yökerhoja, mutta eipä me niiden perässä juostu.

Kun kaupungin keskustasta lähtee seikkailemaan hieman kaupungin ulkopuolelle, voi suunnata vaikka Green Plaza Mallille. Tuolla alueella on iso ostoskeskus, ja paljon erilaisia kahviloita, tivoli yms. Siellä meininki on jo todella länsimaalaista, hyvin erilaista kuin kaupungin keskustassa.

Alexissa ei ole vielä paljon turisteja, joten tuijotusta saa ulkomalaaisena osakseen paljon. Sellainen huutelu yms on mielestäni kuitenkin vähäisempää kuin vaikkapa Hurghadassa. Egyptiläiset ovat kuitenkin ystävällisiä, ja etenkin tyttöporukat olivat hirveän innoissani minun näkemisestäni, halusivat yhteiskuvia jne  :D

Vaikka kaupungissa on paljon rantoja, ei kannata odottaa sellaista rantaelämää kuin Hurghadassa ja Sharmissa. Naiset eivät yleensä ui, ja jos uivat, uivat sitten shortseissa ja bikineissä tms - ja saavat jo silloin tuijotusta osakseen. Itse en käynyt kertaakaan uimassa Alexissa.

Kaupunki elää sellaiset 24/7 joten tekemistä riittää. Vaikka matkustin kesäaikaan, lämpötilat Alexandriassa olivat mielestäni täysin siedettävät. Ainoa mikä pani välillä hermoille oli sellainen väentungos, egyptiläisiä parveili Alexissa lomalla tähän aikaan vuodesta. Mutta kyllä senkin kesti huumorilla ja pitkällä pinnalla. Ihan visiitin arvoinen paikka, vaikka sellaisia must-see nähtävyyksiä onkin vähemmän kuin muualla Egyptissä. Mutta kyllä täältäkin kivaa löytyy kun haeskelee, ja tosiaan tunnelma on aika välimerimäinen, erilaisempi kuin muualla Egyptissä.


« Viimeksi muokattu: 22.07.2008, 02:13:48 kirjoittanut nansikka »
Jos sua elämä ahdistaa, siitä ei masentua saa
Voithan ryhtyä pakkaamaan
Kummasti mielikin virkistyy, kun matkaan käy
Vaikka kukkaro ohenee, elonlaatu kohenee
Kun matkustaa

[email protected] maailman y

john eskobar

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 77
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Aleksandria
« Vastaus #4 : 10.10.2015, 00:19:54 »
Mahtaakohan Alexandriasta kulkea Eurooppaan lauttayhteyksiä? Googlettamalla ei ainakaan löytynyt kun maininta jostain Venetsian laivasta joka ei tainnut ikinä aloittaa liikennöintiä.